Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Verschillende bloemsoorten die jouw tuin kleurrijker maken

Je geniet pas echt van de zomer als je vanuit je ligstoel de mooiste bloemen in bloei kunt zien in je eigen tuin. Ook een kleine tuin of balkon kan erg opfleuren van een bloemen make-over. Kwekerij de Groot zorgt ervoor dat je de optimale tuinbeleving hebt, met hele mooie en kleurrijke tuinplanten.

 

Vaste planten die voor meer kleur zorgen

De Hortensia valt altijd op, mits deze goed wordt onderhouden. De plant bloeit erg mooi in bepaalde periodes. De Hortensia is beschikbaar in verschillende kleuren zoals bijvoorbeeld: Wit, roze, blauw of rood. Een rode Hortensia zorgt voor een kleurrijke en toch mooie uitstraling, in combinatie met witte rozen kun je jouw tuin eruit laten springen. Ga je liever voor wat meer rust, kies dan voor de witte Hortensia.

 

Een zomers gevoel

De mooiste vlinders komen er op af. Daarnaast geeft deze plant ook een heerlijke geur af. We hebben het natuurlijk over lavendel, met deze plant zorg je voor een mooie kleurenvariatie en een levendige uitstraling in je tuin. Lavendel is een vaste plant, maar heeft wel de juiste verzorging nodig. Lavendel is te herkennen aan de opvallende paarse kleur. 

 

Japanse roos

Als je van kleurrijk houdt mag een camellia (japanse roos) zeker niet missen in de tuin. Het is een mooie struik met een opvallende bloei van roosachtige bloemen. De plant is vooral bekend geworden in Japan. De plant kun je onder andere tegenkomen in de kleuren wit en lila.

 

Sierbeplanting is ook een mooie toevoeging voor jouw tuin

Een rhododendron is een plant die erg mooi is, als deze in bloei staat. Deze plant is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Kies een kleur die bij de vormgeving van jouw mooie tuin past. Een groot voordeel van de rhododendron is, dat deze plant weinig onderhoud nodig heeft. 

 

Misschien wel de meest bekende plant

De rozenstruik is misschien wel een van de meest bekende planten/struiken. Ook wel de koningin onder de bloemen genoemd. Rozen staan het liefst in de zon, deze plant heeft het zonlicht nodig om te kunnen groeien. Hoe meer zon deze plant krijgt, hoe mooier de kleur in jouw tuin. Natuurlijk heeft deze plant ook water nodig. Kijk wel uit bij het afknippen van de bloemen, de rozenstruik bevat doorns. Bij Kwekerij De Groot vind je al deze bloemsoorten en meer.