Wistjij
Gezondheid

Seksuele Problemen Bij Mannen

Je hoort het misschien vaak: seksuele problemen van de man. Vrouwen hebben minder vaak last van seksuele problemen en er zijn een aantal zaken die bij mannen toch wel erg bekend zijn. Er zijn echter nog veel meer seksuele problemen te ontdekken bij mannen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn en het kan vaak worden verholpen door middel van bijvoorbeeld een psycholoog, medicijnen of een gezondere levensstijl. 

Meest voorkomende problemen

De meest voorkomende problemen zijn de problemen met het krijgen van een erectie en dit kan vele oorzaken hebben. Het kan liggen aan de gezondheid van de man, maar het kan ook komen door bijvoorbeeld angst. Een man kan net als een vrouw heel erg onzeker worden tijdens seks. Een man kan bijvoorbeeld onzeker zijn over de grootte van het mannelijke geslachtsorgaan of dat de man het niet wil verpesten bij de vrouw. Dit brengt extra druk met zich mee en zorgt er bijna altijd voor dat het mannelijke geslachtsorgaan niet in erectie zal komen. De vrouw zal dit misschien verkeerd opvatten omdat zij denkt dat de man niet opgewonden wordt van haar. Dit is echter bijna nooit het geval!

Gezond Leven

Als een man geen erectie meer kan krijgen, is er iets aan de hand. De levensstijl verbeteren kan al een heleboel goeds doen. Daarbij kun je denken aan afvallen, stoppen met roken of stoppen met alcohol. Gezonder leven is altijd een juiste oplossing, of dit de erectieproblemen nou oplost of niet. Als dit niet werkt, kan je ervoor kiezen om naar jouw huisarts te gaan. Een huisarts kan je bijvoorbeeld een medicijn voorschrijven. Dit soort middelen werken echter niet als er geen enkele opwinding is. Als je jouw partner dus niet meer aantrekkelijk vindt, zullen medicijnen je ook niet gaan helpen. Maak je niet teveel zorgen over de seks, omdat dit het juist zal verpesten. Het is geen verplichting, maar iets waar je van moet genieten.

Seksuele Problemen Bij Mannen