Wistjij

5 stappen om sterke communicatievaardigheden op te bouwen

Elke dag communiceren we met andere mensen, hetzij verbaal, hetzij via gebaren en gezichtsuitdrukkingen. We communiceren altijd met iemand, onze familie, vrienden, werkgevers en collega’s, klanten en zelfs de postbode – op een goede dag. Soms vinden deze interacties persoonlijk plaats, of via sociale media, via e-mails of brieven, en voor veel mensen die dit lezen, kan het zelfs zo zijn dat ze met meerdere mensen tegelijk communiceren, zoals tijdens een vergadering, presentatie of een sollicitatie. Heb jij voor die laatste, een sollicitatie, moeite om goed te communiceren? Een loopbaancoach is bij uitstek geschikt om jou hierbij te ondersteunen.

Communicatie is voor jou een manier om jezelf uit te drukken – je gevoelens en ideeën. Het is jouw manier om de wereld om je heen te beïnvloeden, maar het is ook meer dan alleen jij, het gaat er ook om dat je een ander in staat stelt zijn gevoelens en ideeën te uiten. Het gaat om het gebruik van de ongelooflijke vaardigheden waarmee je geboren bent om informatie uit te wisselen op een geven en nemen basis.

Communicatievaardigheden omvatten een aantal belangrijke factoren – luisteren, spreken, observeren en empathie tonen. Slechte communicatievaardigheden kunnen vaak leiden tot misverstanden en frustratie, wat voor alle betrokkenen nutteloos en vermoeiend is.

 

Wanneer moeten we onze communicatievaardigheden verbeteren?

Als u moeite hebt om uw punt op een gezonde manier over te brengen of als u het gevoel hebt dat de mensen om u heen u niet ‘horen’ of dat u hen niet begrijpt, dan is het misschien tijd om uw communicatievaardigheden bij te spijkeren.

 

Effectief communiceren op de werkplek

Effectieve communicatie vindt plaats wanneer een boodschap of idee nauwkeurig wordt verzonden en ontvangen. Dat kan zijn tussen collega’s, met uw baas of werknemers of met klanten en leveranciers. Deze positieve communicatie helpt bij het ontwikkelen van vertrouwen en een ondersteunende cultuur. Ze bouwen boeiende en geruststellende relaties op binnen het netwerk van de organisatie en daarbuiten, wat uiteindelijk leidt tot een hogere productiviteit en gedeeld geluk en succes. Een coach kan jou helpen je communicatievaardigheden te ontwikkelen. Zou het geen opluchting zijn om het gevoel te hebben dat u vol vertrouwen kunt communiceren binnen uw professionele sfeer?

 

Contacten leggen en communiceren met vrienden en familie

Soms vinden we het moeilijk om ons uit te drukken tegenover vrienden en familie – soms voelt het alsof je de waarheid wilt spreken, maar dat niet doet uit angst dat het verkeerd wordt ontvangen, en dat je boos of onrustig wordt. Op dezelfde manier kun je ook geliefden hebben die zich niet open kunnen stellen voor jou uit angst voor hetzelfde ongewenste resultaat. Er zit kracht en macht in onze gemeenschappen, dus het ontwikkelen van je communicatievaardigheden zal helpen om te gedijen binnen je kringen en elkaar positief op te beuren.

 

Communiceren met je kinderen

Als ouder, die veel van zijn kinderenhoudt en ze respecteert, heb je vanuit een communicatieperspectief waarschijnlijk de kunst verstaan om je kinderen instructies te geven of informatie te verstrekken, maar communicatie berust op veel meer dan een gestage stroom van feiten en veiligheidsmaatregelen. Een gezonde relatie met uw kinderen vergt ook tijd van u – dat u met heel uw hart luistert en probeert te begrijpen wat zij voelen en waarom. Soms merk je dat je wat extra steun nodig hebt om deze vaardigheden te ontwikkelen, wat heel normaal is. Veel mensen kiezen er zelfs voor om met een kindercoach of gezinscoach te werken om die communicatievaardigheden echt te versterken!

