Wistjij

Kan ik zelf zonnepanelen installeren?

Of het nu is om geld te besparen, onze vaardigheden als weekendstrijder te oefenen, of om te genieten van de zoete prestatie van het bouwen van iets met onze eigen handen, doe-het-zelf (do-it-yourself) projecten kunnen een lonende manier zijn om vrije tijd door te brengen. Koppel dit aan video tutorials voor zowat alles op het internet, en het kan heel verleidelijk zijn om een project te ondernemen dat misschien een beetje buiten onze comfortzone ligt.

En hoewel het een geweldige manier is om je vaardigheden uit te breiden als je je buiten je comfortzone waagt, is het misschien geen goed idee om een zeer gespecialiseerd project te ondernemen – ongeacht wat de YouTube-video belooft.

Neem bijvoorbeeld het installeren van je eigen zonnepanelen. Hoewel dit doe-het-zelf project je op korte termijn geld kan besparen, kan het erg gevaarlijk zijn voor iemand die geen opgeleide zonne-energie professional is. En omdat u mogelijk de garantie op fabricage en installatie misloopt, kan het u op de lange termijn meer kosten dan u op de korte termijn bespaart.

De gevaren van doe-het-zelf zonne-energie

Het installeren van uw eigen zonnepanelen kan een risico vormen voor uw persoonlijke veiligheid en voor uw eigendom, en wel om twee belangrijke redenen: de hoogte waarop panelen doorgaans worden geïnstalleerd en het feit dat u werkt met een complex elektrisch systeem.

De meeste gehuurde zonnepanelen worden op het dak of op de grond geïnstalleerd. Dakmontage is over het algemeen goedkoper en vergt minder werk, omdat het dak als hoofddraagconstructie dient. Bij installatie op de grond moet de structuur worden gebouwd. Daarom, en omdat dakpanelen geen kostbare ruimte innemen op uw erf of boerderij, zijn ze populairder.

Echter, tenzij u werkt met een team van opgeleide, gecertificeerde professionals die zijn uitgerust met alle ervaring en gereedschappen die nodig zijn om veilig te werken, is het gewoon niet de moeite waard.

Een enkel paneel kan tussen de 33 en 50 pond wegen. Afhankelijk van hoe groot uw zonnesysteem is, zult u er heel wat naar uw dak moeten sjouwen, samen met de materialen voor rekken en bedrading. Dan komt de installatie, waarbij u deze componenten op een verhoogd en waarschijnlijk schuin oppervlak moet plaatsen en installeren. ALs u kiest voor het leasen van zonnepanelen bespaart u al deze moeite én onderhoud.

Tenzij u goed opgeleid bent om dit soort werk te doen en over de vereiste persoonlijke beschermingsmiddelen beschikt, is het installeren van uw eigen zonnepanelen op zich al een slecht idee. Een beetje geld besparen is het risico van vallen niet waard.

Het andere risico is het elektrische werk dat u moet doen.Tagged with
Wistjij

De nieuwste en leukste keuken trends van dit jaar

Dit jaar zijn er al veel verschillende en nieuwe trends geweest op gebied van keukens. Naast de nieuwe trends zijn er ook trends van het afgelopen jaar die dit jaar zijn doorgegroeid. 

Keukentrends

 1. Persoonlijke woonkeuken 

Voorheen werd de keuken gezien als een functionele plek om te koken. Tegenwoordig is de keuken het kloppende hart van het huis waar mensen graag samenkomen. Je ziet niet voor niets steeds vaker nieuwbouwhuizen met de keuken als de grootste ruimte in plaats van het woongedeelte. Een kookeiland is perfect hiervoor en verschaft uw interieur van een goud randje. In de keukentrends van dit jaar zien we ook vaak dat de materialen van de keuken naar de rest van de woning worden doorgetrokken, waardoor de keuken opgaat in het interieur. Hierdoor worden stijlen gemixt wat een nog persoonlijkere keuken creëert. Wie wilt dat nou niet? Een unieke en persoonlijke keuken die perfect bij het huis en interieur past.

