Wistjij

Advies over de realisatie en het onderhoud van uw tuin

Bij mooie tuinaanleg Hengelo geven wij u graag advies over uw tuin. Uiteraard bieden wij ook graag onze diensten aan zoals de realisatie en het onderhoud. Het bedrijf wordt gedreven door creativiteit en precisie. Dit wordt uitgevoerd met behulp van veel ervaring op het gebied van tuinaanleg. Bovendien betreft deze ervaring en kennis ook het onderhoud en de bestratingen van tuinen. Hieraan wordt altijd met veel passie en enthousiasme gewerkt. Het doel van tuinaanleg Hengelo is het afleveren van tuinen die tot in detail zijn afgewerkt. Dit wordt gerealiseerd met kundige werknemers en correct hulpmiddelen. Hierdoor worden de werkzaamheden ook altijd veilig, vakkundig en efficiënt uitgevoerd. Bij tuinaanleg Hengelo zijn ze van alle markten thuis. Zo kunt u bij ons terecht voor de realisatie van uw tuin van begin tot eind. Dit begint met een ontwerp naar wens. Bovendien nemen wij de aanleg en het onderhoud graag uit handen. Dit kan zelfs door de tuin te laten bestraten.

Alle tuindiensten onder een dak

Bij tuinaanleg Hengelo kunt u met al uw tuinwensen terecht. Dit begint uiteraard bij een goed ontwerp op maat. Dit is namelijk de basis voor een jarenlang plezier van uw tuin. Met een goed ontwerp wordt aan alles gedacht. Uw leefstijl het huis en de omgeving. Na een ontwerp krijgt u ook advies over de aanleg. Natuurlijk helpen wij u hierbij ook graag. Onze ervaren en kundige medewerkers zorgen altijd voor het beste resultaat. Tijdens de aanleg is de communicatie en het overleg met u het allerbelangrijkst bij tuinaanleg Hengelo. Na de juiste aanleg is het onderhoud essentieel. Zo kunt u altijd blijven genieten van uw tuin. Ook hier zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Naast deze werkzaamheden kunt u voor nog meer diensten bij ons terecht. Bij een mooie tuin komt immers veel kijken. Zo heeft u de mogelijkheid om voor kunstgras te kiezen. Om echt te genieten van u tuin kunnen wij ook overkappingen en verlichting aanleggen.
Wistjij

Betonschermen met rotsmotief

Wilt u geen onderhoud meer aan uw erfafscheiding? Of niet meer elke 10 jaar uw oude schutting vervangen? Dan is de betonschutting de oplossing voor uw tuin. Met een betonschutting heeft u een massieve erfafscheiding die u niet zomaar omver stoot. Het voordeel van beton is dat het niet snel gaat rotten en kleurvast is. De betonschermen met rotsmotief ogen ook nog eens natuurlijk. U zet zo geen betonnen muur neer, maar een sfeervolle schutting waar u geen onderhoud meer aan heeft. U hoeft niet meer elk jaar de schutting in de olie te zetten en u kan genieten van de uitstraling van uw betonschutting. De betonschermen met rotsmotief kunnen in verschillende kleuren geleverd worden. De schutting past hierdoor perfect bij de rest van de tuin.

Betonschermen met rotsmotief aan de hand van uw wensen

Heeft u specifieke wensen voor uw betonschutting? Dan kunnen wij u helpen om dit te realiseren. Het design van uw betonschutting kan u bij ons namelijk helemaal zelf uitzoeken. Zo kan u een schutting uitzoeken die past bij de stijl van uw tuin. Zo kan u kiezen voor strak en modern of een levendige schutting gemaakt van beton. Via onze website kan u direct een offerte aanvragen voor uw eigen betonschutting. Uiteraard kan u deze schutting inclusief montage door ons laten plaatsen. Wij zorgen ervoor dat er een nette erfafscheiding komt met uw eigen betonschutting op locatie. Zo zorgen we voor de perfecte erfafscheiding van beton.Tagged with

De voordelen van natuurlijke pesticiden

Nederlanders zijn in de loop van de afgelopen 5 jaar steeds meer aan zijn eigen milieu gaan denken. Zo gaan we langzaam van het gas af en zijn er een hoop duurzame bewegingen in trek. Zelfs enthousiast tuinieren om zo je eigen voedsel te kweken en meer groen in de wereld te brengen kan daar aan bijdragen. Steeds vaker is hierbij te zien dat er minder en minder naar pesticiden gegrepen wordt, volgens experts een verstandige keuze. Pesticiden zijn namelijk niet alleen schadelijk voor insecten met kwade bedoelingen. Ze zijn dodelijk voor insecten die wel bijdragen aan jouw tuin en steeds vaker wijst onderzoek uit dat ze ook voor mensen niet al te best zijn. Een populair alternatief zijn biologische pesticiden. Vaak net zo effectief en vele malen beter voor mens en milieu. Wij nemen je mee in deze wereld en magen je wegwijs in de biologische pesticiden.

