Wijnglazen met XL formaat: Wat zijn de voordelen?

Cougar Town was een geweldige tv-serie voor de wijnliefhebber. Zes seizoenen lang konden wijnliefhebbers zich vergapen aan wijn en Big Joe. Big Joe was natuurlijk een overdreven XL wijnglas. Toch zien we onder de wijnglazen steeds vaker XL glazen terugkomen. Maar wat is eigenlijk het voordeel van zo’n mega wijnglas? Behalve dat het natuurlijk super gaaf op tafel staat? Wij hebben de voordelen even voor je uitgezocht.

Je hoeft niet telkens je glas bij te vullen

Oké officieel gezien moet je een bodempje in het wijnglas schenken. Je mag hem dus niet meteen tot aan de nok vullen. Doe je dit wel? Dan kan er weinig zuurstof bij de wijn komen. Nog een nadeel is dat je geen ruimte meer hebt om de wijn te walsen. Hou het dus gewoon bij een bodempje. Maar mocht je toch even uitschieten en de helft vullen, dan kan dit. Je hebt dan nog steeds meer wijn dan in een gemiddeld wijnglas. Scheelt je weer steeds de fles pakken en de wijnglazen bijschenken.

Wijnglazen met XL formaat werken perfect bij jonge wijnen

Jonge wijnen hebben vaak nog niet lang de tijd gehad om te ontwikkelen. De smaak kan hierdoor een beetje flets overkomen. Als je eenmaal gewend bent wat oudere wijnen te drinken, dan zijn ze vrij saai van smaak. Toch kan je ook een jonge wijn wat meer passie geven. Dit doe je simpelweg door er meer zuurstof aan toe te voegen. Dit kan op verschillende manieren bijvoorbeeld door de wijn te decanteren. Een andere manier is om de wijn in XL wijnglazen te schenken. De wijn komt zo veel meer in contact met zuurstof. Door de wijn te walsen komt er nog meer zuurstof bij en dit zal helpen bij de smaakontwikkeling. Je zal merken dat je er ineens een totaal andere wijn voor terugkrijgt.

Bourgogne wijn heeft een groot glas nodig

Liefhebber van wijn uit de Bourgogne streek? Het advies van Sommeliers is om wijnglazen met een grote kelk te kiezen. De wijn komt hierin veel beter tot z’n recht en ontwikkeld zich veel beter in het glas. Het is vooral belangrijk dat de kelk extra breed is. Je hebt zo echt een glas voor de ontwikkeling van wijnen uit de Bourgogne streek. Nog altijd staat deze streek bekend om de uitstekende kwaliteit en dit proef je terug bij iedere slok die je neemt. Vooral de smaakvolle Pinot Noirs passen heerlijk thuis in een lekker groot wijnglas.

Wijnglazen met XL formaat: Wat zijn de voordelen?


Tagged with
Wistjij

Whiskey glazen speciaal voor een hoge kwaliteit whisky.

Er gaat niets boven een heerlijk glas whisky van een mooie kwaliteit. Liefhebbers gaan graag langs specialiteiten winkels om de heerlijkste whiskey’s te proeven. Als u een glas whisky inschenkt dan komen er direct allemaal aroma’s tegemoet. U ruikt direct de bijzondere aroma’s en de historie van het drankje. Het gele goud smaakt dan ook naar perfect en behoort tot één van de smaakmakers onder de alcoholische dranken. Natuurlijk horen hier ook een paar mooie whiskey glazen bij. Met speciale glazen kunt u nog meer genieten van uw favoriete drankje. Maar wat moet u eigenlijk over dit drankje weten als u een paar nieuwe glazen en een fles whisky wil kopen?

Whiskey glazen of whisky glazen?

Als u in een winkel een lekkere whisky gaat kopen dan komt u twee soorten spelling tegen. U kunt de whisky zonder “e” en met “e” tegen. In Nederland is het een gewoonte om uw favoriete drankje met een “e” te schrijven. Deze gewoonte komt overwaaien uit de Amerikaanse invloeden op ons land. In Amerika en Canada koopt u naast Nederland namelijk whiskey glazen. Gaat u richting Schotland waar de traditionele variant gemaakt wordt dan besteld u vaak een whisky.

Wat is nu het verschil tussen Amerikaanse whiskey en Schotse whisky?

