Positieve invloeden op de motorische ontwikkelingen van je dochter?

Je dochter ontwikkelt zich als peuter in een hoog tempo. Het motoriek van je dochter zal steeds beter worden, en dat kan uiteindelijk zorgen voor het soepeler bewegen. Bij het soepele bewegen horen ook andere vaardigheden, zoals het op één been staan, hinkelen of andere bewegingsmogelijkheden. Verder in dit artikel wordt besproken wat motorische ontwikkeling precies inhoudt, en wat je kan doen als ouder om deze ontwikkeling te stimuleren.

Wat houdt motorische ontwikkeling in?

De motorische ontwikkeling houdt in dat je kind, dus je dochter, leert te bewegen. In de jonge jaren van je kind zijn er verschillende ontwikkelingen die zich voordoen. Dit kan zijn van de eerste stapjes zetten, tot het eten met bestek en het tekenen en knutselen. Deze motorische ontwikkeling wordt in twee verschillende soorten onderverdeeld. Zo kan je denken aan de grove motoriek. Dit is de motoriek die te maken heeft met het buitenspelen. Ook heb je de fijne motoriek en dat heeft vooral te maken met de kleinere dingen, zoals het knutselen. De motorische ontwikkeling van je kind is erg belangrijk, en verschilt ook per kind. Als ouder wil je natuurlijk graag dat deze ontwikkeling voorspoedig verloopt, maar het is wel belangrijk om te weten dat dit in veel gevallen een natuurlijk proces is. Je kan je kind wel stimuleren, maar probeer niet te veel te pushen.

Wat kan je als ouder doen?

Als ouder kan je verschillende dingen doen om de motorische ontwikkel te stimuleren. Het begint allemaal bij de hoeveelheid beweging van je dochter. Tegenwoordig zitten veel kinderen achter tv schermen, tablets en andere apparaten, en wordt er steeds minder beweegt. Deze weinige beweging is niet bevorderend voor de motorische ontwikkeling van je kind. Daarom moet je als ouder naar mogelijkheden zoeken om samen met je kind te bewegen, of je kind zelfstand te laten bewegen. Ook is het daarbij belangrijk dat je voor het buitenspelen de goede schoenen aanschaft. Stevige en kwalitatieve goede meisjes schoenen kopen is daarom erg belangrijk. Te grote schoenen, of schoenen die geen stevigheid bieden kunnen de ontwikkeling in de weg zitten. Meer bewegen heeft te maken met de motoriek maar je hebt ook de zogenaamde fijne motorische ontwikkeling. Dit heeft te maken met de kleinere bewegingen van je dochter. Denk hierbij aan het gebruiken van de handen, en de vingers. Zo kan je denken aan het openmaken van een jas, het eten met bestek en omslaan van bladzijdes. Om dit te stimuleren kan je samen met je dochter knutselen. Knutselen is erg goed voor de ontwikkeling. Verder is het ook leuk om je kind te laten helpen bij het opruimen, of bij het maken van eten.

Wat moet je niet doen als ouder?

Zoals eerder is vermeld moet je jouw dochter stimuleren, maar niet pushen. Als je kind niet wilt, kan dit ook te maken hebben met het feit dat je kind nog niet klaar is om iets uit te proberen. Helemaal niet erg, maar als je dit als ouder gaat pushen, dan kan het ook een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling. Het te vroeg komen van bepaalde ontwikkelen kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook is de kans tot mislukken van acties groter, waardoor de motivatie van je kind ook een knauw krijgt.


Hoe bereid je je voor op de komst van de kraamvisite?

De een vindt het geweldig, de ander zit er totaal niet op te wachten. Kraamvisite. Nieuwsgierige ooms en tantes, vrienden en kennissen die je pasgeboren baby willen zien, vasthouden en knuffelen. Als jouw kleintje er net is ben je daar misschien niet zo van gediend, maar kraamvisite is door de loop van de jaren zeker flink veranderd.

Laat je wensen weten

Jij bent de moeder en dus de baas over wat er gebeurt. Wil je je kind niet rond laten gaan, dan hoeft dat niet. Dat kan je gewoon aangeven en laten weten, no shame, dat hebben ze maar te respecteren. Wil je ook niet meteen bezoek ontvangen, maar pas na een poosje, dan is dat ook geen enkel probleem. Je merkt zelf wel wanneer je er aan toe bent en je kan in de eerste weken ook heel erg genieten van je eigen gezinnetje en je familieleden dichtbij.

Hoe lang duurt het?