Het verschil tussen natuurlijke en schadelijke pesticiden

Chemische pesticiden zijn nog steeds de norm in Nederland. Wel heeft de overheid besloten in 2030 een chemie-vrije landbouwsector te hebben. Maar waarom is dat eigenlijk nodig? Ten eerste zijn pesticiden dodelijk voor insecten, dit terwijl insecten wel degelijk bijdragen aan de natuur. Zo zijn het gros van de pesticiden op tuinplanten dodelijk voor de meeste vlinders en bijen. Volgens experts is dit helemaal niet nodig. Elke plant heeft de maken met andere schadelijke insectenplagen. Een biologische en specifieke pesticide kan deze plaag verhelpen en tevens andere organismen niet schaden. Zo zijn aaltjes tegen slakken een uitermate goed beschermmiddel, vaak nog vele malen effectiever dan chemische alternatieven.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Veel mensen denken nog steeds dat natuurlijke pesticiden een stuk minder goed werken dan chemische varianten. Alhoewel dit soms wel het geval is, is dit zeker niet altijd zo. Een goed voorbeeld is aaltjes tegen engerlingen. Deze werken een stuk beter dan gangbare chemische pesticiden. Een tegenargument is dan dat de dierlijke pesticiden in de uiteindelijke voedingswaren in de schappen kunnen belanden. Ook hierbij kunnen we vaststellen dat dat al jaren niet meer het geval is. De biologische sector is enorm geprofessionaliseerd en alhoewel vroeger biologische winkels inderdaad genoegen moesten nemen met wat er beschikbaar was zijn de standaarden nu stukken hoger. En mocht er een verdwaald aaltje tussen zitten zijn deze eenvoudig weg te spoelen, dit is helaas niet het geval bij chemische pesticiden.

Het verdwijnen van insecten heeft grote gevolgen

Het gebruik van gif in land- en tuinbouw zorgt ervoor dat veel insecten vergiftigd worden. Het kwaadaardig verwijderen van insecten heeft er voor gezorgd dat er 80% minder insecten zijn dan voorheen. Dit kan voor sommige misschien een goed teken zijn, maar voor de natuur is dat slecht nieuws. Insecten zijn namelijk voedsel voor veel meer andere dieren. Zo zijn broedvogels compleet afhankelijk ervan. Het gevolg is dat driekwart van de broedvogels verdwenen is. Dit betekent ook dat er een stuk minder vogels zijn die bloemen en zaden over de natuur verspreiden. Een biologisch alternatief kan dit oplossen, en dat is hard nodig.

Gevolgen gebruik van chemische pesticiden

Het gebruik van chemische pesticiden als standaard heeft vergaande gevolgen. Natuurlijke varianten zijn vaak minstens even effectief, maar zijn bovenal een stuk minder gevaarlijk. Zo hebben kinderen onder de 7 een stuk minder weerstand tegen chemische pesticiden, die toch vaak op hun voedsel terecht komt. Tot voor kort werd echter gedacht dat deze weerstand na 2 jaar oud voldoende was opgebouwd. Vroege blootstelling aan deze kwaadaardige pesticiden kan een ontwikkelingsachterstand en gezondheidsproblemen veroorzaken.

https://www.biogroei.nl/aaltjes-tegen-slakken


Tagged with
Wistjij

Duurzame houtpellets

In de winter is niets fijner dan voor een kachel warm te worden. Als je een pelletkachel hebt dan is het ook nog eens duurzaam als je houtpellets bestelt bij Houtpellets Midden-Nederland. Hier heb je een groot aanbod aan verschillende houtpellets. Alle pellets zijn scherp geprijsd, van hoogwaardige kwaliteit én duurzaam. De pellets zijn eenvoudig te bestellen of af te halen en altijd beschikbaar. Door hier jouw houtpellets te kopen weet je zeker dat je goed zit. Bestel meerdere zakken of een of meer pallets, zodat je meteen een lange tijd vooruit kan. Bekijk de mogelijkheden op de website en zie meteen wat de prijzen zijn. Zo zie je meteen de scherpe prijzen.