 

Het verbeteren van uw communicatievaardigheden binnen uw relatie

Effectief contact maken en communiceren met je partner is net zo belangrijk als elk ander deel van je leven. Onze partners kunnen ons soms emotioneel triggeren, of ons hen en we kunnen uiteindelijk reageren op hun woorden of gedrag en voor je het weet ben je allebei verdwaald op zee met een gebroken kompas, wanhopig op zoek naar veilig en wederzijds land. Als je moeite hebt om tot je partner door te dringen of als je merkt dat je keer op keer over hetzelfde probleem praat zonder tot een oplossing te komen, waarom werk je dan niet aan je communicatievaardigheden? Iemand moet als eerste beginnen, waarom zou jij dat niet zijn?

 

Spreken in het openbaar

Als je in het openbaar moet spreken, of het nu gaat om een presentatie op het werk, een update in een vergadering met je baas en collega’s of een toespraak op een groot evenement, kan de gedachte alleen al genoeg zijn om gevoelens van zenuwen en angst op te wekken, en voor sommigen zelfs paniekaanvallen en angst.

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het overbrengen van een duidelijke en boeiende boodschap, zoals je stem, lichaamstaal, je gezichtsuitdrukkingen en lichaamsbewegingen, en natuurlijk, timing. Het kan als veel aanvoelen, maar nogmaals, dit zijn vaardigheden waar je op kunt bouwen en die je kunt versterken. Voordat ik in 2019 mijn TEDx-talk gaf, werkte ik nauw samen met een levenscoach en een hypnotherapeut, omdat ik zo nerveus was, maar ik wilde de kans grijpen en het goed doen. We kunnen allemaal beter worden met de juiste hulp en hulpmiddelen! 

https://coachregio.nl/


Tagged with
Wistjij

Acupuncturist in Delft voor een prikkie

Bent u op zoek naar een Acupuncturist in Delft? Zoek dan niet verder, bij ons vind u de beste en voordeligste Acupuncturist in Delft, uitgevoerd door professionals met een uitstekende expertise op het gebied van acupunctuur. Heeft u bepaalde kwaaltjes, voelt er iets niet goed in uw lichaam of geest? Kom dan langs voor een consult en wij proberen een profiel samen te stellen op basis van uw lichaam, geest, gewoontes en aanleg. In onze acupunctuur praktijk in Delft werken uitsluitend professionals die al wat ervaring hebben, naalden zijn eng maar in dit geval hoeft u niet bang te zijn want onze behandelaren zijn zeer ervaren! 

Een persoonlijke diagnose

Het is heel waarschijnlijk en heel goed mogelijk dat u naar onze Acupuncturist in Delft komt met een specifieke klacht of kwaal. U heeft bijvoorbeeld, last van spierpijn, een stijve nek, een slechte eetlust of wat dan ook. In het verleden kwamen mensen naar ons toe voor onder andere een; slecht concentratie vermogen, haaruitval, last van hun spijsvertering en maag, kortademigheid, stijve spieren, hoofdpijn, stress, prikkelbaarheid, zere gewrichten, onvruchtbaarheid, menstruatie pijn, impotentie of een gebrek aan intieme energie. Dit zijn allemaal dingen die wij kunnen verhelpen in onze Acupuncturist in Delft alleen gaat onze therapie en behandeling vaak verder dan een diagnose, wij stellen vaak een profiel samen wat gaat over u, uw lichaam, uw geest, uw gewoontes, uw aanleg maar ook uw dieet en achtergrond. 

Betaalbaar en toegankelijk

Omdat wij vinden dat onze Acupuncturist in Delft toegankelijk moet zijn houden wij onze tarieven laag. Acupunctuur is niet zo bekend in Amersfoort maar daar willen wij verandering in brengen, onze missie is om mensen te helen en te genezen en te laten zien dat een holistische geneeswijze altijd te verkiezen is boven een geneeswijze die veelal wordt gebruikt door westerse dokters.

