Hiphopdans op school

Hiphopdans op school

Hiphopdans staat bekend om haar explosiviteit en vrijheid. Veel dansstijlen hebben strakke regels als het gaat om ritme, choreografie en muziek. Bij hiphopdans, zoals alles binnen de hiphopcultuur, geld er meer vrijheid voor zelfexpressie. Hiphopdans wordt over het algemeen uitgevoerd op hiphopmuziek en gebeurd vaak in groepen. Kleinkunstig geeft onder andere workshops in verschillende stijlen onder de hiphopdansparaplu. 

Hiphop dansworkshop

De hiphop dansworkshop wordt begeleid door een professionele workshop dansdocent uit ons bestand. Deze docenten hebben zelf jaren ervaring in de discipline en lesgeven. Dansen kan soms spannend zijn, sommige leerlingen hebben dit misschien wel nooit gedaan en zijn niet van plan hier mee te beginnen. De ervaring leert echter dat wanneer de docent weet wat zij moet doen, de hele klas uiteindelijk aan het dansen is. De feedback die terugkomt van dit soort workshops zijn bijna altijd zeer positief, dansen haalt je uit je comfort zone en laat je groeien. Leerlingen ervaren dit. 

  

De dansworkshop begint met een introductie over wat hiphop is, waar het vandaan komt en wat het allemaal bereikt heeft. Hiphop begon ooit in The Bronx en is inmiddels een term die iedereen kent. Na deze introductie begint de warming-up, deze bestaat vaak uit een korte choreografie die leerlingen snel oppakken. Vervolgens wordt er in de workshop door de docent een choreografie bedacht, deze sluit aan op het niveau van de leerlingen. Tijdens de warming-up kijkt de docent naar de leerlingen en bepaalt zij het niveau. 

Afhankelijk van de grote van de groep worden er kleinere groepjes gemaakt, soms wordt er ook onderscheid gemaakt in niveau om iedereen te blijven uitdagen. Het liefst houden we natuurlijk de hele groep bij elkaar, dat werkt altijd het beste. De docent kiest samen met de leerlingen een nummer waarop gedanst gaat worden, vervolgens wordt er gewerkt naar een choreografie.

Over het algemeen ziet een dansworkshop er zo uit, maar er zijn ook andere stijlen die om een ander traject vragen. Zo valt de workshop Freerunning ook onder deze stijl, de workshop freerunning heeft een hele andere opzet en geeft nog meer vrijheid aan de leerling om te doen wat hij of zij wilt. 

Hierover leest u in een andere blog meer. 

 

https://www.kleinkunstig.nl/hiphop-workshops-voor-school


Tagged with
Wistjij

Het schooljaar beginnen met De Bijlesmeester

Start van het schooljaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Veel leerlingen hebben de gewoonte om rustig te beginnen met al hun schoolwerk. Is dat echter wel verstandig? Het schooljaar rustig beginnen kan er namelijk al snel voor zorgen dat een leerling achter de feiten aan gaat lopen. Er ontstaat dan het risico dat de leerling een lastige, slopende eindsprint zal moeten maken om het jaar toch nog te halen.

Geen lekker gevoel, voor zowel ouder als kind. Die stress zal natuurlijk niet bijdragen aan de gezelligheid in huis. Als je als ouder terugdenkt aan je eigen jeugd weet je waarschijnlijk ook nog wel hoe verleidelijk het was om huiswerk en moeilijkheden op te laten stapelen. Toch leverde dat niet altijd het beste resultaat op. Het was veel beter om alles vanaf het begin goed bij te houden, of hulp te vragen als je vastliep.

Op die manier hoefde je namelijk niet enorm te blokken voor die ene toets of opdracht, maar ging het van een leien dakje! Elke dag een beetje scheelt uiteindelijk een hele hoop. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kind goed start en op schema blijft? En hoe doe je dat zonder ruzie? Schakel de hulp in van De Bijlesmeester!

Wij verzorgen al jaren bijles en huiswerkbegeleiding aan huis. Hiermee hebben wij al een hoop leerlingen geholpen met het behalen van de doelen die zij hadden opgesteld voor dat specifieke schooljaar.

Als je kind betere resultaten behaalt, leidt dat ook weer tot meer zelfvertrouwen en meer plezier op school. En dat is natuurlijk het doel van bijles: zelfvertrouwen en plezier krijgen in een vak!

