Wistjij
Winkelen

Openingstijden

Openingstijden

Ik ben legendarisch slecht in het onthouden van openingstijden. Het schijnt bijvoorbeeld heel normaal te zijn dat de meeste winkels op maandag pas rond een uur of twaalf open gaan. Kijk, dat wist ik dus niet. Nu wil het geval dat de maandagochtend een van de weinige momenten in de week is dat ik tijd heb om inkopen te doen. Het is alweer bijna Valentijnsdag en ik wilde alvast een cadeautje gaan kopen voor mijn vriendin. Voordat ik het zou vergeten. Zoals vorig jaar. Ahum. Had ik maar van te voren de openingstijden opgezocht van het winkelcentrum! Alles was natuurlijk dicht. Dat was flink balen natuurlijk. Nooit geweten dat de winkels andere openingstijden hanteren op maandag. Waarom is dat eigenlijk – dat ze op maandagochtend bijna allemaal gesloten zijn? Zijn er zo weinig mensen die gaan winkelen rond dat tijdstip? Dat zal dan haast wel. Of moeten de eigenaars en hun personeel nog bijkomen van het weekend? Het had geen zin om naar huis te gaan. Ik had geen zin om op en neer te rijden. Er zat dus niets anders op dan mijn ochtend kapot te slaan in een koffietentje dat geluk wel open was. Onder het genot van een heerlijke cappuccino probeerde ik op mijn telefoon uit te puzzelen hoe je het beste de openingstijden van de winkels bij jou in de buurt kon achterhalen. Zo kwam ik logischerwijs al snel uit op de website openingstijden.nl. Er ging een wereld voor me open. Nou ja, dat is misschien wat overdreven, maar ik wist meteen dat ik een heel erg handige site te pakken had en dat ik in het vervolg nooit meer fouten zou hoeven te maken met betrekking tot openingstijden. Met dank aan het internet hoef ik me nooit meer in openingstijden te vergissen. Waar zouden we als mensheid toch zijn zonder de digitale vooruitgang? Kijk op openingstijden.nl!

Alles over openingstijden vind je op openingstijden.nl

Op openingstijden.nl vind je alle openingstijden van een indrukwekkend groot aantal winkels en winkelketens in heel Nederland, van Groningen tot Maastricht en van Den Helder tot Terneuzen. Zo kun je bijvoorbeeld de openingstijden vinden van bijna alle mogelijke supermarktketens in ons land en van een verrassend groot aantal kledingwinkels. En ook niet onbelangrijk: van juweliers – want dat was nou net de winkel waar ik die maandagochtend heen had gewild. Per filiaal van bijvoorbeeld de Albert Heijn krijg je een netjes overzicht van de openingstijden in die week. Daarnaast zie je ook wanneer het koopzondag is en wanneer koopavond. En als klap op de vuurpijl vind je een directe link naar de reclamefolder van de winkel in kwestie: weet je meteen wat er in de aanbieding is en kun je daar alvast rekening mee houden tijdens het opstellen van je boodschappenlijstje! Een indrukwekkend groot aantal winkels zei ik dus al, maar laat ik iets duidelijk zijn: om welke winkels gaat het zoal? Ik heb hier natuurlijk te weinig ruimte om ze echt allemaal op te sommen, en bovendien zou zo’n opsomming behoorlijk saai worden uiteindelijk, maar ik zal hier een kleine greep nemen uit het totale aanbod aan openingstijden op openingstijden.nl. Je vindt op deze onvolprezen site onder andere de openingstijden van winkelcentra en woonboulevards, maar ook van de volgende winkelketens.

  • Supermarkten: Albert Heijn, Jumbo, Plus, C1000, Deen, Dekamarkt, Digros, Dirk van den Broek en veel en veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt de supermarkt het dichtst bij jou in de buurt.
  • Kledingwinkels: H&M, C&A, Men At Work, Chasin Denim, Superstar, Didi, Coolcat, The Sting en nog een hele hoop meer.
  • Schoenenwinkels: Nelson, Sacha, Manfield, Frontrunner, Dolcis, Schoenenreus, Scapino en dat is nog lang niet alles.
  • Woonwinkels: Beter Bed, Brugman, Carpetright, Ikea, Jysk, Kvik, Lundia, Trendhopper en Swiss Sense om er maar een paar te noemen.
  • Elektronica en witgoed: onder andere Its, Expert, Dixons, Media Markt, Saturn en Staples.
  • Warenhuizen: V&D, De Bijenkorf, Hema, Euroland, Marskramer en de Kijkshop.
  • Tuincentra: Intratuin, Groenrijk en Tuinland.
  • Bouwmarkten: Gamma, Karwei, Praxis, Hubo en Hornbach.
  • En tot slot: juweliers: Lucardi, Strego, Six en Siebel.

En dat is echt nog lang niet alles. Je vindt hier echt bijna alle openingstijden van alle winkels in heel Nederland. Ik kan echt aanraden een keer een kijkje te nemen op de site, want het aanbod is gigantisch. En het vooruitzicht geweldig: je hoeft echt nooit meer voor een dichte deur te staan!

Koopavonden en koopzondagen

Maar behalve de openingstijden van een indrukwekkend groot aantal winkels in heel Nederland, vind je op openingstijden.nl dus ook informatie over koopzondagen en koopavonden. Als je bijvoorbeeld eens een dagje Groningen wilt doen, kun je van te voren opzoeken of er die dag koopzondag is. Zo kun je jezelf een teleurstelling besparen, want voor hetzelfde geld kom je daaraan en is alles dicht en dat zou toch knap lullig zijn. Echt iets dat mij voor de vondst van deze website overkomen had kunnen zijn! Je moet echter wel altijd van te voren goed controleren of de koopzondag ook daadwerkelijk doorgaat. De gegevens op openingstijden.nl zijn weliswaar altijd goed geverifieerd, maar het is uiteindelijk de gemeente die nog kan besluiten om de koopzondag af te gelasten. Bel daarom voor je vertrekt nog even naar de plaatselijke VVV of naar een winkelier van een van de deelnemende winkels om absolute zekerheid te krijgen. Je wilt immers niet voor niets dat hele eind reizen!

Openingstijden