De vele mogelijkheden met draadjesgordijnen

Draadjesgordijnen zijn gordijnen met allemaal hele dunne draadjes. Dit soort gordijnen worden vaak voor deuren gehangen om de doorgang te blokkeren voor insecten. Natuurlijk wordt de doorgang met een draadjesgordijn niet geheel blokkeerd. Want elk zuchtje wind doet de draadjes bewegen en op zulke momenten is het dan toch mogelijk dat er vliegen naar binnen komen. Maar als goedkoop vliegengordijn worden deze gordijnen toch best wel vaak ingezet. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden met dit soort gordijnen, hierop zullen we in dit blog nader ingaan.

 

 

Draadjesgordijnen als afscheiding van je slaapkamer

Veel studenten wonen in een klein kamertje waarbij het bed zich vaak in het zelfde kamertje bevindt. Wil je toch een soort van aparte slaapkamer creëeren, dan kunnen draadjesgordijnen daarbij goed helpen. Hiermee kun je namelijk van één ruimte, twee ruimtes creëeren. Bij Vliegengordijnkopen.nl vind je dit soort gordijnen in diverse afmetingen. De langste is maar liefst 5 meter. Als je deze aan een roede hangt en aan het plafond bevestigd, heb je een perfecte afscheiding tussen slaapkamer en huiskamer. Een andere benaming voor zo’n afscheiding is roomdivider. Het is een van de meest voordelige oplossingen om toch wat meer privé te creëeren.

 

Draadjesgordijnen bij winkel etalage

Winkels maken ook graag gebruik van draadjesgordijnen. Zo kunnen ze namelijk een afscheiding creëeren tussen de etalage en de winkel zelf. mensen die dan van buiten naar binnen kijken, kijken dan ook veel minder rommelig in de etalage. Bovendien wordt hierdoor het accent veel meer gelegd op de producten die de winkel in de etalage wilt tonen. De meeste winkeliers gebruiken hiervoor witte draadjesgordijnen, maar in sommige gevallen kan een grijs of zwart exemplaar ook heel erg mooi zijn.

 

Draadjesgordijnen op de beurs stand

Draadjesgordijnen worden ook vaak op beurzen en evenementen ingezet. Wil je een lelijke wand weg werken? Hang dan eenvoudig zo’n gordijn voor de wand en alles ziet er weer netjes uit. Houdt er wel rekening mee dat bedrijven vaak aan bepaalde eisen moeten voldoen als ze met materialen willen werken. Zo wordt er soms van de ondernemer verwacht dat zij niet gewone draadgordijnen gebruiken, maar brandvertragende. Dit heeft alles met de veiligheid te maken. Brandvertragende vliegengordijnen bestel je ook in verschillende lengte en breedte maten. Stel je hebt een hoog gordijn nodig voor een hoge hal? Dan kun je voor een variant met een hoogte van 3 meter gaan. Kijk voor alle mogelijkheden maar eens op de website van Vliegengordijnkopen.nl


Celerol is dé specialist in rolluiken

Op zoek naar een professioneel adres voor rolluiken in Den Haag? Celerol maakt, monteert en repareert rolluiken. Als u uw huis goed wilt beschermen tegen inbrekers zijn rolluiken een goed idee. Een tweede functie van een rolluik is isolatie. Als u in een grote stad als Den Haag woont, kan het ’s nachts behoorlijk lawaaierig zijn. Als u de slaapkamer afsluit met een rolluik bent u verzekerd van een goed verduisterde en stille ruimte. Staat uw garage vol met waardevolle spullen? Met een rolpoort beschermt u al uw eigendommen. Niet alleen tegen ongenodigde gasten, ook regen en wind hebben geen schijn van kans meer. De rolpoort C77 is van zeer goede kwaliteit. Hij is inbraak werend en isolerend. De vormgeving is strak. Deze rolpoort beschikt over geïntegreerde tochtstrippen en stevige geleiders van aluminium. Het pantser is opgebouwd uit bolvormige, geïsoleerde lamellen. Deze zijn dubbelwandig en ze worden gemaakt van oersterk aluminium. De onderkant is mooi afgewerkt met een onder-lijst, ook van eersteklas aluminium. De rolpoort werkt op een 230 volt elektrische buisaandrijving.

 

Reparatie van rolluik

Wordt u onverwacht geconfronteerd met een kapot rolluik? Voor rolluik reparatie kunt u contact opnemen met Celerol. Dit bedrijf heeft een storingsdienst waar u 24/7 365 dagen in het jaar gebruik van kunt maken. Als u belt krijgt u een medewerker aan de lijn met wie direct een afspraak te maken is. U hoeft geen vaste klant te zijn, Celerol helpt iedereen. Standaard onderdelen van rolluiken heeft Celerol altijd op voorraad. Het defect zal dus snel verholpen zijn. De ervaring leert dat veel problemen met rolpoorten en rolluiken te voorkomen zijn door goed onderhoud. Dit betekent eens in de zoveel tijd het complete rolluik inspecteren en zo nodig repareren. Wilt u grote kosten voorkomen, neem dan snel contact op met Celerol. Dit is het telefoonnummer: 070-2040204. In het geval van een acute storing zijn er drie noodnummers die u kunt bellen: 06-20435686,  06-20183767 en 06-24937474.

Celerol is dé specialist in rolluiken


Tagged with

Stroom voorziening voor in een Tiny House

Moderne apparaten op batterijen hebben genoeg vermogen om in de woningbouw te kunnen worden gebruikt. En: De kleine, handige apparaten kunnen ook optimaal worden gebruikt in schuine hoeken en zonder stroomkabels. Perfect voor hen die hun eigen Tiny House in Lisse bouwen. Het wordt pas echt duurzaam als de apparaten op elkaar zijn afgestemd. 

Waarom is het zinvol om apparaten op batterijen te gebruiken?

Als u wilt helpen bij de bouw van uw eigen huis, heeft u professionele apparatuur nodig. Of het nu gaat om een tuinhuisje, een boomhut, een Tiny House met of zonder chassis: Het moet gezaagd, geschroefd, geboord, gefreesd, geschuurd, geschuurd worden. Alles vereist apparatuur die duurzaam is en meestal veel ruimte in beslag neemt: Boormachine, hamerboor, decoupeerzaag en cirkelzaag, slijpmachine, enz.

Apparaten op batterijen zijn meestal iets kleiner en lichter dan conventioneel elektrisch gereedschap met kabels. Omdat ze speciaal ontworpen zijn voor gebruik op de weg (“bij montage”). Ze moeten gemakkelijk te vervoeren zijn, mogen niet te zwaar zijn en mogen vooral niet te veel ruimte innemen. Zeker als u geen grote werkplaats wilt inrichten of de hele kelder niet wilt vullen met apparaten, zijn batterijgevoede apparaten een goede keuze. Ze zijn beschikbaar als multifunctioneel gereedschap: Met de juiste hulpstukken kan één apparaat voor verschillende taken worden gebruikt.Tagged with

Waarom is gevelreiniging zo belangrijk?

Er gaat een gedachte door uw hoofd, mijn gevel is erg aangetast door vuil. Het is erg belangrijk dat uw gevel goed schoon is, dit voorkomt tenderende schade aan uw woning! Een schone gevel is een veilige gevel, maar hoe en wat kunt u hieraan doen en waarom is dit zo belangrijk?

