Bureaustoel met wieltjes of zonder wieltjes?

Steeds meer mensen werken tegenwoordig thuis, en hebben een thuiswerkplek nodig. Een goede thuiswerkplek zorgt ervoor dat je productief blijft en comfortabel je werk kan doen. Voor een goede werkplek heb je een paar onderdelen nodig. Zo heb je ten eerste een bureau nodig die groot genoeg is en mogelijk verstelbaar. Daarnaast heb je natuurlijk een plek om te zitten nodig, dus een mooie bureaustoel. Verder heb je een beeldscherm of laptop, een toetsenbord, een muis, en andere sfeeronderdelen nodig. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat je zonder tegenzin naar dit kantoor gaat. In deze blog kan je verder lezen over het aanschaffen van een bureaustoel, en wat de voordelen zijn van een stoel met of zonder wielen.

Voor -en nadelen bureaustoel met wieltjes

Een bureaustoel met wieltjes is heel mobiel en functioneel. Het is makkelijk in gebruik en erg comfortabel. Je kan makkelijk even iets pakken aan de andere kant van de tafel zonder op te staan. Een bureaustoel met wielen is ook perfect voor kinderen. Kinderen houden van bewegen, en met een stoel blijven ze toch mobiel en kunnen ze comfortabel spelen. Een nadeel van een bureaustoel met wieltjes is het mogelijk beschadigen van de vloer. Sommige wieltjes onder een stoel zijn niet bevorderlijk voor de vloer. Zo kan een mooie laminaat of houten vloer beschadigen door het vele rijden van de stoel. Dit ligt allemaal natuurlijk aan de soort wielen. Sommige wieltjes zijn daarbij ook breekbaarder dan anderen. Dit kan een nadeel zijn van een bureaustoel met wieltjes, er kan wel is een wieltje kapot gaan.

Voor -en nadelen bureaustoel zonder wieltjes

Het grootste voordeel van een bureaustoel zonder wieltjes is dat de stoel stevig op de grond staat. Dit zorgt er ook voor dat je makkelijk de benen kan ontspannen, zonder dat je rekening moet houden met het bewegen van de stoel. Deze bureaustoelen kunnen niet wegrollen en zijn perfect voor een vaste werkplek. Een ander voordeel is weinig beschadiging aan de vloer. Een  bureaustoel met wieltjes, zoals net besproken, kan de vloer beschadigen. Als je een bureaustoel hebt zonder wieltjes moet je gewoon wat viltjes onder de stoel brengen en je hoeft niet bang te zijn voor beschadiging. Nadeel van deze stoelen is natuurlijk, dat je minder mobiel bent. Dit zorgt er dus voor dat je echt vast zit aan je werkplek. Voor kinderen is het vaak ook niet handig om een bureaustoel zonder wielen aan te schaffen. Kinderen bewegen veel tijdens het spelen, knutselen en overige activiteiten, dus kan dit als hinderlijk worden gezien. Daarbij kan het ook schade brengen aan de vloer en de stoel.

Bureaustoel aanschaffen

Ga je een bureaustoel aanschaffen? Kijk dan goed of je met wielen of zonder wielen wil. Als je met wielen kiest, dan is het goed om te kijken naar de soort wielen en de vloer die je hebt. Als je zonder wielen kiest dan moet je er rekening mee houden dat je minder mobiel bent, en dat je viltjes koopt voor onder de stoelpoten. Verder zijn er ook mogelijkheden om een bureaustoel en een bureau aan te schaffen als een set. Dit is vaak goedkoper dan apart, en daarbij zijn deze op het gebied van stijl ook mooi bij elkaar. Voor de rest kan je geld besparen door te kijken in de outlet secties van websites. Hier staan oude collecties, en die zijn kwalitatief goed en goedkoper.


Wistjij

Ben jij een gamer? Check dan dit bureau!

Gamen wordt tegenwoordig steeds populairder. Niet alleen onder jongeren maar onder alle lagen van de bevolking, denk maar aan je vader of moeder die een potje Candy Crush op zijn of haar Iphone speelt. Dit is dan ook niet vreemd aangezien er vele soorten platformen zijn waarop gigantisch veel verschillende games kunnen worden gespeeld, voor ieder wat wils dus.

Nu is er één platform wat het populairst is, en dat is de oude vertrouwde pc. Een computer en toebehoren nemen echter redelijk veel ruimte in beslag waardoor je bureau of tafel soms nogal chaotisch kunnen zijn. Om ervoor te zorgen dat jij altijd ontspannen en comfortabel je potje fifa of call of duty speelt is het aanschaffen van een gaming bureau een goede zet!

In dit artikel geven wij enkele voordelen van het hebben van een gaming bureau en tips voor het aanschaffen hiervan!

Waarom kiezen voor een gaming bureau?

Zit jij ook vaak uren te gamen en wordt dit na een tijdje een beetje oncomfortabel, dan is een gaming bureau de juiste oplossing voor jou. Doordat gaming bureaus vaak worden ontworpen door gamers voor gamers stellen zij je in staat gemakkelijk urenlang je favoriete games te spelen!

