Weet jij wat een AED is?

Aed’s in Nederland

Nederland is een van de landen met de meeste Aed’s per 100.000 inwoners dat is niet zomaar zonder reden. Er is namelijk veel actie ondernomen door verschillende stichtingen en buurt commissies om van Nederland een voor zover mogelijk een hart veilig land te maken. In Nederland zijn er bovendien ruim 170 duizend burgerhulpverleners die getraind zijn om een Aed in te zetten. Alhoewel Nederland op veel gebieden voorop loopt zijn we er nog lang niet, zo heeft nog niet iedereen binnen 6 minuten een aed in handbereik. Er zijn helaas ook nog geen wetten die aed’s verplichten op bijvoorbeeld de werkvloer, scholen of universiteiten. Ook hangen er nog steeds veel aed’s binnen bij bedrijven een Aed is een duur apparaat en alhoewel mensen niet snel een gestolen aed zullen kopen, vinden veel bedrijven en instellingen het nog een obstakel om de aed buiten te hangen.

Wat is een Aed

AED’s zijn voortgekomen uit handmatige defibrillators die vooral in ziekenhuizen worden gebruikt. Dat betekend niet de een aed (automatische externe defibrillator) minder goed werkt. Het enige nadeel is dat electroden bij gebruik van de aed vervangen dienen te worden voor een nieuwe set. Gelukkig heeft de overheid besloten om nieuwe electroden te vergoeden waardoor de drempel voor het aanschaffen van een aed nog lager is komen te liggen.

 

 

 

Wat is een Handmatige defibrillator?

Deze medische apparatuur is aanwezig in een ziekenhuisomgeving zoals een, operatiekamers en andere locaties met de aanwezigheid van artsen. Het gebruik ervan is alleen bedoeld voor getrainde professionals omdat het handmatig moet worden geregeld. Het apparaat wordt gevormd door twee peddels die een geleidende gel ontvangen en over de thorax van de patiënt worden geplaatst.

 

Wat is een Aed?

De automatische externe defibrillator of AED heeft dezelfde functie als de handmatige apparatuur, maar kan door leken worden gemanipuleerd, omdat de werking ervan eenvoudiger is. De defibrillator controleert zelf het hartritme van de patiënt en past zich, indien een elektrische schok nodig is voor het normaliseren van de slagen, aan de juiste energiebelasting aan. Het gebruiksgemak maakt het mogelijk dat de redding door iedereen kan worden gedaan.Tagged with

Mythes rond Fysiotherapie

Fysiotherapie is inderdaad de veiligste en meest effectieve alternatieve behandelingsmethoden die vandaag beschikbaar zijn; vooral voor personen die regelmatige fysieke activiteit vereisen, maar niet in staat zijn om te presteren als gevolg van organische, spier- of neurologische laesie. Er zijn echter mensen die twijfels en zorgen hebben over de veiligheid en werkzaamheid van fysiotherapie voor de behandeling van pijn, mobiliteitsproblemen, herstel en revalidatie na operaties.

Je hebt misschien veel gehoord of geruchten, mythen en misvattingen over fysiotherapie en fysiotherapeuten. Het wordt aanbevolen om uw vragen te wissen om te profiteren van een van de meest erkende en oude vormen van alternatieve therapie.

Een veel voorkomende mythe over PT / therapeuten is dat chiropractoren en fysiotherapeuten niet kunnen samenwerken. Het feit is dat chiropractortherapie en fysiotherapie elk helpen positieve effecten van de ander te bereiken door de weefsels te stabiliseren en een gezonde bloedsomloop te herstellen. Het wordt echter in sommige situaties aanbevolen om de twee therapieën niet tegelijkertijd te gebruiken. Uw zorgverlener of therapeuten zijn de beste mensen om uit te leggen waarom u chiropractie en PT niet tegelijkertijd kunt gebruiken. Maar anders vullen beide vormen van alternatieve geneeskunde in de meeste gevallen de positieve effecten aan.