Gevelonderhoud voorkomt vocht

De allergrootste reden waarom u uw gevel zou moeten laten onderhouden of reinigen, is er om vocht uit uw woning of bedrijfspand te houden. Vocht is een van uw grootste vijanden voor uw woning of pand: lastig te detecteren en verwoestende gevolgen. Het is dan ook erg verstandig dat u uw gevel laat reinigen, tevens is dit uiterst belangrijk! Wanneer uw woning een hoog vochtgehalte heeft, zal u al gauw merken dat er steeds meer ongedierte en insecten uw woning binnentreden, want dit is het leefklimaat van insecten en ongedierte. Houdt uw gevel schoon, laat deze tijden reinigen door een specialist in gevelreiniging en onderhoud. Immers, uw gevel onderhouden of reiniging zonder dat u beschikt over de juiste kennis of materialen is niet aan te raden. Beter nog: dit raden wij ten zeerste af!

Uw pand representatief houden

De gevel van uw woning of bedrijfspand is erg belangrijk, het zorgt ervoor dat uw woning niet het leefklimaat krijgt van ongedierte en insecten. Maar de gevel heeft ook een andere functie, namelijk het behouden van representativiteit van uw woning. Een mooi schone woning geeft een heel positieve indruk. Wanneer u uw woning wilt verkopen geeft een schone gevel een veel betere indruk op de potentiele koper of huurder. En wanneer u als bedrijf een belangrijke klant op bezoek krijgt, geeft dit een goede indruk af.

Uw woning in waarde houden

Door de jaren heen zien we veel vaker dat mensen niet aan hun gevel denken, maar een gevel is uiterst belangrijk. Voor uw woning en voor de uitstraling van uw woning is een schone gevel onmisbaar. Een woning behoudt zijn waarde veel beter met een schone gevel, een aangetaste gevel verlaagt het huis zijn waarde, niemand wil verlies maken op de verkoop van zijn huis. Wees verstandig en laat uw gevel reinigen door professionals.

Professionals uw gevel laten reinigen

De thuisklusser wil graag alles zelf doen, maar het reinigen van uw gevel vereist toch al gauw een professional. Er zijn vele manieren van gevelreiniging, er kan voor elke woning een manier van reinigen gebruikt worden zoals, chemische reiniging, stralen, stoomreiniging etc. Bedrijven zoals Altaclean weten elk manier van reinigen toe te passen. Altaclean is de gevelreiniger van Amersfoort en omgeving! Gaat u uw woning verkopen of verhuren en wilt u uw woning zijn waarde verhogen of behouden? Of heeft uw gevel echt een reiniging nodig? Neem vooral contact op met Altaclean!

Waarom is gevelreiniging zo belangrijk?


Tagged with

De voor- en nadelen van LED terrasoverkapping

Als je opzoek bent naar licht voor jouw terrasoverkapping dan is LED verlichting een van de opties, maar wat zijn hier eigenlijk de voor- en nadelen van? Deze hebben wij voor jou uitgezocht dat je een goede keus kan maken voor LED terrasoverkapping.

Voordelen van LED terrasoverkapping

Laten we eerst maar eens kijken naar alle voordelen die er zijn. Het eerste voordeel van een LED terrasoverkapping is dat deze lampen duurzaam zijn en dus veel langer meegaan. Zo hoef jij ze niet zo snel te vervangen en het is ook nog beter voor het milieu.

 

Hier komt nog bij dat LED lampen over het algemeen veel minder energie verbruiken en daardoor ook nog eens beter zijn voor het milieu en jouw portemonnee. Als je geeft om het milieu dan zijn dit sowieso de lampen die je wilt kiezen.

 

Een laatste voordeel wat we hier noemen (ook al zijn er veel meer) is dat LED lampen verkrijgbaar zijn in alle vormen en kleuren. Zo heb je ze dus ook in de vorm van spots en kun je zelfs de kleur van het licht kiezen. Ook heb je bijvoorbeeld LED lampen die van kleur kunnen veranderen zodat je altijd de juiste kleur voor de situatie kunt kiezen.

Nadelen van LED terrasoverkapping

Natuurlijk heeft LED terrasoverkapping ook zo zijn nadelen, en die moeten even benoemd worden.

 

Als eerste kunnen LED lampen niet heel goed tegen hitte en zal de duurzaamheid flink afnemen wanneer ze te lang in een te warme omgeving zijn. Tijdens een warme zomer kun je hier dus wel mee te maken krijgen.

 

Een ander nadeel is dat ze wat duurder zijn dan halogeenlampen zijn. De investering die je doet in LED lampen worden over het algemeen wel snel terugverdient maar dan moet je wel het geld hebben om deze investering te doen. Houdt hier dus zeker rekening mee.

 

Met deze voor- en nadelen in je hoofd kun je een goede beslissing maken over het soort licht dat jij wil in jouw terrasoverkapping. Wil je nog meer informatie over LED terrasoverkapping, kijk dan vooral bij LEDlogic. Hier vind je nog meer informatie over LED licht en kun je meteen kijken naar het assortiment van LED lampen voor een terrasoverkapping die beschikbaar zijn.

De voor- en nadelen van LED terrasoverkapping


Tagged with

Parketvloeren Utrecht verkrijgbaar bij meerdere verkooppunten

Op zoek naar parketvloeren Utrecht? Bekijk dan de mogelijkheden van AvanceFloors parketvloeren Utrecht. De houten vloeren worden geproduceerd in Schijndel, een dorp nabij den Bosch. Echter zijn de parketvloeren daarentegen wel verkrijgbaar op meerdere locaties, ook in de omgeving van Utrecht.  Bezoek een AvanceFloors verkooppunt en laat je uitgebreid adviseren door professionele medewerkers. 

 

Planken parketvloeren Utrecht

Er zijn vele aanbieders en keuzemogelijkheden voor parketvloeren, die ook in regio Utrecht verkrijgbaar zijn. De meeste gekozen parketvloeren zijn de eiken houten vloeren ofwel lamelparket. Dit is een samengesteld vloerdeel dat is opgebouwd uit meerdere lagen. Deze zijn verkrijgbaar in planken, van extra smalle 6 cm brede delen tot super brede planken van maar liefst 38 cm. De grote vraag is natuurlijk: wat vind jij mooi en wat is de mooiste keuze voor in jouw woning? De houten vloerdelen met een breedte van 18 cm zijn de meest populaire. Het is een breedte die past in elke woning. Tegenwoordig zien we ook dat de plankbreedte van 24 cm voor de wat grotere ruimtes ook wint aan populariteit. Alle breedtes houten vloeren zijn verkrijgbaar in alle verschillende kleurtinten, van white wash tot populaire grijstinten. Welke kleur houten vloer kiezen? Dat bepaal jij! Bij AvanceFloors is alles mogelijk. 

 

Extra mogelijkheden parketvloeren Utrecht

Naast de verschillende kleurtinten zijn de parketvloeren Utrecht ook verkrijgbaar in verschillende extra afwerkingen. Wil je de nerfstructuur van het hout wat meer benadrukt hebben? Kies dan voor een geborstelde parketvloer. Nog net iets ruiger en doorleefder? Kies dan voor de parketvloeren met een fijnbezaagde toplaag. De zaagsnedes zijn erg goed zichtbaar wat een robuuste uitstraling geeft. Wat ook kan is de eiken houten vloer laten verouderen. Daarbij komen er putjes en oneffenheden in het oppervlak. Dit geeft een authentieke uitstraling. Vroeger was dit een erg populaire keuze. De verouderde eiken vloerdelen zijn vaak zonder velling. Dat geeft een nog mooiere en unieke uitstraling. 

