Wistjij
Image default
Gezondheid

Waarom is verduurzamen nu zo belangrijk?

Misschien heb je wel doorgehad dat zo’n beetje alle bedrijven aan het verduurzamen zijn. Dit is belangrijk voor het behoud van onze aarde, onderzoekers hebben de informatie over de gevaren vastgelegd in een groot document. Misschien ben je nog niet toe aan verduurzamen, maar dat wil niet zeggen dat het niet belangrijk is om nu te doen.  De natuur herstelt zichzelf niet meer zonder onze hulp. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak leggen, maar ook kleinere dingen hebben al effect. Zoals bijvoorbeeld een eco matras kopen, alle kleine beetjes hebben bij elkaar alsnog een groot effect. 

 

De gevolgen voor Nederland als we niets doen 

Nederland is voor een groot gedeelte gemaakt door de mensen. We zijn wereldleider als het aankomt op het droogleggen van gebieden met veel water. Het betekent wel dat er nog steeds veel water aanwezig in ons land. Als we niks doen om de opwarming tegen te gaan, dan zullen de toeristen uit Duitsland straks minder lang hoeven te rijden naar het strand. Het betekent ook dat er veel huizen onder water komen te staan en dat gebieden onbewoonbaar worden. Ook zal het weer niet alleen warmer worden, maar ook extremer. Iets wat je nu al ziet met de vele stormen die we ervaren. Er zullen meer overstromingen komen en er zullen dus meer dingen kapot gaan. Ook de overheid is bezig met de klimaatverandering, maar we kunnen het alleen tegengaan als alle landen op internationaal niveau samenwerken. Waarbij er geen onderscheid wordt gemaakt tussen economieën en er geen onderlinge strijd heerst. Dit is op dit moment dus bijna niet te doen. 

Wat kun je zelf doen?

Om eerlijk te zijn, komt de meeste uitstoot van bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Als we allemaal gebruik maken van schone energie en minder zouden vliegen zou het al een hoop schelen. Zo was tijdens corona met name in Venetië te zien hoe schoon het water werd na een aantal weken. Ook minder met de auto rijden is iets dat je kunt doen. Elektrische auto’s zijn niet altijd duurzaam, ook de elektriciteit moet ergens vandaan komen. Als dat nog op een ‘vervuilde’ manier gedaan wordt zal ook elektrisch rijden schadelijk zijn. Gebeurt het opladen met zonne-/windenergie, dan is het rijden wel duurzaam. Zet ook tijdens het slapen de verwarming uit of wat lager.