Algemeen wordt aangenomen dat PT-sessies vrij duur zijn, wat deels waar is. Bovendien moet je misschien een flink aantal sessies volgen om verlichting te krijgen. Het is echter belangrijk om te weten dat de meeste verzekeringsmaatschappijen fysiotherapiekosten dekken en voordat u de optie van fysiotherapie uitschakelt, is het beter om uw verzekeringsvertegenwoordiger te raadplegen. In het ergste geval, als uw verzekering uw sessiekosten niet dekt, hebt u nog een paar opties. U kunt met uw therapeut spreken om de kosten van de therapie in maandelijkse termijnen te breken, zodat u gemakkelijker kunt betalen. U kunt altijd met uw therapeut praten over korting of concessie in plaats van uw financiële tegenspoed. Het zal u verbazen dat fysiotherapeuten hun best doen om patiënten in nood te helpen.

Er is een misvatting dat fysiotherapieoefeningen zich richten op belangrijke spiergroepen zoals het kniegewricht of het nekgebied. In werkelijkheid helpt fysiotherapie bij het versterken en stabiliseren van alle vitale structuren van uw axiale en para-axiale skelet. Deze oefeningen en manipulatie ondersteunen niet alleen uw spieren, maar ze verwijderen ook stress en spanning uit kleine spiervezels, pezen en ligamenten. Over het algemeen is het doel van uw therapeut om uw spieren en botten sterker te maken om betere ondersteuning te bieden aan hard bindweefsel en zacht ondersteunend stroma.

Een andere misvatting is dat de fysiotherapeut alles in één tot twee sessies kan oplossen. Hoewel, fysiotherapie de meest effectieve en krachtige vorm van alternatieve therapie is die kan helpen bij het stabiliseren van ernstige en chronische verwondingen met een niet-chirurgische en een niet-farmacologische aanpak; het duurt echter even voordat therapie tot vruchtbare resultaten leidt.

Fysiotherapeuten zijn getraind in het begrijpen van pathofysiologie van gewrichten, weefsels en spieren; soms is de schade echter zo ernstig dat uw fysiotherapeut mogelijk meer sessies nodig heeft om remissie te produceren. Bovendien is het doel van therapie het bevorderen van het natuurlijke genezingsproces door de spieren en weefsels een ideale omgeving te bieden. Dit proces kan enige tijd duren, maar de effecten zijn langdurig en permanent.

Het komt echter vaak voor dat fysiotherapie alle aandoeningen van het bewegingsapparaat kan genezen. Nogmaals, het is niet nodig omdat in een aantal situaties de oorzaak van chronische rugpijn of pijnlijke weefsels geen letsel is. Soms kan uw fysiotherapeut u alleen begeleiden om uw houding te verbeteren of uw rug te stabiliseren terwijl u zit of loopt. Het betekent niet dat de kennis van uw therapeut schaars is of dat u een andere arts nodig heeft.

De oorzaak van pijn of ongemak is niet altijd een organisch probleem. Soms vormen een onjuiste houding of slechte fysieke stabiliteit stress en spanning op ondersteunende ligamenten of zachte weefsels die kunnen leiden tot een beperkt bewegingsbereik en pijnlijk ongemak. Dit kan worden beheerd door houdingsbeheer en eenvoudige houdingsstabiliserende oefeningen. Het komt erop neer dat je niet teleurgesteld wordt als je therapeut geen speciale fysiotherapie-technieken op je gebruikt.

Als je nog steeds misvattingen, vragen of bedenkingen hebt bij fysiotherapie vleuten, maak dan een afspraak en praat met een therapeut om meer te weten te komen over holistische genezing.

https://www.therapiecentrumvleuten.nl/


Tagged with

Wist jij dat laserontharing vergoed kan worden?

Wanneer wordt laserontharing vergoed?

