Wistjij

Een relaxerende massage in Bussum voor uw lichaam en geest

Voelt u dagelijks stress? Zitten uw schouders helemaal vast door de dagelijkse stress? Elke dag stapt u die gele trein in, met die donkere zakken onder uw ogen en uw tanden geel van de americano’s die u dagelijks naar binnen slurpt tegen de uitputting? Voelt uw lichaam zwaar aan, bent u gespannen en heeft u behoefte om er even helemaal uit te stappen met een heerlijke massage in bussum? Kom dan bij onze kliniek in Bussum voor een ontspannende massage. Wij bieden de beste massages aan in de regio Bussum en omstreken voor een ontspannende break waar u echt aan toe bent. Bij onze massage kliniek in Geleen zijn onze masseuses experts op het gebied van massage. Na onze massage voelt u zich weer als nieuw.

 

Weer als nieuw

Laat uw spanningen en stress achterwege met onze massage in Bussum. Onze experts zijn opgeleid in verschillende massage technieken om zo de meest effectieve behandeling te weeg te brengen. Wij gaan zorgvuldig uw lichaam af en sporen uw knelpunten af om deze weg te werken, na onze massage in Bussum voelt u zich beslist als een nieuw persoon. Uw lichaam verdient ontspanning, helen en zorg en u voelt zich beslist weer helemaal in orde na onze massage in Bussum.

 

Betaalbaar en voor elk budget

Het leven is een zwaar bestaan. U moet rekeningen betalen, werken, trouwen, de kinderen ophalen, uw partner tevreden houden en dan ook nog maar zien te ontspannen in al die waanzin. Daarom verdient u deze massage als geen ander, omdat wij vinden dat iedereen een massage verdient, hanteren we voordelige tarieven en prijzen zodat iedereen gebruik kan maken van onze massage in Bussum. Wij willen zo toegankelijk mogelijk blijven voor iedereen in Bussum en dat doen we door lage prijzen en hoge service aan te bieden. Bent u benieuwd, wilt u een heerlijke massage?
Wistjij

Hoe gebruik u de e-sigaret?

Een e sigaret heeft drie hoofdelementen: een oplaadbare batterij, een spoel en een voorraad e liquids. De batterij levert stroom. De clearomiser is het vloeistofreservoir waarin ook de weerstand zit. Dankzij de energie die door de batterij wordt geleverd, produceert de weerstand stoom door de vloeistof in de tank te verwarmen. Vapingsystemen produceren een aerosol zonder verbrandingsverschijnsel. De temperatuur die de e liquid verwarmt, is inderdaad erg laag en staat de productie van schadelijke producten door verbranding niet toe. Wetenschappelijke studies hebben vastgesteld dat het percentage nitrosaminen (kankerverwekkende stoffen die betrokken zijn bij longkanker) met 98% wordt verminderd in exclusieve vapers in vergelijking met rokers van brandbare sigaretten. Vanuit het oogpunt van risicovermindering is de e sigaret veel minder gevaarlijk dan de traditionele sigaret.

Wat bevatten e liquids?

E liquids bevatten twee chemicaliën die de uitstoot van damp bevorderen: plantaardige glycerine en propyleenglycol. De verhoudingen variëren afhankelijk van het type e liquid. Wat betreft de e sigaret, propyleenglycol veroorzaakt het gevoel in de keel tijdens inademing. Sommige geurende e-liquids bevatten voedselaroma’s. Wij bieden u kunstmatige of natuurlijke smaken. Kunstmatige smaken geven een levendige smaak, terwijl natuurlijke smaken subtieler in de mond zijn. Kunstmatige smaken zijn beter bestand tegen temperatuurschommelingen. Sommige e liquids bevatten nicotine. De nicotinedosering, aangegeven op de verpakking, varieert van 0 tot 20 mg. Het blijft aan de vaper om zijn e liquid te kiezen op basis van zijn consumptie en zijn behoefte aan nicotine of niet.

Hoe gebruik u u e sigaret?

