Wistjij
Image default
Gezondheid

Is het nuttigen van caseïne aan te raden?

De afgelopen jaren is een nieuwe rage te vinden op het internet. Dat is voor een groot gedeelte te danken aan Instagram. Instagram staat namelijk bomvol met zogeheten fitgirls en fitboys. Dergelijke mensen proberen op een zo efficiënt mogelijke manier te leven. Dat wil zeggen; de juiste dingen eten en een x aantal uur per dag in de sportschool door te brengen.

 

Een belangrijk onderdeel heirbij is het nuttigen van zogeheten eiwitshakes. In ons artikel ‘Wat zijn de verschillen tussen caseïne en whey?’ hebben we het verschil uitgelegd tussen de twee meest voorkomende soorten eiwitshakes. In dit artikel kijken we naar het nuttigen van caseïne; is dat aan te raden? Ja of Nee?

 

Ja, absoluut

Het antwoord op bovenstaande vraag is erg eenduidig. We hebben het al in de kop van dit stukje tekst voor je gezet; ja, het is absoluut aan te raden om caseïne te nuttigen.

 

Caseïne is onmisbaar in het proces om een gespierde man/vrouw te worden. Als je een gespierd lichaam wilt hebben, zijn enkele componenten erg belangrijk. Eén van die componenten is eiwitten. Je lichaam heeft eiwitten nodig om je spieren sterker te maken én om je hersteltijd te verkorten.

 

Uit verscheidene onderzoeken is gebleken dat caseïne de meest efficiënte werking heeft. Bij caseïne is er namelijk sprake van een langzame verwerking van de aminozuren.

 

Als jij een caseïne shake nuttigt, zit deze shake boordevol aminozuren. Deze aminozuren heb je nodig om je spieren te laten herstellen én om je spieren sterker te laten worden. Het lichaam heeft echter bij caseïne langer de tijd nodig om de aminozuren op te nemen. Doordat je lichaam er langer over doet, worden je spieren ook gedurende een lange(re) periode sterker gemaakt. Hierdoor zullen je spieren sneller gaan groeien.

 

Overigens is het ook nuttig om caseïne te nuttigen indien je af wilt vallen. Daarover kan je meer lezen in ons artikel ‘Wat zijn de voordelen van caseïne?’.

Is het nuttigen van caseïne aan te raden?