Wat voor soort trainingspak is geschikt voor jou?

Kleding kopen kost voor veel mensen tijd en er moeten genoeg keuzes gemaakt worden. Als we gaan inzoomen op een trainingspak kopen is dat niet anders. Er zijn veel verschillende soorten trainingspakken, veel verschillende merken en dan heb je ook nog de grootte van de trainingspakken en de prijs. Ga er maar aan staan, hoe kom je tot jouw ideale trainingspak?

Soorten trainingspakken

Er zijn verschillende soorten pakken. Ten eerste zit er vaak een verschil tussen dames en heren trainingspakken. Verder verschilt het ook in de sport die je wilt beoefenen. Veel trainingspakken kun je voor meerdere sporten gebruiken maar sommige zijn ook specifiek voor een bepaalde sport. Als je bijvoorbeeld fitness wil doen dan kies je vaak niet voor een trainingspak die wat losser is aan de onderkant en misschien losser zit bij de mouwen. Dit is voor andere sporten weer minder relevant. Als je dus een trainingspak wilt kopen kijk goed of dit ook bedoelt is voor de sport die je wilt beoefenen. Je kan natuurlijk ook een trainingspak gebruiken buiten het sporten om, hier zijn ook wel opties voor, deze zijn vooral bedoelt voor het feit dat je comfortabel in je kleding wil zitten. Dit zijn vaak geen sportmerken maar andere merken die dit aanbieden, vaak ook joggingbroeken zijn het voorbeeld hiervan. Verder kan je ook nog de keuze vaak maken tussen het feit of je zakken in je broek of jas wil of dat je een bepaalde rits wil. Noem het maar op het is allemaal te verkrijgen.

 

Merken trainingspakken

Zoals net al genoemd zijn er verschillende soorten trainingspakken, er zijn veel verschillende sportmerken die trainingspakken verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Puma, Nike, Adidas en Hummels. Dit zijn merken die je kan krijgen op de website zelf maar ook in veel sportwinkels zijn deze te krijgen omdat dit ook wel de meest populaire merken zijn. Dus als je een keuze gaat maken is een van de voorbeelden vrijwel altijd een goeie keus.

Waar moet je op letten bij het kopen van een trainingspak

Een duur trainingspak is niet altijd kwalitatief beter. Vaak betekent het wel dat kwaliteit natuurlijk duurder is maar sommige pakken zijn ook duurder omdat het een bepaald merk is. Hoe populairder een merk is hoe duurder vaak dit product ook is. Kijk ten eerste goed waar je het trainingspak voor gaat gebruiken, dan welk merk je leuk vind en dan ook of de maat beschikbaar is en of de prijs is wat je wil betalen. Verder is ook nog een optie bij sommige trainingspakken om bepaalde teksten bijvoorbeeld je naam op je trainingspak te zetten. Als je het dus graag zou willen kan je ook je trainingspakken laten bedrukken bij verschillende partijen. Misschien wil je er een bepaalde sponsor, je naam, een logo of nummer ophebben. Niet elke verkoper biedt dit aan maar als je dit echt wil zijn die opties er. Door het bedrukken van je sportspullen gaat de prijs in de meeste gevallen wel omhoog. Houdt daar wel rekening mee. Succes met het kopen van je nieuwe trainingspak.


Wistjij

Waarom speelt mode een grote rol bij duurzaamheid?

Duurzame kleding verwijst naar kledingstukken die zijn gemaakt op een manier die rekening houdt met de vele milieuproblemen waarmee de mode-industrie te maken heeft.

De belangrijkste vier kwesties die in aanmerking moeten worden genomen als het gaat om duurzaamheid en mode:

  • Waterverbruik en -verontreiniging (er wordt niet alleen veel water verbruikt bij de productie van kleding, maar ook wanneer we onze kleding wassen)
  • Energie-uitstoot (hoog energieverbruik bij de productie van bijvoorbeeld synthetische stoffen en bij het wassen, drogen en strijken van onze kleding)
  • Chemisch gebruik (meststoffen en pesticiden die worden gebruikt bij de productie van grondstoffen zoals (non-biologisch) katoen)
  • afvalproductie (de hoeveelheid textiel die wordt verbrand of gestort, is enorm).