Opladen van de batterij

Zonder batterij, geen stoom! De oplaadtijden variëren naargelang de modellen van de e sigaret, met een maximum van 7 uur.

Vul de Clearomiser met e-liquid

Sommige Clearomisers zijn transparant, zodat u in één oogopslag kunt zien hoeveel u giet. Niet helemaal vullen. U moet 1 of 2 millimeter over laten om de stoom goed te laten circuleren. E-liquid navullingen bij voorkeur buiten het bereik van licht bewaren, op een koele plaats. Schroef alle elementen terug.

Druk op de schakelaar

Al onze hervulbare sigaretten zijn handmatig: U moet de schakelaar omdraaien om ze te laten werken. Het voordeel van een handmatige sigaret is dat deze niet vanzelf vuurt in uw zak of tas. Als u het volledig uitschakelt, bespaart u ook de batterij. Een lichtdiode geeft aan wanneer de e-sigaret aan is. Als het knippert, betekent dit dat uw batterij moet worden opgeladen of een paar minuten moet afkoelen.

Kies u sigaret en begin aan het vapen-avontuur!


lichamelijke pijntjes staat in lijn met het ervaren van stress

“Waarom gebeurt dit met mij? Wat heb ik gedaan om deze pijnlijke knie- / hoofdpijn / rugpijn te verdienen?”

We hebben de neiging om ons deze vragen te stellen als we fysieke pijn hebben. We denken meestal dat pijn niets met ons te maken heeft, alsof we er niets aan kunnen doen, behalve ermee leren leven, en het misschien verlichten met pijnstillers.

Waarom zorgt je mentale staat voor lichamelijke pijn?

Fysieke pijn zorgt voor veel mentale stress: als we pijn hebben, is de pijn en het lijden het enige waar we aan denken. Pijn vult onze geest, en we benadrukken. En omdat we niet weten wat we aan de pijn moeten doen, gaan steeds meer pijnbestrijdingsklinieken open.

Wat is hierbij de beste oplossing?

Kijk naar de pijn op een andere manier. Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor u dit kan terug dringen. Een voorbeeld hiervan is het snel afvallen dieet. Vaak is het namelijk zo dat lichaamsgewicht hier een rol in kan spelen. Daarnaast is het uitvoeren van meditatie sessies een goede oplossing om tot rust te komen. 


Wistjij

Hoeveel stress is te veel?

Vanwege de wijdverspreide schade die stress kan veroorzaken, is het belangrijk om je eigen limiet te kennen. Maar hoeveel stress “te veel” is, verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen lijken in staat te zijn om te rollen met de stoten van het leven, terwijl anderen de neiging hebben om af te brokkelen in het gezichtsveld van kleine obstakels of frustraties. Sommige mensen gedijen zelfs op de opwinding van een stressvolle levensstijl. Hoe je de stresssignalen kunt herkennen kun je hier o.a. op de site van Ruud Meulenberg lezen. In dit artikel geven we je in iedergeval een aantal handige tips.

Factoren die van invloed zijn op je stresstolerantieniveau zijn onder andere:

Uw ondersteuningsnetwerk

Een sterk netwerk van ondersteunende vrienden en familieleden is een enorme buffer tegen stress. Wanneer je mensen hebt waar je op kunt rekenen, lijkt de druk van het leven niet zo overweldigend. Aan de andere kant, hoe eenzamer en meer geïsoleerd je bent, hoe groter het risico om te bezwijken voor stress.

Je gevoel van controle

Als je vertrouwen hebt in jezelf en je vermogen om gebeurtenissen te beïnvloeden en door te gaan met uitdagingen, is het makkelijker om stress te overwinnen. Aan de andere kant, als je gelooft dat je weinig controle over je leven hebt, dat je overgeleverd bent aan de genade van je omgeving en omstandigheden, is de kans groter dat stress je van je stuk brengt.

