Wistjij
Energie

Redactionele fotografie

Foto’s en woorden gaan samen

Anders zou de tekst ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’ niet nodig zijn toch? Een foto trekt een lezer een artikel in, samen met de titel. Hievoor moet bij sommige magazines en kranten de coverfoto ook al interesse hebben opgewekt anders was het medium niet ter hand genomen.

Redactionele fotografie

Als illustratie bij artikelen, fotografeert de fotograaf van Fotostudio Vincent Hartman Fotografie de meest uiteenlopende beelden. Het kan een interview portret zijn, waarbij de hoofdpersson in gesprek is met de interviewer of een stand-alone portret. Ook kunnen het landschapsfoto’s zijn, een urban landscape, een gebouw, sport of een eenvoudige vastlegging van het gebeuren. Altijd is het zeer afwisselend en in tegenstelling tot reclamefotografie waarbij bijna van tevoren vast staat welk beeld er gerealiseerd moet worden, is de redactionele fotografie veel minder voorbereid. In het portfolio vind u veel portretten, mensen in een landschap of gebouw. Sporters in een ge-ensceneerde actie, coverportretten, mensen aan het werk, ruimtes en omgevingen. Vaak gaan journalist en fotograaf samen op pad en stemmen beeld en tekst op elkaar af.

Installatiebranche

Voor de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel, Uneto-VNI, verzorgt de fotograaf de fotografie voor een drietal uitgaven als het in de regio Zwolle plaats vindt. Overigens is de regio Zwolle een zeer rekbaar begrip voor deze uitgever uit het westen des lands. In de gallery ‘Redactioneel‘ treft u een aantal foto’s aan gemaakt tijdens de bouw van een basisschool in de gemeente Rijssen-Holten. Hier ging het om de rol van een technisch adviesbureau bij het ontwerpstadium van het nieuwe gebouw. De school is klimaat neutraal en zelfvoorzienend in energiebehoefte. De adviseur is gefotografeerd tussen de luchtbehandelings apparatuur die kort daarvoor naar binnen getakeld was. Een klein flitsje van rechts gecombineerd met highspeed flitssynchronisatie geeft een stoer effect en laat de geportretteerde eruit springen. Tegelijkertijd is er toch een goed overzicht van de omgeving.

Redactionele fotografie