Er zijn drie verschillende toepassingen wanneer je graag hulp wilt krijgen. Hulp krijgen bij agressie en geweld, voor alleenwerkers en bij ernstige bedreiging. Voor iedere situatie waarbij snel en soms discreet hulp ingeschakeld moet worden heeft Secure2Go een betrouwbare oplossing: de noodknop. De noodknop van Secure2Go is een snellere en veiligere oplossing voor verschillende situaties. In dit artikel wordt er verder uitgelegd waar je noodknop allemaal voor kunt gebruiken.

Gebruik de noodknop bij agressie en geweld

Agressie en geweld tegen mensen komt helaas nog regelmatig voor. Zeker als je alleen werkt of een riskant beroep hebt loop je een verhoogd risico om met agressief gedrag geconfronteerd te worden. Als het zelf niet luk om dit ongewenste gedrag de de-escaleren is het een veilig idee dat je met één druk op de noodknop hulp in kunt schakelen. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van onderlinge alarmering naar je collega’s of externe alarmering naar een alarmcentrale. Tijdens een incident in een spreekkamer, op straat of op een afgelegen plek wil je zo snel mogelijk collega’s of de politie informeren voor assistentie. Dit kan veilig en snel gedaan worden door de noodknop van Secure2Go in te drukken. Bellen naar 112 duurt te lang. Dankzij deze knop kan er direct naar de goede locatie versterking komen.

Gebruik de noodknop bij ernstige bedreiging

In Nederland worden naar schatting jaarlijks duizenden mensen ernstig bedreigd. Dit kan te maken hebben met huiselijk geweld, stalking of eerwraak. Maar ook werkgerelateerde bedreiging komt vaak voor, zoals bij politici, advocaten of (jeugd)zorgmedewerkers. Via werkgevers, de politie en Veilig Thuis (Aware-systeem) levert Secure2Go noodknoppen voor deze mensen. De systemen die hiervoor worden ingezet voldoen aan het keurmerk ‘mobiele alarmering van personen’ en zijn daardoor uiterst betrouwbaar. Deze noodknop kan onder kleding gedragen worden en kan meteen op de noodknop gedrukt worden op het moment dat de persoon bedreigd of aangevallen wordt. Er wordt meteen meegeluisterd wat er gebeurd en direct hulp naar de juist locatie gestuurd. Dit geeft de bedreigde personen een veilig gevoel.

 

Gebruik een noodknop voor meer veiligheid