Wistjij
Image default
Gezondheid

Hoe kun je het beste angsten overwinnen?

Veel mensen ervaren angsten voor verschillende dingen. Dit is tegenwoordig ook niet heel gek. Er zijn ontzettend veel prikkels en dingen in je omgeving waardoor veel mensen angsten kunnen krijgen. Een angst bestaat meestal uit een trauma, maar dit hoeft niet een heel ernstig trauma te zijn. Iedereen is verschillend en dat maakt een angst soms ook lastig te verliezen. Het is belangrijk dat er wordt uitgezocht hoe de angst is ontstaan en dit bij de kern aan te pakken. Er zijn verschillende manieren voor angsten overwinnen. Een goede methode is de Nucleus methode, wat dit precies is vertel ik verder in dit artikel! 

Hoe werkt de Nucleus methode?

De Nucleus methode is een manier om je angsten te overwinnen. Normaal gesproken kunnen je gevoel en je ratio goed samenwerken, bij een angst gaat dit dus niet meer samen. Je hebt bijvoorbeeld een angst waarvan je weet dat hier geen angst voor nodig is en toch ervaar je dit. De Nucleus methode zorgt ervoor dat deze twee weer in verbinding komen. Je linker en de rechterhersenhelft moeten weer gaan samen werken. 

De bedoeling van de Nucleus methode is dat een negatieve ervaring omgezet moet worden in een positieve ervaring om de angst te overwinnen. Wanneer deze twee weer samen gaan, zal je gevoel, je gedachte en gedrag gaan veranderen. Zo kun je over je angst heen komen. Dit kan natuurlijk bij de een sneller gaan als de ander, maar daar moet je niet aan denken. 

Iedereen is uniek en daarom kan het overwinnen van je angst bij de een sneller gaan als de ander, het meest belangrijke is dat je er overheen komt en dat kan gedaan worden door de Nucleus methode. Wil je hier graag hulp bij? Maak dan een afspraak met Nucleusnu.nl en overwin je angst!