Een geschikt restaurant voor een mooi feest in de buurt van Alblasserdam

Restaurant De Krom vlakbij Alblasserdam is een uitstekende locatie als u iets te vieren heeft. Het restaurant ligt prachtig aan het pittoreske riviertje de Alblas en biedt alles wat u zoekt voor een geslaagd feest. Er is een gastvrije entree, er zijn gevarieerde mogelijkheden om te borrelen of dineren én het restaurant beschikt over diverse zalen die volledig naar eigen inzicht ingericht kunnen worden. Neem contact op en laat u uitgebreid informeren over alle mogelijkheden

De ideale locatie voor een gezellige bedrijfsborrel

Heeft u met uw bedrijf iets te vieren of wilt u met uw afdeling een gezellige bedrijfsborrel houden? Ook dan is het sfeervolle restaurant De Krom in de buurt van Alblasserdam een uitstekende keus. U kunt er kiezen voor een hapje en drankje, maar u kunt eveneens heerlijk dineren in dit à la carte-restaurant. Voor groepen is er ook de mogelijkheid tot het samenstellen van menu’s of het organiseren van bijvoorbeeld een barbecue. Na de sfeervolle entree kunt u met uw collega’s plaatsnemen aan de bar of gebruikmaken van een aparte, gezellige ruimte om samen te borrelen; ideaal voor kleine én grote groepen.

Romantisch diner voor twee

Ook voor een gezellig en overheerlijk etentje met z’n tweeën is restaurant De Krom bij Alblasserdam uitermate geschikt. De gevarieerde kaart biedt voor ieder wat wils, of u nu van vlees of vis houdt of juist vegetarisch eet. Heeft u een allergie of dieetwensen? Geen probleem: als u het van tevoren even meldt, dan wordt hier rekening mee gehouden zodat u zonder problemen geniet van heerlijke gerechten. In dit leuke à la carte-restaurant kunt u van maandag tot en met donderdag zelfs voor maar 33 euro uw persoonlijke 3-gangenmenu samenstellen van de gevarieerde en regelmatige wisselende menukaart! Reserveer snel online een tafel en kom heerlijk samen genieten van een overheerlijk en ontspannen diner. Het gastvrije team zal ervoor zorgen dat u een fijne avond heeft.Tagged with

Importeur levensmiddelen

Het import en export van levensmiddelen is heel makkelijk geworden door het internet. De wereld is nu veel kleiner dan het 15 jaar geleden was en er is veel veranderd wat we niet bewust niet realiseren.

Import

In 2003 hadden de supermarkten bijna alleen maar producten uit Nederland en Duitsland vooral. Het waren bekende producten die wel allemaal kennen maar nu ziet het aanbod er heel anders uit. De supermarkten hebben tegenwoordig hele delen waarin producten uit andere landen zitten. We koken tegenwoordig ook heel anders door al het aanbod dat er is. Het vinden van producten uit de hele wereld in de winkelschappen is dan ook heel normaal geworden door importeur levensmiddelen.

Importeur

Een importeur levensmiddelen houdt zich bezig met het vinden van gewilde producten uit andere landen en het importeren naar Nederland. Ze zijn ook vaak trendsetters omdat ze nieuwe smaken naar Nederland brengen en ons kennis laten maken met gerechten over de hele wereld. Van China tot Egypte zijn er importeurs levensmiddelen die ons kennis laten maken met nieuwe producten. Ook komen er steeds meer online winkels bij waar een importeur levensmiddelen hun producten verkopen. Zo kunnen consumenten met een paar klikken hun favorieten levensmiddelen in huis halen.

temafinefoods.com/nl/

europages.nl/

vantolversunie.com/

Importeur levensmiddelen

Perfect vlees met een perfect mes

De bloemen staan weer in bloei, de zon schijnt, en het Keukenhof is weer open, kortom het is weer lente. Wat is nou het eerste waar je aan denkt als het lente is, natuurlijk; de zomer. Het wordt namelijk weer tijd dat we languit op het strand gaan liggen en ‘s avonds even lekker de barbecue gaan aanzetten. Bij de barbecue hoort natuurlijk lekker vlees, een grote T-bone waar de vleessappen van langs je kin zullen druipen. Heel belangrijk hierbij is dat het vlees goed gesneden wordt, zodat het lekker mals blijft. Hiervoor hoef je waarschijnlijk geen nieuw mes te kopen, als je al een goed koksmes hebt. Slijp je mes en deze zal je vlees als boter snijden.