Jouw houding en kijk op de dingen

De manier waarop je naar het leven kijkt en de onvermijdelijke uitdagingen maakt een enorm verschil in je vermogen om met stress om te gaan. Als je over het algemeen hoopvol en optimistisch bent, ben je minder kwetsbaar. Stressharde mensen hebben de neiging om uitdagingen te omarmen, hebben een sterker gevoel voor humor, geloven in een hoger doel en accepteren verandering als een onvermijdelijk onderdeel van het leven.

Je vermogen om met je emoties om te gaan

Als je niet weet hoe je jezelf moet kalmeren als je je verdrietig, boos of verontrust voelt, heb je meer kans om gestrest en geagiteerd te raken. Het vermogen om je emoties te herkennen en er op de juiste manier mee om te gaan, kan je tolerantie voor stress vergroten en je helpen om te herstellen van tegenslag.

Je kennis en voorbereiding

Hoe meer je weet over een stressvolle situatie, inclusief hoe lang deze zal duren en wat je kunt verwachten, hoe makkelijker het is om ermee om te gaan. Als u bijvoorbeeld naar een operatie gaat met een realistisch beeld van wat u na de operatie kunt verwachten, zal een pijnlijk herstel minder stressvol zijn dan wanneer u verwachtte dat u direct weer terug zou stuiteren.

Het verbeteren van uw vermogen om met stress om te gaan

Meer lichaamsbeweging

Het verhogen van uw activiteiten is een tactiek die u nu kunt toepassen om stress te verlichten en u beter te voelen. Regelmatige lichaamsbeweging kan je stemming verbeteren en dienen als afleiding van zorgen, zodat je uit de cyclus van negatieve gedachten kunt breken die stress voeden. Ritmische oefeningen zoals lopen, rennen, zwemmen en dansen zijn bijzonder effectief, vooral als je deze mindful oefent (je aandacht richt op de fysieke gewaarwordingen die je ervaart als je beweegt).

Maak contact met anderen

De eenvoudige handeling van face-to-face praten met een ander mens kan hormonen uitlokken die de stress verlichten als je je geagiteerd of onzeker voelt. Zelfs een korte uitwisseling van vriendelijke woorden of een vriendelijke blik van een ander mens kan helpen om je zenuwstelsel te kalmeren. Breng dus tijd door met mensen die je humeur verbeteren en laat je verantwoordelijkheden je niet weerhouden van een sociaal leven. Als je geen hechte relaties hebt, of als je relaties de bron van je stress zijn, maak er dan een prioriteit van om sterkere en meer bevredigende relaties op te bouwen.

Betrek uw zintuigen

Een andere snelle manier om stress te verlichten is door een of meer van uw zintuigen te betrekken – het zicht, het geluid, de smaak, de geur, de aanraking of de beweging. De sleutel is om de zintuiglijke input te vinden die voor u werkt. Maakt het luisteren naar een opbeurend liedje je rustig? Of ruikt u gemalen koffie? Of misschien werkt het aaien van een dier snel zodat je je ontspannen voelt? Iedereen reageert een beetje anders op zintuiglijke input, dus experimenteer om uit te vinden wat het beste voor je werkt.

Leer te ontspannen

Je kunt stress niet helemaal uit je leven bannen, maar je kunt wel zelf bepalen hoezeer het je beïnvloedt. Ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie en diepe ademhaling activeren de ontspanningsreactie van het lichaam, een toestand van rust die het polaire tegenovergestelde is van de stressreactie. Wanneer deze activiteiten regelmatig worden beoefend, kunnen ze je dagelijkse stressniveau verminderen en je gevoelens van vreugde en sereniteit stimuleren. Ze verhogen ook uw vermogen om kalm te blijven en zich te verzamelen onder druk.

Eet een gezond dieet

Het voedsel dat u eet kan uw stemming verbeteren of verergeren en uw vermogen om met de stressoren van het leven om te gaan beïnvloeden. Het eten van een dieet vol verwerkt en kant-en-klaar voedsel, geraffineerde koolhydraten en suikerhoudende snacks kan de symptomen van stress verergeren, terwijl een dieet rijk aan vers fruit en groenten, hoogwaardige eiwitten en omega-3-vetzuren, je kan helpen om beter om te gaan met de ups en downs van het leven.

