Wistjij

Verschillende soorten luchtbuksen

Net als bij messen, katapulten, zwaarden en vuurwapens komen ook luchtbuksen in verschillende vormen en maten.  Een luchtbuks kan je bijvoorbeeld in pistoolvorm kopen, maar ook in de vorm van een groot jachtgeweer. Hiernaast zijn er nog diverse verschillen in de werking van de luchtbuks. Uiteraard zijn er ook verschillende merken onder de luchtbuksen. In dit artikel ga ik u meer uitleg geven over de werking.

Veerdruk

Om te beginnen zijn er de luchtbuksen waarbij een veerdruksysteem wordt gebruikt. Dit veerdruksysteem zorgt ervoor dat er door middel van een zuiger luchtdruk wordt opgebouwd, die vervolgens met hoge snelheid door een veer naar voren wordt geduwd. Dit gebeurt allemaal in een cilinder, aan de andere kant van deze cilinder bevindt zich de opening van de loop. De veer moet gespannen worden door spierkracht te gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop dit wordt gedaan. Er zijn luchtbuksen met een zogeheten ‘knikloop’, om deze op spanning te brengen moet de loop ongeveer 100 graden omlaag worden geknikt. Bij andere soorten luchtbuksen wordt gebruik gemaakt van een spanhendel aan de zijkant van het wapen of onder de loop. Wanneer je bij deze wapens de trekker overhaalt, wordt de zuiger losgelaten en zo de kogel afgevuurd. Hierna zal je het wapen opnieuw op spanning moeten brengen.

Gasdruk

Onder de luchtbuksen die op gasdruk werken, zijn ook verschillende soorten. Sommige hebben een vast gasreservoir en bij andere luchtbuksen zijn deze van het wapen af te halen. In dit gasreservoir zit perslucht of CO2 onder hoge druk. Bij deze wapens moet de gasdruk bij elk schot worden opgebouwd door de schutter. Naast deze exemplaren zijn er ook nog buksen die aan zogeheten spanhendel aan de zijkant hebben. Met deze spanhendel kan de druk in één slag worden opgebouwd. Als laatste zijn er nog pompbuksen, bij deze wapens moet de schutter meerdere pompslagen maken om de druk op te bouwen.

Wanneer je bij luchtbuksen op gasdruk de trekker overhaalt, wordt er een ventiel geopend waardoor een specifieke hoeveelheid gas vrij komt. Dit gas zorgt ervoor dat de kogel naar voren schiet. Luchtbuksen op gasdruk hebben tegenover de luchtbuksen op veerdruk een groot voordeel qua tegenslag. Bij veerdruk krijgt de schutter eerst een tegenslag, maar wanneer de veer aan het einde is krijgt de schutter een negatieve tegenslag. Bij luchtbuksen op gasdruk is er weinig tot geen merkbare terugslag.

De luchtbuksen op gasdruk maken gebruik van een duurder mechanisme, hierdoor zullen deze bij aanschaf ook duurder zijn. Luchtbuksen op gasdruk kunnen ook gevaarlijker zijn vanwege de hoge drukniveaus die op het wapen kunnen staan. Een ander voordeel van luchtbuksen op gasdruk is dat deze meerdere keren achter elkaar kunnen vuren, zonder dat tussendoor gas opgebouwd hoeft te worden. Dit tegenover de luchtbuksen op veerdruk waar je de veer na elk schot weer moet terugplaatsen.

Uiteraard komen luchtbuksen ook in verschillende vormen en maten. Zo heb je grote verschillen in de grootte van de wapens. Kleine luchtbuksen in pistoolvorm zou je bijvoorbeeld met één hand kunnen afvuren, terwijl voor de grotere jachtwapens wel degelijk twee handen nodig zijn. Op de grotere geweren kan je ook toevoegingen zetten. Hierbij kan je denken aan een lens waardoor je kan kijken die dient als soort verrekijken. Ook kan je pootjes monteren waardoor je het wapen op de grond kan zetten.

Koop je buks in ieder geval bij een specialist als buitenmenswebshop.nl. Zo weet je zeker dat je er eentje van hoge kwaliteit koopt. Wel zo belangrijk!