 

Snelle levering

Bij Houtpellets Midden-Nederland heb je verschillende opties om jouw pelletkachel mee te stoken. Zo heb je houtpellets van Agriselect, Plospan, Pelfin, Vita Holz en Badger. Alle merken hebben zo hun eigen voordelen, maar voor alle pellets geldt dat ze een relatief lage prijs hebben, van goede kwaliteit zijn en klimaatvriendelijk zijn. Je kan deze pellets online bestellen of afhalen. Dit doe je door het aan te geven via het contactformulier op de website of contact op te nemen door te bellen. Als je besluit om de pellets te laten bezorgen dan worden ze altijd binnen 2 tot 3 dagen geleverd, omdat de pellets altijd beschikbaar zijn. Zo hoef jij nooit lang te wachten op je pellets en kan je dus meteen beginnen met het stoken van een lekker warm vuurtje. Laat de winter maar komen.

 


Wistjij

Blokhutten: Altijd voldoende ruimte

Blokhutten kunnen ervoor zorgen dat er altijd voldoende ruimte in de tuin is om jouw spullen droog op te kunnen bergen. Een blokhut komt echter in veel verschillende varianten, waardoor een keuze maken nog niet zo eenvoudig is. Je moet namelijk met veel zaken rekening gaan houden en ook voor een goede specialist gaan die de hut kan leveren. Een van de specialisten waar je naar zou kunnen kijken is iGarden. Maar waarom zou je eigenlijk een blokhut in de tuin zetten in plaats van een simpel tuinhuisje? Onderstaande informatie legt jou uit wat de voordelen zijn van blokhutten en waar je op kunt gaan letten bij de aanschaf van jouw nieuwe blokhut.

 

Verschillende afmetingen bij blokhutten te vinden

Blokhutten kennen als eerste verschillende afmetingen. Deze afmetingen zorgen ervoor dat je hem zo goed kan maken als je zelf wilt. Je wilt er immers voldoende spullen in kwijt kunnen en daarmee niet in de knoop komen met de ruimte. De afmetingen brengen echter wel als keerzijde met zich mee dat niet alles in jouw tuin gaat passen. Je moet daarom goed gaan bekijken hoeveel ruimte je beschikbaar hebt om een blokhut te kunnen plaatsen. Meet in eerste instantie de ruimte in de tuin op en begin dan pas met zoeken naar een geschikte blokhut. Uiteindelijk kun je er dan namelijk veel meer profijt van hebben, omdat je er zeker van bent dat je niet heel jouw tuin om hoeft te gooien voor een goed resultaat en een mooi uitzicht. Het is derhalve belangrijk dat je blokhutten gaat vergelijken.

 

Materialen met eigen onderhoud en schoonmaak

Bij de blokhutten kun je ook gaan kijken naar de verschillende materialen. Ook hier zit namelijk veel verschil in en het is afhankelijk van wat jouw eigen smaak. Zo heb je bijvoorbeeld hout, wat voor een landelijke uitstraling zorgt. Deze landelijke uitstraling brengt ook een soort luxe met zich mee. Wanneer je juist voor zo weinig mogelijk onderhoud wilt gaan, dan is kunststof weer een betere oplossing. Kunststof kent een lange levensduur, terwijl je het vaak alleen maar schoon hoeft te maken. De weersinvloeden krijgen geen kans meer en je hoeft alleen een doekje erover te halen. Dat terwijl jouw spullen toch veilig opgeborgen zijn. Ook binnenin zal er namelijk niets kapot gaan, doordat het waterdicht is.

 

Ieder model van blokhutten hebben eigen doelen

Als laatste bestaan er veel verschillende modellen blokhutten. Ook hiermee kun je jouw eigen stijl creëren. Je hoeft namelijk niet heel veel te doen, terwijl je wel zoveel mogelijk ruimte in de tuin krijgt. Uiteindelijk draait het er immers om dat je jouw spullen veilig op kunt bergen of dat je een extra woonruimte kunt maken. Wanneer je de verschillende modellen naast elkaar legt, kun je er te allen tijde een verlengde van jouw woning van maken en de blokhut geheel bij jouw tuin kunnen betrekken. Niets hoeft op zichzelf staand te zijn en je bepaalt zelf wat je ermee doet. Jij hoeft alleen nog de juiste keuzes te maken en de investering te maken, waarna je jarenlang meer ruimte kunt hebben.Tagged with
Wistjij

Hovenier Haaksbergen helpt je om je tuin mooi te houden en te onderhouden

Hovenier Haaksbergen kan je een mooie tuin bieden waar je altijd van hebt gedroomd. Zo heb jij geen onderhoud meer en kan je genieten van je tuin zonder last te hebben van het onderhoud want dit wordt gedaan door de enthousiaste medewerkers van dit progressief en vooruitstrevende bedrijf die elke dag weer met een lach meerdere tuinen helemaal opknapt en bijhoudt. Hovenier Haaksbergen bied je dus een mooie tuin en een goed gevoel. De medewerkers werken hard en leveren goed werk.