Onze bijlessen zijn aan huis en vinden dus plaats in de vertrouwde omgeving van jouw kind. Zo durft jouw kind vragen te stellen die hij/zij misschien niet durft te stellen in de klas.

Erachter komen of bijles voor jullie kan werken? Maak vrijblijvend kennis via het formulier op onze website!

Wonen jullie in België? Geen probleem! De Bijlesmeester verzorgt ook bijlessen in België.

https://debijlesmeester.nl

Wistjij

Binnen één dag slagen voor je auto theorie-examen

Een snelle theoriecursus in Arnhem waarbij je slechts één ochtend les krijgt en dezelfde middag examen doet. Zou jij dat willen? Je kunt je er 24/7 online voor opgeven. Dure boeken kopen en van te voren studeren hoeft dus niet! Het enige dat we vragen is dat je op de cursusdag op tijd aanwezig bent. Je krijgt les van professionele docenten. Op een duidelijke en ontspannen manier leer je alles wat je voor het examen moet kennen. Van voorrangsregels tot verbodsborden. Van milieubewust en energiezuinig rijden tot het gebruik van gordels en helmen. Zodra alles behandeld is, word je samen met je medeleerlingen door ons naar de examenlocatie gebracht. 

Gemakkelijk, snel en effectief!

Een dagcursus autotheorie is een slimme investering. Ons slagingspercentage is namelijk ongekend hoog. Iedereen kan zich bij ons aanmelden. Juist ook als je dyslexie hebt of last van faalangst. Onze methode heeft bewezen dat iedereen in één dag kan slagen. Het auto theorie examen bestaat globaal uit twee onderdelen: gevaarherkenning en kennis & inzicht. Beide worden uitgebreid behandeld. Je krijgt bovendien handige ezelsbruggetjes zodat je het allemaal goed onthoudt. Het leren gebeurt aan de hand van echte examenvragen van eerdere jaren. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld ‘handelen bij ongevallen en pech onderweg’, ‘voor laten gaan van blinden, gehandicapten en voetgangers’ en ‘verkeerstekens op het wegdek’.

Als je interesse hebt in de 123-theoriecursus, geef je dan snel op. Online vind je een overzicht met examenlocaties en -data bij jou in de buurt.

Binnen één dag slagen voor je auto theorie-examen


Tagged with
Wistjij

Spijker wiskunde bij en krijg hulp bij het leren

Bijles helpt je schoolprestaties

Bijles het is super handig als je bepaalde vakken niet goed begrijpt, maar bijles wordt niet alleen gebruikt om je bij te spijkeren met bepaalde vakken. Net als je leefstijl. Ook kan bijles namelijk ingezet worden wanneer je niet zo goed bent in plannen of je leert op een verkeerde manier dat dit verbeterd moet worden. Bijles kan op allerlei verschillende vlakken ingeschakeld worden.

 

Heb je moeite met een bepaald vak of meerdere vakken, dan bieden scholen zelf ook al vaak extra lessen aan om je hier mee te kunnen helpen, of dat je dit zelf bij de docenten aangeeft dan staan ze hier vaak wel open voor om je naast de lessen ook nog even te helpen met de stof. Vaak is het zo als iemand goed in cijfermatige vakken dat deze dan minder goed presteert op taalvakken en zo kan het ook andersom zijn. Bij taalvakken is het vaak het zelfde liedje alleen de grammatica is vaak verschillend wat het ook lastig kan maken.

Bijles wiskunde

Bij bijles wiskunde heb je te maken met allerlei verschillende berekeningen en andere vaardigheden die je moet kunnen beheersen om de wiskunde opdrachten en toetsen te kunnen maken. Wiskunde valt niet altijd te snappen en ook zit er niet altijd een logica achter, de leerlingen die overal logica’s achter zoeken kunnen hierdoor ook moeite hebben met wiskunde. Wiskunde is namelijk een vak wat je gewoon moet toepassen en er verder niets achter moet gaan zoeken. Iemand die bijles krijgt in wiskunde is in het ene hoofdstuk wel goed en in het andere loopt diegene helemaal vast, dat komt dus door de enorme variatie van vaardigheden die erin voorkomen. Zodat je ook verder kunt op zoek naar je vitaliteitscoach

 

Spijker wiskunde bij en krijg hulp bij het leren


Tagged with
Wistjij

Rijschool Nieuwegein

Rijschool Nieuwegein

Rijschool Snel is gevestigd in Nieuwegein en heeft kwaliteit, hoogslagingspercentage, lage lesprijzen en goede service. Rijschool Snel geeft jarenlang rijles in Nieuwegein en omgeving.

