Wistjij
Gezondheid

Groeien met supplementen?

Binnen de sportwereld worden supplementen steeds vaker gebruikt, met name de wat fanatiekers sporters maken hier gebruik van. Vroeger maakte bijna niemand van dit soort supplementen gebruik met uitzonderdering van bodybuilders. De trend is steeds meer aan het groeien dat ‘normale’ sporters en met name mensen die sportscholen bezoeken aan de supplementen gaan. Veel mensen denken dat het een soort doping is maar dat is geheel onjuist.

Veel supplementen zijn met gewone ‘legale’ materialen gemaakt en zijn niet schadelijk voor het menselijk lichaam. Het is belangrijk dat je gewoon blijft doortrainen anders heeft het gebruik van supplementen helemaal geen zin. Onder fanatieke sporters is met name eiwitten genaamd Whey Protein een bekend fenomeen. Dit product zorgt ervoor dat je spieren sneller zullen groeien en tevens zullen herstellen na een zware training. Pre-workout is ook zeer geliefd onder sporters, dit is echter wel wat slechter dan gewone eiwitten. Hier zitten namelijk producten in verwerkt die gelijk staan aan een X aantal red bull blikjes, je krijgt er een gigantische energy boost van maar het is niet helemaal goed voor je lichaam. Het gevolg van inname is dat je langer volhoudt en dus meer herhalingen kan doen met als gevolg dat je nog meer kracht opdoet en meer calorieën verbrandt dan normaal.

Om spieren aan te maken is voeding misschien nog wel het belangrijkste. Sommige experts beweren zelfs dat je voedingspatroon nog belangrijker is dan het trainen zelf. Als je meer spiermassa wilt opbouwen en wilt groeien is het handig om een voedingsschema op te laten stellen en om je in dit proces goed te laten begeleiden door bijvoorbeeld een personal trainer. Ben je opzoek naar supplementen voor gewrichten of naar natuurlijke bloeddrukverlagers neem dan eens een kijkje op de website van Oligo Pharma, dé leverancier op het gebied van allerlei soorten supplementen.

Groeien met supplementen?