Als je last heb van ongewenste haargroei of overbeharing kan een permanente ontharingsbehandeling met lasertechnieken uitkomst bieden. Al na een eerste behandeling vermindert de haargroei aanzienlijk en na een aantal herhalingen voelen de behandelde gebieden zijdezacht aan. De lasertechnieken zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen doordat de methoden lange termijn uitkomsten voor zowel mannen als vrouwen bieden.

Bekijk hier de mogelijkheden met laserontharing in amsterdam

 

Bespaar geld door aanspraak te maken op de aanvullende zorgverzekering

Laserontharing is echter niet de goedkoopste manier om van ongewenste haargroei af te komen omdat er gebruik van geavanceerde apparatuur wordt gemaakt. Daarnaast zijn er een aantal herhalingsbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Er kan echter een hoop geld in de portemonnee worden gehouden door na te gaan of behandeling vanuit de (aanvullende) zorgverzekering wordt vergoed. Laserontharing behandelingen worden soms eenmalig, deels of zelfs volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Basisverzekeringen vergoeden laserbehandelingen niet.

 

 

Voorwaarden voor een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Helaas worden laserbehandelingen niet voor iedereen vergoed. In de meeste gevallen kunnen alleen vrouwen, met overmatige haargroei in het gezicht, aanspraak maken op een vergoeding. Daarnaast moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan om aanspraak te maken op een vergoeding. Een overzicht van de meest voorkomende voorwaarden vind je hieronder:

  • Er is een verwijzing van een huisarts of (huid)specialist nodig

  • De behandeling wordt uitgevoerd door een specialist die lid is van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

  • De behandelaar staat geregistreerd in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)

 

 

Vraag en kijk de voorwaarden na

Wil je weten of jij aanspraak kan maken op een vergoeding? Neem contact op met de zorgverzekeraar en de zorgverzekeringspolis om te kijken welke voorwaarden van toepassing zijn.

 


TENS geeft pijnverlichting tijdens de bevalling

Ben je zwanger en zie je op tegen de pijn bij de bevalling? Dan is Tens zwangerschap een effectief en betrouwbaar product dat pijnverlichting tijdens de bevalling geeft. TENS staat voor Transcutane Elektro Neuro Stimulatie. Dit product kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en voor de periode erna. Er zijn twee pijn intomende methodes. Bij de ene methode zorgt de afgegeven stroom ervoor dat de pijn min of meer gestopt wordt, waardoor je minder pijn voelt. De tweede methode wordt de pijn tegen gegaan door de aanmaak van lichaamseigen pijn verminderende stoffen (endorfinen). Een samenvoeging van deze twee methodes is het meest doeltreffend. Naast het verlichten van de pijn zorgt TENS er ook voor dat je meer ontspannen voelt. TENS is een volkomen veilig product. De impulsen die je krijgt toegediend zijn zo laag dat dit voor jou en je baby geen negatief effect heeft.

Gebruik Tens voor, tijdens én na de bevalling

Wanneer je gaat bevallen met Tens, dien je de elektroden op 2 plaatsen op je rug te plakken. Tijdens de (voor)weeën plaats je deze hoger op je rug. Deze stimulans dempt de pijn die wordt toegebracht door de baarmoeder. Als de ontsluiting zich aandient, plaats je lager op de rug de elektroden om de pijn bij de ontsluiting te verminderen. Uit ervaring is gebleken dat door het gebruik van TENS de bevalling gemakkelijker verloopt en dat je hierna vlugger weer herstelt bent. TENS kun je ook voor de bevalling gebruiken bij misselijkheid. Tijdens de zwangerschap mag je de elektroden nooit op je buik op rug plaatsen. Na de bevalling kan TENS je helpen om je bekkenbodemspieren, buikspieren en bilspieren te trainen. Daarnaast kan incontinentie door zwangerschap vaak gebruikt worden met de TENS.

