Wistjij
Image default
Beauty en verzorging

Pigmentvlekken – Hoe ontstaan pigmentvlekken? Wat kunt u eraan doen?

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn letterlijk ophopingen van pigment of ook wel melanine genoemd. Melanine zorgt voor de pigmentproductie wat ons weer beschermd tegen UV stralingen. Pigmentvlekken worden grotendeels dan ook veroorzaakt door de zon.  Pigmentvlekken komen grotendeels voor op het gezicht, hals en handen. Dit komt doordat deze gebieden het meeste in de zon komen. Ook op andere delen van het lichaam kunnen pigmentvlekken voor komen.  Vaak zijn deze pigmentophopingen genetisch bepaald en kun je er niet veel aan doen om deze te voorkomen.

Pigmentvlekken en pigmentaandoeningen zijn er in vele soorten en maten. De bekendste huidproblemen waarbij een ophoping van pigment vrijwel altijd de oorzaak is zijn:

– Melasma / zwangerschapsmasker
Pigmentsnor
– Pigmentvlekken
– Zwarte vlekken
– Donkere oksels en knieholtes

 

Moedervlekken voorkomen

Om pigmentvlekken te voorkomen is het verstandig om je altijd goed in te smeren. Indien je vooral last het van pigmentvlekken in het gezicht dan kun je het beste een dagcrème aanschaffen met spf erin. Dit is vooral erg handig in de herfst en winter. Een dagcrème met zonnefactor voldoet niet in de lente en zomer omdat de zonnestralen dan veel harder en feller zijn en dus meer schade aanbrengen. In deze maanden is het verstandig om een goede zonnebrandcrème aan te schaffen en deze als dagcrème gebruikt. Dit hoeft niet, het is niet nodig je dagcrème voor een zonnebrandcrème te vervangen. Echter indien je last hebt van een vette huid is het vaak fijner om dit wel te doen. Investeren in een goede zonnebrand heeft vele voordelen. Deze zijn vaak minder vettig en worden gelijk opgenomen door de huid.

 

Pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken behandelen kan aan de hand van een pigmentvlekken crème. Deze crèmes hebben als eigenschap de huid te egaliseren en mooier te maken. Een goed middel dat gespecialiseerd is op dit gebied is  die van Skinlight. Skinlight heeft een product ontwikkeld dat zicht richt op pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Dit middel smeer je op de aangedane huid, dus niet over het hele gezicht of lichaam maar puur op de pigment of ouderdomsvlek. Skinlight bied binnen 2 a 3 weken het gewenste resultaat en is online via de webshop te koop als bij beautysalons.

Pigmentvlekken – Hoe ontstaan pigmentvlekken? Wat kunt u eraan doen?