De houten vloeren van AvanceFloors worden dus geproduceerd in Schijndel en hebben een uitgebreid assortiment. Laat je door ons team van professionals uitgebreid informeren over parketvloeren Utrecht.Tagged with

Een schilder worden

Altijd al een schilder willen worden, of bij een schildersbedrijf Hengelo aan de slag willen gaan? Grijp dan nu je kans. De werkgelegenheid voor schilders en schildersbedrijf Hengelo trekt namelijk weer aan en wie weet heb jij binnenkort de leukste baan. Ben je al afgestuurd als schilder en wil je graag aan het werk? Je kunt dan voor jezelf beginnen of gaan solliciteren bij diverse schildersbedrijven in Hengelo. Je kunt natuurlijk ook aan het werk gaan voor een aannemer. Of je kunt in dienst treden bij grote industriële bedrijven die schilders zoeken. Denk hierbij aan de logistiek, scheepsbouw en utiliteitsbouw. Schilders werken vooral samen met opzichters, aannemers, timmermannen, stukadoors, gevelmonteurs en glaszetters. Wanneer je erg veel passie voor dit vakgebied hebt kun je natuurlijk naast schilder ook nog leren voor een van deze andere beroepen. Zo kun je meerdere functies in een keer uitvoeren zonder dat daarvoor een ander bedrijf of ZZP’er aan te pas komt.

De opleiding tot vakbekwaam schilder

Er zijn verschillende opleidingen die je opleiden tot schilder of waar je bij een schildersbedrijf Hengelo aan de slag kunt. Ook de niveaus lopen uiteen. Vrijwel alle schilderopleidingen worden op MBO niveau gegeven. Een schilder leert vaak ook niet door maar wil graag met zijn handen aan het werk zijn. Op niveau 1 heb je de assistent schilder. Hij of zij zal niet veel schilderwerk uitvoeren, dit is meer het hulpje van de schilder of van het schildersbedrijf Hengelo. Op niveau 2 heb je de jachtschilder. Dit houdt in dat je werkzaam bent in de lakverwerking, poedercoating of meubelindustrie. Op niveau 3 hebben we vier soorten schilders, namelijk de (medewerker) schilder, de gezel schilder, de gezel schilder totaalonderhoud en de gezel schilder voorman. Op niveau 4 vinden we de specialist schilder. Al deze opleidingen zijn te volgen als voltijd, deeltijd en BBL. Wie weet wil een schildersbedrijf Hengelo deze studie wel financieren.

Een schilder worden

Wacht niet met dakkapel reparatie en laat een dakkapel lekkage snel verhelpen

Na verloop van tijd kan er lekkage optreden aan uw dakkapel, bijvoorbeeld doordat onderdelen verouderd zijn of door stormschade. In dat geval kunt u het beste snel handelen, want een kleine lekkage kan al snel uitlopen op een groot probleem. Heeft u leksporen op uw muur of plafond, dan is het zaak dat u een loodgieter inschakelt om uw dakkapel lekkage te verhelpen. Deze kan het probleem niet alleen opsporen, maar ook dakkapel reparatie verrichten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van dakkapel reparatie? U leest het hieronder.

De factoren die de kosten van dakkapel reparatie bepalen

De prijs van dakkapel lekkage verhelpen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de omvang en aard van de schade. Ook is het van belang of er renovatie kan worden uitgevoerd, of dat complete vervanging van onderdelen nodig is. Vaak is een dakkapel lekkage verhelpen eenvoudig door herstel van slechte onderdelen.

 

Maar soms is een omvangrijke dakkapel reparatie nodig, bijvoorbeeld in geval van houtrot waarbij de constructie wordt aangetast, of door ernstige stormschade. Dan moeten onderdelen vaak in hun geheel worden vervangen en kunnen de kosten aanzienlijk hoger uitvallen. Hoewel een houten dakkapel relatief veel onderhoud vereist, is deze wel eenvoudig te herstellen. Voor elk type dakkapel geldt dat in geval van visuele herstellingswerken een vergunning noodzakelijk kan zijn. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een vergunning alleen nodig is voor het plaatsen van de dakkapel of het aanpassen van de grootte ervan. 

Onderaan de informatie op deze pagina vindt u een link over het opnieuw betimmeren van uw dakkapel. 

Eenvoudig en voordelig uw dakkapel lekkage verhelpen

Er zijn ook een aantal dingen die de prijs voor een dakkapel lekkage verhelpen beïnvloeden en waar u zelf een keuze in kunt maken. Zo is het materiaal van de dakkapel van invloed op de kosten en wanneer u een goed onderhouden dakkapel heeft, vallen de kosten over het algemeen een stuk lager uit. De sporen van slijtage en lekkages die mogelijk ontstaan zijn in dat geval veelal miniem. Daarnaast kunt u om de kosten beperkt te houden kiezen voor een specialist uit de buurt. Zo bespaart u vaak flink op de voorrijkosten.

Ten slotte is het verstandig om specialisten voor dakkapel reparatie te vergelijken op dakkapelplaatsenvergelijker.nl voor de scherpste prijs. Hier ontvangt u al 3 tot 24 uur diverse offertes en kunt u uw keuze voor de geschikte dakkapel specialist maken. Zo geeft u niet teveel uit aan de reparatie van uw dakkapel en is deze toch snel verholpen.

Wacht niet met dakkapel reparatie en laat een dakkapel lekkage snel verhelpen

Hoe werkt schakelmateriaal?

Het belang van goed schakelmateriaal  Als u van plan bent om nieuw schakelmateriaal aan te schaffen, zorgt u er natuurlijk voor dat u kwaliteitsmateriaal koopt. Schakelaar moeten tegen een stootje kunnen, lang meegaan, een stijlvolle uitstraling hebben en het liefst ook nog voordelig zijn. Daarom is het van belang om te weten hoe kwaliteitsschakelmateriaal precies werkt en waar u bij de aankoop van schakelaars echt goed op dienst te letten. Zodat u zeker weet dat u materialen koopt die lang meegaan en doen wat ze horen te doen

Hoe werkt schakelmateriaal precies en waarvoor gebruikt u diverse typen schakelmateriaal?  Een schakelaar is een belangrijk elektrisch component dat de stroomkring onderbreekt of verbindt. Door een schakelaar om te zetten, kunnen hierdoor apparaten of verlichting aan en uit gezet worden. Er bestaan diverse soorten schakelaars voor uiteenlopende apparaten en gebruikstoepassingen. De belangrijkste vier schakelsoorten en de manier waarop of waarvoor ze gebruikt worden zijn: 

 • Twee-polige schakelaar – Een schakelaarstype dat wordt gebruikt voor de buitenverlichting en soms ook voor andere typen toepassingen. Deze schakelaars worden vaak inclusief lamp verkocht.
 • Drie-standenschakelaar – Dit type schakelaar vindt u vaak in afzuigsystemen. De mechanische afzuiging kan op drie standen of uit worden gezet.
 • Wisselschakelaar – Deze schakelaars worden gebruikt voor eenvoudige verlichtingssoorten. Zoals in huis, op het toilet, in de slaapkamer. Het betreft een schakelaar die met en eenvoudige klik een lamp of apparaat aan of uitzet.
 • Serieschakelaar – De serieschakelaar is een simpele dubbele schakelaar, waarmee snel twee ruimtes afzonderlijk van elkaar verlicht of verduisterd kunnen worden. Ideaal voor de lichtbediening in een dubbele kamer, zoals de eetkamer en woonkamer. Een variant op de serieschakelaar is de luxere wissel-wisselschakelaar, die vaak in hotelkamers wordt gebruikt en onder aan trappen. 

Kijk goed welk schakelmateriaal u koopt  Nu u weet welke verschillende soorten schakelaars er bestaan en hoe en waarvoor deze worden ingezet, kunt u voor uw specifieke apparaten of toepassingen ongetwijfeld de juiste keuze maken. Kies in elk geval voor een kwaliteitsmerk op het gebied schakelsystemen en schakelaars. Zo weet u zeker dat het materiaal lang meegaat en u het niet na een korte periode al hoeft te vervangen omdat het defect is geraakt. Alvast veel plezier en gebruiksgemak toegewenst met het (om)schakelen!

 

Hoe werkt schakelmateriaal?