Dé plek om een caravan of camperbus te kopen

Wilt u op vakantie in eigen land of wilt u zelf met de caravan naar bijvoorbeeld Frankrijk rijden? Zoekt u echter nog een goede plek waar u een caravan of camperbus kunt kopen? Dan is het aan te raden om het aanbod van Campolife eens te bekijken. Deze aanbieder heeft een groot aanbod aan caravans en campers van diverse toonaangevende merken. Al meer dan 50 jaar staan zij voor kwaliteit, service en een persoonlijke benadering. Naast dat u het aanbod online kunt bekijken, wordt u dan ook hartelijk ontvangen in hun showroom. Hier vindt u zowel nieuwe als tweedehands caravans en campers. Daarnaast zit u bij deze specialist ook goed voor voortenten en diverse kampeeraccessoires. U kijkt uw ogen uit!

Wilt u een nieuwe of tweedehands caravan kopen?

Als u een caravan wilt kopen, heeft u de keuze uit zowel nieuwe als tweedehands modellen. De gebruikte caravans worden, voordat ze in de verkoop gaan, volledig nagelopen. Wanneer er een onderdeel vervangen moet worden, doen de specialisten van Campolife dat zelf in hun werkplaats. Alle tweedehands caravans hebben een BOVAG-garantie. U bent dan ook verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Camperbussen van diverse toonaangevende merken

Naast de caravan is ook het kopen van een camperbus een populaire optie. De camperbussen van Campolife zijn eigenlijk bestelbussen die zijn omgebouwd tot campers. De bussen rijden zeer comfortabel en zijn van alle gemakken voorzien. Wanneer u op vakantie gaat heeft u alle vrijheid en kunt u overal zo naartoe rijden. Wanneer u een camperbus wilt kopen bij deze specialist, heeft u de keuze uit diverse toonaangevende merken. Denk hierbij aan Knaus, Tec, Laika en Mc Louis.

Bekijk hun aanbod online of ga langs

Wilt u een camperbus of caravan kopen van deze specialist? Bekijk dan hun aanbod online of ga langs in hun showroom. Wanneer u nog vragen heeft of advies wilt, kunt u ook altijd contact opnemen met Campolife. Ze zijn zowel telefonisch als via het aanvraagformulier op hun website te bereiken.Tagged with

Ieder seizoen genieten van uw veranda dankzij verandazeilen van deze aanbieder

De beste verandazeilen vindt u bij Zeilmakerij Witte, dé specialist in zeilen voor uiteenlopende doeleinden. Wanneer u een veranda heeft, is het natuurlijk fijn om deze het hele jaar door te kunnen gebruiken. In dit geval zijn verandazeilen de oplossing. Deze worden bevestigd langs de open gedeeltes van uw veranda, waardoor regen en wind geen kans hebben om uw veranda binnen te komen. Zo geniet u niet alleen op de warme zomerdagen, maar ook in de andere seizoenen van uw mooie veranda. Zeilmakerij Witte weet precies hoe u met een verandazeil het best hiervan gebruik kunt maken. Daarom bieden de specialisten van dit bedrijf u altijd een product en service op maat aan.

Een zeil dat volledig op uw veranda aansluit

Veel veranda’s zijn op een unieke manier gebouwd en daarom moeten verandazeilen de juiste afmetingen hebben om effectief te zijn. Om die reden bent u bij Zeilmakerij Witte zeker aan het juiste adres. Niet alleen zorgen zij voor verandazeilen op maat, maar nemen ze u ook de montage uit handen. Zo heeft u geen omkijken naar de toepassing van uw zeil en weet u zeker dat het volledig naar behoren wordt gemonteerd. Dit bedrijf biedt diverse mogelijkheden op het gebied van verandazeilen aan. Van een zeil voor hoge ramen voor veel lichtinval tot een zeil met mat uiterlijk en een deur: alles is mogelijk bij deze zeilspecialist!