 


Passende zorgverzekering kiezen voor 2021

Heeft u de juiste zorgverzekering al gevonden, of bent u toch niet helemaal tevreden? Een goede zorgverzekering voldoet aan een aantal eisen. Deze biedt vergoedingen voor de zorg die u nodig heeft, heeft een betaalbare zorgpremie en past bij uw normen en waarden. Dit betekent voor iedereen iets anders. Voor sommigen is een basisverzekering al voldoende, terwijl anderen een uitgebreide aanvullende verzekering nodig hebben. De beste zorgverzekering kiezen is dus nog niet zo eenvoudig. Gelukkig heeft u aan het einde van het jaar weer de mogelijkheid om over te stappen. Dit is het moment om uw huidige zorgverzekering kritisch te bekijken en te beslissen of deze nog wel bij u past.

Salland ziektekostenverzekeraar

Voor iedereen die in Gelderland of Overijssel woont, is zorgverzekeraar Salland een goede keuze. Salland is een regionale ziektekostenverzekeraar, wat betekent dat we er zijn voor iedereen die in de gelijknamige regio woont. Ons uitgangspunt is om goede zorg voor iedereen mogelijk te maken. Dat betekent dat het betaalbaar is, maar ook dat u snel terecht kunt voor behandeling. Het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Daarom doet Salland er alles aan om de kwaliteit van de zorg hoog te houden en dragen we graag ons steentje bij.

Basis- of aanvullende verzekering

Met een basisverzekering bent u verzekerd voor noodzakelijke zorg, zoals ziekenhuisopname, huisartsbezoek of psychische hulpverlening. Dit is voldoende als u in principe gezond bent en verder geen specifieke behandelingen nodig heeft. Heeft u behoefte aan extra fysiotherapie, maakt u gebruik van speciale hulpmiddelen, of heeft u andere zorg nodig die niet gedekt wordt door de basisverzekering? Dan kunt u bij Salland kiezen uit vier aanvullende verzekeringen. Ook aan mensen die regelmatig bij de tandarts komen heeft Salland gedacht. Met drie verschillende tandartsverzekeringen is er altijd eentje die de juiste dekking biedt.

https://www.salland.nl


Tagged with
Wistjij

Welke chronische hyperventilatie symptomen heb jij?

Wanneer je te maken hebt met chronische hyperventilatie symptomen dan kan dit knap lastig zijn. Er zijn een aantal symptomen waaraan je kunt herkennen dat je met deze aandoening te maken hebt. Een van de meest voorkomende van de chronische hyperventilatie symptomen is dat het ademhalen een stuk lastiger gaat dan normaal. Je bent snel buiten adem wanneer je je inspant. Dit kan bij iedereen in andere maten voorkomen. Denk aan iemand die een blaadje van de grond opraapt en de ademhaling al niet onder controle weet te houden, maar iemand anders heeft het pas wanneer die echt gaat sporten of een wandeling gaat maken. Je kunt als een van de chronische hyperventilatie symptomen ook denken aan het hebben van een bepaald soort benauwdheid. Je weet niet goed waar je je adem vandaan moet halen en voelt je snel benauwd. 

Luchtwegen

De chronische hyperventilatie symptomen hebben ook te maken met het krijgen van te weinig lucht in de luchtwegen. Je merkt dan al gauw dat je kortademig wordt en ook dit is een van de kenmerken waaraan je kunt merken dat deze aandoening misschien bij jou het geval is. Astma-aanvallen zijn ook veelvoorkomende klachten wat men vaak aangeeft wanneer ze dit hebben. Het is vaak een combinatie van een aantal van de chronische hyperventilatie symptomen waaraan men het kan merken. Heb je alleen maar een keer last van kortademigheid, dan heb je niet meteen deze aandoening. 