Neem voldoende rust

Als je je moe voelt, kan dat de stress verhogen doordat je irrationeel gaat denken. Tegelijkertijd kan chronische stress je slaap verstoren. Of u nu moeite heeft om in slaap te vallen of ‘s nachts in slaap te vallen, er zijn genoeg manieren om uw slaap te verbeteren zodat u zich minder gestrest en productiever en emotioneel in balans voelt.

Nog meer weten over stress? Kijk gerust op de site van Ruud Meulenberg voor alle artikelen over stress.

 


Wistjij

E-sigaretten zijn de nieuwe alternatieve manieren van roken

De traditionele sigaretten bevatten ruim 4000 chemicaliën en gifstoffen, waaronder zelfs cyanide. Dit betekent dat voor elke gerookte 10 pakjes à 20 sigaretten er ongeveer 2 g teer (een theelepel) in de longen achterblijft. De schadelijke effecten van roken komen niet van de tabak of nicotine zelf, maar van de rook die ontstaat tijdens het verbranden van de tabak, die we daarna inhaleren. Door de vele gezondheidsproblemen die het traditionele roken met zich meebrengt, zijn de dagen van roken in café’s, bars, openbare gelegenheden en ga zo maar door voorbij.

Maar een e sigaret is wettelijk niet aan banden gelegd, dit betekent dat u hem overal mag gebruiken. Het is volgens de wet geen tabaksproduct en mag u hem in principe overal roken. Uiteraard kunnen organisaties of bedrijven huisregels in het leven roepen, zodat een e sigaret niet is toegestaan. Deze opgedragen regels zullen we ons aan moeten houden, zie het maar als geweigerd worden in een uitgaansgelegenheid met niet de juiste dresscode.

Weg met die onaangename geuren.

Een e sigaret is een apparaat op batterijen waarmee u een doses verdampte nicotine of niet-nicotine oplossing kunt inhaleren. De bedoeling is u het gevoel te geven als bij het inademen van tabaksrook, maar dan zonder rook. De oplossingen zijn aangenaam geurig en zullen dat ook zijn voor de mensen in uw omgeving. Het vaporiseren van deze geurige dampen zullen uw zintuigen doen genieten als die van een authentieke, realistische rookervaring.

De geur verdwijnt ook weer in een oogwenk, zodat er geen nare brandgeur blijft hangen in uw kleding of in die van de omstanders. Verstokte rokers zullen merken dat met een e sigaret hun reukvermogen weer tot leven komt. Een van de voordelen hiervan is dat het de smaak doet verbeteren, waardoor ze meer zullen genieten van eten.

Kies de gewenste nicotine sterkte.

Voor een ea-sigaret zijn verschillende E-liquids verkrijgbaar. De verschillen zitten hem in de sterkte van de nicotine die een vloeistof kan bevatten. Zo heb je vloeistoffen met 0-3-6-12-18mg nicotine. Perfect voor mensen die het roken willen afbouwen. Het is een ideaal middel om tegen het stoppen met roken in te zetten. Door de overstap te maken vermindert u het binnenkrijgen van schadelijke stoffen, met de mogelijkheid om de drang naar nicotine af te bouwen.

Kortom: je inhaleert de damp op precies dezelfde manier alsof je een traditionele sigaret zou roken. Het geeft je de algehele ervaring en voldoening van roken, maar dan zonder rook, as of teer.


Weet jij wat een AED is?

