Mooie witte tanden, zo krijg je dit op een gezonde manier!

Witte tanden. Hoe belangrijk is dat nu eigenlijk echt? Je tanden en kiezen zijn er in de eerste plaats om mee te bijten, kauwen en eten. Toch kan niemand ontkennen dat de uiterlijke functie van het gebit ook belangrijk is, daar zorgt de tandarts in het buitenland voor. Een ernstig verkleurd gebit is iets dat mensen niet graag zien. Nu is de kleur van je tanden en kiezen grotendeels genetisch bepaald. Toch zijn er gezonde manieren om te zorgen dat je zo lang mogelijk fraaie, witte tanden houdt. Hieronder geeft de tandarts in het buitenland een aantal tips.

Consequent en goed poetsen

Deze eerste tip klinkt maar al te logisch en dat geeft de tandarts in het buitenland ook vaak. Goed poetsen is en blijft heel belangrijk om je tanden in de best mogelijke conditie te houden. Hanteer hierbij de juistepoetstechniek, gebruik goede tandpasta en laat je tijdens het poetsen niet afleiden. Doe je dit consequent en twee of drie keer per dag? Dan stel je slijtage en verkleuring van je gebit zo lang mogelijk uit. Ook is het van belang dat je oplet wat je eet benadrukt de tandarts in het buitenland. Kleurstoffen en suikers in voedsel spelen een grote rol bij het verkleuren van tanden en kiezen. Producten die hier in het bijzonder om bekend staan, zijn koffie en thee met suiker, rode wijn en vruchtensappen. In deze voedingsmiddelen zitten elementen die het tandglazuur beschadigen, waardoor verkleuring sneller optreedt. Uiteraard is het moeilijk om alle voedingsmiddelen die het gebit kunnen aantasten te vermijden. Om de schade te beperken, is het daarom slim altijd een glas water te drinken na het nuttigen van koffie, thee, vruchtensappen of snoep.Met deze tips van de tandarts in het buitenland kan je witte tanden op een gezonde manier krijgen.
HollandZorg voor werknemers en werkgevers

Werken in Nederland als buitenlander: het gebeurt steeds meer en in diverse branches. Bent u een flexwerker of komen er bij uw firma binnenkort mensen uit andere landen in loondienst? HollandZorg biedt een uitstekende zorgverzekering.

Voor werkgevers

HollandZorg is een onafhankelijke zorgverzekeringsmaatschappij die zich toelegt op het regelen van zorgverzekeringen voor buitenlandse arbeidsmigranten Bij het aan- en afmelden van deze zogenoemde flexmigranten komt veel kijken. HollandZorg kan u hierbij van dienst zijn.

Zowel grote als kleine bedrijven maken gebruik van de diensten van HollandZorg. Als ondernemer heeft u via een speciaal werkgeversportaal inzage in de polisadministratie van de mensen bij u in dienst. Iedere werknemer, ook als hij of zij uit een ander land afkomstig is en daar een zorgverzekering heeft, is verplicht in Nederland een zorgverzekering af te sluiten. Daarvoor kunnen ze bij elke zorgverzekeraar aankloppen. Het voordeel van HollandZorg is dat u te maken krijgt met een ervaren en deskundig team dat precies weet waar het om draait. Het aanvragen van de zorgtoeslag gaat eenvoudig en HollandZorg biedt zowel de basisverzekering als aanvullende pakketten die zeer goed passen bij de behoeften van uw werknemers. 

Voor werknemers

Een zorgverzekering is in de meeste gevallen verplicht als u als buitenlander komt werken in Nederland. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk, maar in sommige gevallen regelt uw werkgever de verzekering.

EHIC zorgpas

Een ehic pas heeft u nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de kosten van medische zorg in het buitenland. Ehic staat voor European Health Insurance card. Sluit u bij HollandZorg een zorgverzekering af dan krijgt u een zorgpas met daarop vermeld de belangrijkste verzekeringsgegevens. Deze pas geldt officieel als ehic pas. Het gaat dan om kosten gemaakt in een EU/EER-land of Zwitserland. Overigens verschilt het per land hoeveel vergoed wordt. Soms kunt u rekenen op het volledige bedrag, soms op een vaststaand percentage.