 1. Duurzame keuken 

Duurzame keukens zijn al langer een gespreksonderwerp, maar woonliefhebbers zijn vaker geïnteresseerd in waarom het nou duurzaam is en wat het duurzaam maakt. Bij bepaalde keukenleveranciers wordt steeds vaker aangegeven wat de reis van het materiaal is, waardoor inzicht wordt verkregen in waar het hout vandaan komt en wie ermee heeft gewerkt. Er wordt meer geëxperimenteerd met overgebleven materialen en het recyclen van materialen. Schoonheid en duurzaamheid gaan steeds vaker hand in hand. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat iets wat mooi is gelijk slechte gevolgen heeft voor de natuur. Deze trend zien we niet alleen in de keuken terug, maar ook in andere gedeeltes in woningen. 

 1. Natuurlijke kleuren en materialen

Dit jaar gaan we helemaal terug in de natuur. Het is te zien dat veel materialen en producten geïnspireerd zijn door de natuur. Hierbij kan gedacht worden aan materialen zoals marmer, hout, bamboe, zeegras of maïs. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld metaallakken met warme houtsoorten. Deze combinatie zorgt voor een luxe uitstraling in de woning met een warme sfeer. Daarnaast blijven leer en hout ook dit jaar populair. Ook de verschuiving van wit naar zwart blijft plaatsvinden. Steeds vaker is te zien dat witte keukens plaats maken voor zwarte keukens.

 1. Keuken wrappen

Het wrappen van keukens zie je steeds vaker tegenkomen. Bij dit proces worden de oppervlaktes in de keuken gewrapt met een speciale folie die een mooie en verse uitstraling geeft. De folie is verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren en printen. Ook hier zie je de natuurlijke materialen en donkere kleuren terug in de folies. 

 


Wistjij

Hoe vind je de beste koopwoning in Roermond

Wellicht een van de grootste aankopen die je ooit gaat zullen maken is die van je eerste koopwoning in Roermond. Uiteraard wil je er voor zorgen dat je de aankoop van je koopwoning in Roermond niet zult betreuren. Door de best mogelijke koopwoning te vinden kun je er zeker van zijn dat je het niet zult betreuren maar hoe vind je die? In deze blog zullen wij enkele tips geven hoe jij het beste je ideale koopwoning in Roermond kunt vinden.

Denk na over de toekomst

Als je een huis gaat kopen dan is het belangrijk dat je aan de toekomst denkt. Niet alleen aan die van het huis maar ook je eigen toekomst. Een huis is een lange termijn investering dus kijk of het ook bestendig is voor een lange termijn. Kijk of de keuken eventueel zou moeten worden vervangen over enkele jaren. Als je van plant bent om in de toekomst een hond te nemen zorg dan dat je een huis met een passende tuin gaat kopen. Ben je van plan om kinderen te krijgen dan is nu het moment om vooruit te denken en er voor te zorgen dat je genoeg plek hebt voor de eventuele gezinsuitbreiding. De bedradingen en afvoeren zijn belangrijke onderdelen van het huis.

Bezichtig de koopwoning in Roermond

Een huis kan erg verschillend zijn van de ene dag op de andere. Als je de mogelijkheid krijgt probeer dan zo vaak mogelijk je droom koopwoning in Roermond te bezichtigen op verschillende tijdstippen. En normaalgezien stil huis kan best luidruchtig worden als het langs een drukke straat ligt tijdens de spits. Probeer een keertje in de ochtend een ander keertje in de namiddag en dan als laatste laat avonds eens een keertje je nieuwe koopwoning in Roermond te bezichtigen. Zo ben je er zeker van dat je geen onaangename verassingen zult meemaken.

https://vancromvoirt.nl/koopwoning-roermond/

Wistjij

Honeywell thermostaat voor in uw woning

 

Voorkom dat de energiekosten stijgen tijdens de koudste maanden van het jaar

Bij gebruik van een traditionele thermostaat kunnen de energiekosten stijgen, vooral in koudere maanden. Als u het bijvoorbeeld bijzonder koud heeft en u zet de verwarming hoger, dan verbruikt uw systeem meer energie om de temperatuur te verhogen, wat kan resulteren in een stijging van uw verwarmingskosten. Met nieuwere technologie kunt u de verwarming echter zo programmeren dat deze een uur voordat u thuiskomt, aankomt, waardoor u de temperatuur niet hoeft te wijzigen en uw energierekening laag blijft. Door een programmeerbare thermostaat te installeren, hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u eraan denkt om de verwarming aan of uit of weer omhoog of omlaag te zetten.

