Bladmuziek accordeon van Danse Macabre

2020 was het jaar van Beethoven (250ste geboortejaar) en dit jaar is die van de Franse componist Camille Saint-Saëns; 2021 is namelijk zijn 100ste sterfjaar. Bladmuziek voor accordeon van Saint-Saëns speelt dus een belangrijke rol dit jaar.

De nieuwe Mozart

Saint-Saëns was geschoold met Beethoven, maar ook Bach en Mozart. Hij componeerde veel soorten muziek; van opera en symfonie to concert muziek en kamermuziek. Zijn voorliefde lag echter bij de klassieke muziek en piano, dus schreef hij uiteindelijk veel meer symfonieën, concerten, symfonische gedichten, sonates en kamermuziek. 

Sommige tijdgenoten noemden hem “de nieuwe Mozart”, maar jonge Franse componisten vonden hem vaak maar ouderwets en saai. Toch hebben zij enorm veel aan hem te danken.

Camille had overigens niet alleen interesse voor muziek. Hij onderscheidde zich ook in talen, wiskunde, literatuur, maar zijn voorkeur ging uit naar filosofie, archeologie en astronomie.

Geen piano maar orgel

In de tijd dat Saint-Saëns naar het conservatorium van Parijs ging, werden studenten, zelfs uitmuntende pianisten als Saint-Saëns, aangemoedigd om zich te specialiseren in het orgelspel. Een loopbaan als kerkorganist leek namelijk meer kansen te bieden dan die van een solo pianist.

In 1874 componeerde Camille “Danse Macabre”, een hit gebaseerd op een gedicht van de Franse schrijver Henri Cazalis. De inhoud is als volgt: een donkere nacht, de wind huilt op het kerkhof. De klok slaat twaalf (harp). De dood stemt krassend zijn viool en nodigt de doden uit om uit hun graf te komen. De doden dansen een huiverige wals (echter een prachtige melodie). Dan steekt een storm met windvlagen en donder op. Griezelig klapperen de beenderen van de doden (xylofoon). Dan kraait er een haan (hobo) en keren de doden terug in hun graven. Geheel in de lijn van de duistere sfeer van de Danse Macabre, nam Camille de melodie van het “Dies irae” uit de Latijnse dodenmis op in zijn werk. 

Accordeonorkest

De compositie heeft later tekenfilms en toneelstukken voor Halloween geïnspireerd en wordt zoals wellicht bekend, al jaren gebruikt in het spookhuis van de Efteling. Tevens is de muziek in vele bezettingen bewerkt, zoals voor het accordeonorkest. Het zou eigenlijk in geen enkel goed orkest mogen ontbreken.

https://www.accordamusica.nl


Tagged with
Wistjij

De voordelen van de apparatuur van DiGiCo

DiGiCo: pionier in mixing consoles

DiGiCo is de producent van mixing consoles die extreem populair zijn bij vele artiesten en andere performers. Het brede assortiment is een van de voornaamste keuzes hierin, door de superieure bouwkwaliteit en de geweldige prestaties. Wereldwijd gebruiken vele artiesten en andere performers de mixing consoles van DiGiCo om te zorgen dat zij een spetterende show kunnen neerzetten. Met accessoires waarmee je jouw set zo persoonlijk mogelijk kan maken zet de fabrikant in op gebruikerservaring. Hiermee kan iedereen zijn of haar eigen show naar een hoger niveau tillen.

De DiGiCo S series: perfect voor op tournee

Voor artiesten en performers die geregeld op tournee gaan is de S serie van DiGiCo een geweldige aanvulling. Deze lijn is ontworpen om de modellen draagbaar te maken. Deze compactere modellen beschikken echter alsnog over alle opties die jij nodig hebt. Zo weet jij dat je alle mogelijkheden die je gewend bent van DiGiCo kunt gebruiken, terwijl je apparaat ook nog eens in de kofferbak van de auto past. Dit is ideaal wanneer je veel onderweg bent en tussendoor gigs geeft. Vanaf elke plek op de wereld kun jij uit de voeten met deze DiGiCo S series. De multi-touch touchscreens zorgen voor een maximale gebruikerservaring.

De SD series is zeer populair op vele gebieden

Niet alleen artiesten of bands kunnen profiteren van de vele voordelen van de uitmuntende kwaliteit van de DiGiCo mixing consoles. Ook op vele andere gebieden kan men een fantastische show neerzetten met behulp van deze apparatuur. De SD7Q, SD7, SD5, SD12, SD9, SD11 en SD10 zijn allemaal ‘top tier’ op het gebied van bouwkwaliteit en de mogelijkheid tot personaliseren. Ideaal voor bijvoorbeeld sportevenementen, theatervoorstellingen of live broadcasts. Voor elk evenement kan weer een andere instelling het meest passend zijn. Door de vele mogelijkheden op de apparatuur van DiGiCo en de daarbij beschikbare accessoires weet jij zeker dat je jouw set zo persoonlijk mogelijk kunt instellen. Op momenten wanneer dat het meeste nodig is kun jij hierdoor de aandacht pakken, vasthouden en vervolgens een fabuleuze show neerzetten. Met de mixing consoles van DiGiCo was dat nog nooit zo makkelijk.

Een specialist kan jou helpen met de beste keuzes maken

Of je nou wel of niet vaker een evenement hebt georganiseerd en daarbij hebt gezorgd voor de nodige audioapparatuur: een specialist kan jou altijd helpen. Zo neem je aan de ene kant stress weg en zorg je aan de andere kant dat je zeker weet dat je een goede keuze hebt gemaakt. Een specialist op dit gebied heeft vaak jarenlange ervaring en kan jou adviseren. Help hem of haar wel op de goede weg door jouw wensen en ideeën voor te leggen. Zo komen jullie samen tot het gewenste resultaat. Wat je ook kiest: de mixing consoles en accessoires van DiGiCo brengen jouw show gegarandeerd tot een waanzinnig hoogtepunt.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/kopen/merken/digico/


Tagged with