Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Is slotenmaker een gevaarlijk beroep?

Ieder beroep brengt zo zijn eigen gevaren met zich mee, en dat van slotenmaker is daarop geen uitzondering. De meeste mensen zien dit vak niet als uitzonderlijk gevaarlijk, maar er kunnen toch zeker problemen bij komen kijken. Wat zijn de belangrijkste gevaren waar slotenmakers gedurende hun werk mee te maken krijgen. 

De gevaren kunnen zowel fysiek als juridisch van aard zijn. Slotenmakers kunnen naar gevaarlijke gebieden geroepen worden, zoals criminele wijken of juridische faciliteiten. Ze kunnen politiemensen begeleiden wanneer er bijvoorbeeld toegang tot een complex verkregen moet worden, iets dat in bepaalde omstandigheden tot spannende momenten kan leiden. Ook nachtwerk, zeker in onbekende gebieden, kan een hele uitdaging vormen.

Door de aard van hun vak hebben slotenmakers vaak toegang tot gevoelige informatie. Ook kunnen hun gereedschappen makkelijk voor criminele doeleinden ingezet worden. Zorgvuldige bewaking is dus vereist om te voorkomen dat de kennis van de slotenmaker niet in de verkeerde handen valt. Bij het aannemen van nieuwe werknemers zal een slotenmaker daarom ook altijd een zorgvuldige achtergrondcheck uit moeten voeren.

Als slotenmaker ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van de klanten. Het is mogelijk om aangeklaagd te worden voor het geven van onjuiste adviezen. Bovendien kunnen er ongelukken plaatsvinden! De slotenmaker en zijn werknemers kunnen verwondingen en beschadigingen veroorzaken, waarvoor ze aansprakelijk zijn.

Om zichzelf te beschermen, zullen slotenmakers altijd moeten controleren of potentiële klanten daadwerkelijk zijn wie ze zeggen te zijn. Ook de omgeving moet altijd in de gaten gehouden worden. Wanneer een slotenmaker een voordeurslot opent voor iemand die niet de bewoner van het pand is, kan hij hiervoor juridisch eveneens aansprakelijk worden gehouden.

Een slotenmaker moet zich ten slotte te allen tijde bewust zijn van zijn rechten. Voor hij zaken met iemand doet, moet hij zeker weten dat hij de situatie juist heeft ingeschat. Op werk kan hij met allerlei mensen in aanraking komen – inbrekers, kwade ex-partners, zakelijke kennissen en bezorgde familieleden – en in al die gevallen moet hij weten hoe problemen opgelost kunnen worden!

Wil jij meer kennis op doen? Neem dan contact op met uw slotenmaker in Utrecht, en vraag naar aanbevelingen en eventuele aanbiedingen rondom services en diensten die zij aanbieden.

http://www.locksecure.nl

 

 

Is slotenmaker een gevaarlijk beroep?