Waarom is mode de sleutel tot de discussie over duurzaamheid?

Het woord ‘duurzaamheid’ heeft in de context van de mode vooral betrekking op de milieueffecten van het maken (aanmaak van grondstoffen, verwerking en fabricage), het dragen en verzorgen (gebruik) en het afdanken van kleding (einde gebruik).

We verbruiken grondstoffen en gebruiken water en chemicaliën om een kledingstuk te maken. Je koopt en draagt het kledingstuk en gooit het weg (of doneert het) als je klaar bent…. Maar wat gebeurt er dan? Over het algemeen gaat het naar de stortplaats of wordt het verbrand.

Vandaag de dag wordt slechts 20% van alle kleding gerecycleerd.

Om de mode-industrie echt duurzamer te maken, moeten merken werken aan de ontwikkeling van circulaire systemen waarbij kledingstukken na gebruik volledig recyclebaar worden, zodat er minder nieuwe vezels hoeven te worden gemaakt.

En hoewel grote spelers in de sector dit nastreven, zal het tijd kosten.

In de tussentijd kan het helpen om onze individuele consumptiepatronen aan te pakken door de hoeveelheid kleding die we kopen en weggooien te verminderen.

Wil jij niet bijdragen aan deze vervuiling en heb je liever biologische kleding die niet door kinderen is gemaakt of in slechte omstandigheden? Kijk dan eens in de eerlijke kleding webshop van ADUH en vindt de leukste ontwerpen die zorgvuldig en verantwoord zijn gemaakt.


Wistjij

Misvattingen over leren rugzakken

Deze wereld zit vol met mythen en misvattingen, op elk gebied. Sommige van de misvattingen worden ondersteund door bijgeloof, andere door slechte ervaringen van anderen en weer andere zijn gewoon te wijten aan misverstanden.

Wat de reden ook moge zijn, deze mythen houden ons vast en zitten jarenlang in ons hoofd, tot en met het moment dat je door een betrouwbare bron tot de waarheid wordt verhelderd. We hebben enkele top misvattingen over de leren rugzakken opgesomd die je ervan weerhouden om er een te bezitten, ondanks de liefde die je voor ze hebt. Daar gaan we dan:

Lederen rugzakken zijn super zwaar. Nee, lederen tassen ondergaan een proces dat looien wordt genoemd, waardoor ze een zachte touch krijgen met een licht gewicht. De meeste beroemdheden houden eigenlijk van lederen rugzakken omdat ze licht van gewicht zijn en ze hebben zoveel spullen om mee te nemen over de hele wereld dat ze al veel wegen. Als je in ieder geval een zware leren tas bent tegengekomen dan is het geen echte leren tas. Pas op, want later zul je zeggen: “Auw!”!

Het kleine formaat van de riemen zou niet in staat zijn om gewicht te nemen – weer een mythe, alles in een leren rugzak is gemaakt van hetzelfde materiaal. Dus, als je erop vertrouwt dat de tas sterk is, dan betekent dit dat je ook op de riemen vertrouwt. De leerfabrikanten besteden ook aandacht aan de riemen en niet alleen aan het lichaam van de tas, want riemen zijn de eerste dragers van het gewicht, daarom zitten er drie lagen leer op de riemen. Dus de volgende keer dat u twijfelt aan de riemen, vergeet dan niet dat de riemen drie lagen hebben.


Het succes van de jeans short

Je kent ze vast wel, de jeans shorts. Die sinds een aantal jaren een waar fenomeen is geworden in het modebeeld. Mannen die pas een korte broek aantrekken als het zeer tropisch is, mogen echt gezien worden in de jeans short.

De jeans short kent zijn oorsprong bij het ontstaan van de denim die vroeger startte in de arbeidersindustrie. Met een onverwoestbaar karakter past het heel goed in het modebeeld van tegenwoordig.

In alle leeftijden kan er genoten worde van de jeans short want die is immers te verkrijgen voor kinderen, volwassenen, jongens, meisjes, dames en heren. Een echt uniek kledingstuk dus te noemen.

Zelfs voor mannen die afhankelijk zijn van grote maten herenkleding zijn er tegenwoordig jeans shorts opgenomen in de grote maten korte broeken collecties.