Vergeleken met normale bureaus is het grootste voordeel van een gaming bureau het formaat.

Ze zijn vaak een stuk groter waardoor je nooit meer in de knoop komt met kabels of geen ruimte meer hebt voor je hardware. Ook bestaat het bureau vaak uit meerdere niveaus zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je bijvoorbeeld een glas drinken over je set-up stoot. Een product wat aan al deze eisen voldoet is dit game bureau met ledstrip. Dit mooie en veelzijdige gaming bureau is ontworpen in samenwerking met Webedia, één van de grootste media- en technologiebedrijven ter wereld. Door het gebruik van een stevige staander is het mogelijk tot wel 3 schermen te plaatsen. Het bureau bevat een grote speelzone, is geschikt voor het gebruik van een optische muis en beschikt daarnaast over voldoende opbergruimte. Zo heb je altijd een plek om je headset en andere toebehoren veilig op te bergen.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen?

Voordat je een gaming bureau aanschaft zijn er enkele zaken waarmee je rekening moet houden, hieronder een overzicht.

 1. Heb je wel genoeg ruimte voor een gaming bureau? Bureaus speciaal gemaakt voor gamen zijn over het algemeen groter dan standaard bureaus. Check goed of het betreffende bureau wel past in jou kamer!
 2. Kijk goed of een gaming bureau wel ondersteunend is voor jou keuze in hardware. Gaat jou voorkeur bijvoorbeeld uit naar drie schermen dan heb je natuurlijk niks aan een staander die er maar één ondersteunt.
 3. Kies het juiste materiaal. Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens het spelen van je favoriete games wordt gestoord door een bewegend en krakend bureau!

Je bent nu helemaal klaar voor het aanschaffen van een bureau om ongestoord en comfortabel aan te gamen. Veel speelplezier!

>> Check hier de populairste gaming bureaus van dit moment!


Wistjij

Bezuinigen doe je zo!

Bezuinigen doe je zo!

Hoe krijg je nu je energierekening lager? Je kan geld besparen op gas en licht.  Veel kan je zelf doen (of laten). Het is vaak een kwestie van meer je bewust worden van je eigen gedrag. Laten we zeggen een soort van mindfulness op energiegebied. Goedkope energie is er zeker te vinden. 

 

Deze maatregelen kan iedereen doen

 

Algemeen:

 • Houd je meterstanden bewust bij, zo kom je erachter wanneer en waarom je soms meer of minder energie gebruikt en kan je je gedrag en dat van je huisgenoten hieraan aanpassen

 • Onderhoud je CV-ketel goed door het jaarlijks te laten schoonmaken en afstellen

 • Verwarm geen ruimtes waar dat niet nodig is omdat er niemand in die ruimte aanwezig is

 • Stap elk jaar over naar een andere energieprovider

 • Doe warme kleren aan in de winter in plaats van de thermostaat hoger te zetten

 • Koop energiezuinige apparaten met een groen label

 • Schakel ‘s nachts apparaten uit

 • Laat geen opladers nodig in het stopcontact zitten

 • Laat niet onnodig licht branden of deuren openstaan (‘we stoken niet voor de vogels’)

 • Gebruik spaarlampen

 

In de badkamer:

 • Schaf een waterbesparende douchekop aan

 • Maak jezelf bewust van hoe lang je onder de douche staat door een zandloper op te hangen in de badkamer

 • Doe een wasje als de trommel vol is

 • Hang de was (buiten) aan de lijn te drogen in plaats van een droger te gebruiken

 • Koop een toilet met een waterbesparingsknop

 

In de huiskamer en de slaapkamer(s):

 • Als je je gordijnen sluit, houd je de warmte binnen

 • Vervang enkele ramen door dubbele ramen of HR++-ramen

 • Isoleer muren

 • Vloerisolatie

 • Dakisolatie (zolder)

 • Zet de thermostaat minimaal een uur voordat je gaat slapen alvast lager

 • Zet de thermostaat lager als je de deur uitgaat

 • Zet de tv uit in plaats van op stand-by als je geen tv kijkt

 

In de keuken:

 • Laat de warmwaterkraan niet onnodig lopen 

 • Hergebruik water (bijvoorbeeld het afgegoten groente-water gebruik je weer om een saus te maken)

 • Een waterkoker is energiezuiniger dan een kokendwaterkraan

 • oude koelkasten en vriezers gebruiken veel meer energie dan de moderne versies met een groen label. 

Energieslurpers

De meeste mensen weten dit wellicht wel, maar toch hieronder de grootste energieslurpers op een rijtje:

 • Jacuzzi (1062 euro per jaar)

 • Een Amerikaanse koelkast (150 euro per jaar)

 • Een beertender (120 euro per jaar)

 • Een straalkachel (118 euro per jaar)

 • Vloerverwarming (168 euro per jaar

 • Waterbed (153 euro per jaar)