Hovenier haaksbergen helpt ook jou

Zo heb jij altijd een mooi en verzorgde tuin waar iedereen jaloers op zal zijn. Niet langer hoef jij je met je tuin bezig te houden want Hovenier Haaksbergen bied je vrijheid en een mooie tuin zonder hier ook maar iets voor te hoeven doen.  Laat je helpen en geniet koste wat kost van een mooie en groene tuin het hele jaar door! Een fijne tijd en een mooi uitzicht hier doe jij geen moeite voor want de medewerkers van Hovenier Haaksbergen staan altijd voor je klaar en helpen je met een lach en veel passie voor hun werk!

Laat Hovenier Haaksbergen je helpen om altijd een mooie groene en verzorgde tuin te hebben.

Voor een mooie prijs krijg je gepassioneerde werknemers die hart hebben voor hun werk en die gespecialiseerd zijn in hun eigen gedeelte. Zo gebeurt alles op de juiste manier en wordt er geen half werk geleverd. Laat Hovenier in Haaksbergen je tuin verzorgen zodat je een mooi en fijn gevoel hebt over je tuin en je elke dag met plezier uit je raam kunt kijken en genieten van een mooi verzorgde en gezonde tuin. Laat je helpen en kies voor de beste hovenier uit de omgeving van Haaksbergen. Kies voor de beste hovenier en ga voor een fantastische tuin en laat je verrassen. Geniet en leef je leven ongestoord.
Wistjij

Een mooie kunstgrasmat leggen

Wilt u ook meer genieten van het mooie kunstgras in uw tuin dan constant bezig zijn met het onderhouden van een echte grasmat in uw achtertuin? Dat begrijpen wij maar al te goed. Wij zijn specialist op het gebied van mooi kunstgras en proberen consumenten en bedrijven te overtuigen van de voordelen van een mooie kunstgrasmat. Om te beginnen heb je nooit meer last van het moeten grasmaaien of ander onderhoud aan de grasmat. Geen ruzies meer in huis over wie het gras moet maaien en ook hoef je kleding vol met grasvlekken van de kinderen niet meer continu te wassen. Kunstgras was vroeger misschien niet zo natuurlijk als dat het tegenwoordig is, want een fraaie mooie kunstgrasmat is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. U wilt toch ook genieten van uw tuin in plaats van er steeds mee bezig te zijn? Ons mooie kunstgras is van topkwaliteit en het is een ware lange termijn investering. Dat is vaak wel iets wat de mensen vergeten bij de aanschaf van mooi kunstgras. De aanschafprijs is namelijk inderdaad hoger, maar dat komt ook omdat het een stuk duurzamer is. U hoeft daarentegen het mooie kunstgras niet meer in te zaaien en u hoeft het kunstgras ook niet meer te maaien. Voor het maaien is ook weer een grasmaaier nodig en die kosten ook nog wel wat. Dus kortom: een mooie, strakke kunstgrasmat heeft tegenwoordig heel veel voordelen en het is ook bijna niet meer te onderscheiden van echt gras.Een mooie kunstgrasmat leggen

Wistjij

Genieten van de tuin in uw loungeset

Wilt u ook genieten van de zomer in uw tuin? Geschikt tuinmeubilair maakt uw tuinbeleving tot een onvergetelijke ervaring. Geniet van heerlijke stoelen en kom tot rust in uw eigen omgeving. Waarom investeren in tuinmeubilair? Lees gauw verder waarom onze loungesets een echte aanrader zijn voor iedere tuin. Maakt uw tuin helemaal af met het beste tuinmeubilair.

Comfortabel zitmeubilair

Onze loungesets zijn altijd optimaal ontwikkeld. Hierdoor is de comfort ongehoord. U droomt heerlijk weg in de comfortabele stoelen en kunt de hele dag in de tuin zitten. Werkt u thuis? Ga dan in zomer buiten zitten. De comfortabele stoelen zijn geschikt voor lang gebruik en u komt de dag zonder rugklachten door. Het is erg belangrijk om comfortabel meubilair te verkiezen. Investeer in luxe tuinmeubelen en geniet jarenlang van een geweldige tuinbeleving. Zie de bloemen groeien waar u bij bent en geniet van de natuur rondom uw eigen huis vanuit een fijne stoel.

