Wistjij
Gezondheid

Mannenkliniek de Boer: erectie-problemen, wat nu?

Erectie-problemen zijn problemen met het verkrijgen of behouden van een erectie ofwel erectiele disfunctie. In Nederland heeft ongeveer 16 procent van de mannen boven de achttien erectie-problemen.

Wat heeft invloed op erectie-problemen? Allereerst is een erectieprobleem leeftijdsafhankelijk, maar ook psychische, sociale en lichamelijke factoren kunnen een rol spelen, evenals de leefstijl (roken, drugsgebruik, te weinig lichaamsbeweging).

De oorzaak van de erectie-stoornis kan gelegen zijn in de hersenen en hersenfunctie, in de verbinding tussen hersenen en het mannelijk geslachtsorgaan en in de lokale en regionale toestand van het mannenlijk geslachtsorgaan, de bloedvaten en zenuwen.

Goed om te weten, is dat de hinder die de man ervaart, sterk afhangt van de intieme wensen en de intieme verwachtingen die hij en zijn partner koesteren.

Wat kan er aan erectie-problemen worden gedaan? De beste manier is bewegen en blijven bewegen, het verbetert de libido. Ook er over praten helpt. Na jaren kunnen de lustgevoelens met dezelfde partner voelen als routinematig. Praten met elkaar of wat je wilt en wilt veranderen, doet het seksleven goed.

Hoe kun je uitzoeken of je last hebt van erectie-stoornissen? Een manier is door een aantal vragen in te vullen die gerelateerd zijn aan de erectie-stoornis. Deze erectietest is een vragenlijst over de ernst van problemen de erectie.

Op de website vindt u meer informatie om een afspraak te maken bij mannenkliniek de Boer Mannen Gezondheid en Zorg.

Ook kunt u via internet een online afspraak met mannenarts dr. L.J. de Boer maken zodat een advies per telefoon kan worden verkregen of direct een afspraak kan worden gemaakt.

Of bel met de mannenkliniek: 030 662 8327

De online agenda van dr. L.J. de Boer, de mannenarts en medisch seksuoloog bij Mannenkliniek de Boer, kunt u benaderen via onderstaande link.

Mannenkliniek de Boer: erectie-problemen, wat nu?