Je eerste huis in Utrecht kopen: tips van Makelaar Utrecht

Ok, Utrecht is het geworden: de stad waar jij wil wonen. Een uitstekende keuze: Utrecht heeft op allerlei gebieden een groot aanbod, is weliswaar een grote stad maar heeft ook veel groen en zelfs stilteplekken. Utrecht kan de vergelijking met Amsterdam ook prima doorstaan, als je al die toeristen even weg laat uiteraard. Paul Dijkstra Makelaar Utrecht vertelt u graag meer in dit artikel.

De wijk 

We gaan er vanuit dat je Utrecht nog niet heel goed kent. Hoe bepaal je welke wijk bij jou past? Je zou kunnen beginnen met op internet informatie zoeken over al die verschillende wijken. De gemeente Utrecht heeft het over tien wijken, die weer zijn onderverdeeld in verschillende buurten. Wil je graag in de binnenstad van Utrecht wonen, dichtbij alle winkels en gezelligheid? Of kies je toch liever voor een plek meer aan de buitenrand, bijvoorbeeld in Vleuten-De Meern, dat voornamelijk bestaat uit twee woonkernen, Vleuten en De Meern? Uiteraard zijn er ook middenwegen, zoals de wat chiquere wijken in Oost, het meer multiculturele West en de stadswijken in Zuid. 

Kijk eens hoe de diverse wijken worden beschreven, wat jou daarin aanspreekt en wat niet. Het kan ook goed werken om een aantal mensen in je omgeving (die Utrecht kennen) naar hun bevindingen te vragen. Ga daarbij nooit af op wat één persoon zegt. Tot slot: neem de tijd om Utrecht met eigen ogen te verkennen. Het openbaar vervoer is er dusdanig goed geregeld dat je in één dag al een aardige indruk hebt. Loop ook eens een buurtsuper binnen en krijg een beeld van de mensen die er wonen. 

Jouw huis 

Schrijf jouw belangrijkste woonwensen eens uit. Wil je dichtbij het centrum wonen of is op een kwartier of een half uur fietsen ook oké? Hoe belangrijk vind je ruimte en groen? Wil je een tuin of is een dakterras ook goed? Hoeveel kamers wil je? Moet jouw huis al helemaal aan jouw wensen voldoen? Of vind je het geen probleem om een paar maanden te klussen en een flinke verbouwing te doen? Als je de antwoorden op een rij én in volgorde van belangrijkheid zet weet je al veel beter waarop je moet letten. 

De huizenmarkt in Utrecht 

Als je het nog niet wist: Utrecht is de snelst groeiende van de grote steden in Nederland. Je zal begrijpen dat dat ook iets met het prijsniveau doet: een kwestie van vraag en aanbod. Neem daarom ook goed de tijd om te oriënteren. Richt je niet op één website voor huizen die te koop staan, maar kijk breder. Stap ook eens binnen bij een makelaar in Utrecht en ga het gesprek aan. Je kan hen ook een zoekopdracht geven. Op een gegeven moment heb je een beeld van de markt. Zo zal je bijvoorbeeld zien dat huizen in bepaalde wijken heel snel worden verkocht, en dat het in andere wijken wat langer duurt. Vervolgens is het dan wachten op het huis dat voor jou gebouwd lijkt te zijn én betaalbaar is, want uiteraard had je ook al laten berekenen wat jouw budget is.

Je eerste huis in Utrecht kopen: tips van Makelaar Utrecht


Tagged with

Deur openen met een flipperkaart pasje

Een collega van mij vergeet regelmatig zijn sleutels mee te nemen als hij zijn huis verlaat. Het resultaat: buitengesloten.

Toch duurt dat bij hem nooit lang.Binnen tien minuten is hij weer binnen.

In deze blog leert u in korte tijd hoe u een deur kunt openen met een pasje. Bijvoorbeeld een credit card. Maar met andere plastic voorwerpen werkt dit ook.

 

Deur openen met flipperen

Wanneer werkt deze truc? U kunt namelijk niet zomaar alle deuren openmaken met een pasje. Deze methode, ook wel bekend als ‘flipperen’ , werkt alleen als de deur van het slot is. Alleen de dagschoot (de standaard grendel) mag dus in het slot zitten.

Is de deur wel op slot gedraaid? Dan kunt u flipperen wat u wil. U komt niet binnen.

Een slot openen met een pasje lukt dus alleen bij (bijvoorbeeld) per ongeluk dichtgewaaide of dichtgevallen deuren.

Inbrekers komen op deze manier ook huizen binnen. Draai daarom altijd uw deur op slot als u weggaat. Ook al is het maar voor een boodschap.

 

 

Hoe maak je een deur open met een pasje?

 

Hiervoor heeft u de volgende tools nodig:

+  Een flipperkaart

+  Of een credit card of bankpas

Maar pas op dat deze niet afbreekt! Dan is hij niet meer bruikbaar. Een professionele flipperkaart is daarom beter.

Deze kunt u ook zelf maken van hard plastic. Bestellen kan hier.

Vervolgens gaat u van start:

 1. Schuif de flipperkaart of bankpas in de sleuf van de deur. Hoogte: net boven de grendel.
 2. Beweeg de kaart met een langzame maar stevige beweging omlaag. Als u dit goed doet dan voelt u de grendel uit het slot en terug in de deur schuiven.
 3. De deur kan nu geopend worden.

 

De voordelen

 

Bijzonder aan deze methode is dat hij heel makkelijk is. Daarnaast ontstaat er geen schade aan het slot.

Zo komt u zelf uw huis weer binnen. Of u helpt de buren.

Deur openen met een flipperkaart pasje


Tagged with

Op het Alle Rommel Opgeruimd-team kunt u vertrouwen

Een woning ontruimen na overlijden, is voor ons dagelijks werk. Al ruim twintig jaar staat Alle Rommel Opgeruimd eenieder bij die op dit vlak hulp nodig heeft. Als betrouwbaar familiebedrijf staan we erom bekend snel, netjes en discreet te werken. Te allen tijde en overal. We kunnen u onder meer het volgende uit handen nemen: de overgebleven inboedel inpakken en meenemen; de vloerbedekking en gordijnen verwijderen; eventuele gaatjes in muren opvullen. En natuurlijk maken we het hele huis bezemschoon.

Voordat onze medewerkers aan de slag gaan, nemen we alle details samen met u door. We spreken in goed overleg af wat we wanneer gaan doen. En vooraf krijgt u van ons een vaste all-in-prijs. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Bent u benieuwd wat klanten van ons vinden? Onder het kopje ‘beoordelingen’ staan meerdere recensies.

Opleveren huurwoning met garantie!

Woningbouwcorporaties stellen bij verhuizingen vaak de volgende eis: bezemschoon opleveren huurwoning. Maar wat betekent dat nu precies? In feite wordt bedoeld dat u een ander achterlaat in de originele staat. Dat houdt in zonder stoffering, muren en deuren in tact. Het is inderdaad een behoorlijke klus die zowel mentaal als fysiek veel energie vraagt.

Kunt u ondersteuning gebruiken, klop dan gerust bij Alle Rommel Opgeruimd aan. Tijdens een kennismakingsgesprek horen we graag wat de bedoeling is en wanneer het leegruimen plaats moet vinden. Alle Rommel Opgeruimd is te bereiken via 06 4156 8242. U kunt ook een mail sturen naar info @ allerommelopgeruimd.nl. Voor een snelle offerte verwijzen we u naar het online contactformulier.

Op het Alle Rommel Opgeruimd-team kunt u vertrouwen


Tagged with

Wat kan je kind buiten doen?