 

De voordelen van een Honeywell thermostaat kopen

Er zijn de afgelopen jaren behoorlijk veel vorderingen gemaakt in de technologie van huishoudens, waarvan er vele zijn gericht op het verhogen van de efficiëntie en het verminderen van de benodigde hoeveelheid menselijke input. Thermostaten zijn een van de nieuwste apparaten die een opknapbeurt ondergaan; programmeerbare thermostaten verminderen de noodzaak om de warmte-instellingen in uw huis constant te wijzigen door op een gepland systeem te werken. Een Honeywell thermostaat kopen is daarom een weloverwogen keuze voor in ieder huishouden.

 

Een Honeywell thermostaat is altijd makkelijk te gebruiken

Met verbeteringen in technologie over de hele linie, zijn thermostaten in het kort nu een stuk gebruiksvriendelijker. Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe generatie thermostaten is de mogelijkheid om uw verwarming zo in te stellen dat deze werkt zoals u dat wilt, wanneer u dat wilt. Met een Honeywell thermostaat doet u dit met behulp van een eenvoudig te gebruiken touchscreen-model. Het kan zelfs worden bestuurd door een smartphone-app.

 

Honeywell thermostaat voor in uw woning


Tagged with
Wistjij

De mogelijkheden van een op maat gemaakte tv wand

Een tv wand op maat, dat klinkt natuurlijk geweldig en dat is het ook! Steeds meer mensen kiezen hiervoor omdat het er ontzettend mooi en stijlvol uitziet. Daarnaast is het binnen enkele dagen geplaatst. Wij vertellen je iets meer over de voordelen en natuurlijk ook over de mogelijkheden van een op maat gemaakte tv wand.

– Het ziet er ontzettend strak, mooi en stijlvol uit.

– Het is betaalbaar, je bent dus niet in een keer heel veel geld kwijt.

– De tv wand wordt op maat gemaakt en is dus perfect voor in iedere woning.

– Je hebt zelf de keuze om inbreng te geven aan het design.

– De mogelijkheden zijn eindeloos, je hebt ontzettend veel keuze.

De mogelijkheden

Oké, de mogelijkheden zijn eindeloos, maar wat zijn deze dan precies. Hier vertellen we je graag iets meer over. Je hebt zelf namelijk heel veel ruimte voor eigen inbreng. Het is hierdoor extra uniek!

De materialen

De materialen van een tv wand zorgen ervoor dat het helemaal perfect aansluit op je wensen en behoeften. Je kunt namelijk dezelfde materialen gebruiken als in de rest van je woning. Of je het nu geverfd, behangen of met tegels wilt, het is allemaal mogelijk. Ook de betonlook ziet er heel mooi uit. 

Een haard in de wand

Verder is het ook heel gaaf om een haard in je tv wand te laten plaatsen. Als je wilt gaan voor een luxe en warme uitstraling is dit echt de perfecte optie. Het zal je hele woonkamer omtoveren tot een prachtige ruimte waar iedereen jaloers op is!

Zelf ontwerpen 

Vooraf wordt er natuurlijk altijd een ontwerp gemaakt voor je tv wand. Het leuke hiervan is dat je zelf een hoop ruimte hebt voor eigen inbreng. Bepaalde materialen, opties, vormen en kleuren kun je dus helemaal zelf aangeven. Een uniek design dus dat voor iedereen anders is. Tagged with

Is zonne-energie interessant voor u?

Als u denkt aan het gebruik van zonne-energie in uw huis bestudeer dan ook de onderstaande vragen. Wij van Zonnepanelen Winterswijk krijgen vaak veel vragen over het rendement van zonnepanelen en hebben dit voor u op een rijtje gezet.