Maak een bot mes weer scherp

Onlang kwam ik een artikel tegen over messen slijpen. Hierdoor ben ik begonnen met mijn nieuwe hobby en tot mijn verbazing had ik het erg snel te pakken. Ik had een lade vol liggen met oude botte messen, omdat ik ze nooit heb willen weggooien. Met behulp van een hele set slijpstenen ben ik begonnen met het scherper maken van mijn mes.

Na grofweg twintig minuten heb ik van mijn botte mes een mes gemaakt waarmee ik plakjes tomaat snijd, zonder de tomaat vast te houden. Het is ongelofelijk wat je met een slijpsteen kan bereiken. Ik heb een mes, waar ik ooit €20 voor betaald heb, omgetoverd tot een waar samurai zwaard. Niemand staat mij nu nog in de weg om in 2018 van een mooie zomer te genieten. Doen ze dat wel, dan mogen ze het opnemen tegen mij en mijn nieuwe zwaard.

Met slijpstenen ben je goedkoop af

Ik wil iedereen aanmoedigen om ook eens te kijken naar een slijpsteen. Bespaar je het geld en koop geen onnodige dure messen, maar koop een set met slijpstenen en heb een leven lang plezier van je oude messen. Nooit zal je meer met een bot mes in je lade zitten. Kijk wel uit voor je vingers, want ik heb mezelf al meerdere keren in mijn vingers gesneden. Dat is dan ook het enige nadeel!

Perfect vlees met een perfect mes


Tagged with

Een zoete alcoholische drank? Zoete witte wijn.

Zoete witte wijn

Zoete witte wijn wordt door velen in de begin periode gedronken, dit komt omdat je smaak gewend is aan zoete dranken. Als je nog geen 18 bent, mag je geen alcoholische dranken benutten en drink je voornamelijk frisdranken en dus drink je bijna alleen maar zoet drinken. Wanneer je 18 bent mag je alcoholische dranken benuttigen, in veel gevallen lust je dan alleen nog zoete alcoholische dranken dit komt omdat je bijna nooit, niet-zoete dranken gedronken hebt en dus moet je hier aan wennen. Ze zeggen dan ook niets voor niets, je moet wijn leren drinken. De wijn is zoet door de hoeveelheid restsuikers die erin blijven zitten. hoe droger de wijn hoe minder restsuikers erin zitten. Witte wijnen kunnen allerlei verschillende kleuren hebben, de ene is bijna transparant, de ander wat geler of grijzer.

Wijn is het perfecte cadeau

Wijn als cadeau weggeven kan heel goed. Weet je wat voor wijn diegene lekker vind dan kan je gemakkelijk een keuze maken. Ook kan een wijn leuk ingepakt worden met bijvoorbeeld een houten kist. Daarnaast zijn er allerlei extra opties mogelijk bij de kist. Zo kan er een speciale boodschap op de kist bedrukt worden, maar ook kunnen er nog extra kleine cadeautjes aan de binnenkant van de kist bijgevoegd worden. deze cadeau’s worden vaak weggegeven als huwelijkscadeau of verjaardagscadeau. Maar ook zakelijk worden er vaak wijnen weggegeven, om de zakenpartners te bedanken voor de zaken die dan het afgelopen jaar hebben plaats gevonden, deze relatiegeschenken worden dan ook het eind van het jaar gegeven.

Een zoete alcoholische drank? Zoete witte wijn.


Tagged with

Feestje? Huur een evenement in!

Evenementen

Een evenement eigenlijk heeft iedereen er wel eens een bijgewoond of het van een afstandje gehoord of gezien. Een evenement is een heel ruim begrip, dit komt omdat er zoveel evenementen zijn. Zo kunnen er onder andere sporttoernooien, festivals, ballonfeesten, dorpsfeesten of kleine gesloten feestjes ook evenementen zijn als een bruiloft of een personeelsfeestje. Simpel gezegd is een evenement een verplaatsbaar georganiseerde gebeurtenis.