Piepende ademhaling

Een piepende ademhaling kan ook voorkomen. Je zal dan wanneer je bijvoorbeeld diep gaat ademhalen merken dat er een geluid uit je keel komt. Dit kan de eerste keer heel raar zijn, wanneer je weet niet wat je overkomt. Heb je een van deze chronische hyperventilatie symptomen of een / meerdere van de lijst, is het raadzaam om een keer een dokter te bezoeken.

 


Wistjij

Creëer een gezonder leven met natuurgeneeskunde Rotterdam

Heb je vaak last van lichamelijke of geestelijke klachten en ben je het zat om iedere keer veel middelen te moeten gebruiken? Natuurgeneeskunde Rotterdam kan je daarin uitkomst bieden. Door middel van natuurlijke processen zorgt natuurgeneeskunde Rotterdam ervoor dat je klachten snel verminderen of zelfs verdwijnen en hierbij wordt helemaal geen gebruik gemaakt van middelen. De natuurlijk manier die gebruikt wordt door natuurgeneeskunde Rotterdam is bijvoorbeeld gericht op voeding. Wanneer je biologische voeding gaat consumeren kan dit al bevorderlijk zijn voor je lichaam volgens natuurgeneeskunde Rotterdam. Ook voldoende vitamines en mineralen zorgen voor een goed systeem in je lichaam en helpen je voor een goed gezond leven. Een gezonde levensstijl is volgens natuurgeneeskunde Rotterdam erg belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen of te verminderen. 

Adviezen gezond leven

Natuurgeneeskunde Rotterdam zal middels adviezen je helpen met een gezond leven. Door kennis over te dragen zal natuurgeneeskunde Rotterdam je een beter beeld geven van gezonde voeding en voedingsstoffen die je dagelijks binnen hoort te krijgen. Niet ieder lichaam is hetzelfde en daarom is het verstandig om een eigen afspraak te maken bij natuurgeneeskunde Rotterdam. Natuurgeneeskunde Rotterdam kan je dan namelijk voorzien van een persoonlijk advies. Hierbij wordt er bij natuurgeneeskunde Rotterdam gebruik gemaakt van testen op jouw lichaam en word je getest op je eigen lichaamsactiviteit en je voedingspatronen. Ook wordt er gekeken naar hoe de werking is van jouw organen. Zo kan natuurgeneeskunde Rotterdam hier op inspelen met het adviseren van gezonde voeding. Om beter in je vel te zitten en een betere levensstijl aan te gaan nemen kan je dus terecht bij natuurgeneeskunde Rotterdam. Hier word je vanaf stap een begeleidt tot je behaald hebt wat jouw doel is. Je zit na de behandelingen bij natuurgeneeskunde Rotterdam vaak beter in je vel en daarnaast werk je ook aan een betere toekomst. Door gezonder te leven voorkom je andere klachten en richt je je op de toekomst waar je gezond door kunt gaan.


Wistjij

Mooie witte tanden, zo krijg je dit op een gezonde manier!

Witte tanden. Hoe belangrijk is dat nu eigenlijk echt? Je tanden en kiezen zijn er in de eerste plaats om mee te bijten, kauwen en eten. Toch kan niemand ontkennen dat de uiterlijke functie van het gebit ook belangrijk is, daar zorgt de tandarts in het buitenland voor. Een ernstig verkleurd gebit is iets dat mensen niet graag zien. Nu is de kleur van je tanden en kiezen grotendeels genetisch bepaald. Toch zijn er gezonde manieren om te zorgen dat je zo lang mogelijk fraaie, witte tanden houdt. Hieronder geeft de tandarts in het buitenland een aantal tips.