Ook het juiste adres voor uw tentreparatie

Wist u dat u hier ook terecht kunt voor een tentreparatie? Tegen een betaalbare prijs zorgen de experts van dit bedrijf ervoor dat uw tent weer als nieuw is. Een tent is gevoelig voor schade wanneer deze veel wordt gebruikt. Daarom is een tentreparatie na verloop van tijd nodig om nog lang gebruik te kunnen maken van een tent. Vooral bij schade aan de wat duurdere tenten is een tentreparatie een goede investering, omdat een nieuwe al snel een hoge prijs heeft. Bekijk de mogelijkheden voor uw tentreparatie bij Zeilmakerij Witte en schroom niet om advies te vragen.Tagged with

Ballonvaren Kempen boven Antwerpen

De Antwerpse Kempen zijn niet alleen bekend om hun sappig dialect, het is ook een prachtige streek. Een ballonvaart Kempen en je bent verkocht, dat geven we je op een briefje. Noord Antwerpen, dat is groen, leuke dorpjes en prachtige stromen die door het landschap meanderen. Een ballonvaart Kempen zorgt voor ontspanning, laat je de streek op een hele nieuwe manier ontdekken en is een fantastische ervaring. Bovendien is een ballonvaart Kempen helemaal niet duur en kan het eigenlijk zowat gelijk wanneer. Contact opnemen met C-Air Ballonvaarten, een datum prikken en voor je het weet hang je in de lucht.

Ballonvaart Kempen op een unieke manier

C-Air Ballonvaarten is al een tijdje dé referentie op het vlak van ballonvluchten. Ze zijn uit het Waasland, maar ook in Antwerpen voelen ze zich thuis. De ervaren piloten van dit bedrijf nemen je mee op sleeptouw en laten je kennismaken met een ballonvaart Kempen. De ideale manier om je favoriete streek eens op een unieke manier te bewonderen. Een ballonvaart Kempen kun je als een romantisch uitje beschouwen, maar net zo goed maak je er een uitstap met de familie van. Ballonvaren is fijn voor iedereen.

 

Dorpen ontdekken tijdens ballonvaart Antwerpen

Een ballonvaart Kempen bestaat uit ongeveer een uurtje vliegen, maar het totale concept houdt veel meer in. Zo kan je voordien samen met de piloot aan de slag om de luchtballon waarmee je boven de Antwerpen gaat vliegen, helemaal op te tuigen. In geen tijd stomen jullie de luchtballon klaar en kom je alles te weten over de materie.

Zo is een vluchtje met de ballon niet enkel leuk, maar ook leerrijk. Eens de ballon klaar is en uitgebreid gecontroleerd is, is het effectief tijd voor je ballonvaart Kempen. Een sensatie die zoals aangegeven ongeveer een uurtje in beslag neemt. Dorpjes als Arendonk, Beerse en Vosselaar schuiven onder je door, maar de kans dat je Turnhout en Herentals ziet is ook groot. Hoog in de lucht geniet je optimaal van deze streek en is het puur genieten.

 

Een balloncertificaat als aandenken

Eens terug met de voetjes op de grond is de beleving nog niet afgelopen. Er is nog tijd voor een hapje en een drankje en je krijgt een balloncertificaat. Een aandenken aan je ballonvlucht over Antwerpen. Je kan dit netjes aan de muur hangen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Vooral de kids zijn hier heel blij mee en koesteren dit certificaat als was het goud. Meer weten over ballonvaren boven de Kempen? Contacteer C-Air en kies voor het luchtruim!

https://www.cair-ballonvaart.be


Tagged with
Wistjij

Veel caravanonderdelen van Fendt en Hobby

Bezit u een caravan van het merk Fendt of Hobby en gaat u hier vaak mee op vakantie? Ondanks de goede kwaliteit van deze merken zorgt gebruik uiteraard voor slijtage. Af en toe zullen er dan ook caravanonderdelen vervangen moeten worden. Als u de juiste onderdelen bestelt en deze vakkundig installeert, ziet uw caravan er snel weer uit als nieuw. Een van de betere leveranciers van caravanonderdelen van Hobby en Fendt is Waterland. In deze webshop kunt u allerlei onderdelen bestellen. Denk aan verlichting, eindkapjes, koelkastbakken en tapijtlopersets. Onder de categorie ‘interieur’ vallen daarnaast ook kastgrepen, afdekplaten en muurbeugels. Bij ‘exterieur’ vindt u onder andere bumpers, deuren en velgen. Heeft uw caravan een nieuw onderdeel nodig? Dan weet u nu waar u deze kunt bestellen!

