Wistjij
Image default
Dienstverlening

Wat te doen bij een kapotte vaatwasser?

Elke dag met de hand je vaat afwassen. Daar zitten veel mensen niet op te wachten. Daarom is de vaatwasser een ideale uitkomst. Met de vaatwasser wordt mechanisch de afwas gedaan. Hierdoor hoef je het alleen maar in de vaatwasser te stoppen, je stelt het programma in, je doet een vaatwastablet erin en je drukt op start! Hoe makkelijk kan het zijn. Des te vervelender is het als de vaatwasser kapot is. Om je probleem op te lossen moet een witgoedreparatie snel plaatsvinden. Hierdoor ben je binnen een korte tijd van je probleem af. Toch zijn er ook verschillende dingen die je zelf kan proberen om je vaatwasser te repareren. 

Er blijft water in de vaatwasser staan

Als er water in de vaatwasser blijft staan kan hij niet meer goed zijn werk doen. Je kan dit zelf oplossen door bijvoorbeeld de filters te controleren. Bij verstopte of niet goed vastgedraaide filters kan de vaatwasser niet goed afpompen. Probeer daarom de filters los te draaien en eruit te trekken. Maak ze schoon en draai ze weer op hun plaats. Ook is het goed te kijken of de afvoerpomp niet wordt geblokkeerd. Verder is het een mogelijkheid dat de afvoerslang verstopt zit. Een draai of een deuk in de afvoerslang kan de hele waterafvoer blokkeren. Wanneer je echt de oplossing niet kan vinden moet je een expert inschakelen.

De vaatwasser wast niet goed

Je gebruikt de vaatwasser om je vaat mooi schoon te krijgen. Wanneer je vaat er nog steeds vies uitkomt heb je een probleem. Ga eerst bij jezelf na of je de vaatwasser wel op de goede manier inruimt. Als je de vaat te veel opstapelt wordt het niet schoon. Het water kan dan niet meer goed bij de vaat. Controleer daarna of de sproeiarmen wel helemaal kunnen ronddraaien of dat deze worden geblokkeerd. Controleer ook regelmatig of de sproeiarmen niet verstopt zitten. Ook kan het goed zijn om te kijken of de filter schoon is. Wanneer dit niet het geval is krijg je vieze, stinkende vaat. Is de vaat na deze stappen nog steeds vies? Schakel een specialist in.