Eindelijk 16,5 jaar geworden en kom je uit Nieuwegein? Nu kun je vast niet wachten om de weg op te gaan. Het is de hoogste tijd voor rijlessen van Rijschool Snel in Nieuwegein!

Een proefles aanvragen is bij Rijschool Snel in Nieuwegein gratis als je bij ons komt lessen en geheel vrijblijvend. Deze proefles wordt aangeboden voor een goede start van de rijlessen. Je wordt in Nieuwegein of ergens anders opgehaald. Door onze proefles ontdekken we samen welk lespakket het beste bij jou past. We passen de rijlessen aan jouw tempo aan. Wachttijden vinden we verloren tijd. Daarom hebben we die niet. Je kan deze week nog aan de slag in Nieuwegein!

Zin om rijlessen te volgen in Nieuwegein tegen een betaalbare prijs? Wacht dan niet langer! Neem vandaag nog contact op met Rijschool Snel in Nieuwegein en vraag direct geheel vrijblijvend een proefles aan en volg je lessen samen met onze instructeur in Nieuwegein!

Rijschool Nieuwegein


Tagged with
Wistjij

Zakelijk cursus Engels

Tegenwoordig wordt de Engelse taal op grote schaal gebruikt als tweede of officiële taal. Engels is voor de meeste internationale organisaties de voorkeurstaal. Ook is het Engels één van de zes officiële talen van de Verenigde Naties. De Engelse taal heeft zich verspreid sinds het Britse Rijk is gaan groeien, aan het einde van de 19e eeuw was de taal werkelijk wereldwijd verspreid. De Engelse taal is dominant in de Verenigde Staten en door de groeiende economische en culturele invloed en status van dit land als wereldmacht sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook de positioneel is de taal ook wereldwijd versterkt, waardoor het zicht tot een echte wereldtaal heeft ontwikkeld. Een goede kennis van het Engels is een vereiste in een aantal werkgebieden en beroepen zoals geneeskunde en informatica, heb je dit nog niet goed onder de knie dan zou je een zakelijke cursus Engels kunnen nemen om het te verbeteren. Het Engels wordt doorgaans als volgt geperiodiseerd:

–          Oudengels, vanaf midden  5e eeuw tot midden 12e eeuw, ook bekend als Angelsaksisch, geattesteerd in Beowulf.

–          Middelengels, 12-15e eeuw, invloed vanuit het Normandisch dit is een Frans dialect, na de slag bij Hastings.

–          Nieuw-Engels, ongeveer midden 16e eeuw tot het heden wordt deze soort van Engels gesproken.

– De nieuwste bundelmachine gewoon bij ons te verkrijgen.

Vanaf de 20e eeuw is het Engels de meest invloedrijke taal ter wereld. Het Nederlands heeft ook een bijdrage geleverd aan het Engels, vooral woorden die met de scheepsvaart te maken hebben. Enkele woorden in het Engels die met een Nederlandse oorsprong zijn: cookie (koekje), dike (dijk), cruise (doorkruisen), yacht (jacht (boot)). Ook het woord apartheid is van een woord dat via Zuid-Afrika van het Nederlands naar het Engels verhuisd is. Het Engels heeft een zeer diepe orthografie, dit wil zeggen dat er weinig verbad tussen uitspraak en schrijfwijze is. Veertig klanken worden op 1120 verschillende wijzen geschreven. In Engelstalige landen wordt er tweemaal zoveel dyslexie-diagnose gesteld als in Italië. In Italië worden 25 klanken op slechts 33 verschillende wijzen geschreven. Moet je voor je beroep veel Engels schrijven en kan dit op bepaalde punten nog verbeterd worden dan is ook hier een zakelijke cursus Engels goed om nog even deze punten te verbeteren.

Met bepaalde beroepen moet je je goed kunnen redden in het Engels bijvoorbeeld: Geneeskunde, Informatica, een baas van een bedrijf, in het leger. Moet je je nog verbeteren in het Engels dan is een zakelijke cursus Engels geschikt voor jou.

Zakelijk cursus Engels


Tagged with