Wistjij
Financieel

Geld Lenen

Geld lenen

We zitten allemaal wel eens krap bij kas. Misschien is het net aan het einde van de maand en het meeste van je salaris is al gegaan naar rekeningen en leuke nieuwe dingen; vervelend, maar helaas niet altijd te voorspellen. Je weet nooit wanneer er iets breekt en je wat moet vervangen, maar dat je dan ineens geen geld hebt. Geld lenen van familie is een optie, maar wil je nu echt een schuld hebben bij je familie? Nee, natuurlijk niet. Er zijn “minileningen” waarbij je voor een zeer korte periode een bedrag kunt lenen. Deze “minileningen” komen vaak met torenhoge rentes. Deze rentes moet je dan ook op een gegeven moment weer terug betalen, wat je dan veel meer geld kost dan het initiële bedrag wat je nodig had… Kortom, geld lenen kan best een gedoe zijn, tenzij je de juiste soort leningen uitkiest.

Soorten leningen

Er zijn verschillende vormen van geld lenen. Zo kun je er voor kiezen om een doorlopend krediet lening af te sluiten of juist een persoonlijke lening. Er zitten grote verschillen tussen deze twee leningen. Dit zijn een paar verschillen waar je op moet letten wanneer je geld lenen wilt met een doorlopend krediet of juist een persoonlijke lening:

  • Een doorlopend krediet is ideaal voor mensen die tussendoor ook nog wel eens wat extra geld willen opnemen. Geld lenen met een doorlopend krediet betekent dat er een maximum bedrag aan de lening is verbonden, maar zolang je geld opneemt zonder die limiet te overschrijden is alles in orde. Je begint ook direct met terug betalen. Geld lenen met doorlopend krediet is aantrekkelijk vanwege de lage rente, waardoor het gemakkelijker is om de lening snel af te betalen. Je kunt een doorlopend krediet zien als een soort extra inkomen.

Persoonlijke leningen is een lening die je in 1 keer ontvangt. Je hebt samen met de kredietverstrekker een vast bedrag afgesproken met een vaste rente voor een bepaalde periode. Geld lenen op deze manier is fijn, omdat je direct die zekerheid hebt. Een nadeel is wel dat het minder flexibel is dan geld lenen met een doorlopend krediet lening. Wat je ook beslist, het is altijd slim om eerst leningen te vergelijken. Wie weet kom je er achter dat een doorlopend krediet lening meer bij jou past, of juist een persoonlijke lening. Geld lenen is erg persoonlijk, doe er dan ook goed onderzoek naar!

Geld Lenen