Een loungeset voor iedere tuin

Een loungeset op maat? Wij realiseren tuinmeubilair voor iedere tuin. Of u nu op zoek bent naar meubilair dat bij uw weelderige tuin past, of wanneer u een moderne tuin met veel betegeling heeft. U vindt altijd wel een loungeset dat bij uw tuin past. Of u nu op zoek bent naar een houten tafel of dat gietijzer uw voorkeur heeft. Uit het ruime assortiment vindt u al snel een geschikte loungeset voor uw tuin.

Hoogwaardig kwaliteit

Wij waarborgen onze producten en kunnen altijd hoogwaardige kwaliteit garanderen. U geniet jarenlang van onze kwalitatieve producten. Doe een investering in uw tuin en geniet van fijn en comfortabel meubilair. Wij gebruiken de beste materialen en onze tuinsets zijn tegen weer en wind bestemd. U bent altijd verzekerd van een loungeset waar U jarenlang plezier van hebt.

Op zoek naar een loungeset voor uw tuin? Zoek niet langer en neem een kijkje in ons assortiment. Vind de loungeset waar vanuit u uw tuin kunt zien bloeien.

Genieten van de tuin in uw loungeset

Wistjij

Uw toekomstig tuinmeubel als pronkstuk in uw tuin

Voor veel mensen is de tuin ontzettend belangrijk. Ze doen dan ook hun uiterste best om hun tuin zo netjes en mooi mogelijk te maken. Hoe u dat doet, hangt natuurlijk af van de smaak die u heeft. Sommige mensen houden nu eenmaal veel meer van bloemen en planten terwijl anderen liever voor de eenvoud van kunstgras of betegeling gaan. Er zijn echter wel onderdelen die in iedere tuin voorkomen. SUNS Tuinmeubelen bijvoorbeeld. Hoe u de tuin ook indeelt, u wil er natuurlijk wel lekker kunnen zitten of bij lekker weer heerlijk buiten kunnen eten. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij de aanschaf van tuinmeubelen? Hieronder worden enkele tips gegeven voor de aanschaf van tuinmeubelen.

Het klinkt misschien logisch, maar toch is het erg belangrijk om op te letten. Wanneer u met z’n tweeën woont, is een tuinset van 8 stoelen natuurlijk overbodig. Ga bijvoorbeeld liever voor een hoekbank zodat u zelf heerlijk kunt zitten en liggen maar ook ruimte hebt voor eventueel bezoek. Denk ook goed na of de meubelen geschikt zijn voor kinderen en huisdieren.

Natuurlijk zijn er veel goedkope tuinmeubelen te vinden en dient u rekening te houden met je budget. Toch is het aan te raden om voor kwaliteit te gaan al kost dat meer geld. Dat zorgt in veel gevallen niet alleen voor een hoger zitcomfort, maar ook voor een langere levensduur van het tuinmeubilair.

Mode verandert over het algemeen sneller dan dat u van tuinmeubelen wilt wisselen. Kies dan ook meer voor algemene kleuren en vormen als het om de meubelen gaat. Natuurlijk hoeft dat niet te betekenen dat u de mode van dit moment helemaal moet negeren. U kunt dit echter beter toepassen op accessoires zoals kussens, kleden of vazen. Ga bij de meubelen zelf echter voor meer neutrale kleuren die het altijd goed doen zoals zwart, grijs of wit. Ook natuurlijke kleuren zoals diverse kleuren bruin doen het echter altijd goed.

U kunt tuinmeubelen van alle soorten en maten kopen en dus ook van allerlei materialen. Over het algemeen is het natuurlijk wel zo handig als u langer dan een paar jaar van de tuinmeubelen gebruik kunt maken. Daarom kiest u het beste voor duurzame materialen. U heeft dan niet alleen langer plezier van tuinmeubelen, maar u houdt ook nog eens rekening met het milieu. Hout, riet en rotan zijn voorbeelden van duurzame materialen. Overigens betekent duurzaam niet dat u er geen omkijken naar heeft. Ze hebben zeker eenmaal per jaar onderhoud nodig. U kunt naast natuurlijke materialen ook kiezen voor andere duurzame materialen zoals Wicker.

Uw toekomstig tuinmeubel als pronkstuk in uw tuin