Jeans shorts in verschillende kleuren

Waar je een paar jaar terug alleen nog maar de blauwe denim jeans shorts zag, is de variatie inmiddels behoorlijk uitgebreid om zo nog meer aan de wensen te kunnen voldoen. Zo zijn er nu diverse wassings maar ook meerdere kleuren zoals bijvoorbeeld grijs en zwart.

Combineren met een jeans short

Een jeans short is ideaal om mee te combineren deze zomer. Ga je voor een minimale look, kies dan voor een effen basis shirt zoals bijvoorbeeld zwart of wit. Houd je van een iets nettere look, combineer dan met bijvoorbeeld een poloshirt. Deze zijn te verkrijgen in vele kleuren en door het kraagje heb je direct een stijlvoller uiterlijk. Voor de grotere mannen onder ons zijn er de laatste jaren ook veel meer combinatie mogelijkheden. Zo zijn de grote maten t-shirts heren uitgevoerd in trendy kleuren en fraaie prints. Jouw jeans short stijl je af met een sportieve sneaker wat overigens voor iedereen kan. Of het nu gaat om kinderen of volwassenen.

Het succes van de jeans short


Tagged with
Wistjij

Zonnebril trends voor dames

De donkerste dagen zijn weer voorbij. De dagen worden langer en de aanbiedingen voor zonvakanties beginnen binnen te druppelen. Tijd om eens te kijken naar de nieuwste trends op het gebied van de allerbelangrijkste accessoire van de zomer: de zonnebril. Wat valt er te verwachten als het gaat om modellen voor dames die het dit jaar goed gaat doen? Op deze plek vind je een aantal tips op een rij. 

Zonnebrillen met grote glazen

De trend van de grote glazen blijft terugkomen in het modebeeld de komende tijd. Een oversized model geeft een luxe uitstraling en beschermt ook nog eens goed tegen de zon. Vierkant is helemaal in momenteel. Deze zonnebril komt wel het mooist tot zijn recht met hele grote glazen. Met een stevig montuur van gekleurde kunststof waan je je op de catwalk. Ook ronde glazen zijn echter mogelijk. Ook weer met gekleurde of metalen monturen. De nieuwe pasteltinten geven een zachte, vrolijke uitstraling.

Cat Eye en spiegelglazen

De klassieke cat eye bril werd eind jaren veertig hét model voor damesbrillen. Nu, in 2020 is het nog steeds een populaire zonnebril trend onder dames. De opwaartse hoeken gaven een elegante uitstraling. Wie kent de foto’s van dames in prachtige jaren-vijftig badpakken met de modieuze zonnebril niet. De cat eye is weer helemaal terug, in vele materialen en kleuren. Je kunt rustig een opvallend montuur nemen; dit versterkt het fashion statement alleen maar! Spiegelglazen geven een hip, geheimzinnig effect aan het geheel. Met gekleurde spiegelglazen is het geheel wat speelser. Omdat ze zo eigenwijs zijn krijg je zin om uit de band te springen. Niks mis met een beetje gek doen, toch?

Blauw is de kleur

Metaal, kunststof, zelfs leer komt voorbij als materiaal voor de monturen van de zonnebril. Denk daarbij ook aan alle kleuren van de regenboog en je weet niet meer wat je moet kiezen. Gelukkig is er altijd wel een kleur de koploper en dat wordt deze zomer blauw. Zoals ook bij denim staat het altijd goed bij allerlei andere kleuren en stijlen. De kleur is neutraal en dus makkelijk te combineren met alle kleding. Zowel bij een klassieke als een trendy outfit zit je met blauw altijd goed.


Wistjij

Hoe Joseph Ribkoff beantwoordt aan de behoefte van de moderne vrouw

Heeft u al eens eerder mode van Joseph Ribkoff of andere exclusieve merken zoals Marc Cain gekocht, dan weet u wat dit voor een moderne vrouw kan doen. Deze modelabels staan namelijk niet alleen voor originaliteit, maar ook voor draagcomfort en multifunctionaliteit. Zo zijn veel kledingstukken op diverse manieren te dragen, maar kunt u ze ook probleemloos met elkaar combineren. Zowel binnen één merk als verschillende merken onderling. Joseph Ribkoff probeert gemak en elegantie in elk kledingstuk te verenigen. Met succes!

