Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Vier tips voor het inrichten van jouw vergaderruimte

Binnen bijna elk bedrijf worden regelmatig vergaderingen gehouden. Tijdens een vergadering behandel je samen met collega’s een bepaalt onderwerp of bespreek je hoe de afgelopen week is gegaan. Een vergadering wordt niet voor niets ingepland, dus is het belangrijk dat deze goed verloopt. De inrichting van een vergaderruimte kan hierbij een belangrijke factor zijn. Wij geven je daarom vier tips voor het inrichten van jouw vergaderruimte. Benieuwd welke tips dit zijn? Lees dan snel verder!

 

Inspirerende omgeving

Een belangrijk onderdeel van een vergadering kan zijn dat er nieuwe ideeën opgedaan moeten worden. Dat kan natuurlijk het best in een inspirerende omgeving. Een saaie ruimte is hiervoor geen optie. Zorg ervoor dat de vergaderruimte mooi en efficiënt wordt ingericht. Naast de standaard meubels als een vergadertafel en stoelen kan je andere producten toevoegen om een inspirerende ruimte te creëren. Het toevoegen van planten zorgt bijvoorbeeld voor een fijne werkomgeving en draagt bij aan een positieve gemoedstoestand. 

 

Televisiescherm

Wanneer je met collega’s aan het vergaderen bent wil je wel eens iets uitleggen. Het is vaak extra handig als je hierbij beeld kunt gebruiken. Dit kun je doen door presentaties via je laptop te laten zien, maar hoe handig is het om een tv-scherm in de vergaderruimte te plaatsen? Op deze manier kan iedereen goed meekijken en wordt jouw uitleg vaak duidelijker. Koppel je laptop aan de televisie en gebruik de presentatie die jij nodig hebt om jouw verhaal te delen. 

 

Licht 

Wat misschien wel belangrijker is dan je denkt, is het gebruik van licht in de vergaderruimte. Wanneer er te weinig licht is, kunnen mensen onscherp of slaperig worden. Daarentegen zorgen te felle lichten voor een onrustig gevoel. Een goede tip is om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht de vergaderruimte binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich goed kunnen blijven concentreren. 

 

Vergadertafel

Wat niet mag missen in de vergaderruimte, is de vergadertafel. Het is belangrijk dat de vergadertafel groot genoeg is, zodat alle deelnemers van de vergadering plek hebben om te zitten. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van een ovalen vergadertafel. Een voordeel ten opzichte van een rechthoekige tafel is dat je iedereen goed aan kan kijken en dus beter kunt communiceren. Ben je op zoek naar een vergadertafel? Kijk eens bij het ruime aanbod aan kantoortafels van Multiratio.