Als camperbezitter slaagt u hier ook

Waterland verkoopt, naast caravanonderdelen, ook veel verschillende camperonderdelen. Ook als campereigenaar kunt u hier dus terecht voor diverse onderdelen voor uw kampeermiddel. Of het nu gaat om lampen, kranen of sloten; deze webshop heeft het allemaal en nog veel meer! U vindt hier dan ook zeker de benodigde camperonderdelen voor het interieur of exterieur van uw camper.

Maak uw kampeeruitrusting compleet

Naast caravanonderdelen en camperonderdelen, bent u bij Waterland ook aan het juiste adres voor vele andere kampeerbenodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan tenten, luchtbedden, stoelen, tafels en zwembaden. Alles waarmee u in luxe kampeert bestelt u eenvoudig in deze webshop. Zo heeft u snel een uitgebreide kampeeruitrusting en kunt u optimaal genieten van uw welverdiende vakantie.

Altijd voordelig shoppen!

Bij Waterland betaalt u nooit te veel. Deze leverancier hanteert namelijk scherpe prijzen en heeft vaak mooie aanbiedingen. Zo haalt u voor een zeer aantrekkelijke prijs kwalitatieve kampeerspullen in huis. Kijk in de webshop dan ook zeker bij ‘aanbiedingen’ en ‘op=op’. Wie weet zit er wel een hele mooie aanbieding voor u tussen en bent u nóg voordeliger uit dan u dacht!Tagged with
Wistjij

De escape room in Gelderland is erg divers

Bij de leuke escape room in Gelderland zal je versteld staan van de aantallen en de verschillende verhalen die er zijn. Het bijzondere aan deze escape room in Gelderland is dat deze heel divers is en dat er iedere keer weer een nieuw verhaal is. Je kunt kiezen uit 3 verschillende ruimtes waar je aan kunt deelnemen. Daarnaast is er ook nog een ruimte beschikbaar waar bijvoorbeeld feestjes kunnen gegeven voor kinderen. Deze escape room in Gelderland is dan helemaal kindvriendelijk gemaakt, wart betekent dat alle sop een bepaalde hoogte wordt neergelegd en een bepaalde graad van moeilijkheid heeft. Je kunt niet aan kinderen vragen om hele complexe vraagstukken op te lossen, want simpelweg zijn zij gewoon nog niet zover.

 

Verrassen

Laat je verrassen in de escape room in Gelderland, want je zal veel te maken krijgen met opdrachten waar je niet direct het antwoord op weet. Daarom is het heel belangrijk dat je gaat samenwerken. Dat is een van de meest belangrijke stappen wanneer je gaat deelnemen aan een escape room in Gelderland. Je moet wel samenwerken om sommige opdrachten op te kunnen lossen. Denk aan het opstapelen van blokken, waar je nooit alleen bij kunt en dus een soort toren van elkaar moet maken om die hoogte te bereiken.

 

Samenwerken

Het meedoen aan een escape room in Gelderland is een vorm van teambuilding en het kan ook gewoon leuk zijn om dit als een feestje te doen. Het is niet een standaard uitje wat je met iemand gaat doen en is daarom ontzettend leuk om te doen. Laat je niet gek maken wanneer je in een escape room in Gelderland bent, want er is altijd een manier om naar buiten te komen, je moet alleen rustig blijven en naar de oplossing zoeken. Kom jij binnen de tijd buiten? Boek een ruimte en ga aan der slag!

 

 
Wistjij

Bestel eenvoudig de Thule Coaster XT online

ActiveStyle is dé webshop waar u de Thule Coaster XT koopt. In deze webshop profiteert u van scherpe prijzen, uitstekende service en een snelle levering. Wanneer u op werkdag vóór 17.00 uur bestelt, wordt uw aankoop dezelfde dag nog verzonden. Wanneer u komend weekend graag eropuit wilt gaan en graag een kwalitatieve fietskar én wandelwagen in één wilt bestellen, kunt u altijd bij ActiveStyle terecht voor goede kwaliteit.