Klasse en comfort hand in hand

Binnen de lijnen van Joseph Ribkoff en Marc Cain zijn klasse en comfort binnen elk seizoen en elk thema weer de pijlers. Want waarom zou u als vrouw altijd maar kunnen profiteren van één van deze twee eigenschappen? Neemt u als voorbeeld de diverse pantalons van Joseph Ribkoff, die voorzien zijn van een elastische tailleband. Dergelijke broeken passen zich aan uw lichaam aan en zijn haast als een tweede huid. Of de blouses van Marc Cain, waarbij de zachte stoffen soepel meegeven bij elke beweging die u maakt.

Zowel ingetogen als uitbundige kledingstukken

Zowel bij Marc Cain als Joseph Ribkoff bestaat een bepaald deel van de collectie uit items met felle kleuren en bijzondere grafische patronen. Elegantie kan namelijk prima samengaan met kleur, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Kleurrijke creaties met verrassende patronen doorbreken het verwachtingspatroon en voorzien u als draagster van extra energie. Hoewel u deze items kunt combineren met kledingstukken met andere patronen (zolang de basiskleur hetzelfde is), kunt u ze ook dragen met de ingetogener mode-items die ook ruim zijn vertegenwoordigd binnen de modehuizen.

U bent het die de outfit laat spreken

Zo beantwoordt exclusieve mode uw behoefte aan comfort en de behoefte aan het gemak van combineren. Comfort en klasse gaan hand in hand, op elk moment van de dag. Bij Penninkhof bestelt u bijzondere kledingstukken die tot het exclusieve segment worden gerekend, maar dat houdt niet in dat ze slechts op exclusieve momenten gedragen kunnen worden. Met behulp van uw eigen stijl, inzicht en eventuele accessoires laat u de outfit pas echt spreken.Tagged with
Wistjij

Winkelen voor galajurken

Een van de meest bijzondere momenten in het leven van een jonge vrouw is winkelen voor de perfecte prom jurk. Of ze het doet met haar moeder, een zus of haar beste vriendin, het is iets wat ze zich nog jaren zal herinneren. Zelfs als ze weet welke kleur ze zoekt, kan het nog steeds een ontmoedigend proces zijn met de veelheid aan keuzes van ontwerpers en winkels.

Galajurken Designers

Prom dress ontwerpers ontwerpen niet alleen het ultieme op de middelbare school danskledij; ze ontwerpen meestal jurken voor allerlei soorten formele kleding, waaronder spektakels en bruiloften. De volgende zijn de topontwerpers van prom dresses.

l  Jovani – De couture van deze ontwerper is bekend bij jongere vrouwelijke beroemdheden. Jovani-ontwerpen zijn populair bij iedereen, van Katy Perry tot Carrie Underwood tot Taylor Swift.

l  Alyce Designs – De in Frankrijk geboren Alyce Hamm begon het internationaal succesvolle bedrijf in 1967 met haar broer. Hun naam is nu verbonden aan zeer kleurrijke oogverblindende ontwerpen die niet bedoeld zijn voor ingetogen meisjes.

l  Morilee van Madeline Gardner – Madeline Gardner ontwerpt jurken gedurende het grootste deel van haar leven, nog voordat ze het Fashion Institute of New York City bezocht. Haar ontwerpen bevatten vaak pailletten en strass-steentjes voor een look van pure elegantie.

l  Faviana – Hoofdontwerpster, Shala Moradi, beweert: “Onze klant onderscheidt zich graag van de rest.” De ontwerpen van Faviana omvatten een lijn geïnspireerd door beroemdheden, waaronder Jennifer Aniston en Kim Kardashian.

l  Tony Bowls – Tony’s jurken zijn verschenen in de Miss America Pageant, Miss USA Pageant, The Price Is Right en Wheel of Fortune. Deze jurken zijn de ultieme weelde met kralen, Swarovski-kristallen en pailletten.

l  Sherri Hill – Voor veel tieners is Hill de “go-to” -ontwerper. Miss America en Miss USA winnaars hebben haar jurken gedragen, evenals Carrie Underwood, Martina McBride en Kate Gosselin.

l  Veaul – Biedt betaalbare prom dresses, Het is een paar goede Chinese online-shop, Designer Josh’s, Lenna KS. Ook kunt u op maat gemaakt met hen.

