Wistjij
Gezondheid

Weet jij wat de Kettlebell Workout is?

Kettlebell Workout

Sporten is leuk en gezond. Je moet het alleen wel op de juiste manier aanpakken. Je kunt sporten bij clubs, maar dit brengt vaak verplichtingen met zich mee. Daarnaast heeft iedereen met sporten een ander doel. De een wil gespierd worden, de ander wil afvallen en de andere vind het gewoon leuk om te doen. Er bestaat een Workout die voor al deze mensen iets hebben, namelijk de Kettlebell Workout.

Wat voor Workout is dat?

De workout waar ik het over heb is een Kettlebell Workout. Een Kettlebell Workout is een workout die voor alle mensen wel iets wils heeft. Ik zal eerst even uitleggen wat een Kettlebell is. Een Kettlebell is een soort zware bal met een handvat.(afbeelding) Een Kettlebell weegt wel een aantal kilo. Het voordeel van een Kettlebell workout is dat hij overal en altijd gedaan kan worden. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Het enige wat je nodig hebt is een Kettlebell. Wanneer je die hebt kun je een hele workout doen en ben je niet afhankelijk van andere mensen of apparaten.

Hoe ziet een Workout eruit?

Een Kettlebell Workout ziet eruit naar het doel van diegene die hem doet. Niet iedereen heeft het zelfde doel. Maar de oefeningen die je met de Kettlebell kunt doen kunnen er voor zorgen dat je afvalt, dat je uithoudingvermogen word verbeterd of dat je spiermassa opbouwt. Je moet alleen de juiste oefeningen uitkiezen om te doen. Je kunt de doelen ook samenvoegen. Er zijn ook oefeningen die ervoor zorgen dat je alle doelen die hierboven beschreven staan kan bereiken. Er bestaan namelijk wel tientallen oefeningen die gebruikt kunnen worden in een Kettlebell Workout. Een workout kan er dus ook elke keer weer anders uitzien. Dit houdt het ook leuk en uitdagend.

Weet jij wat de Kettlebell Workout is?