Als u kijkt op de website van de Europese Commissie leest u welke regels in de afzonderlijke landen gelden. Een tip: via dezelfde site is het mogelijk de ehic app te downloaden. Hiermee heeft u 24/7 op uw smartphone of tablet inzicht in uw zorgverzekering en uw zorgkosten. In het geval van meeverzekerde gezinsleden geldt dat zij een ehic pas kunnen aanvragen bij het CAK, het Centraal Administratie Kantoor.
 

HollandZorg voor werknemers en werkgevers


Tagged with

De juiste zorgverzekering: persoonlijk en van groot belang

Verzekeringen zijn vaak een favoriet gespreksonderwerp op een feestje. Een verzekeringspakket is een persoonlijke zaak, waarin iedereen zijn eigen voorkeur heeft. Zeker als het om een zorgverzekering gaat. Het is dus belangrijk om uit te zoeken bij welke zorgverzekeringsmaatschappij je jezelf het beste thuis voelt. Ook kun je kiezen wat voor verzekering je afsluit. Is bijvoorbeeld alleen een basispakket genoeg voor jou? Of wil je zo ruim mogelijk aanvullend verzekerd zijn? In ieder geval kun je ieder jaar switchen van zorgverzekeraar. Tot wanneer je mag overstappen van zorgverzekering hangt wel af van je situatie. 

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar: je doet het zo!

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2018 kun je doen vanaf half november 2017 tot 1 januari 2018. Hiervoor hoef je jezelf in die periode alleen aan te melden bij je nieuwe zorgverzekeraar. Het is waarschijnlijk niet nodig om je bestaande zorgverzekering op te zeggen, want dat gebeurt na aanmelding vaak automatisch door de nieuwe zorgverzekeraar. Beëindig je deze wel zelf voor 1 januari 2017? Dan is het mogelijk om je tot 1 februari 2018 aan te melden bij je nieuwe zorgverzekeraar. Onder bepaalde omstandigheden kun je ook tussentijds overstappen. Denk hierbij aan een scheiding, aan kinderen die 18 jaar worden of als je een nieuwe baan krijgt terwijl je collectief verzekerd was. Wil je weten wat er in jouw situatie mogelijk is? Kijk dan gewoon even op ZorgDirect.nl. Daar leggen wij je alles uit. Je vindt daar ook allerlei informatie over onze verschillende verzekeringspakketten!
 

De juiste zorgverzekering: persoonlijk en van groot belang


Tagged with

Hulp bij ongewenste zwangerschap

Heeft u onlangs een zwangerschapstest gedaan en was deze positief? Dan bent u hier misschien erg blij mee, maar wat als dit niet het geval is? Als de zwangerschap ongewenst is, dan kunt u abortus overwegen. Dit is echter geen eenvoudige keuze om te maken. Het is prettig om hierover te kunnen praten met iemand in uw omgeving die u vertrouwt. Daarnaast kunt u ook terecht bij Bloemenhove kliniek. Onze abortuskliniek is erop gericht om vrouwen die ongewenst zwanger zijn een hart onder de riem te steken. Bij ons kunt u terecht voor abortusbehandelingen, maar zeker ook voor advies en steun.

Abortuskliniek Bloemenhove

Abortuskliniek Bloemenhove helpt al sinds 1971 vrouwen en meisjes die ongewenst zwanger zijn. Bij ons kunt u terecht voor het afbreken van uw zwangerschap in het eerste en tweede trimester. Afhankelijk van de duur van uw zwangerschap, wordt de abortus methode bepaald. Er kan gekozen worden voor de abortuspil, een zuigcurettage of een instrumentele abortus. De arts zal dit bepalen aan de hand van uw situatie. Alle behandelingen in onze kliniek nemen niet meer dan een dag in beslag, zodat u nog dezelfde dag naar huis kunt en bij kunt komen in een vertrouwde omgeving.

Behandeling 

Op de dag van de behandeling komt u in de ochtend aan. Ons team van specialisten staat dan voor u klaar om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt. Nadat de behandeling heeft plaatsgevonden blijft u nog even ter controle. Hierna kunt u weer naar huis. Twee weken na de behandeling komt u nog een keer langs in de kliniek voor nacontrole. Een afspraak maken bij Bloemenhove kliniek kunt u online doen, door het afspraakformulier in te vullen. Natuurlijk kunt u dit desgewenst ook telefonisch doen. Neem gerust contact met ons op voor advies of een antwoord op uw vragen. 

Hulp bij ongewenste zwangerschap


Tagged with