Een jurk voor iedereen

Met alle winkelkeuzes die er zijn voor galajurken, moet iedereen, ongeacht zijn stijl, grootte of beschikbare fondsen, een jurk kunnen vinden die hij mooi vindt. Er is geen reden om u ontmoedigd te voelen als u lokaal niet vindt wat u zoekt, want er zijn tal van online opties. Omdat de grootte van ontwerper tot ontwerper kan verschillen, is het een goed idee om vroeg genoeg met zoeken te beginnen, zodat u de tijd heeft om de jurk terug te geven als deze niet past. Als u nog steeds op zoek bent naar zwarte galajurken, kunt u een kijkje nemen op veaul.com, Veaul biedt trendy avondjurken en trouwjurken.

https://www.veaul.com/

Wistjij

Waar je op moet letten bij het kopen van een avondjurk

Avondjurken staan altijd heel stijlvol bij de modellen op de foto’s. Trek je diezelfde jurk aan in het pashokje, dan trekt het plots op niets. Dat ligt niet aan jou of aan de avondjurk maar wel aan de verkeerde keuze voor jou. Als je volgende twee tips in het achterhoofd uit als je een avondjurk zoekt, maak je gegarandeerd de juiste keuze.

Koop de jurk die bij jou past

Ken je lichaamsvorm. Als je bijvoorbeeld brede schouders, een smalle taille en smalle schouders hebt, kan je een avondjurk kiezen die de schouders accentueren. Door de focus op de schouders te leggen, lijken ze breder en komen beter in balans met de heupen. Heb je daarentegen schouders, een taille en heupen die ongeveer even breed zijn, leg je het accent beter op de taille. Zo komt opnieuw het boven –en het onderlichaam in balans. Wil je een buikje verstoppen, draag dan een jurk met een A-lijn. Deze avondjurken zijn het nauwst net onder de borsten en gaan dan breder. De A-lijn legt de nadruk op de borsten en verhult de buik. 

Pak niet zomaar een kleur

De kleur is heel belangrijk. Je mag niet zomaar een avondjurk in een kleur kiezen omdat die toevallig in de mode is. Je moet rekening houden met je haar en de huid. Ben je een licht type met een bleke huid en blond haar, dan zullen lange avondjurken in kleuren die contrasteren jou goed staan. Je kan dan donkerblauw, bordeauxrood of donkergroen overwegen. Ben je eerder een donker type dan zullen geel, turquoise, blauw, rood of paars jou goed staan. Vergeet ook de make-up niet aan te passen aan de kleur van je jurk. Daarbij leg je het accent ofwel op de lippen met een bijvoorbeeld rode lippenstift, ofwel op je ogen, bijvoorbeeld met gouden eye-liner. 

Waar je op moet letten bij het kopen van een avondjurk

Wistjij

Kleuren en nog eens kleuren, waarbi spelen kleuren een rol?

Kleuren zijn van belang bij in de psychometrie en bij kleding

Bij kleding en de psychometrie, zou je zeggen? Jazeker, want bij bijna alle psychometrische analyse word wel gebruik gemaakt van kleur, om bepaalde types of karakters te duiden. Een van populairste psychometrische tools is DISC. Met DISC kun je doormiddel van een vragenlijst perfect inzicht krijgen in welk type je bent. DISC staat voor:

  • D staat voor: dominant en wordt weergegeven met de kleur rood
  • I staat voor: interactief en wordt weergegeven in de kleur geel
  • S staan voor: stabiel en wordt weergegeven in de kleur groen
  • C staan voor: consciëntieus en wordt weergegeven in de kleur blauw

Ieder zijn eigen DISC profiel

Uit de vragenlijst vormt zich een uniek DISC profiel dat voor iedereen als herkenbaar wordt beschouwd. De kleuren zijn puur om de herkenbaarheid van de verschillende typen te duiden, waarbij elk type natuurlijk op zich staat. Het disc profiel is ook nooit goed of fout. Het geeft inzicht in de eigen voorkeuren op het gebied van communicatie en gedrag. En naast het eigen inzicht geeft het DISC profiel ook informatie over hoe je met andere types het meest effectief kunt communiceren.