De kracht van de Thule Coaster

U leest het goed: de Thule Coaster XT is een fietskar en een wandelwagen in één. Dit betekent dat hij heel eenvoudig is om te vormen tot een wandelwagen wanneer u bijvoorbeeld de fiets even wegzet om met uw kind(eren) een wandeling door het park te maken. Bovendien geeft deze fietskar u bij iedere tocht een veilig gevoel. Dit garandeert de Thule Coaster XT door de stevige materialen waaruit hij is gemaakt, terwijl zijn lichte gewicht blijft behouden. Zo ervaart u daadwerkelijk dat u op een veilige manier de weg op kunt, zelfs wanneer de ondergrond niet helemaal van goede kwaliteit is. De veiligheid van uw kind(eren) staat immers voorop! De Thule Coaster XT wordt geleverd inclusief fietstrailer- en wandelkit. U bevestigt de fietskar stevig aan de fiets met behulp van Thules gepatenteerde ezHitch™.

De uitstekende service van deze aanbieder

Naast een snelle levering van uw product, profiteert u bij ActiveStyle ook van 14 dagen herroepingsrecht. De kans is bij de Thule Coaster XT erg klein, maar mocht u onverhoopt toch niet helemaal tevreden zijn, kunt u zonder problemen uw product terugsturen. Zo koopt u snel, simpel en eenvoudig uw Thule Coaster XT met een zeker gevoel. Wilt u liever direct de Thule Coaster XT met eigen ogen zien voordat u deze aanschaft? Dan gaat u langs in de winkel van ActiveStyle in Mierlo. Hier staan de medewerkers u graag te woord om uw vragen te beantwoorden en advies te geven.

https://activestyle.eu/nl/


Tagged with
Wistjij

De rijke kaashistorie van Nederland

Nederland staat bekend als kaasland, een bekend voorbeeld is de Old Amsterdam cheese store Amsterdam. Nederland is echter niet als eerste in staat geweest kaas te maken. De nomaden zouden 6000 jaar geleden bij toeval kaas hebben ontdekt. Daarna werd kaas ook gemaakt in de Zwitserse Alpen. Toch denkt men gelijk aan Nederland als men het over kaas heeft. Hoe is dat zo gekomen?

Geschiedenis Nederlandse kaas

Nederland was er wél erg vroeg bij. Al in 800 voor Christus werd er in Nederland kaas gemaakt. Vooral uit Noord-Holland, Friesland en Zuid-Holland kwam veel kaas vandaan. Dit kwam, omdat deze provincies uitermate geschikt waren voor het houden van melkvee, door de natte bodem.

Middeleeuwen

De productie van kaas begon in de middeleeuwen erg toe te nemen. Dit kwam, omdat de vraag naar kaas steeds groter werd. In de middeleeuwen begon Nederland met het exporteren van kaas naar het buitenland. In de gouden eeuw was kaas ook een belangrijk export product. In de gouden eeuw kreeg Nederland ook de naam “kaasland”. Kaas is zo’n goed exportproduct, omdat kaas erg lang houdbaar is. Nederland exporteerde vooral kaas naar het Middellandse Zeegebied en naar Duitsland.

Laatste eeuwen

De productie van kaas werd door de jaren heen steeds verder ontwikkeld, versneld en verbeterd. Men begon met kaasmaken door het gebruik van potjes met gaatjes, waarin de samengeklonterde melk vermengd met stremsel kon drogen. Later ging men over op het kaasmaken op de boerderij. Aan het eind van de 19e eeuw kwamen de eerste zuivelfabrieken. Deze fabrieken namen het grootste deel van de kaasproductie over. Nog steeds is Nederland 1 van de grootste kaasmakers in Europa.