 • Begin met het bestuderen van uw energierekening om te zien hoeveel energie u het afgelopen jaar heeft verbruikt en wat het kost. Kijk welk deel van de totale rekening is voor “gemeten” elektriciteit of kilowattuur (kWh) en wat er voor andere zaken is, zoals de leveringskosten. Zelfs als u het aantal kilowattuur dat u bij het nutsbedrijf koopt vermindert, moet u nog steeds de vaste kosten van het nutsbedrijf betalen, zoals leveringskosten of administratieve kosten.
 • Evalueer hoe u energie gebruikt en zoek naar manieren om het elektriciteitsverbruik in uw huis te verminderen. Maak uw huis en apparaten energiezuiniger en zorg ervoor dat uw huis goed weerbestendig is om uw energiebehoefte te verminderen.
 • Bedenk hoe lang u van plan bent in uw huis te blijven. Een residentieel zonnesysteem is ontworpen om minstens 20 jaar op een huis te blijven. Leases en PPA’s zijn over het algemeen lange termijn; sommige duren 20 jaar. Als u denkt dat u in die tijd zou kunnen verhuizen, zoek dan uit hoe het installeren van een systeem uw vermogen om uw huis te verkopen zal beïnvloeden. Vraag het zonne-energiebedrijf over zijn beleid inzake de overdracht van het contract aan de nieuwe huiseigenaar na een verkoop, en bevestig dat wat het u vertelt hetzelfde is als wat er in het contract staat.
 • Zoek uit welke grootte systeem je nodig hebt om uw gemiddelde energieverbruik te voldoen. Leer over de verschillende producten die beschikbaar zijn in uw omgeving die zullen werken op uw huis. De aanpasbare calculator van het Ministerie gebruikt uw adres en gegevens die u verstrekt over een systeem om u te helpen bij het inschatten van de hoeveelheid energie die het zal produceren.
 • Zonne-energiesystemen gebruiken een of meer omvormers om gelijkstroom (DC) elektriciteit van de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom (AC) elektriciteit die wordt gebruikt door uw apparaten en stopcontacten. De hoeveelheid stroom die u krijgt van een zonnepaneelsysteem is afhankelijk van:
  • het gemiddelde aantal uren direct, zonlicht zonder schaduw dat uw dak jaarlijks krijgt
  • de helling (hoek), de leeftijd en de staat van het dak en de kompasrichting van het dak.
  • de omvang en de kracht van uw systeem
  • omgevingsfactoren zoals sneeuw, stof of schaduw die het systeem kunnen bedekken
 • Neem contact op met uw nutsbedrijf om te zien welke afspraken het maakt met huiseigenaren die zonne-energie produceren. Uw nutsbedrijf kan gebruik maken van “netmeting”, wat u betaalt of u krediet geeft voor overtollige stroom die uw systeem gedurende de dag produceert en terugkeert naar het elektriciteitsnet.
 • Als u een vereniging van huiseigenaren heeft, zoek dan uit of u de goedkeuring nodig heeft om een systeem te installeren.

Wilt u meer informatie over zonnepanelen?

 


Wistjij

Snel aan of van je huis met de makelaar in Axel

De beste makelaar in Axel is gespecialiseerd in de verkoop van een huis en daarnaast ook in de aankoop voor een huis voor de woningzoekende in de markt. Omdat de huizenmarkt vaak schommelt moet je vaak rekening houden met meerdere factoren. De huizenmarkt is een markt apart en door deze in de gaten te houden, kan je inspelen op de huidige trends en ontwikkelingen. De makelaar in Axel houdt zich dagelijks bezig met deze markt en weet precies wat er moet gebeuren wanneer er een huis aangekocht of juist verkocht moet worden. Doordat de kennis en ervaring van de makelaar in Axel erg breed en groot is, weet je zeker dat er op een professionele wijze gewerkt zal worden en je de juiste hulp aangeboden krijgt bij deze grote beslissing in je leven. Of het nou gaat om een deel van je inkomsten uitgeven of weer terugverdienen. 

Bekend met het aanbod

De makelaar in Axel werkt al jaren in deze omgeving en is bekend met het aanbod en de mensen die woonachtig zijn in dit rustige dorp. Tegelijkertijd met dat het dorp rustig is, merk je ook dat het steeds meer uitgroeit tot een stad. De vraag naar het wonen in deze plaats neemt steeds meer toe en daarbij stijgt het aanbod van huizen nog niet echt Hierdoor stijgen de huizenprijzen, dus ius het slim om snel de hulp van makelaar in Axel in te schakelen om een huis te gaan kopen in Axel. 

