Als jij op zoek bent naar schakelknoppen voor in huis, dan wil jij natuurlijk werken met het beste merk. Dit doe je door de merken met elkaar te compareren. Op internet zijn legio vergelijkingen te lokaliseren, echter wat is hiervan een goede samenvatting? Welke schakelaars kun jij goed benutten, bezitten een goede bekwaamheid, echter ook een fijne hanteerbaarheid? Welke lichtknoppen moet ik daarom bezitten? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van belang om te begrijpen welke schakelknop hij correct kan gebruiken in huis. Daarom hieronder kort uiteengezet waar jij bij een schakelaar op moet passen.

Hoe installeer je een simpele schakelknop?
Een normale schakelknop wordt aaneengehecht met zowel de stroom en de lichtbron aan de hand van twee draden. Dit zijn doorgaans de rode en blauwe draad vanaf de energie toevoer tot de schakelknop, vanaf de schakelknop tot de lamp bedragen dit meermaals de zwarte en blauwe kabel. Mits deze aan hun eigen kleur gekoppeld worden, heb je in wezen al een lichtknop aangebracht. Dit is zonder twijfel geen ongelegen klusje. Je kunt een goede lichtknop natuurlijk identificeren aan het gemak om deze te plaatsen. Indien jij in het pakje direct ziet dat er meer dan 4 kabels bestaan, dan kun je er vanuit gaan dat het sneller kan. Kijk naderhand daarom bovenal bij een andere schakelknop dan deze.

Welke merken schakelaars bestaan er?
Er zijn verschillende soorten schakelknoppen die allemaal ondergebracht zijn bij verschillende merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat juist specifieke schakelaars zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van je huis en verkoopt in het kader daarvan schakelknoppen. Klemko richt zichzelf met name op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt onder andere schuifschakelaars voor bij lampen. Al met al bestaan er aldus allerhande verscheidene merken, welke alle verschillende soorten lichtknoppen verkopen. Ook beschikken zij allen hun eigen prijs, maar je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Verder is het derhalve ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te installeren.

Welke schakelaar kan ik het beste kopen?