DISC team training; een van de toepassingen van DISC

DISC kent vele toepassingen. Een daarvan is teamontwikkeling. Een Disc team training is erg geschikt om de onderlinge communicatie en samenwerking de bevorderen. Een ander positief effect van een DISC team training kan zijn dat men meer acceptatie krijgt van het feit dat elke mens anders is. Wil je een DISC team training volgen? Let er dan vooral ook op dat deze op een interactieve wijze gegeven wordt, want zorgt voor een beter effect van de team training. Een mooie combinatie zou bijvoorbeeld kunnen zijn om een kledingadvies te  integreren in de training.

Kledingadvies geïntegreerd in een DISC teamtraining

Kleur speelt bij kleding een belangrijke rol, toch? Bij een kledingadvies wordt er gekeken wat de persoonskenmerken zijn aan de buitenkant. Terwijl DISC een kijkje geeft in de binnenkant van een persoon. Door een kledingadvies te combineren met een DISC profiel, combineer je dus de binnen- met de buitenkant en heb je en training voor de totale mens. Naast kleuren wordt er bij een kledingadvies ook gekeken naar stijl. De kledingkleuren en kledingstijlen die je draagt vormen samen je uiterlijke presentatie. Een kledingadvies maakt het plaatje dus helemaal compleet!

 

 

Kleuren en nog eens kleuren, waarbi spelen kleuren een rol?


Tagged with
Wistjij

Strijkvrije overhemden

Strijkvrije overhemden

Een overhemd moet van een goede kwaliteit zijn zodat hier niet snel kreukels in komen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Daarom is het belangrijk om 1 of meerdere overhemden aan te schaffen die van een goede kwaliteit zijn en ervoor zorgen dat er geen kreukels in komen. Kies dan ook voor een strijkvrij overhemd dat is gemaakt van de hoogste kwaliteit. Strijkvrije overhemden kunt u dan ook vinden op de website van hemdvoorhem waar er een groot aanbod is aan deze overhemden. Deze overhemden op de site voor hemd voor hem zijn door verschillende keuringen gedaan en de website verkoopt dan ook alleen overhemden waarvan het zeker is dat ze een goede kwaliteit hebben en een goede en lange levensduur. Door op de website het in te toetsen kunt u direct het aanbod bekijken van verschillende overhemden. Aan de linkerkant op de website staan verschillende filters waaruit u kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een maat die het beste voor u is, en kies daarnaast ook voor een merk dat u aanspreekt. Wanneer u deze filters heeft geselecteerd krijgt u de nieuwe resultaten te zijn die zijn gefilterd op basis van uw wensen. Daarnaast kunt u ook kiezen uit een groot aanbod van diverse soorten merken en maten. Zo kunnen mannen met een zeer slanke maat gegarandeerd een goed overhemd vinden, en ook mannen met wat grotere afmetingen kunnen kiezen uit een groot aanbod. Zo biedt de site verschillende overhemden aan waarvan de maten gaan tot maar liefst 7xl.

Hemd voor hem

Wanneer de werkdag eenmaal voorbij is, is het belangrijk om thuis helemaal tot ontspanning te komen. De kans is groot dat u zich even omkleed en wat nieuwe kleding aandoet. Het is belangrijk om kleding te hebben dat lekker zit, en wat u de mogelijkheid geeft om goed tot ontspanning te komen op de bank. Kies dan ook voor een paar lekkere losse t-shirts en kies voor wat goede loungekleding. Zo heeft de website verschillende joggings broeken en truien die zo ontzettend comfortabel zijn dat u ze niet meer uit wilt doen. Ook een goede badjas is een belangrijk onderdeel van de vrijetijdskleding. Tot slot kunt u op de website van hemdvoorhem ook kiezen uit een groot aanbod van heerlijke vesten en wat broeken. Een goede aanrader is het Schiesser heren lounge shirt wat een knoopsluiting heeft en is gemaakt van een heerlijk zacht materiaal. Ook zijn er verschillende sets zodat u zelf niet nog de producten bij elkaar hoeft te zoeken. Ook dit is een strijkvrij overhemd.

Strijkvrije overhemden