Aed’s in Nederland

Nederland is een van de landen met de meeste Aed’s per 100.000 inwoners dat is niet zomaar zonder reden. Er is namelijk veel actie ondernomen door verschillende stichtingen en buurt commissies om van Nederland een voor zover mogelijk een hart veilig land te maken. In Nederland zijn er bovendien ruim 170 duizend burgerhulpverleners die getraind zijn om een Aed in te zetten. Alhoewel Nederland op veel gebieden voorop loopt zijn we er nog lang niet, zo heeft nog niet iedereen binnen 6 minuten een aed in handbereik. Er zijn helaas ook nog geen wetten die aed’s verplichten op bijvoorbeeld de werkvloer, scholen of universiteiten. Ook hangen er nog steeds veel aed’s binnen bij bedrijven een Aed is een duur apparaat en alhoewel mensen niet snel een gestolen aed zullen kopen, vinden veel bedrijven en instellingen het nog een obstakel om de aed buiten te hangen.

Wat is een Aed

AED’s zijn voortgekomen uit handmatige defibrillators die vooral in ziekenhuizen worden gebruikt. Dat betekend niet de een aed (automatische externe defibrillator) minder goed werkt. Het enige nadeel is dat electroden bij gebruik van de aed vervangen dienen te worden voor een nieuwe set. Gelukkig heeft de overheid besloten om nieuwe electroden te vergoeden waardoor de drempel voor het aanschaffen van een aed nog lager is komen te liggen.

 

 

 

Wat is een Handmatige defibrillator?

Deze medische apparatuur is aanwezig in een ziekenhuisomgeving zoals een, operatiekamers en andere locaties met de aanwezigheid van artsen. Het gebruik ervan is alleen bedoeld voor getrainde professionals omdat het handmatig moet worden geregeld. Het apparaat wordt gevormd door twee peddels die een geleidende gel ontvangen en over de thorax van de patiënt worden geplaatst.

 

Wat is een Aed?

De automatische externe defibrillator of AED heeft dezelfde functie als de handmatige apparatuur, maar kan door leken worden gemanipuleerd, omdat de werking ervan eenvoudiger is. De defibrillator controleert zelf het hartritme van de patiënt en past zich, indien een elektrische schok nodig is voor het normaliseren van de slagen, aan de juiste energiebelasting aan. Het gebruiksgemak maakt het mogelijk dat de redding door iedereen kan worden gedaan.Tagged with

Mythes rond Fysiotherapie

Fysiotherapie is inderdaad de veiligste en meest effectieve alternatieve behandelingsmethoden die vandaag beschikbaar zijn; vooral voor personen die regelmatige fysieke activiteit vereisen, maar niet in staat zijn om te presteren als gevolg van organische, spier- of neurologische laesie. Er zijn echter mensen die twijfels en zorgen hebben over de veiligheid en werkzaamheid van fysiotherapie voor de behandeling van pijn, mobiliteitsproblemen, herstel en revalidatie na operaties.

Je hebt misschien veel gehoord of geruchten, mythen en misvattingen over fysiotherapie en fysiotherapeuten. Het wordt aanbevolen om uw vragen te wissen om te profiteren van een van de meest erkende en oude vormen van alternatieve therapie.

Een veel voorkomende mythe over PT / therapeuten is dat chiropractoren en fysiotherapeuten niet kunnen samenwerken. Het feit is dat chiropractortherapie en fysiotherapie elk helpen positieve effecten van de ander te bereiken door de weefsels te stabiliseren en een gezonde bloedsomloop te herstellen. Het wordt echter in sommige situaties aanbevolen om de twee therapieën niet tegelijkertijd te gebruiken. Uw zorgverlener of therapeuten zijn de beste mensen om uit te leggen waarom u chiropractie en PT niet tegelijkertijd kunt gebruiken. Maar anders vullen beide vormen van alternatieve geneeskunde in de meeste gevallen de positieve effecten aan.

Algemeen wordt aangenomen dat PT-sessies vrij duur zijn, wat deels waar is. Bovendien moet je misschien een flink aantal sessies volgen om verlichting te krijgen. Het is echter belangrijk om te weten dat de meeste verzekeringsmaatschappijen fysiotherapiekosten dekken en voordat u de optie van fysiotherapie uitschakelt, is het beter om uw verzekeringsvertegenwoordiger te raadplegen. In het ergste geval, als uw verzekering uw sessiekosten niet dekt, hebt u nog een paar opties. U kunt met uw therapeut spreken om de kosten van de therapie in maandelijkse termijnen te breken, zodat u gemakkelijker kunt betalen. U kunt altijd met uw therapeut praten over korting of concessie in plaats van uw financiële tegenspoed. Het zal u verbazen dat fysiotherapeuten hun best doen om patiënten in nood te helpen.