Als je kinderen hebt en je bent bezig met de ontwikkelingen en gezonde opgroei van je kind weet je dat het belangrijk is dat kinderen buiten komen. Ik raad je hierbij dan ook aan om gebruik te maken van buitenspeelgoed. Vooral als je in de gelegenheid bent vanwege een grote tuin raad ik het ten strengste aan. Tegenwoordig gaan alle online ontwikkelingen razendsnel en het is voor kinderen steeds verleidelijker om binnen te blijven en achter de game console te kruipen. Hoewel het net 2018 is en het weer nogal guur en koud kan zijn lijkt de zomer nog heel ver weg. Gelukkig is de kortste dag van deze winter al geweest en wordt het waarschijnlijk alleen maar mooier vanaf nu. In dit artikel ga ik je tips geven welk buitenspeelgoed jou kinderen kan helpen naar buiten te gaan.

Een sport veldje
Je vraag je misschien af hoe je dit kan doen als je in een woonwijk of iets vergelijkbaars woont. Nou het hoeft natuurlijk niet heel groot. Denk bijvoorbeeld aan een voetbal goaltje of een basketbal basket voor je zoon. Voor je dochter kan je bijvoorbeeld een korfbal korf of een hockey goaltje neer zetten. Dit zijn natuurlijk nog maar enkele voorbeelden en in werkelijkheid kan je veel meer neer zetten.

Buitenspeelgoed van hout
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ‘Buiten spelen is belangrijk’. Om je kinderen buiten te laten spelen moet er natuurlijk wel wat te doen zijn. Het moet leuker zijn dan binnen blijven. Het is makkelijk en heel populair om gebruik te maken van speeltoestellen hout. Dit is natuurlijk heel breed. Hier vallen een schommel, een huisje, een wipwap of een zandbak hout onder.

Een trampoline
Hiernaast is de trampoline een hele leuke manier om je kind te vermaken. Op een trampoline kunnen ze rondspringen, duiken, salto’s maken en nog veel meer andere spellen spelen.

Wat kan je kind buiten doen?


Tagged with

Op internet goedkope vloertegels kopen

Je kunt op internet tegenwoordig makkelijk goedkope vloertegels kopen. Je kunt namelijk binnen een uur al bij honderden winkels kijken en de prijzen met elkaar vergelijken. Op internet zijn er online winkels zonder een fysieke vestiging en er zijn ook online winkels met een fysieke vestiging zoals de Gamma.

Het aanbod van winkels is dus veel groter op internet en ook het assortiment dat iedere winkel aanbied is op internet veel groter. In de winkel of bouwmarkt speelt ruimte een grote rol. Voor goedkope vloertegels is er een beperkte ruimte beschikbaar maar op internet is dit probleem er niet omdat alles opgeslagen is in de magazijn. Het maakt het vinden en goedkope vloertegels kopen zo veel makkelijker.

Je kunt in de stad uren gaan zoeken en de kans is klein dat je goedkope vloertegels kunt kopen. Op internet is de kans heel groot dat je al na een uur goedkope vloertegels kunt kopen. Door de grote aanbod vind je namelijk snel waarnaar je op zoek bent voor de juiste prijs. Dit is dan ook de reden dat steeds meer consumenten voor goedkope vloertegels kopen. Binnen een paar jaar zullen de online verkopen dan ook de verkopen in de winkels en bouwmarkten overstijgen.

Op internet goedkope vloertegels kopen

Teakhout blijft goed in weer en wind

Een teakhouten bank heeft vele voordelen boven banken van andere materialen.
Hout biedt eenmaal veel meer sfeer dan plastic. Toch is de ene houtsoort beter dan de andere. Teakhout kent een enorme lange levensduur en kan goed met temperatuurverschillen omgaan. Houtrot krijgt geen vat op de teak bank, ook niet al deze minimaal onderhouden wordt. Bijzonder handig, u kunt de bank en eventueel andere tuinmeubels van teak het hele jaar gewoon buiten laten staan.

Ook online bestellen, enkel A kwaliteit
In Naarden bevindt zich onze showroom. Daar kunt u ieder meubel bewonderen en uitproberen. Alle banken uit ons assortiment zijn overigens ook 24/7 te bestellen. Dit geldt voor de boombanken, Engelse tuinbanken, tennisbanken én stationsbanken. Als u uw bestelling online plaatst kunt u rekenen op een snelle, gratis bezorging. Onze medewerkers zetten de bank in elkaar en plaatsen ‘m waar u wilt. 

Stoere boomstamtafel?
Stelt u zich eens voor dat u naast die nieuwe bank ook over een prachtige teak tafel beschikt. Zo eentje waar u met het hele gezin aan kunt eten. Ook een kaartje leggen of gewoon bijkletsen met vrienden behoort dan tot de mogelijkheden. Qua afmeting valt er veel te kiezen. Zo zijn er tafels van 160 bij 80 cm, 240 bij 100 cm en 400 bij 100 cm. Gaat uw voorkeur uit naar een rond model, dan is de Butterfly een tip. Deze kan aan twee kanten in- en uitgeklapt worden. Met recht een multifunctionele tafel dus.

Bent u meer fan van een stoere tafel? Kies dan voor een industriele boomstamtafel, met prachtig onderstel. Welke teak tafel u ook kiest; u kunt rekenen op het allerbeste. Het hout dat onze meubelmakers gebruiken is authentiek en gecertificeerd. De import regelen we zelf en kwaliteit is gegarandeerd.

Teakhout blijft goed in weer en wind


Tagged with

Snel uw slot vervangen door slotenmaker Almere

Schade door inbraak

Allicht kunt u http://www.sleutelenslotenalmere.nl/ bij inbraakschade ook bellen. Wij keuren of alle sloten bij achterdeuren en ramen beantwoorden aan de laatste veiligheid eisen. Maken van kapotte veiligheidssloten, herstel of maken bij een beschadigde kozijn of hek, of herstellen van al uw veiligheidssloten: wij buigen ons naar uwer wensen, want het gaat tenslotte uwer gevoel in protectie in wat opnieuw uw persoonlijke veilige haven moet worden.

Slot vervangen in Almere

Het slot draait al een beetje zwaarder de laatste tijd, desalniettemin u staat er niet echt bij stil. Helaas ging nou de sleutel geen eens langer binnenin het deurslot. Daar staat u , buitengesloten. Uw cilinderslot doet niks . Gelukkig bedienen de slotenspecialisten u 365 dagen per jaar. Ook gebroken sleutels blijven bij ons totaal geen probleem. Over het algemeen behoeven we het slot geen eens te verwisselen, maar dat kan uiteraard ingeval u dat wenst. In beide gevallen dienen wij u gaarne.

Sleutel vergeten?

We zijn per telefoon bereikbaar. Na uw telefoontje aan de slotenspecialist snelt een van de servicemonteurs richting u om u opnieuw naar binnen te helpen. Lijkt uw sleutels defect? Of heeft u uw sleutel ergens verloren? Dat lijkt zeker een probleemgeval bij de slotendienst? Onze sloten makers bekijken dat kaliber scenario`s elke nacht. Na zoveel kalenderjaren kent geen enig slot een geheim . De kapotte sleutel blijkt eveneens totaal geen probleem voor deze sloten makers. Steeds snel uw optrekje binnen met deze erkende monteurs.

Voor elk veiligheidsslot een oplossing

We begrijpen exact hoe alle veiligheidssloten te werk gaan. We werken ieder dag met iedere types voordeursloten. Krijgt u te doen met het kapot deurslot, een kapot schuifpui, ofwel een voordeur die niet doet wat hij moet doen: denk niet en laat de slotendienst kijken richting het vraagstuk. U zult perplex staan van onze ervaring en kundigheid. Onze sloten makers hebben nooit iets liever dan het cijferslot correct en pijlsnel bij u maken..

Voldoet u veiligheidsslot aan de allerlaatste voorwaarden?