Heb je nog vragen over TENS? Via de website kun je ons een bericht sturen of bel op telefoonnummer: Tel: (033) 465-5064.

TENS geeft pijnverlichting tijdens de bevalling


Tagged with

Is CBD olie goed voor je en echt veilig?

Je hebt het misschien gezien in je buurtwinkel, je plaatselijke spa of je koffiehuis op de hoek. CBD, oftewel cannabidiol, wordt gemengd met cocktails, lotions en drankjes. Maar wat is CBD precies? Heeft het echte voordelen voor de gezondheid? Is het zelfs veilig? Wat is CBD eigenlijk?

Om een ​​beter begrip van de stof te krijgen, werd er gesproken met twee wetenschappers op het snijvlak van CBD-onderzoek: Dr. Esther Blessing, universitair hoofddocent psychiatrie aan de New York University, en Margaret Haney, hoogleraar neurobiologie aan het Columbia University Medical Center en directeur van het Marijuana Research Laboratory van de universiteit.

Blessing en Haney zijn het erover eens dat het huidige bewijs suggereert dat CBD veelbelovend lijkt voor het helpen om bepaalde ziektes te behandelen. In juni 2018 keurde de Food and Drug Administration (FDA) de eerste van cannabi afgeleide drug – Epidiolex, die gezuiverd CBD bevat – goed om bepaalde zeldzame infecties van de kinderbevatting te behandelen. Veel van het onderzoek naar CBD bevindt zich echter nog maar in een zeer vroeg stadium en wetenschappers weten er nog steeds weinig van – ook niet met negatieve langetermijneffecten.

Bovendien is het CBD dat beschikbaar is in winkels en online niet gereguleerd door de overheid – wat betekent dat het misschien andere ingrediënten bevat, of zelfs helemaal geen CBD, zegt Blessing. Haney waarschuwt dat veel van de CBD op de markt “slangolie” zou kunnen zijn.

Wat is het verschil tussen CBD en THC dan precies?

De medicinale marihuana, die ook bekend staat als marijuana of pot, is de bladeren en bloemen van de cannabiplant. Cannabidiol is een van nature voorkomende stof die wordt aangetroffen in cannabiplanten. CBD kan worden gewonnen uit dezelfde plant als marihuana, of uit hennep – een andere cannabiplant die nu legaal is in de Verenigde Staten.

Hennep heeft een zeer laag gehalte aan een andere cannabi samenstelling, tetrahydrocannabinol (THC) – de belangrijkste psychoactieve stof in marihuana. Er zijn aanwijzingen dat THC – niet CBD – de symptomen veroorzaakt die mensen associëren met high worden op marihuana, zegt Blessing. In tegenstelling tot marihuana , waarvan de CDC beweert dat het verslavend is, lijkt CBD volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ook niet zo te zijn .

Wat is dan eigenlijk precies CBD olie?

In theorie zou CBD-olie uit twee hoofdingrediënten moeten bestaan: de verbinding cannabidiol opgelost in een olie gemaakt van hennepzaad of kokosnoot.Alle producten van CBD op de markt (naast Epidiolex) zijn echter vrijwel volledig ongereguleerd. Producten bevatten mogelijk niet de hoeveelheid CBD die wordt geadverteerd en kunnen zelfs ongewenste ingrediënten bevatten, zoals THC , zegt Haney.

Patiënten die CBD gebruiken zonder te weten wat ze krijgen, “gooien gewoon hun geld weg”, zegt Haney. “Het is jammer dat er niet veel opties zijn voor consumenten om ervoor te zorgen dat CBD dat ze kopen veilig is – of dat er zelfs een CBD in zit,” zegt Blessing.

Is CBD olie dan echt goed voor onze gezondheid?