Nederlandse kaas en nu

Nederland is nog steeds dol op kaas. Per jaar eten Nederlanders gemiddeld ongeveer 15 kilogram kaas per persoon. Slechts 3% van heel Nederland eet geen kaas. Niet zo gek dat Nederland als kaasland wordt gezien. Nederland exporteert nog steeds zo’n 650 miljoen kilo kaas per jaar. Daarmee is Nederland de 4e grootste kaasproducent van heel de wereld. Kaas van Nederlandse bodem heeft een aparte smaak die erg veel mensen kunnen appreciëren. In Nederland zelf zijn vooral de streekproducten erg populair. Denk bijvoorbeeld aan Old Amsterdam Cheese of Edammer kaas

Kaas en Amsterdam

Amsterdam is een van de steden waar de meeste kaas wordt gegeten. In Amsterdam zijn er dan ook tal van winkels waar je kaas kunt kopen en eten. Als je nou op zoek bent naar een goede cheese store Amsterdam, kun je het beste gaan naar Old Amsterdam Cheese store. Deze cheese store in Amsterdam is van alle markten thuis. Zo kun je bijvoorbeeld kazen proeven en is eigenlijk elke soort Nederlandse kaas er wel te vinden. Daarbij heeft Old Amsterdam Cheese 3 schitterende kaaswinkels in Amsterdam waar je zeker een keer langs moet gaan.

https://oldamsterdamcheesestore.com/

Van leek naar e-smoker meester

 

E-smokers. De één begint ermee om van het reguliere roken af te stappen, de ander is simpelweg nieuwsgierig naar de populaire smaken en apparaatjes. Of het nou om je gezondheid gaat of over het genieten, als je net komt kijken in de wereld van e-smokers zijn er een overweldigend aantal producten beschikbaar. Dus het is wel handig om je even goed voor in te lezen, en dat kan hier! 

Een eerste e-smoker aanschaffen. Waar moet je op letten?  

Dankzij het gigantische aanbod is het niet makkelijk om snel een keuze te kunnen maken tussen eerste aankopen. Een complete lijst van mogelijkheden zou deze compacte gids dan ook niet zo compact meer maken. Het is bij een eerste keuze wel handig om op de dingen te letten die voor jou belangrijk zijn. Ben je een recreatief gebruiker, dan is een kleine batterij van 650 mAh misschien wel voldoende. Gemiddeld duurt het echter drie uur voor een e-smoker batterij is opgeladen, dus ben je iemand die rookt omdat het nodig is, dan is 2000 mAh of meer misschien een betere oplossing. Zo’n batterij gaat tenslotte tot wel twee dagen mee.  

Nu hoef je niet meteen de allerduurste smoker te kopen om erachter te komen wat voor jou fijn is. Een upgrade kan later altijd nog mocht het dampen je bevallen. Echter is het wel geadviseerd om op te letten bij ‘’extreem goedkope’’ namaakmodellen. Deze blijken na aankoop toch te goedkoop in hun productie en zorgen voor een vervelende ervaring. Meestal is een starter set van een gerenommeerd merk een beter idee. Merken zoals Justfog en Eleaf krijgen vaak hoge waarderingen. Een elektrische sigaret kopen? Je mag er best even de tijd voor mag nemen. 

 

Wat is een e-sigaret of e-smoker nou precies? 

Een E-smoker is een elektronisch apparaat dat bestaat uit een batterij, een tankje voor de vloeistof (ook bekend als een clearomizer), en een gloeidraad met katoen genaamd een coil. Het werkt als volgt: Je drukt op de knop van de e-smoker, waardoor de gloeidraad begint op te warmen en de vloeistof die in het katoen is getrokken langzaam verdampt. Deze vapor (hetgeen damp betekent, vandaar dat de activiteit ook wel eens vapen genoemd wordt) adem je dan in via het mondstukje. Hier zit ook al een essentieel verschil met gewoon roken. Er wordt dus niets verbrand zoals bij een gewone sigaret, maar enkel verdampt. Hierdoor is het roken ook anders, want bij een hijsje hoef je veel minder kracht te zetten. Zuig je te hard op het mondstuk, kan het zelfs zijn dat er iets van de vloeistof in je mond komt, hetgeen ronduit vies is. 