Evenementen verhuur

Evenementen verhuur houdt niet in dat ze feestjes verhuren. Nee, evenementen verhuur wordt ook wel als begrip gebruikt voor de catering voor evenementen. Oftewel ze kunnen het eten en drinken voor een evenementen regelen, dit kan inhouden dat ze alleen het eten of alleen het drinken voorzien, maar ze kunnen ook beide taken op zich nemen.

Keukens


Het eten voor grote evenementen wordt in groot keukens bereid en zo weer geleverd bij de bestemming waar het voor is. Niet alleen catering bedrijven maken gebruik van grootkeukens ook in bijvoorbeeld zorg instellingen wordt hier gebruik van gemaakt, éen ziekenhuis moet al enorm veel mensen van voeding kunnen voorzien, al dit eten wordt gemaakt in een groot keuken, deze keuken en de koks zijn er op afgestemd om grote porties voedsel te maken.

Horeca

Evenementen verhuur is een tak binnen de horeca. Horeca is een samen treksel van drie verschillende woorden de eerste 2 letters van de drie woorden is het woord horeca geworden. Horeca bestaat namelijk uit de woorden Hotel, Restaurant en Café. De horeca wordt onderverdeeld in vijf verschillende categorieën dit zijn; 

1; zijn alle fastservice, dit houdt in snackbars, schoolkantines en verkooppunten bij benzine- en treinstations. 
2; nachtzalen, discotheken en sociëteit. 
3; bar en eetcafe. 
4; restaurants, lunchrooms en ijssalons en 
5; alle hotels. 

Sommige mensen zeggen dat er nog een zesde categorie is, namelijk een die aan een culturele functie gekoppeld is. Ook van catering kun je wel zeggen dat het onderdeel is van de horeca.

Cateraar

Een cateraar zorg voor alle hapjes en drankjes dus je zou kunnen zeggen dat het ongeveer het zelfde is als evenementen verhuur. Er zijn verschillende contractcatering deze zijn te onderscheiden in; bedrijfscatering, dit is de grootste sector. Institutionele catering; dit is de catering voor ziekenhuizen of gevangenissen, bij deze vorm worden alle drie de maaltijden verzorgt door de catering. Schoolcatering; dit is natuurlijk de catering die het eten en drinken verzorgt voor in de schoolkantine. En inflight catering, de catering aan boord van het vliegtuig.

Feestje? Huur een evenement in!


Tagged with

Maaltijdservice voor iedereen

Wanneer je denkt aan maaltijdservice, zoals hier beschreven,  dan verwacht je misschien dat zo’n service er alleen is voor ouderen of zieken. Niets is minder waar. De maaltijden die worden verzorgd zijn voedzaam, gezond en niet te vergeten lekker. Dus waarom zouden deze maaltijden alleen maar geschikt zijn voor ouderen? Het is inderdaad zo dat voor mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn een gezonde maaltijd voor zichzelf te bereiden de maaltijdservice een uitkomst is. Bovendien is het mogelijk rekening te houden met speciale wensen zoals zoutarm of glutenvrij. Ook kunnen maaltijden bijvoorbeeld gemalen worden aangeboden. Maar de meeste maaltijden worden zonder speciale wensen geleverd.

Geen tijd om te koken

Als je een druk leven hebt en een hectische baan, dan is het gewoon zalig om ’s avonds aan te schuiven voor een warme maaltijd. Dit is echter voor velen niet weggelegd. Veel mensen wonen bijvoorbeeld alleen en vinden het helemaal niet gezellig om alleen voor hunzelf te koken. Ook is het gewoonweg niet prettig eerst de winkel in te moeten gaan om de ingrediënten voor je gerecht te kopen. Een ander voordeel van de maaltijdservice is dat je een enorme keuze aan gerechten hebt. En ben je niet handig in de keuken, dan heb je hiervan geen enkele last.