Bedrijven die CBD-olie op de markt brengen, doen daar allerlei claims over. Echter, wetenschappers en artsen benadrukken dat het onderzoek naar CBD beperkt is, en in de Verenigde Staten is vertraagd door federale beperkingen. Wetenschappers zeggen dat er een groeiend aantal bewijzen is dat CBD andere ziekten kan behandelen naast epilepsiesyndromen, maar zij benadrukken dat wetenschappelijk onderzoek zich in een zeer vroeg stadium bevindt.

CBD is in vroege klinische onderzoeken voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) en schizofrenie, zegt Blessing, die momenteel onderzoekt of CBD kan worden gebruikt om PTSS te behandelen bij mensen met een alcoholverslaving. Blessing zegt dat CBD veel beloftes laat zien en dat ze gefrustreerd is dat de federale overheid het zo moeilijk maakt voor wetenschappers om verschillende soorten CBD te verkrijgen. “Ik ben van mening dat de overheid moet opschroeven, zodat we klinische proeven kunnen doen en dit aan mensen kunnen laten zien,” zegt Blessing.

https://cbdproject.nl/thc-olie/


Tagged with

Hoe moet ik omgaan met agressie?

Omgaan met agressie kan soms lastig zijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander. Agressie kunnen we soms niet onderdrukken. Maar dat betekent niet dat we er niet mee kunnen leren omgaan. Belangrijk is dat we ons eigen gedrag leren aan te passen. We kunnen de omgeving wel blijven aanpassen, maar uiteindelijk zit de agressie in onszelf en niet in onze omgeving. Omgaan met agressie kan getraind worden. In een sterk veranderde tijd zoals die van nu is het heel belangrijk om hier goed mee om te kunnen gaan. Onze normen en waarden verschuiven in deze tijd regelmatig en dat kan dus leiden tot agressie. Wanneer we omgaan met agressie is het belangrijk om niet alleen dingen te verbieden, of regels op te stellen maar ook inzicht creëren in het eigen gedrag. Dit is de basis om te leren omgaan met agressie.

Tips om te leren omgaan met agressie

Zorg ervoor dat je de symptomen van agressie op tijd waarneemt en gebruik daarbij dan ook de vaardigheden die je hebt geleerd. Zorg er ook voor dat als een ander agressief wordt er genoeg ruimte is tussen deze persoon en de persoon die het allemaal probeert te sussen. Probeer degene met de agressie af te leiden door bijvoorbeeld vragen te stellen, zo moet hij of  zij gaan nadenken en kan de agressie minder worden. Het is ook belangrijk dat er een veilige ruimte gecreëerd wordt, niet alleen voor degene met de agressie maar ook voor de anderen mensen in de buurt. Wanneer iemand in jouw buurt agressief wordt en je met hem of haar aan het praten bent, kun je hem of haar voor het blok zetten door het gesprek te beëindigen als hij of zij dit gedrag blijft vertonen. Omgaan met agressie kan dus op verschillende manieren.

Hoe moet ik omgaan met agressie?

Sportmaaltijden online bestellen

Zo’n lichaam als Arnold Schwarzenegger vroeger had, dat leek mij ook wel wat. Zo dacht ik een jaar geleden. Vol motivatie schreef ik me in bij de sportschool en begon ik het bodybuilding fanatiek op te pakken. Er was veel werk aan de winkel, ik zou jaren moeten trainen en mijn levensstijl flink op de schop moeten gooien. Maar ik had een doel voor ogen en was vastberaden daar op af aan het streven. Behalve hard trainen heb ik ook mijn voedingspatroon destijds flink aangepast. Meer eiwitten, groentes, gezonde producten, het is allemaal belangrijk. Alleen dat koken kost me wel veel tijd…

Sportmaaltijden online bestellen bij Fuel Your Body

Van andere krachttraining fanaten hoorde ik vaak hetzelfde. Die meal prep, het wekelijks bereiden van maaltijden voor de rest van de week, daar was niemand echt fan van. Iedere zondag urenlang in de keuken staan, je stukjes vlees en vis bakken, groentes en rijst koken, deze vervolgens invriezen, het duurde me allemaal veel te lang. Ik werk fulltime en ben ook gesteld op mijn vrije tijd. Een tijdje terug werd ik echter gewezen op het bedrijf Fuel Your Body. Via hun website zou ik online sportmaaltijden kunnen bestellen. Zou dit mijn oplossing zijn?