En welke smaak dan? 

Het is beter om geen echte sigarettensmaak te verwachten bij een e-sigaret. Althans, nog niet. Alleen al door het verdampingsproces en de andere samenstelling van de vloeistof vergeleken met tabak is de smaak sowieso anders. Er zijn wel wat soorten die een beetje in de buurt komen, maar uiteindelijk is het je eigen keuze hoever je gaat met smaakjes en soorten. Je kunt tegenwoordig zelfs gaan voor ‘’aardbeien smaak’’ en nog tal van soorten die je zelf misschien niet eens kon verzinnen. Kijk hier voor het e-sigaret vloeistoef aanbod. Liever toch een meer traditionele liquid? Dat kan bijvoorbeeld deze Hangsen Liquid zijn. De meeste fysieke winkels bieden je ook aan terplekke iets uit te testen, en soms ook proefpakketten voor thuis.  

Wat met name handig is om te begrijpen als het om smaken gaat is dat in elke liquid VG (Vegetal Glycerin) en/of PG (Propylene Glycol) bevat. Dit zijn stofjes die zorgen voor de hoeveelheid damp, rookervaring, en binding. Een liquid die volledig uit VG bestaat wordt eigenlijk alleen maar gebruikt bij een overgevoeligheid voor PG, hetgeen handig is om uit te testen. Tevens is zo’n substantie door haar stroperigheid niet geschikt voor elke e-smokerwaar op gelet moet worden bij aanschaf. Verder zorgt VG over het algemeen voor meer damp, en is PG beter voor de levensduur van de coil 

 

Rekening houden met onderhoud

Het is handig om de verdamper tenminste één keer per week schoon te maken met warm water om een vieze nasmaak te voorkomen. Meestal vervang je om de één of twee weken sowieso de coil in verband met het katoen dat de vloeistof niet goed meer opneemt. Dit is dan een goed moment om ook schoon te maken. Het mondstuk het liefst elke dag. Adviseerbaar is om de handleiding te lezen van je apparaat voor de juiste vervanging, en een zeef te gebruiken bij het reinigen om te zorgen dat er geen kleine onderdelen in de gootsteen verdwijnen.  

En nu puffen 

Met deze informatie bent u hopelijk beter op de hoogte als het gaat over e-smokers, de aanschaf ervan, en alles wat erbij komt kijken.  

http://www.wizzits.com


Tagged with
Wistjij

Met een vaarbewijs veilig het water op

Varen is heerlijk, maar het moet wel verantwoord gebeuren. U kunt niet met alle vaartuigen zomaar het water op. In sommige gevallen heeft u een vaarbewijs nodig. 

Soorten vaarbewijzen 

Bewijs I heeft u nodig, als uw vaartuig sneller kan dan 20 kilometer per uur, maar minder dan 15 meter is. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor een waterscooter. U kunt vervolgens op kleinere wateren varen. Naast bewijs I heeft u bewijs II nodig als u in Nederland ook op het IJsselmeer wilt varen, het Markermeer, het IJmeer, de Waddenzee, de Westerschelde, de Oosterschelde, de Eems en Dollard. 

Optimale voorbereiding met een cursus 

Om één of beide vaarbewijzen te halen, moet u een examen afleggen. Het is belangrijk om u hier goed op voor te bereiden. Dit kan door middel van een cursus. Het lesmateriaal is hier vaak ook al bij inbegrepen. Er zijn vaak verschillende pakketten mogelijk. 

Varen in het buitenland 

Met een schip op vakantie en varen over buitenlandse wateren is een echt avontuur. Het is belangrijk om uzelf goed te laten informeren welke vaarbewijzen nodig zijn in de landen waar u doorheen vaart. Bewijs I, het ICC for inland waters, is bijvoorbeeld verplicht in Frankrijk bij een boot van minder dan 20 meter lang met een motor van meer dan 6 pk. U kunt dan op de binnenlandse meren en kanalen varen. Wilt u ook voor de kust varen? Dan heeft u ook bewijs II nodig, het ICC for inland and coastal waters. Met een vaarbewijs kunt u veilig het water op.