Mensen die op kraamvisite wegkijken is natuurlijk niet zo leuk. Hopelijk snappen ze dat het niet de bedoeling is om uren te blijven hangen. Maar iets drinken, een koffietje en een beschuitje en dat is het wel. Geen lange borrelpartijen met alcoholische dranken en hapjes erbij. Het is natuurlijk de kennismaking met je baby en geen wild feest. 

Dat zeggende, er is dus ook zeker iets te zeggen voor de trend van de babyborrel of het kraamfeest. Een feestje buiten de deur, waar alle kraamvisite in één keer komt. Georganiseerd door iemand anders en geen omkijken naar wat er geserveerd wordt en wie er opruimt. Sommige mensen vinden dit minder persoonlijk, maar je bent er wel in een keer vanaf en hebt er weinig omkijken naar. Misschien juist iets dat je graag zou willen als je net bevallen bent.

Je kraamcadeaus

Je weet dat iedereen die op babybezoek komt ook iets mee wil nemen. Een cadeautje voor de kleine of voor jou. En wat blijkt, de meeste kraamcadeaus vallen helemaal niet zo in de smaak. Zonde, want er wordt wel geld en moeite aan besteed. Waarom maak je daarom niet een mooi overzicht van de dingen die je graag zou willen? Dan krijg je de juiste maat, de juiste kleur en dat leuke speeltje dat je eigenlijk al had willen shoppen, maar net te duur vond. Dit soort tips vindt de visite heel handig, dan hoeven ze geen winkels af en weten ze zeker dat het een schot in de roos is.

Wil je zelf ideeen opdoen voor leuke cadeautjes voor je baby? Kijk dan eens bij verschillende blogs die daar aandacht aan besteden. Met niet voor de hand liggende items waar je zelf niet aan had gedacht. En maak die lijst maar lekker lang, zeker als er veel mensen langs willen komen.

Dit serveer je

Lekker makkelijk doen hoor. Je zorgt dat je voldoende beschuit, boter en muisjes in huis hebt, koffie en wat fris. Daar moeten ze het maar mee doen. Het gaat toch om jou en de kleine? Denk daar ook aan als je zelf de volgende keer naar iemand toegaat die pas is bevallen. Maak ze niet te moe, blijf niet te lang en laat vooral zien hoe blij je met die kleine frummel van ze bent. Want dat is het allerbelangrijkste.Tagged with
Wistjij

Attractie verhuur is nog nooit zo makkelijk geweest

Attractie verhuur was vroeger altijd eigenlijk iets waar niemand, maar dan ook niemand zomaar even over kon beschikken. Ja, goed, misschien de rijken dan. Maar daar was het dan ook wel gelijk mee gezegd. Als je een feest, bruiloft of andere gelegenheid vierde, dan was het ondenkbaar om daar een of andere attractie voor te huren. Ondenkbaar voor iedereen, terwijl de droom er natuurlijk eigenlijk stiekem altijd was. Wat als je attractie verhuur daadwerkelijk kon realiseren op een feest? Dat zou simpelweg geweldig zijn. Maar nee, mogelijk was het gewoon niet. De kosten van attractie verhuur waren niet te overzien voor een feest of andere gelegenheid. Maar dat is veranderd!

Topkwaliteit

Ja, u leest het goed, er is verandering in gekomen. Want ook u kunt nu daadwerkelijk genieten van attractieverhuur op uw eigen feest. Ja, het is mogelijk! Gelukkig kunt u er bij ons van op aan dat de attractie of ander attribuut dat u huurt daadwerkelijk een goede toevoeging zal hebben aan uw partij. Wij leveren namelijk zonder ook maar enige twijfel daadwerkelijk echte topkwaliteit. De attracties zijn zonder twijfel een plezier voor alle leeftijden van de gasten en zorgen voor net dat extra beetje gezelligheid dat soms even nodig kan zijn. Helemaal perfect dus.

Huren

Attractie verhuur is dus daadwerkelijk iets geworden waar een ieder van op aan kan. Daar zijn niet alleen jullie, maar ook wij, super blij en enthousiast over. Wij zorgen er voor dat de attractie duidelijk zal worden uitgelegd en ook zal de attractie worden opgezet zodat u gelijk kunt genieten van de attractie. En niet alleen het opbouwen, maar ook het afbreken kunt u helemaal aan onze experts overlaten. Dat doen wij helemaal voor u. Tot slot zijn wij ook blij om te mogen vermelden dat attractie verhuur vooral bij ons helemaal niet veel hoeft te kosten. Kijk eens op Partykoning.