Er is een misvatting dat fysiotherapieoefeningen zich richten op belangrijke spiergroepen zoals het kniegewricht of het nekgebied. In werkelijkheid helpt fysiotherapie bij het versterken en stabiliseren van alle vitale structuren van uw axiale en para-axiale skelet. Deze oefeningen en manipulatie ondersteunen niet alleen uw spieren, maar ze verwijderen ook stress en spanning uit kleine spiervezels, pezen en ligamenten. Over het algemeen is het doel van uw therapeut om uw spieren en botten sterker te maken om betere ondersteuning te bieden aan hard bindweefsel en zacht ondersteunend stroma.

Een andere misvatting is dat de fysiotherapeut alles in één tot twee sessies kan oplossen. Hoewel, fysiotherapie de meest effectieve en krachtige vorm van alternatieve therapie is die kan helpen bij het stabiliseren van ernstige en chronische verwondingen met een niet-chirurgische en een niet-farmacologische aanpak; het duurt echter even voordat therapie tot vruchtbare resultaten leidt.

Fysiotherapeuten zijn getraind in het begrijpen van pathofysiologie van gewrichten, weefsels en spieren; soms is de schade echter zo ernstig dat uw fysiotherapeut mogelijk meer sessies nodig heeft om remissie te produceren. Bovendien is het doel van therapie het bevorderen van het natuurlijke genezingsproces door de spieren en weefsels een ideale omgeving te bieden. Dit proces kan enige tijd duren, maar de effecten zijn langdurig en permanent.

Het komt echter vaak voor dat fysiotherapie alle aandoeningen van het bewegingsapparaat kan genezen. Nogmaals, het is niet nodig omdat in een aantal situaties de oorzaak van chronische rugpijn of pijnlijke weefsels geen letsel is. Soms kan uw fysiotherapeut u alleen begeleiden om uw houding te verbeteren of uw rug te stabiliseren terwijl u zit of loopt. Het betekent niet dat de kennis van uw therapeut schaars is of dat u een andere arts nodig heeft.

De oorzaak van pijn of ongemak is niet altijd een organisch probleem. Soms vormen een onjuiste houding of slechte fysieke stabiliteit stress en spanning op ondersteunende ligamenten of zachte weefsels die kunnen leiden tot een beperkt bewegingsbereik en pijnlijk ongemak. Dit kan worden beheerd door houdingsbeheer en eenvoudige houdingsstabiliserende oefeningen. Het komt erop neer dat je niet teleurgesteld wordt als je therapeut geen speciale fysiotherapie-technieken op je gebruikt.

Als je nog steeds misvattingen, vragen of bedenkingen hebt bij fysiotherapie vleuten, maak dan een afspraak en praat met een therapeut om meer te weten te komen over holistische genezing.

https://www.therapiecentrumvleuten.nl/


Tagged with
Wistjij

Wist jij dat laserontharing vergoed kan worden?

Wanneer wordt laserontharing vergoed?

Als je last heb van ongewenste haargroei of overbeharing kan een permanente ontharingsbehandeling met lasertechnieken uitkomst bieden. Al na een eerste behandeling vermindert de haargroei aanzienlijk en na een aantal herhalingen voelen de behandelde gebieden zijdezacht aan. De lasertechnieken zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen doordat de methoden lange termijn uitkomsten voor zowel mannen als vrouwen bieden.