Axel

Op zaterdag is er in Axel vaak een gezellige markt, waar veel bewoners van het Belgische Zeeuws-Vlaanderen op af komen. Het geeft een gemoedelijke sfeer en een saamhorigheidsgevoel komt ook om de hoek kijken. Omdat de makelaar in Axel zelf ook uit deze woonplaats komt, kan hij je helpen aan de beste plekjes en heeft ook bij ieder plekje in de stad een verhaal. Je krijgt door de verhalen van de makelaar in Axel steeds meer zin om hier te aan wonen.
Wistjij

Betaalbaar wonen in Amsterdam

Een plek om betaalbaar te wonen in Amsterdam kan soms nog best lastig te vinden zijn. Het is natuurlijk allereerst al lastig om een goede woning in Amsterdam te vinden, maar u wilt dit huis dan natuurlijk ook graag nog betaalbaar hebben. Gelukkig is er een mogelijkheid om het huis precies zo te vinden als u zelf wilt. Dit doet u namelijk door een makelaar in te schakelen. De makelaar is iemand die gespecialiseerd is in het zoeken en vinden van woningen die precies passen bij het profiel van de woning die u zoekt. Laten we eens kijken bij de makelaar en de bijkomende voordelen.

 

Betaalbaar wonen in Amsterdam

 

Makelaar Amsterdam kan namelijk een hoop taken van u overnemen. Allereerst dus het zoeken. Door in gesprek met u te gaan en uw voorkeuren te leren kennen, schetst hij een profiel van de woning waar u naar op zoek bent. Makelaar Amsterdam heeft contact met andere collega’s die ook werkzaam zijn als makelaar en kan daardoor informatie uitwisselen. Zo zijn er andere makelaars die bijvoorbeeld de perfecte woning voor u hebben en dit vertellen aan de makelaar die voor u aan het werk is. Ook is het nog eens zo dat een makelaar natuurlijk als eerste weet welke woningen er beschikbaar zijn en beschikbaar komen. Dit kunnen woningen zijn die te koop gezet gaan worden door particulieren, maar dit kunnen ook nieuwbouwprojecten zijn. Hierdoor kunt u er snel bij zijn wanneer er een woning te koop gezet wordt. De makelaar zal vervolgens voor u een bezichtiging plannen. Tijdens de bezichtiging zal de makelaar u rondleiden in de woning en zal hij verschillende punten aanwijzen in de woning. Dit kunnen uiteraard zowel positieve aspecten als negatieve aspecten van een woning zijn. Na de bezichtiging gaat u beslissen of u een bod wil doen op de woning.

 

Voordelen van het inschakelen van Makelaar Amsterdam

 

Een voordeel aan het inschakelen van de makelaar is dat hij vervolgens voor u kan onderhandelen over de prijs van de woning. Het kan best lastig zijn om een prijs te vinden waar u en de verkoper beiden mee akkoord kunnen gaan. De makelaar neemt deze taak van u over waardoor u dit niet hoeft te doen. Ook is de makelaar hier natuurlijk ervaren in en kan een hoop voor u betekenen.

Daarnaast is het zoeken van de woning wat hiervoor plaatsvindt ook vrij lastig. Het zoeken van de woning wordt ook geheel uitgezocht door de makelaar waardoor u uw tijd kan besteden aan andere dingen terwijl er op de achtergrond alsnog voor u gezocht wordt.

Een ander voordeel is natuurlijk dat de makelaar veel eerder op de hoogte wordt gesteld van eventuele woningen die te koop komen te staan. Dit is een groot voordeel omdat dit net de manier kan zijn waardoor u een betaalbare woning vindt en waardoor u er net op tijd bij bent.

 

Tot slot

 

Mocht het zo zijn dat u op zoek bent naar een betaalbare woning in Amsterdam dan is het zeker een goed idee om contact op te nemen met een makelaar. Via de volgende link kunt u dit bijvoorbeeld doen: Makelaar. Ook vindt u hier meer informatie over wat de makelaar allemaal voor u kan betekenen tijdens de zoektocht naar uw woning.

https://www.grootamsterdam.nl/


Tagged with
Wistjij

Tips voor bij een bezichtiging

Een nieuw huis kopen of huren is altijd een spannende periode. Er komt veel op u af en dat maakt het soms moeilijk om alles te vragen en/of te zien. Makelaar Roeststaalduinen & Vijverberg geeft een aantal tips waar u precies op moet letten bij het bezichtigen van een voor u nieuwe woning.