De slotenspecialist verricht veel meer dan enkel slotjes verwisselen. Onze monteurs bieden inbraakpreventie voorlichting teneinde het huis te beschermen. Ieder jaar komen nieuwe veiligheidssloten in de winkel. Het blijkt tenslotte enorm voor de handliggend dat uw slot iedere keer functioneert. Zelfs oudere slotjes leunt men mogelijk te veel. Want incidenteel moet uw slot ook vernieuwd te worden. Bij ons zit u met deze deursloten diensten altijd goed. Betrouwbaardere inbraakpreventie start uiteraard bij inschakelen van onze sloten makers.

Snel uw slot vervangen door slotenmaker Almere

Slotenmaker Lelystad goedkoopste van Flevoland

Uw cilinder draaide iets lastig, maar een kapot voordeurslot had u nooit gedacht. Echter nu draait uw slot helemaal niet . Jammer genoeg blijft ‘t bovendien nog fris op straat. Er zit geen enkele beweging meer binnenin het cilinderslot. Bel onze slotendienst en binnen een half uur kan u de woonruimte alweer in. Dikwijls blijkt u met 7 minuutjes binnen in huis. Dikwijls hoeven wij het slot niet te verwisselen, maar dat kan wel als u dat wilt. Het maakt ons niet uit.

Buitengesloten?

U kan de slotenspecialist altijd contacteren. Wij dienen u zelfs in de avond met genoegen rap doordat we in de provincie rijden. Pluspunt blijkt dat er helemaal geen sleutels nagemaakt hoeft te worden, want u kan de persoonlijke sleutels wederom gebruiken. Of hebt u uw sleutels ergens verloren? Hierbij wordt het een stuk lastiger teneinde naar binnen te komen zeker? Met onze slotenspecialisten is het anders. Door middel van hun jaren lange routine en goede scholing weten zij wat te doen met alle veiligheidssloten in alle situatie. Een kapotte sleutels is dientengevolge eveneens totaal geen hersenbreker met deze slotenmakers. Steeds vlug het thuis in met onze specialistische servicemonteurs.

Bij ieder veiligheidsslot de oplossing

Voor ons toont niet een enig slot onbekende informatie. We werken dagelijks met alle soorten sloten. Hebt u te doen met het geblokkeerd voordeurslot, een vastzittend rolluik, of de deur welke nooit doet wat het moest doen: aarzel geen eens en laat onze vakmannen kijken richting uw vraagstuk. U zal versteld staan van onze ervaring en kunde. Geen enig cijferslot herbergt verborgen informatie bij onze slotenmakers..

Herstellen en reparatie van sloten

Nog een tweetal veel uitgevoerde werkzaamheden bij een slotenmaker Lelystad. De service monteurs bieden inbraakbeveiliging voorlichting teneinde uw thuis te beschermen. Cilinderslotjes kunnen nou eenmaal nooit altijd werken. ‘t is bepaald zeer natuurlijk dat u cijferslot onophoudelijk functioneert. Tot u deurslot hapert. Want af en toe moest een cilinderslot vernieuwt te worden. U kan dan vertrouwen in de efficiënte en goedkope onderhoudsdienst bij de regionale sloten deskundige. Met elk kaliber achterdeurslot kan u bij de slotenmakers terecht.

Hebt u schade door inbrekers?

Voor verhinderen van schade door inbraak verstrekken we je gaarne vakkundig advies. We checken of alle veiligheidssloten bij huisdeuren en kozijnen tegemoetkomen aan de allernieuwste veiligheidseisen. Repareren van oude veiligheidssloten, reparatie of repareren bij een geforceerde kozijn of deur, of herstellen van al uw cilindersloten: wij plooien ons naar uw wensen, want het betreft uiteraard uw idee in beveiliging in wat weer uw eigen veilige haven moet worden.

Slotenmaker Lelystad goedkoopste van Flevoland

De meest complete collectie naamborden online!

Acrylaat naambordjes, cottage naamplaten en naamborden van natuursteen. Deze en nog veel meer vind je allemaal op De Naambordensite. Wij staan bekend als dé specialist op het gebied van naamborden en huisnummers. Ons assortiment naamborden is verrassend compleet en veelzijdig. Er zijn borden voor particulieren in afwisselende maten, stijlen en kleuren. Maar ook bedrijven, instellingen en andere organisaties zijn bij ons op het goede adres. Zoek je een modern, stijlvol bordje voor een redelijke prijs, die vind je gegarandeerd. Heb je behoefte aan een uniek design bord dat best wel iets meer mag kosten? Ook dan slaag je vandaag nog in onze online naambordenwinkel. En dan ons aanbod huisnummers en uithangborden. Daar zitten ware pareltjes tussen. Voor alle items geldt dat je in een aantal stappen precies kunt aangeven hoe de naamplaat eruit moet komen te zien.

Tips voor een nieuw naambordje
Als je een nieuw naambordje gaat aanschaffen, zijn er een aantal aandachtspunten. Allereerst het materiaal. Je kunt onder meer kiezen voor glas, hout en RVS. Vervolgens kun je de maat bepalen aan de hand van de hoeveelheid tekst. Sommige mensen geven er de voorkeur aan alleen de achternaam te vermelden. Anderen vinden het leuk de voornamen van alle gezinsleden en zelfs de huisdieren op het bordje te plaatsen. Wat die tekst betreft, zijn er diverse opties qua lettertype, grootte en kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos! Als je behoefte hebt aan tips, schroom dan niet onze klantenservice te raadplegen. Dat kan telefonisch, per email en via het online contactformulier. Onze deskundigen helpen je graag!

De meest complete collectie naamborden online!


Tagged with

Op zoek naar een eiken vloer?

Bent u op zoek naar een eiken vloer? Misschien wilt u wel uw huidige vloer vervangen. Soms kan dit vrij ingewikkeld zijn. Waar moet je nu precies naar kijken bij het zoeken naar de juiste vloer? Het kan soms liggen aan de voorkeur voor het bedrijf. Een andere voorkeur is het kijken naar de prijs. Natuurlijk kijkt iedereen wel naar de prijs van een nieuwe vloer. Toch vindt de één het wel belangrijker dan de ander. Daarom is het altijd goed om van tevoren goed te bepalen waar na u op zoek bent.

Hoe; monteren van de eiken vloer.

Als je besloten hebt voor een nieuwe vloer te gaan, dan moet je natuurlijk nog kiezen welke vloersoort je wilt. Je kunt gaan voor een houtsoort, laminaat, vloerbedekking en zoveel meer. Het kan zijn dat je uiteindelijk uitkomt op een houten vloersoort. Ook binnen de houten vloeren zijn er verschillende opties. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor, inderdaad, een eiken vloer. Het zorgt voor een mooie huiselijke uitstraling en geeft dus veel sfeer. Door de robuuste stijl die het heeft, zorgt het voor een fijn gevoel in u huis. Toch is het ook zeer stijlvol, want een eiken vloer is erg hip. Als u de keuze heeft gemaakt is het belangrijk te kijken naar alle andere opties. Zo moet u een bedrijf zoeken die deze vloer kan leggen. Ook is het fijn om een prijs te kunnen afspreken. Een mooi bedrijf is Bax houthandel. Zij helpen u met de legging en ook de prijs is niet enorm hoog. Zo gaat het bijvoorbeeld om een degelijke prijs die gemiddeld iets lager ligt dat de concurrentie. Via de website is er makkelijk een afspraak te maken.

De datum zelf

Op de dag zelf komen er werkmannen langs die u helpen bij het leggen van de vloer. Dat is dus uitermate makkelijk. Uit ervaring weten we dat ze erg secuur werken, hier worden ze natuurlijk goed op geselecteerd. Ook laten ze uw huis netjes achter na de legging van de houten vloer. Uiteindelijk is het dus zeer goed geregeld. Een goede prijs, een mooie vloer en geen enkele moeite. En dan terwijl de prijs ook nog eens laag is. Wat wilt u nog meer?

Op zoek naar een eiken vloer?