Mealprep is verleden tijd!

Laatst heb ik de webshop van Fuel Your Body eens bekeken. Ze bieden allerlei soorten sportmaaltijden aan, die je volledig zelf kunt samenstellen. Grootte van de portie, welke groente, een stuk vis of vlees, koolhydraatbron, en zelfs de kruiden die gebruikt worden. Het ziet er allemaal goed en lekker uit. Door de maaltijden voortaan online te bestellen kan ik een hoop tijd besparen!

Binnenkort eens uitproberen

Omdat ik erg benieuwd ben ga ik binnenkort de sportmaaltijden van Fuel Your Body bestellen. Ik hoor goede verhalen en denk dat ze mij ook goed gaan bevallen. In ieder geval zal ik met de sportmaaltijden minder tijd kwijt zijn aan de wekelijkse meal prep.

Sportmaaltijden online bestellen


Tagged with

Medical tape in Den Bosch als ondersteuning van de spieren

Ben jij op zoek naar een praktijk in Den Bosch die gespecialiseerd is in medical taping? Dan ben je hiervoor aan het juiste adres. Alvorens je natuurlijk eens gebruik wilt maken van medical taping in Den Bosch, wil je vast weleens weten wat dit inhoud. Aan de hand van de onderstaande informatie zullen we je daarom even uitleggen wat medical taping in Den Bosch precies inhoud en in welke gevallen je het zou gaan gebruiken en natuurlijk ook de verschillen met de normale manier van tapen die door fysiotherapeuten wordt toegepast. Op het moment dat je een lichamelijk ongemak ervaart, kan dit natuurlijk aan heel veel dingen liggen. Je kan een ontsteking hebben, een spier verrekt hebben, een pees ontstoken hebben of iets gescheurd hebben. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer oorzaken die kunnen leiden tot lichamelijk ongemak. Als je er vervolgens iets aan wilt doen, ga je vaak als eerste naar de huisarts. Deze zijn niet gespecialiseerd in medical taping in Den Bosch en daarom wordt je hiervoor vaak doorgestuurd naar een specialist. Vroeger werd er ook vaak gebruik gemaakt van tape, maar dit is hier ander tape dan het gebruik van medical taping in Den Bosch. Het grootste verschil tussen deze twee is waarschijnlijk de mate van bewegingsvrijheid die je hebt. Als je gewoon tape gebruikt, wordt er erg op de huid gedrukt en kun je de spier minder goed bewegen. Bij medical taping in Den Bosch is dit eigenlijk niet het geval. Er wordt bij medical taping in Den Bosch tape aangebracht op de huid met een opvallend kleurtje, die ervoor moet zorgen dat de spier als het ware ondersteund wordt. Het is namelijk zo elastisch, dat het de spier wel ondersteund in de beweging, maar niet belemmerd in de vrijheid die de spier heeft.

Medical tape in Den Bosch als ondersteuning van de spieren


Tagged with

Is het nuttigen van caseïne aan te raden?

De afgelopen jaren is een nieuwe rage te vinden op het internet. Dat is voor een groot gedeelte te danken aan Instagram. Instagram staat namelijk bomvol met zogeheten fitgirls en fitboys. Dergelijke mensen proberen op een zo efficiënt mogelijke manier te leven. Dat wil zeggen; de juiste dingen eten en een x aantal uur per dag in de sportschool door te brengen.

 

Een belangrijk onderdeel heirbij is het nuttigen van zogeheten eiwitshakes. In ons artikel ‘Wat zijn de verschillen tussen caseïne en whey?’ hebben we het verschil uitgelegd tussen de twee meest voorkomende soorten eiwitshakes. In dit artikel kijken we naar het nuttigen van caseïne; is dat aan te raden? Ja of Nee?