Checklist 

Het is soms lastig om vast te stellen bij wie de verantwoordelijkheid ligt wanneer er verborgen gebreken aan het licht komen na de koop van een woning. Een goede tip is dus om een checklist mee te nemen naar de bezichtiging. Ga eens op onderzoek uit via bijvoorbeeld google om te kijken wat veelvoorkomende problemen zijn die te laat aan het licht komen. Ook is het natuurlijk mogelijk om ervaring op te doen naar aanleiding van bezichtigingen van andere mensen. Op deze manier kunt u alle kleine details bekijken zodat deze niet pas zichtbaar worden wanneer u het huis gekocht heeft. Ook kunt u door een checklist mee te nemen geen dingen vergeten omdat u de checklist steeds kan controleren. Op de checklist kunt u ook uw eigen wensen opschrijven. Op deze manier verliest u uw eigen wensen ook niet uit het oog.

Luister naar uw gevoel

Het is zeer belangrijk om te luisteren naar uw eigen gevoel. Anderen kunnen het huis enorm mooi vinden, maar u bent degene die er uiteindelijk in gaat wonen. Luister dus absoluut naar uw eigen gevoel en laat u alleen lichtelijk beïnvloeden door de meningen van anderen. Vaak is luisteren naar het gevoel iets wat de mens niet altijd doet. Toch merkt u het vanzelf als het huis goed aanvoelt.

Kritische vragen stellen

Denk van te voren goed na over de vragen die u wil stellen. Er is bijna altijd een makelaar of consulent mee bij het bezichtigen. Deze persoon moet op de hoogte zijn van het huis. Ook kan het zijn dat de (oud) bewoners van het huis bij de bezichtiging aanwezig zijn. Stel vooral kritische vragen over uw eigen wensen. Dit kan zorgen bij u wegnemen. Stel bijvoorbeeld vragen over de staat van het huis, maar ook over de buurt en eventuele overlast. Het is natuurlijk belangrijk om te weten of de buurt of buren overlast veroorzaken. Wellicht is er een speciale reden waarom de bewoners verhuizen en deze wilt u natuurlijk weten voor u het huis betreed.

Tot slot

Het belangrijkste blijft om goed te luisteren naar uw eigen gevoel en een goede controle te houden over de onderwerpen die voor u belangrijk zijn. Niets is vervelender dan achter verborgen gebreken komen wanneer u het huis al gekocht heeft.

https://www.roeststaalduinen-vijverberg.nl

Tips voor bij een bezichtiging


Tagged with
Wistjij

Beveiligen van je woning door een echte slotenmaker

Voor het beveiligen van je woning kan je een slotenmaker Den Haag inschakelen. Die gaat dan het huis beveiligen met sloten op de deuren en ramen. Wat voor soort slot dit word hangt van de woning en je budget af. Er zijn namelijk veel verschillende soorten sloten tegen inbraak. Een gewone slot kan makkelijk geforceerd worden. Dit gebeurd vaak met een boormachine of gewoon een koevoet. De sloten dat een goedkope slotenmaker Den Haag plaatst zijn veel moeilijker te forceren. Voor de meeste sloten hebben de inbrekers zo een tien minuten nodig en deze tijd zijn ze vaak niet bereid te nemen. Er zijn nog duurdere sloten dat een slotenmaker kan plaatsen en die zijn al helemaal niet te forceren. Als je wil weten wat het gaat kosten en wat je ervoor terug krijgt kun je het beste een offerte aanvragen. Dit kun je doen door op de websites van verschillende slotenmakers Den Haag te kijken. Je kunt ook op de websites zien welke sloten een slotenmaker Den Haag kan plaatsen. Vaak staan er afbeeldingen van de sloten met foto’s erbij. Zo krijg je een beter idee om wat voor sloten het gaat en wat de mogelijkheden zijn.

Beveiligen van je woning door een echte slotenmaker


Tagged with