Bekijk hier de mogelijkheden met laserontharing in amsterdam

 

Bespaar geld door aanspraak te maken op de aanvullende zorgverzekering

Laserontharing is echter niet de goedkoopste manier om van ongewenste haargroei af te komen omdat er gebruik van geavanceerde apparatuur wordt gemaakt. Daarnaast zijn er een aantal herhalingsbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Er kan echter een hoop geld in de portemonnee worden gehouden door na te gaan of behandeling vanuit de (aanvullende) zorgverzekering wordt vergoed. Laserontharing behandelingen worden soms eenmalig, deels of zelfs volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Basisverzekeringen vergoeden laserbehandelingen niet.

 

 

Voorwaarden voor een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Helaas worden laserbehandelingen niet voor iedereen vergoed. In de meeste gevallen kunnen alleen vrouwen, met overmatige haargroei in het gezicht, aanspraak maken op een vergoeding. Daarnaast moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan om aanspraak te maken op een vergoeding. Een overzicht van de meest voorkomende voorwaarden vind je hieronder:

  • Er is een verwijzing van een huisarts of (huid)specialist nodig

  • De behandeling wordt uitgevoerd door een specialist die lid is van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

  • De behandelaar staat geregistreerd in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)

 

 

Vraag en kijk de voorwaarden na

Wil je weten of jij aanspraak kan maken op een vergoeding? Neem contact op met de zorgverzekeraar en de zorgverzekeringspolis om te kijken welke voorwaarden van toepassing zijn.

 


TENS geeft pijnverlichting tijdens de bevalling

Ben je zwanger en zie je op tegen de pijn bij de bevalling? Dan is Tens zwangerschap een effectief en betrouwbaar product dat pijnverlichting tijdens de bevalling geeft. TENS staat voor Transcutane Elektro Neuro Stimulatie. Dit product kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en voor de periode erna. Er zijn twee pijn intomende methodes. Bij de ene methode zorgt de afgegeven stroom ervoor dat de pijn min of meer gestopt wordt, waardoor je minder pijn voelt. De tweede methode wordt de pijn tegen gegaan door de aanmaak van lichaamseigen pijn verminderende stoffen (endorfinen). Een samenvoeging van deze twee methodes is het meest doeltreffend. Naast het verlichten van de pijn zorgt TENS er ook voor dat je meer ontspannen voelt. TENS is een volkomen veilig product. De impulsen die je krijgt toegediend zijn zo laag dat dit voor jou en je baby geen negatief effect heeft.

Gebruik Tens voor, tijdens én na de bevalling

Wanneer je gaat bevallen met Tens, dien je de elektroden op 2 plaatsen op je rug te plakken. Tijdens de (voor)weeën plaats je deze hoger op je rug. Deze stimulans dempt de pijn die wordt toegebracht door de baarmoeder. Als de ontsluiting zich aandient, plaats je lager op de rug de elektroden om de pijn bij de ontsluiting te verminderen. Uit ervaring is gebleken dat door het gebruik van TENS de bevalling gemakkelijker verloopt en dat je hierna vlugger weer herstelt bent. TENS kun je ook voor de bevalling gebruiken bij misselijkheid. Tijdens de zwangerschap mag je de elektroden nooit op je buik op rug plaatsen. Na de bevalling kan TENS je helpen om je bekkenbodemspieren, buikspieren en bilspieren te trainen. Daarnaast kan incontinentie door zwangerschap vaak gebruikt worden met de TENS.

Heb je nog vragen over TENS? Via de website kun je ons een bericht sturen of bel op telefoonnummer: Tel: (033) 465-5064.

TENS geeft pijnverlichting tijdens de bevalling


Tagged with

Is CBD olie goed voor je en echt veilig?

Je hebt het misschien gezien in je buurtwinkel, je plaatselijke spa of je koffiehuis op de hoek. CBD, oftewel cannabidiol, wordt gemengd met cocktails, lotions en drankjes. Maar wat is CBD precies? Heeft het echte voordelen voor de gezondheid? Is het zelfs veilig? Wat is CBD eigenlijk?

Om een ​​beter begrip van de stof te krijgen, werd er gesproken met twee wetenschappers op het snijvlak van CBD-onderzoek: Dr. Esther Blessing, universitair hoofddocent psychiatrie aan de New York University, en Margaret Haney, hoogleraar neurobiologie aan het Columbia University Medical Center en directeur van het Marijuana Research Laboratory van de universiteit.