Een boomchirurg is een specialist op het gebied van bomen

Als geen ander is een boomchirurg een specialist op het gebied van bomen. Met name is een boomchirurg een specialist op het gebied van bomen onderhouden, verzorgen en verwijderen. Een boomchirurg wordt tegenwoordig dan ook steeds vaker een boomverzorger genoemd. Het werkterrein van de boomchirurgen is immers steeds breder geworden. Veel boomchirurgen hebben cursussen en opleidingen gevolgd om een boom veilig te kunnen kappen, te kunnen snoeien en klanten van advies te kunnen voorzien. Het is dan ook niet zo vreemd dat boomchirurgen steeds vaker als allrounder werken. Dat houdt in dat zij alle aspecten op het gebied van boomverzorging op zich kunnen nemen en dat het inhuren van derden niet meer noodzakelijk is.

Wat een boomchirurg voor u kan betekenen

Een boomchirurg kan vrijwel alles op het gebied van boomverzorging voor zijn rekening nemen. Dat begint bij het aanplanten van een boom. Vervolgens kan een boomchirurg de boom tijdens zijn groei de nodige verzorging en sturing geven. Wanneer de boom eenmaal de gewenste hoogte en breedte heeft bereikt kunnen boomchirurgen ervoor zorgen dat de boom de gewenste vorm zal behouden.

Het verzorgen van een boom kent drie aspecten. Snoeien, verrijken en onderhouden. Vaak gaan deze drie aspecten hand in hand. Wanneer een boomchirurg een boom snoeit en daarmee de boom onderhoud zal de boom ook vaak van grondverrijking worden voorzien.

De redenen voor het inhuren van een boomchirurg

Veel mensen hebben geen ervaring met het inhuren van een specialist zoals een boomchirurg. Dat is ook logisch. Veel bomen hebben nooit enige vorm van verzorging nodig gehad. Het kan dus goed zijn dat u nooit naar boomchirurgen heeft moeten zoeken. Er kan echter een punt bereikt worden waarbij u wel op zoek moet gaan naar een boomchirurg. Bijvoorbeeld wanneer een boom ziek is. Ook een infectie aan een boom kan ervoor zorgen dat er naar boomchirurgen gezocht moet worden.

Dat is echter niet de enige reden. Een boom kan namelijk ook door externe factoren beschadigd raken. Denk daarbij aan zaken zoals een storm. Een auto die tegen uw boom is aangeraden of een laaghangende tak die een object dreigt te beschadigen. In dergelijke gevallen zal er ook een vraag naar een boomchirurg ontstaan.

Hoe u een boomchirurg kunt vinden

Er zijn genoeg manieren om een boomchirurg bij u in de buurt te vinden. De meest voor de hand liggende bron is het internet. Door via een zoekmachine op zoek te gaan naar een boomchirurg bij u in de buurt zult u al snel resultaat krijgen. U kunt vervolgens vaak online een offerteaanvraag indienen. Dit is echter behoorlijk tijdrovend. Zeker wanneer u meerder offertes van verschillende boomchirurgen wilt ontvangen. Gelukkig is ook daar een oplossing voor beschikbaar.

Op het gebied van tuinklussen zijn er tegenwoordig veel websites beschikbaar waar u uw klus op kunt plaatsen. Niet alleen boomchirurgen, maar ook tuinmannen, boomverzorgers en hoveniersbedrijven kunnen vervolgens met een offerte, prijs en eventueel aangevuld met een onderbouwing op uw aanvraag reageren. Veel van die website tonen naast de prijs ook de ervaringen van voor voorgaande opdrachtgevers. Op die manier kunt u zowel de prijs als de kwaliteit vergelijken. U zult dan ook al snel zien dat de prijzen en de kwaliteit behoorlijk kunnen verschillen.

Dergelijke websites maken de diensten van boomchirurgen in ieder geval erg transparant. Wij kunnen het dan ook van harte aanbevelen om daar gebruik van te maken.

Een boomchirurg is een specialist op het gebied van bomen


Tagged with

Hangmat met een glaasje wijn

Tukje in de hangmat

 

Heerlijk in een hangmat. En dan een glaasje wijn. Maar welke wijn drink je erbij. Dat hangt natuurlijk af van je voorkeur. Maar wat je ook drinkt, nadat je de wijn ophebt kun je heerlijk een tukje doen in je hangmat. En het maakt niet uit of dat nu  een Mexicaanse of Braziliaanse hangmat is.

 

Welke wijn bevelen we aan? Nu komen we veel in Piemonte en hebben dan ook een voorkeur voor een Piemontese wijn. Voor rode wijn bijvoorbeeld de Barbera of Dolcetto. De Barbera heeft wat meer karakter, de Dolchetto is wat neutraler. Houd je van zoete wijn neem dan een heerlijke Moscato.

Piemonte is trouwens een geweldige streek in Italië. Relaxed, heel goed eten, hele goede wijn , leuke feesten en niet te toeristisch. Kijk op onze blog Piemonte voor meer informatie.

 

Na genoten te hebben van Piemonte en vooral ook van de wijn, lig ik dan ook graag in mijn  hangmat een powernap te doen. Op mijn vaste plek, onder de vijgeboom, voor de pollaio (kippenhok van vroeger).

 

Zoekt u zo’n mooie hangmat als op de foto, ga dan naar onze website. Hier vindt u Mexicaanse en Braziliaanse hangmatten.

Wij leveren in heel Europa, direct uit voorraad. Ook wholesale. Daarnaast ook Mexicaanse dekens. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze Mexikanische Decken op onze Duitse site.

Sinds kort zijn we ook actief in Denemarken. Zie onze mexicansk hængekøje.

Hangmat met een glaasje wijn

Douglas hout van de hoogste douglasspar in Nederland

De douglasspar staat bekend om de rechte en cilindrische vorm. Douglas hout is afkomstig van deze boom. Rabatdelen kunnen in grote afmetingen worden geleverd. De hoogste spar staat op het Koninklijke landgoed Het Loo (bij Apeldoorn). Met een hoogte van ongeveer 50 meter is deze spar de hoogste boom van Nederland. Mensen die de boom willen bekijken hebben geluk: de spar is publiekelijk toegankelijk en kan dus worden bezocht. De boom heeft vermoedelijk een leeftijd van 140 jaar. De coördinaten van de boom zijn 52.232399, 5.940911. De boom is vrijwel niet te missen!

Douglas hout: een relatief onbekende houtsoort

Douglas hout heeft gunstige eigenschappen en is zeer breed toepasbaar. Deze houtsoort heeft van nature een hoge sterkte en duurzaamheid. Het is een naaldhoutsoort dat afkomstig is uit Noord- West Europa. Ondanks dat de houtsoort door de jaren heen steeds vaker wordt toegepast geniet het nog niet de bekendheid die andere houtsoorten als eiken, beuken of bijvoorbeeld vuren wel hebben. Dat is eigenlijk best gek, want de kans dat u als Nederlander weleens langs een douglasspar gelopen bent is groot. De spar staat op een groot aantal plekken in het land en is goed te herkennen.

Douglas hout herkennen: hoe ziet deze houtsoort eruit?

Douglas hout is geelbruin van kleur. Deze kleur zal naar verloop van tijd veranderen naar oranje tot geel bruin. De kleur van het hout is onder meer afhankelijk van het gebied waarin de douglassparren groeien. Hierdoor kunnen afwijkingen in de kleur optreden. Douglassparren zijn harshoudend. Hierdoor kunnen er plekken in het hout zitten waar het hars naar buiten komt. Deze houtsoort kan in vrijwel elk formaat en elke vorm gezaagd worden. Mede hierdoor zijn de toepassingsmogelijkheden van deze houtsoort divers. Wanneer deze houtsoort onbehandeld blijft zal de kleur uiteindelijk veranderen met een blauw grijze tint als resultaat.

