Wistjij
Gezondheid

Je eigen groentetuin

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun eigen groenten verbouwen in hun eigen tuin of een volkstuintje. Dat is niet zo zeer omdat ze daar zo van houden maar omdat de groenten van tegenwoordig minder waardevolle nutriënten bevatten als vroeger.

Zelf je groenten verbouwen kan best leuk zijn. Het is misschien zelfs wel lekker om de stress die je op je werk opbouwt kwijt te raken door de noeste arbeid in je tuintje. De volgende dag verschijn je dan weer volkomen Zen op je werk. Je kunt je eigen groenten zo biologisch mogelijk verbouwen. Insecticiden kun je vermijden door het inzetten van grootmoeders middeltjes. Het is misschien wel een tikkeltje arbeidsintensief maar dan weet je wel wat je eet.

Een ander groot voordeel van zelf verbouwde groenten is dat je ze verbouwt op volle grond. Dit in tegenstelling tot de intensieve landbouw waar de groenten verbouwd worden die we kunnen kopen in de winkel. Het grote verschil is dat in de intensieve landbouw de groenteplantjes zo snel mogelijk moeten groeien op verarmde grond. Dit lukt in kassen onder toediening van kunstmest. De plantjes doen het prima op kunstmest. Echter de waardevolle mineralen van volle grond komen niet meer in de plantjes terecht want het zit niet in de grond waarop ze worden gekweekt. Ook door de snelheid dat de plantjes tot wasdom moeten komen, is het gehalte aan vitamines een stuk minder dan bij traditionele landbouw.

Je denkt dat je goed bezig bent als je veel groenten en fruit eet. Maar als deze groenten en fruit vanuit de intensieve landbouw bij ons terecht komen, ontbreken er toch nog wel wat belangrijke voedingsstoffen. Als je geen tijd hebt voor een eigen moestuintje kun je deze belangrijke vitamines en mineralen toch aanvullen door het innemen van multivitamines van de webwinkel Topvitamins. Deze webwinkel verkoopt o.a. multivitamines van het merk Doctors Best.

Je eigen groentetuin