Consequent en goed poetsen

Deze eerste tip klinkt maar al te logisch en dat geeft de tandarts in het buitenland ook vaak. Goed poetsen is en blijft heel belangrijk om je tanden in de best mogelijke conditie te houden. Hanteer hierbij de juistepoetstechniek, gebruik goede tandpasta en laat je tijdens het poetsen niet afleiden. Doe je dit consequent en twee of drie keer per dag? Dan stel je slijtage en verkleuring van je gebit zo lang mogelijk uit. Ook is het van belang dat je oplet wat je eet benadrukt de tandarts in het buitenland. Kleurstoffen en suikers in voedsel spelen een grote rol bij het verkleuren van tanden en kiezen. Producten die hier in het bijzonder om bekend staan, zijn koffie en thee met suiker, rode wijn en vruchtensappen. In deze voedingsmiddelen zitten elementen die het tandglazuur beschadigen, waardoor verkleuring sneller optreedt. Uiteraard is het moeilijk om alle voedingsmiddelen die het gebit kunnen aantasten te vermijden. Om de schade te beperken, is het daarom slim altijd een glas water te drinken na het nuttigen van koffie, thee, vruchtensappen of snoep.Met deze tips van de tandarts in het buitenland kan je witte tanden op een gezonde manier krijgen.
HollandZorg voor werknemers en werkgevers

Werken in Nederland als buitenlander: het gebeurt steeds meer en in diverse branches. Bent u een flexwerker of komen er bij uw firma binnenkort mensen uit andere landen in loondienst? HollandZorg biedt een uitstekende zorgverzekering.

Voor werkgevers

HollandZorg is een onafhankelijke zorgverzekeringsmaatschappij die zich toelegt op het regelen van zorgverzekeringen voor buitenlandse arbeidsmigranten Bij het aan- en afmelden van deze zogenoemde flexmigranten komt veel kijken. HollandZorg kan u hierbij van dienst zijn.

Zowel grote als kleine bedrijven maken gebruik van de diensten van HollandZorg. Als ondernemer heeft u via een speciaal werkgeversportaal inzage in de polisadministratie van de mensen bij u in dienst. Iedere werknemer, ook als hij of zij uit een ander land afkomstig is en daar een zorgverzekering heeft, is verplicht in Nederland een zorgverzekering af te sluiten. Daarvoor kunnen ze bij elke zorgverzekeraar aankloppen. Het voordeel van HollandZorg is dat u te maken krijgt met een ervaren en deskundig team dat precies weet waar het om draait. Het aanvragen van de zorgtoeslag gaat eenvoudig en HollandZorg biedt zowel de basisverzekering als aanvullende pakketten die zeer goed passen bij de behoeften van uw werknemers. 

Voor werknemers

Een zorgverzekering is in de meeste gevallen verplicht als u als buitenlander komt werken in Nederland. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk, maar in sommige gevallen regelt uw werkgever de verzekering.

EHIC zorgpas

Een ehic pas heeft u nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de kosten van medische zorg in het buitenland. Ehic staat voor European Health Insurance card. Sluit u bij HollandZorg een zorgverzekering af dan krijgt u een zorgpas met daarop vermeld de belangrijkste verzekeringsgegevens. Deze pas geldt officieel als ehic pas. Het gaat dan om kosten gemaakt in een EU/EER-land of Zwitserland. Overigens verschilt het per land hoeveel vergoed wordt. Soms kunt u rekenen op het volledige bedrag, soms op een vaststaand percentage.

Als u kijkt op de website van de Europese Commissie leest u welke regels in de afzonderlijke landen gelden. Een tip: via dezelfde site is het mogelijk de ehic app te downloaden. Hiermee heeft u 24/7 op uw smartphone of tablet inzicht in uw zorgverzekering en uw zorgkosten. In het geval van meeverzekerde gezinsleden geldt dat zij een ehic pas kunnen aanvragen bij het CAK, het Centraal Administratie Kantoor.
 

