De mens heeft altijd al verschillende gereedschappen gebruikt om hem te helpen in zijn dagelijkse werk. Dit gebeurt al sinds de uitvinding van het wiel en het vuur. Het gereedschap van slotenmakers is hierop geen uitzondering. Het gereedschap van slotenmakers ontwikkelt zich continue waardoor de slotenmakers nog meer kunnen doen en hun horizon nog meer kunnen verbreden. Ook al het nog steeds om hetzelfde principe gaat, is er heel weinig gelijkenis tussen de gereedschappen van vroeger en nu. Aangezien technologie zich steeds meer ontwikkelt gaat de techniek van slotenmakers mee. Dankzij deze ontwikkelen kunnen slotenmakers nu meer doen dan ooit te voren. We verwachten dat dit in de toekomst alleen nog maar beter wordt.

Wat doet een slotenmaker nou eigenlijk? Zoals we nu weten maken ze niet alleen maar sloten kapot. Ze doen alles van kantoorbeveiliging tot het verplaatsen van de sloten bij huizen en van het onderhouden van radars en slotchips tot je helpen wanneer je je sleutel weer eens kwijt bent. Ze hebben het altijd gedaan en blijven het in de toekomst ook altijd doen. Dit is precies waarom slotenmakers nu meer gezien worden als beveiligings ingenieurs in plaats van de simpele naam: “slotenmaker”. Het gereedschap varieert van een haarspeld tot een computerchip. Om te begrijpen hoe geniaal hun gereedschap is gaan we er nu een paar bekijken. Maar voor we dat doen: de reden van dit artikel is om te bekijken welke innovatieve gereedschappen slotenmakers gebruiken bij hun speciale technieken bij het vervangen van sloten op een huis. Er is een gezegde dat zegt dat de meest talentvolle vakman met zelfs een grassprietje zijn taken kan uitvoeren en zijn uitdagende doelen kan bereiken. De gereedschappen variëren van een simpele schroevendraaier en bijtel tot gereedschap dat veel ingewikkelder is. Een aantal van deze gereedschappen zijn:

-Professionele plug spinners – Dit gereedschap wordt gebruikt bij sloten die verkeerd gerepareerd zijn en niet meer werken. Wanneer dit gebeurt kun je dit gereedschap gebruiken om het slot weer te repareren.

-Lab slotenmaker smeermiddel: een smeermiddel dat is gemaakt met DuPont Teflon poeder. In tegenstelling tot grafiet komt hier geen vorming in het slot waardoor het slot beter werkt en makkelijker te repareren is.

 -Slotenmaker autolampen- gebruikt door auto-slotenmakers om te bekijken hoe ze het beste de deur van de auto kunnen openen en zo weinig mogelijk schade aan de panelen van de deur kunnen achterlaten.

-De Keycheck – een gereedschap wat gebruikt wordt om te kijken of het gereedschap wat gebruikt wordt wel in het slot past.

-Slim-Jims en pick guns

-Slotenmaker pincets en draaigereedschappen – hoofdzakelijk gebruikt om sloten te openen

-Hamers

-Koevoeten

-Magnetische hamers 

-Elektrische boren

-Sleutel decoders 

-Tankdop sleutels

-Cylinder dop verwijder gereedschap

-Follower verwijder gereedschap 

-Raam zwengel gereedschap

-Pinning blok

-Sleutel en kluis scopes

-Pick guns

-Sleutel machines en sleutel maatlijnen

Deze gereedschappen worden niet alleen gebruikt om sloten te openen maar ook voor veel andere slotenmaker doeleinden. Danzkij dit gereedschap is het mogelijk geworden om ingewikkelde beveiligingssystemen te maken.

Michael Schapkun is een professionele slotenmaker in Den Haag met meer dan 6 jaar ervaring in Den Haag en omstreken. Michael heeft allemaal verschillende sloten gerepareerd en geïnstalleerd.

Weinig voorkomende slotenmakers-gereedschappen


Tagged with