 

Ja, absoluut

Het antwoord op bovenstaande vraag is erg eenduidig. We hebben het al in de kop van dit stukje tekst voor je gezet; ja, het is absoluut aan te raden om caseïne te nuttigen.

 

Caseïne is onmisbaar in het proces om een gespierde man/vrouw te worden. Als je een gespierd lichaam wilt hebben, zijn enkele componenten erg belangrijk. Eén van die componenten is eiwitten. Je lichaam heeft eiwitten nodig om je spieren sterker te maken én om je hersteltijd te verkorten.

 

Uit verscheidene onderzoeken is gebleken dat caseïne de meest efficiënte werking heeft. Bij caseïne is er namelijk sprake van een langzame verwerking van de aminozuren.

 

Als jij een caseïne shake nuttigt, zit deze shake boordevol aminozuren. Deze aminozuren heb je nodig om je spieren te laten herstellen én om je spieren sterker te laten worden. Het lichaam heeft echter bij caseïne langer de tijd nodig om de aminozuren op te nemen. Doordat je lichaam er langer over doet, worden je spieren ook gedurende een lange(re) periode sterker gemaakt. Hierdoor zullen je spieren sneller gaan groeien.

 

Overigens is het ook nuttig om caseïne te nuttigen indien je af wilt vallen. Daarover kan je meer lezen in ons artikel ‘Wat zijn de voordelen van caseïne?’.

Is het nuttigen van caseïne aan te raden?

Passende zorgverzekering afsluiten 2019

Sluit jouw zorgverzekering volledig aan op de zorg die je jaarlijks nodig hebt? Zo niet, dan is het een goed idee om je eens te verdiepen in het aanbod bij een nieuwe zorgverzekeraar. Een zorgverzekering afsluiten in 2019 die echt bij je past is natuurlijk het beste. Bij ZorgDirect kun je een ziektekostenverzekering op maat samenstellen. Doordat onze basisverzekering een restitutiepolis is, kun je met ZorgDirect altijd helemaal zelf kiezen door welke zorgverlener je behandeld wilt worden. Je kunt zelfs terecht bij zorgverleners waar wij geen afspraken mee hebben gemaakt. Daarnaast kun je bij ons je basisverzekering desgewenst uitbreiden met een van de vijf aanvullende verzekeringen die we bieden. 

Basisverzekering fysiotherapie

Maak je regelmatig gebruik van fysiotherapie? Dan wordt dit in sommige gevallen vergoed vanuit de basisverzekering, maar in de meeste gevallen niet. Als je jonger bent dan 18 jaar, dan kun je bijvoorbeeld rekenen op de vergoeding van een bepaald aantal fysiotherapie behandelingen. Daarnaast zijn er ook voor volwassenen een aantal situaties die recht geven op de vergoeding van fysiotherapie. Meer informatie over de basisverzekering fysiotherapie 2019 kun je vinden op onze website. Als je geen fysiotherapie vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, dan kun je hiervoor het beste een aanvullende verzekering afsluiten waarmee deze behandelingen wel gedekt worden.

Voordelen ZorgDirect

Bij ZorgDirect willen we je niet alleen een zorgverzekering op maat bieden, maar je ook helpen met het behouden van een goede gezondheid. Het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen op zowel fysiek als mentaal vlak. Daarom geven wij je graag nuttige en interessante informatie over hoe je dit kunt doen. Daarnaast bieden we ook een aantal handige apps en tools die je helpen om te werken aan je ontwikkeling op bepaalde vlakken. Nog een groot voordeel van ZorgDirect, is dat je zelf je zorgadministratie kunt regelen en inzien met Mijn ZorgDirect. Zo heb je alles zelf in de hand!

Passende zorgverzekering afsluiten 2019


Tagged with