Als u op zoek bent naar whiskey glazen, dan is het altijd een kwestie van smaak. Welk glas vindt u mooi? Het is eigenlijk niet zo dat alleen bepaalde whiskey glazen bij een specifieke whisky past. Net als een Amerikaanse whiskey en een Schotse whisky blijft het een kwestie van smaak. De basis van de Amerikaanse variant is anders. Er wordt vaak maïs gebruikt en in Schotland niet. Dit verschil merkt u doordat de Amerikaanse bourbon vaak een stuk zoeter van smaak is. Bent u meer een liefhebber van een echte rokerige smaak? Kies dan voor een Schotse whisky om van te genieten. In theorie kan het natuurlijk allemaal alleen is het een kwestie van smaak net als de aanschaf van whiskey glazen.

Whiskey glazen speciaal voor een hoge kwaliteit whisky.


Tagged with
Wistjij

Liebherr WTes 1672 Vinidor is super

Liebbherr WTes 1672 Vinidor

Met het kopen van de  Liebherr WTes 1672 kopen is de kleinste  vrijstaande wijnklimaatkast in het Liebherr gamma. U heeft met deze kleine wijnklimaatkast toch de beschikking over twee afgescheiden temperatuurzones. Deze wijnklimaatkast is volledig uitgevoerd in edelstaal. De WTes 1672 biedt de mogelijkheid om 34 flessen van bordeauxformaat op te slaan te verdelen over drie afzonderlijke zones. Dit zorgt er voor dat deze wijnklimaatkast 60 Kg weegt. Liebherr heeft met de WTes 1672 een reddot award gewonnen.  De Liebherr WTes 1672 Vinidor beschikt over 5 legniveaus waarvan er drie telescopisch geleid zijn. Door de telescopische legniveaus is het mogelijk om de wijnen naar je toe te trekken, zodat het gemakkelijk is om ook de achterste flessen te kunnen pakken. De Liebherr WTes 1672 is een design meubelstuk wat past in elke huiskamer of restaurant, maar ook in de kantooromgeving. Het is een schitterend functionele wijnklimaatkast die het genieten van wijn gemakkelijker maakt. 

De wijnen zijn onder de juiste omstandigheden bewaard, waarbij de serveertemperatuur optimaal is. Hierbij worden onaangename geuren buiten de wijnkast gehouden en ook de luchtvochtigheidsgraad gecontroleerd. Hierdoor komende de geserveerde wijnen nog beter tot zijn recht. Het onderste deel van de WTes 1672 wordt doorgaans gebruikt om witte wijn en rosé wijn op temperatuur te bewaren op serveertemperatuur. Daarbij is het mogelijk om rode wijnen op keldertemperatuur te bewaren. Uiteraard is het niet verplicht om dit zo te doen, want de temperaturen binnen de compartimenten kunnen naar eigen inzicht en wensen worden ingesteld. De rode wijnen die geserveerd worden staan op serveertemperatuur in bijvoorbeeld het bovenste compartiment. Wijnen zijn zeer gevoelig aan omgevingstrillingen. In onze drukke leefomgeving is het zelden dat men nog over een wijnkelder kan beschikken. Om de wijnen in alle stilte te bewaren dienen de wijnklimaatkasten te worden geplaatst op Vibration Reduction Blocks (VRB’s). Deze zijn verkrijgbaar via Cavepromotor waar ook de wijnklimaatkasten aangeschaft kunnen worden met de laagste prijsgarantie.  Voor elke wijnklimaatkast is een andere set VRB’s beschikbaar afgestemd op het gewicht van de kast en de opslagcapaciteit.  Wanneer u een wijnklimaatkast wenst aan te schaffen, kijkt u het beste ook even bij Cavepromotor. Er wordt een maatwerk offerte gemaakt op basis van uw wensen. Niet alleen puur voor de wijnkast, maar ook voor de installatie. Afleveren achter de eerste deur doet elke firma, maar installeren vergt vakmanschap. Het is voor een particulier onbegonnen werk om deze wijnkast netjes op zijn plaats te zetten en dan ook nog de VRB’s er onder te plaatsen. Toch is het met de WTes 1672 goed zelf te doen.

Liebherr WTes 1672 Vinidor is super


Tagged with
Wistjij

3 redenen waarom je dure rode wijnglazen zou kopen?

