Rijschool Arnhem laat zich niet stoppen door de kou

Als betrouwbare Rijschool uit Arnhem willen we je graag een aantal tips geven die van pas kunnen komen met dit koude weer. Je ziet met dit weer dat soms de deuren zitten vastgevroren, auto’s niet willen starten en soms zit de handrem zelfs muurvast. Bij onze rijschool in Arnhem proberen we onze leerlingen op alle weersomstandigheden voor te bereiden, zodat ze overal en altijd veilig de weg op kunnen. Jij wil toch ook niet stil staan, omdat je niet goed met de juiste weersomstandigheden overweg kunt?

We gaan kort een aantal zaken doorspreken die van pas kunnen komen bij dit koude weer. Bij onze rijschool in Arnhem zorgen we er bijvoorbeeld altijd voor dat de auto’s goed worden onderhouden, door de rubbers van onze deuren goed schoon te houden en in te smeren. Op deze manier voorkom je dat je in de ochtend bij de auto komt en de deuren zijn vastgevroren. Bij onze rijschool in Arnhem maken we daarvoor gebruik van een speciale stick, maar je kunt ook gewoon talkpoeder gebruiken. Als je naar een autospeciaalzaak gaat kunnen zij daar ook meer vertellen over dit soort oplossingen. Kijk voor meer informatie van onze rijschool uit Arnhem op onze website of neem contact met ons op.

Rijschool Arnhem bereidt zich voor op de kou

De vorige keer hebben we als rijschool uit Arnhem al besproken hoe je in de ochtend tenminste je auto in kunt komen, door ervoor te zorgen dat de deuren niet vastvriezen. Er zijn natuurlijk meer onderdelen van een auto die niet altijd meewerken tijdens de koude periodes en daar weten wij als rijschool uit Arnhem maar al te veel van. Een van de belangrijkste onderdelen van een auto is natuurlijk de accu en deze zorgt in de koude wintermaanden dan ook vaak voor problemen. Bij onze rijschool in Arnhem zorgen we er altijd voor dat onze auto’s geen korte stukjes rijden. Dit heeft er mee te maken dat de zelfontlading van een accu sneller gaat bij koud weer en door korte stukjes te gaan rijden krijgt de accu niet genoeg tijd om bij te laden. Bij onze rijschool uit Arnhem proberen we met deze weersomstandigheden de auto’s dan ook zoveel mogelijk te laten draaien, zodat ze zo weinig mogelijk stil komen te staan.

Let bij deze weersomstandigheden ook goed op de handrem. Onze leerlingen van rijschool Arnhem proberen we dan ook altijd mee te geven dat ze de handrem bij koud weer niet moeten gebruiken, maar zet de auto in de eerste versnelling of in de parkeerstand bij een automaat.

Rijschool Arnhem laat zich niet stoppen door de kou


TOP