Douglas hout van de hoogste douglasspar in Nederland


Tagged with

Goedkoop kunstgras is ideaal voor kinderen om op te spelen

Echt gras is niet altijd een optie, omdat het te duur is of simpelweg niet aangelegd kan worden. Gelukkig is er ook goedkoop kunstgras. Het aanleggen van goedkoop kunstgras is dan ideaal. Er zijn echter veel meer mogelijkheden. Zo kunt u kunstgras ook aanleggen op uw balkon of terras. En dat is niet het enige. Kunstgras kan ook binnen worden aangelegd. Heeft u er bijvoorbeeld ooit over nagedacht kunstgras in een kinderkamer aan te leggen? U kunt kiezen voor verschillende kleuren. Kunstgras is zacht en daardoor voelt het prettig om er met blote voeten overheen te lopen, ook voor uw kinderen. Daarnaast is goedkoop kunstgras ideaal om op te spelen.

Verschillende soorten goedkoop kunstgras aanleggen in uw tuin of op uw balkon

Iedereen kent het welbekende groene kunstgras. U kunt tegenwoordig echter ook kunstgras aanleggen in andere kleuren. Zo kunt u kiezen voor goedkoop kunstgras in de kleuren grijs, bruin of roze. Op uw balkon kunt u het beste kiezen voor kunstgras met korte sprieten. In uw tuin passen daarentegen lange sprieten beter. Zo lijkt het kunstgras meer op echt gras. Veel aanbieders verkopen goedkoop kunstgras via het internet, zo ook Kunstgrasgigant. Dit kunstgras wordt zelfs aangelegd in speeltuintjes, op sportvelden of op schoolpleinen. Wacht niet langer met het aanleggen van kunstgras in uw tuin of op uw balkon.

Goedkoop kunstgras vergt vrijwel geen onderhoud

Goedkoop kunstgras van een hoogstaande kwaliteit heeft weinig onderhoud nodig. Het heeft vele voordelen ten opzichte van gewoon gras. Zo hoeft u het bijvoorbeeld niet te maaien. Dat vervelende klusje hoeft u nooit meer uit te voeren. Daarnaast is het belangrijk bij de aanschaf van goedkoop kunstgras op een aantal zaken te letten. Gespecialiseerde kunstgrasaanbieders, zoals Kunstgrasgigant, verkopen kunstgras dat rot- en schimmelvrij en uv-bestendig is. Dit scheelt u een hoop onderhoud. Het kunstgras is bestand tegen ieder weer, zon of regen. Kies voor het aanleggen van kwalitatief kunstgras en u kunt er lange tijd van genieten. Koop uw kunstgras daarom altijd bij een specialist.

Goedkoop kunstgras is ideaal voor kinderen om op te spelen


Tagged with

Het gemak van een veegmachine

Niet veel particulieren hebben de beschikking over een veegmachine. Deze wordt uitsluitend aangeschaft wanneer men beschikt over veel ruimte om het huis dat bestraat is. Denk hierbij aan grote villa’s, maar ook aan het erf om een boerderij. De reden waarom particulieren erover nadenken om een veegmachine aan te schaffen is meestal omdat het een energie- en tijdrovende klus kan zijn wanneer er regelmatig grote oppervlakten moeten worden geveegd. Lees hier meer informatie over dit onderwerp. Het is een saai werkje, al heb je na de uitputtingsslag wel eer van je werk. Een geveegd terrein ziet er direct veel mooier uit.

Wat een veegmachine moet kunnen

Een veegmachine die geschikt is voor particulier gebruik veegt stoepen, op- en afritten en binnenplaatsen. Let bij aanschaf op de volgende zaken. Kan de veegmachine langs muren vegen en in hoeken komen? Hiervoor moet de machine de mogelijkheid bieden om de veegrichting van de borstels in te stellen. Ook is de mogelijkheid om de borsteldruk in te kunnen stellen belangrijk. Kan de machine voorzien worden van verschillende soorten borstels? Een harde borstel is praktisch voor hardnekkig vuil en het verwijderen van mis, een zachte borstel voor zand en stof. Een gootborstel is bijzonder handig om het vuil in de goten te verwijderen.

Extra accessoires

Er zijn veegmachines die kunnen worden voorzien van handige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een blad-, hooi- en mestschuiver. Dat bespaart veel tijd en ergernis. Er zijn versies waarbij de machine eveneens met een opvangbak kan worden uitgevoerd. Maar zeker de moeite waard om te bekijken is of de veegmachine kan worden ingezet om gladheid te bestrijden. In dat geval moet de machine kunnen worden voorzien van sneeuwborstels die de sneeuw wegvegen. Een sneeuwschuif behoort ook tot de mogelijkheden. En zijn de wegen spekglad, dan kunnen de rubber banden worden voorzien van sneeuwkettingen. En zó wordt een veegmachine bijzonder rendabel! Bekijk het volledige aanbod van veegmachines gerust een op de website voor Park en Tuinmachines.

Het gemak van een veegmachine

Oprit aanleggen tips

Omdat mensen veel op zoek zijn naar informatie, advies en tips over het aanleggen van een oprit wordt er veel gezocht naar oprit aanleggen tips. De keuze om een oprit wel of niet aan te leggen is niet zomaar even gemaakt. Daar wordt eerst goed over nagedacht. Bij het aanleggen van een oprit komt u namelijk voor veel vraagstukken te staan. Het zijn factoren die uiteindelijk allemaal een rol in het keuzeproces gaan spelen. Maak het voor uzelf wat inzichtelijker en vraag uzelf de volgende zaken af:

 • Hoeveel auto’s moeten er op de oprit geparkeerd kunnen worden?
 • Wat wordt het totale oppervlakte van de oprit?
 • Wil ik veel loopcomfort of kan ik genoegen nemen met minder loopcomfort?
 • Wat is mijn totale budget voor de oprit?
 • Wil ik een onderhoudsvrije oprit of mag de oprit wat onderhoud vragen?
 • Wil ik een overdekte oprit of vind ik een overkapping niet nodig?
 • Wil ik mijn oprit (extra) laten verlichten of wil ik een oprit zonder verlichting?

Nadat u de bovenstaande vraagstukken beantwoord heeft heeft u eigenlijk al een keuze in de richting van het materiaal gekozen. Een simpel voorbeeld. Wanneer u gekozen heeft voor een oprit met een hoog loopcomfort dan is het niet aan te raden om voor grind te kiezen. In dat geval zal een oprit van beton of van asfalt beter tot zijn recht komen. Of een oprit van beton of asfalt tot de mogelijkheden behoort hangt weer af van uw budget. Beton en asfalt zijn namelijk vrij duur waardoor een oprit van grind eigenlijk een betere optie zou zijn. In het bovenstaande voorbeeld ziet u al hoe de factoren elkaar kunnen beïnvloeden. Bij het aanleggen van een oprit is het dan ook aan te raden om een specialist zoals een hovenier of tuinarchitect bij het proces te betrekken.

Bespreek uw wensen met betrekking tot de oprit met een tuinarchitect of hovenier

In het geval van een oprit aanleggen kunnen wij het sterk aanraden om met een tuinarchitect of een hovenier om de tafel te gaan en bespreek de bovenstaande vraagstukken nog een keer. Wellicht heeft het hoveniersbedrijf of de tuinarchitect verrassende suggesties voor het aanleggen van uw nieuwe oprit. Daarnaast is het aan te raden om de tuinarchitect of de hovenier een ontwerp voor uw oprit te laten maken. U kunt dan goed zien of de oprit wel of niet bij uw huis aansluit en waar nodig kunt u het ontwerp laten aanpassen voordat het aanleggen van de oprit van start gaat.

Oprit aanleggen tips


Tagged with