Rode wijnglazen kan je lekker goedkoop bij de Action of de Blokker halen, maar het is ook mogelijk om ze te kopen in een speciaal winkel. In de stad kom je bijna geen speciaal winkels op het gebied van wijnglazen meer tegen, maar online nog wel. Maar waarom zou je hier veel geld neerleggen voor rode wijnglazen terwijl je voor een paar euro glazen hebt bij de Action?

1 De wijn smaakt beter in dure rode wijnglazen.

Het klinkt bijna als een fabeltje de wijn blijft tenslotte hetzelfde? Neem de proef eens op de som en schenk de rode wijn eens in bij een duur wijnglas en een goedkoop wijnglas. Je merkt echt een verschil als je echt kristalglas neemt. Kristalglas verwerkt zuurstof en geurtjes van buitenaf op een andere manier dan met gewoon glas. Je proeft dit terug in de rode wijn en daardoor smaakt de wijn echt beter in dure rode wijnglazen.

2 De levensduur van de dure rode wijnglazen is langer.

Doe goedkope wijnglazen in de vaatwasser en de kans is groot dat ze na een paar keer al versleten zijn. Maar ook met de handwas slaat er al een stukje van de rand af. Goedkope rode wijnglazen betalen zichzelf uit door veel minder lang mee te gaan. Het glas krast ook veel sneller en voor je het weet is het tijd voor een nieuw paar rode wijnglazen. Je denkt nu waarschijnlijk dan koop ik gewoon een paar nieuwe wijnglazen. Maar vanaf € 5 per glas heb je ook kristalglas dat wel lang meegaat. Uiteindelijk betalen de dure rode wijnglazen zichzelf dus vanzelf terug. Vooral als je een regelmatige wijndrinker bent!

3 Mooier design om naar te kijken.

Het design van dure rode wijnglazen ziet er gewoon heel anders uit. De goedkope rode wijnglazen zijn vaak van dun glas gemaakt en zien er daardoor al anders uit. Maar voor dure rode wijnglazen worden ook vaak echte designers ingeschakeld. Ze denken echt goed na over de ontwikkeling van rode wijn in een wijnglas. Op basis hiervan maken ze de mooiste ontwerpen die echt een verschil maken vergeleken met goedkope rode wijnglazen.

3 redenen waarom je dure rode wijnglazen zou kopen?


Tagged with
Wistjij

De invloed van rode wijnglazen op de smaak van de wijn

Het verbaast heel veel liefhebbers wat nu eigenlijk de invloed is van rode wijnglazen op rode wijn. Natuurlijk kunnen we allemaal wel een winkel bedenken waar we al voor een paar euro een paar glazen hebben. Maar echt goede rode wijnglazen worden gemaakt van kristalglas en bij voorkeur bohemische kristalglas. Waarom bohemisch kristalglas hoor ik je zeggen? Bohemisch kristalglas is goedkoper in productie door de lagere arbeidslonen en is misschien wel een van de weinige beschermde kristalglas soorten met de hoogste kwaliteit. Door de goedkopere productie is het wel nog steeds betaalbaar voor gewone consumenten die willen genieten van een goed glas rode wijn.

De vorm van rode wijnglazen.

Een van de oorzaken van de smaaksensatie die je proeft door de wijn te drinken uit een goed glas is de vorm. Rode wijnglazen hebben bijvoorbeeld een veel rondere kelk dan witte wijnglazen. Natuurlijk heeft ieder rood wijnglas dit en ook en goedkoop glas. Maar bij echte design glazen heeft de ontwerper nog meer nagedacht over hoe de smaak van het wijn het beste kan worden overgebracht. Daarnaast wordt er nagedacht over het walsen van de wijn voor het vrijkomen van de aroma’s. Een perfect glas is hier speciaal voor gemaakt om je te laten genieten van een rode wijn.

De invloed op de omgeving.

De meeste glazen zijn gemaakt van gewoon glaswerk vooral als je kiest voor een goedkoop glas. Het nadeel hiervan is dat de omgeving invloed heeft op de smaak. Door het glaswerk heen dringt de geur van de omgeving door tot in de rode wijn. Dit beïnvloed de smaak die je proeft bij het drinken van de rode wijn. Kies je voor bohemisch kristal dan kunnen deze smaken absoluut niet doordringen. Je proeft zo exact dezelfde smaak zoals de wijnmakers het oorspronkelijk bedoelt had. Dit maakt de investering in goede rode wijnglazen meer dan waard.  

De invloed van rode wijnglazen op de smaak van de wijn


Tagged with