Wistjij
Image default
Gezondheid

Wist jij dat laserontharing vergoed kan worden?

Wanneer wordt laserontharing vergoed?

Als je last heb van ongewenste haargroei of overbeharing kan een permanente ontharingsbehandeling met lasertechnieken uitkomst bieden. Al na een eerste behandeling vermindert de haargroei aanzienlijk en na een aantal herhalingen voelen de behandelde gebieden zijdezacht aan. De lasertechnieken zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen doordat de methoden lange termijn uitkomsten voor zowel mannen als vrouwen bieden.

Bekijk hier de mogelijkheden met laserontharing in amsterdam

 

Bespaar geld door aanspraak te maken op de aanvullende zorgverzekering

Laserontharing is echter niet de goedkoopste manier om van ongewenste haargroei af te komen omdat er gebruik van geavanceerde apparatuur wordt gemaakt. Daarnaast zijn er een aantal herhalingsbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Er kan echter een hoop geld in de portemonnee worden gehouden door na te gaan of behandeling vanuit de (aanvullende) zorgverzekering wordt vergoed. Laserontharing behandelingen worden soms eenmalig, deels of zelfs volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Basisverzekeringen vergoeden laserbehandelingen niet.

 

 

Voorwaarden voor een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Helaas worden laserbehandelingen niet voor iedereen vergoed. In de meeste gevallen kunnen alleen vrouwen, met overmatige haargroei in het gezicht, aanspraak maken op een vergoeding. Daarnaast moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan om aanspraak te maken op een vergoeding. Een overzicht van de meest voorkomende voorwaarden vind je hieronder:

  • Er is een verwijzing van een huisarts of (huid)specialist nodig

  • De behandeling wordt uitgevoerd door een specialist die lid is van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

  • De behandelaar staat geregistreerd in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)

 

 

Vraag en kijk de voorwaarden na

Wil je weten of jij aanspraak kan maken op een vergoeding? Neem contact op met de zorgverzekeraar en de zorgverzekeringspolis om te kijken welke voorwaarden van toepassing zijn.