Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Waarom houten meubelstukken?

Van oudsher worden meubels van hout gemaakt. Met de industriële revolutie kwamen er meubelen op de markt van materialen als staal, aluminium, glas en plastic. Deze materialen mogen dan een revolutie in de meubelindustrie teweeg hebben gebracht, hout is ontegenzeggelijk een basismateriaal in de meubelproductie. Hout is niet alleen duurzaam, maar ook tijdloos. Of het nu gaat om een kast in de huiskamer of een stoel in de eetkamer, fabrikanten van houten meubelen slagen erin om eeuwige schoonheid en robuustheid praktisch te combineren met een eigentijdse of landelijke stijl.

De voordelen van houten meubelen zijn onmiskenbaar. Combineer een meubel van hout met meubelen van staal of glas en de natuurlijke schoonheid van het hout zal warmte en karakter geven aan elke kamer.

Sterkte en duurzaamheid
Houten meubelen zijn uiterst veerkrachtig en vergen zeer weinig onderhoud. Hout is een duurzaam natuurlijk materiaal dat bestand is tegen constant misbruik, of het nu gaat om morsen in de keuken of krassen in de eetkamer. Meubels van massief hout kunnen generaties lang meegaan met een minimum aan onderhoud.

Gemakkelijk in onderhoud
Houten meubelen zijn bijna moeiteloos te onderhouden. Veeg het oppervlak van de houten stoelonderdelen gewoon regelmatig af met een houtreiniger. Laat geen water of stof gedurende langere tijd op uw eikenhouten tafels, stoelen of kasten liggen.