Blessing en Haney zijn het erover eens dat het huidige bewijs suggereert dat CBD veelbelovend lijkt voor het helpen om bepaalde ziektes te behandelen. In juni 2018 keurde de Food and Drug Administration (FDA) de eerste van cannabi afgeleide drug – Epidiolex, die gezuiverd CBD bevat – goed om bepaalde zeldzame infecties van de kinderbevatting te behandelen. Veel van het onderzoek naar CBD bevindt zich echter nog maar in een zeer vroeg stadium en wetenschappers weten er nog steeds weinig van – ook niet met negatieve langetermijneffecten.

Bovendien is het CBD dat beschikbaar is in winkels en online niet gereguleerd door de overheid – wat betekent dat het misschien andere ingrediënten bevat, of zelfs helemaal geen CBD, zegt Blessing. Haney waarschuwt dat veel van de CBD op de markt “slangolie” zou kunnen zijn.

Wat is het verschil tussen CBD en THC dan precies?

De medicinale marihuana, die ook bekend staat als marijuana of pot, is de bladeren en bloemen van de cannabiplant. Cannabidiol is een van nature voorkomende stof die wordt aangetroffen in cannabiplanten. CBD kan worden gewonnen uit dezelfde plant als marihuana, of uit hennep – een andere cannabiplant die nu legaal is in de Verenigde Staten.

Hennep heeft een zeer laag gehalte aan een andere cannabi samenstelling, tetrahydrocannabinol (THC) – de belangrijkste psychoactieve stof in marihuana. Er zijn aanwijzingen dat THC – niet CBD – de symptomen veroorzaakt die mensen associëren met high worden op marihuana, zegt Blessing. In tegenstelling tot marihuana , waarvan de CDC beweert dat het verslavend is, lijkt CBD volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ook niet zo te zijn .

Wat is dan eigenlijk precies CBD olie?

In theorie zou CBD-olie uit twee hoofdingrediënten moeten bestaan: de verbinding cannabidiol opgelost in een olie gemaakt van hennepzaad of kokosnoot.Alle producten van CBD op de markt (naast Epidiolex) zijn echter vrijwel volledig ongereguleerd. Producten bevatten mogelijk niet de hoeveelheid CBD die wordt geadverteerd en kunnen zelfs ongewenste ingrediënten bevatten, zoals THC , zegt Haney.

Patiënten die CBD gebruiken zonder te weten wat ze krijgen, “gooien gewoon hun geld weg”, zegt Haney. “Het is jammer dat er niet veel opties zijn voor consumenten om ervoor te zorgen dat CBD dat ze kopen veilig is – of dat er zelfs een CBD in zit,” zegt Blessing.

Is CBD olie dan echt goed voor onze gezondheid?

Bedrijven die CBD-olie op de markt brengen, doen daar allerlei claims over. Echter, wetenschappers en artsen benadrukken dat het onderzoek naar CBD beperkt is, en in de Verenigde Staten is vertraagd door federale beperkingen. Wetenschappers zeggen dat er een groeiend aantal bewijzen is dat CBD andere ziekten kan behandelen naast epilepsiesyndromen, maar zij benadrukken dat wetenschappelijk onderzoek zich in een zeer vroeg stadium bevindt.

CBD is in vroege klinische onderzoeken voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) en schizofrenie, zegt Blessing, die momenteel onderzoekt of CBD kan worden gebruikt om PTSS te behandelen bij mensen met een alcoholverslaving. Blessing zegt dat CBD veel beloftes laat zien en dat ze gefrustreerd is dat de federale overheid het zo moeilijk maakt voor wetenschappers om verschillende soorten CBD te verkrijgen. “Ik ben van mening dat de overheid moet opschroeven, zodat we klinische proeven kunnen doen en dit aan mensen kunnen laten zien,” zegt Blessing.

https://cbdproject.nl/thc-olie/


Tagged with