HollandZorg voor werknemers en werkgevers


Tagged with

De juiste zorgverzekering: persoonlijk en van groot belang

Verzekeringen zijn vaak een favoriet gespreksonderwerp op een feestje. Een verzekeringspakket is een persoonlijke zaak, waarin iedereen zijn eigen voorkeur heeft. Zeker als het om een zorgverzekering gaat. Het is dus belangrijk om uit te zoeken bij welke zorgverzekeringsmaatschappij je jezelf het beste thuis voelt. Ook kun je kiezen wat voor verzekering je afsluit. Is bijvoorbeeld alleen een basispakket genoeg voor jou? Of wil je zo ruim mogelijk aanvullend verzekerd zijn? In ieder geval kun je ieder jaar switchen van zorgverzekeraar. Tot wanneer je mag overstappen van zorgverzekering hangt wel af van je situatie. 

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar: je doet het zo!

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2018 kun je doen vanaf half november 2017 tot 1 januari 2018. Hiervoor hoef je jezelf in die periode alleen aan te melden bij je nieuwe zorgverzekeraar. Het is waarschijnlijk niet nodig om je bestaande zorgverzekering op te zeggen, want dat gebeurt na aanmelding vaak automatisch door de nieuwe zorgverzekeraar. Beëindig je deze wel zelf voor 1 januari 2017? Dan is het mogelijk om je tot 1 februari 2018 aan te melden bij je nieuwe zorgverzekeraar. Onder bepaalde omstandigheden kun je ook tussentijds overstappen. Denk hierbij aan een scheiding, aan kinderen die 18 jaar worden of als je een nieuwe baan krijgt terwijl je collectief verzekerd was. Wil je weten wat er in jouw situatie mogelijk is? Kijk dan gewoon even op ZorgDirect.nl. Daar leggen wij je alles uit. Je vindt daar ook allerlei informatie over onze verschillende verzekeringspakketten!
 

De juiste zorgverzekering: persoonlijk en van groot belang


Tagged with

Hulp bij ongewenste zwangerschap

Heeft u onlangs een zwangerschapstest gedaan en was deze positief? Dan bent u hier misschien erg blij mee, maar wat als dit niet het geval is? Als de zwangerschap ongewenst is, dan kunt u abortus overwegen. Dit is echter geen eenvoudige keuze om te maken. Het is prettig om hierover te kunnen praten met iemand in uw omgeving die u vertrouwt. Daarnaast kunt u ook terecht bij Bloemenhove kliniek. Onze abortuskliniek is erop gericht om vrouwen die ongewenst zwanger zijn een hart onder de riem te steken. Bij ons kunt u terecht voor abortusbehandelingen, maar zeker ook voor advies en steun.

Abortuskliniek Bloemenhove

Abortuskliniek Bloemenhove helpt al sinds 1971 vrouwen en meisjes die ongewenst zwanger zijn. Bij ons kunt u terecht voor het afbreken van uw zwangerschap in het eerste en tweede trimester. Afhankelijk van de duur van uw zwangerschap, wordt de abortus methode bepaald. Er kan gekozen worden voor de abortuspil, een zuigcurettage of een instrumentele abortus. De arts zal dit bepalen aan de hand van uw situatie. Alle behandelingen in onze kliniek nemen niet meer dan een dag in beslag, zodat u nog dezelfde dag naar huis kunt en bij kunt komen in een vertrouwde omgeving.

Behandeling 

Op de dag van de behandeling komt u in de ochtend aan. Ons team van specialisten staat dan voor u klaar om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt. Nadat de behandeling heeft plaatsgevonden blijft u nog even ter controle. Hierna kunt u weer naar huis. Twee weken na de behandeling komt u nog een keer langs in de kliniek voor nacontrole. Een afspraak maken bij Bloemenhove kliniek kunt u online doen, door het afspraakformulier in te vullen. Natuurlijk kunt u dit desgewenst ook telefonisch doen. Neem gerust contact met ons op voor advies of een antwoord op uw vragen. 

Hulp bij ongewenste zwangerschap


Tagged with