Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Waarom zijn een reddingsvest en een zwemvest niet hetzelfde?

Of je nu een boot koopt of een watersporter bent, je moet zeker een reddingsvest of zwemvest bij de hand hebben. Maar wat is nu precies het verschil tussen de twee? Veel mensen denken dat beide opties hetzelfde zijn en dezelfde bescherming bieden. Dit is gedeeltelijk correct, maar er is een fundamenteel verschil. Het verschil lees je in deze blog.

Een zwemvest laat je alleen maar drijven

Bij het dragen van een zwemvest is het belangrijk dat de drager weet hoe hij moet zwemmen. Maar een zwemvest zal uw leven niet redden, omdat u alleen maar blijft drijven. Wanneer je te water raakt met een zwemvest moet de drager er zelf voor zorgen dat hij of zij met het hoofd boven water blijft. Voor het gebruik van een reddingsvest daarentegen is het niet van belang om te kunnen zwemmen. Het reddingsvest zal je altijd op de rug laten draaien wanneer dit nodig is, zodat je niet verdrinkt.

Een reddingsvest bevat een kraag
Het grootste verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest zit hem in de kraag. Een reddingsvest heeft namelijk altijd een kraag. Deze kraag zorgt ervoor dat je altijd met het hoofd boven het water blijft en je op je rug wordt gedraaid. Een zwemvest daarentegen is alleen een drijfhulpmiddel en zal je niet helpen wanneer je bewusteloos te water raakt.

Zwemvesten hebben een belangrijk voordeel

Zwemvesten hebben ten op zichtte van een reddingsvest een belangrijk voordeel: ze bieden over het algemeen een veel hoger draagcomfort doordat ze relatief ligt en klein zijn. Daardoor is een zwemvest ook tijdens het actief sporten op het water uitstekend te gebruiken. In tegenstelling tot een reddingsvest is het gebruik van een zwemvest tijdens het SUPpen, kajakken of kitesurfen sterk aan te raden.

Boottotaal

Al van kinds af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Bij hen weet je dan ook zeker dat alle watersportartikelen met zorg uitgekozen zijn. Ze gaan alleen voor de mooiste en beste producten en op kwaliteit wordt niet bespaard. Hebben we je overtuigd en wil je graag een zwemvest kopen? Mooi! Vrijwel alle producten zijn bij Boottaal uit voorraad leverbaar, hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Is een artikel na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Het ruilen of retourneren van deze artikelen is bij Boottotaal geen probleem. 

 

https://www.boottotaal.nl/