Hoe werkt het

Ben je voornemens gebruik te gaan maken van een maaltijdservice, kies dan een bedrijf uit die een ruime keuze aan gerechten biedt. Een goede aanbieder heeft ook buitenlandse gerechten op de kaart staan, zoals nasi of pasta. Omdat je de maaltijden ook kunt invriezen, is het het handigst voor enkele dagen te bestellen. De maaltijden worden luchtdicht verpakt afgeleverd. In de koelkast kan je ze enkele dagen bewaren. De door jou gekozen maaltijd warm je op in de magnetron en staat dus binnen enkele minuten op tafel. Gezond en gemakkelijk!

Maaltijdservice voor iedereen


Tagged with

Nijmeegse bierbrouwerijen en proeverij

Gezien ik door het hele land bierproeverijen verzorg begint mijn bierproeverij altijd met een introductie van mijzelf. Speciaal voor jullie heb ik mijn mooie Keizerstad achter me gelaten om voor jullie een bierproeverij te verzorgen is een zin die ik mezelf vaak hoor zeggen. Ook op biergebied is Nijmegen aardig aan de weg aan het timmeren en worden er geweldig lekkere bieren gebrouwen.

Met 11 bieren in hun gamma is brouwerij de Hemel de grootste en bekendste brouwerij van de stad. Een standaard begin van mijn bierproeverij is de Serafijn. Een aromatisch witbier van 5% met een vleugje citroen en een aangename koriander kruidigheid. De Hemel is een brouwerij met een museum gevestigd in een geweldig oud pand de Commanderie van Sint Jan. Op de begane grond zit er een biercafé en in de kelders de brouwerij en een museum. In de kelder is er uiteraard een ruimte waar men kan genieten van een bierproeverij met hun ambachtelijke bieren. Naast bier wordt er ook gedestilleerd en mosterd gemaakt. 

De tweede brouwerij van Nijmegen heet Oersoep. Een brouwerij die die graag met gelaagde en complexe bieren experimenteert. Uitdagende bieren die niet mainstream zijn en gebrouwen worden om mensen te verassen. Ondanks het gemiddelde alcohol percentage van rond de 6% worden er geen echte doordrinkers gebrouwen zoals veel brouwerijen maken. Oersoep brouwt in 4 lijnen waarin ze experimenteren met verschillende brouwsels: donker en diep, Saison, Bruisend en Blond en God is goed. Gevestigd in een oud fabriekspand van de Honig heeft het naast de brouwerij een brewpub Stoom waar alle bieren gedronken kunnen worden met een lekkere spijs er bij. Ook is het mogelijk om hier een bierproeverij te boeken..

De nieuwste brouwerij uit Nijmegen heet de Brouwtoren. Vier part-time brouwmeesters steken oude ambacht in een nieuw jasje met deze moderne Nijmeegse microbrouwerij. Er zijn inmiddels 2 varianten op de markt de Beta en de Saga. De Beta is een volle amber met 7% alcohol geserveerd in een unieke fles waar de kromming van de waal erg mooi op geïllustreerd is. De Saga is een Weizen die heerlijk fris is en een klein zoetje in de afdronk heeft. Een graag geziene gast in mijn bierproeverij is de Beta omdat deze uitstekend combineert met een Spaanse fuet.

Nijmeegse bierbrouwerijen en proeverij

Kwaliteitswijn, nu ook online te koop bij speciaalzaak

De wijnwereld en ook de daarbij behorende verkoop is volop in beweging. Ook de kwaliteitsspeciaalzaken zoals Wijnpromotor gaan online en niet zonder succes. De klanten stroomden vanaf de eerste dag massaal toe. Door de komst van het internet, kan nu een groter publiek genieten van zeldzame, maar toch betaalbare wijn.

Maar niet alleen verkoop is aan het veranderen. Was ooit de Airén de meest aangeplante druif ter wereld is.…?! Dat is nu verleden, althans als we de Wijnpers van maart/april mogen geloven. Voor wijn wordt het meest gebruik gemaakt van de cabernet sauvignon. De oorsprong van de druif ligt in Frankrijk, maar door de globalisering van de wijnindustrie over alle continenten verspreid. Niets blijft hetzelfde, alles verandert en dat geld ook voor wijngaarden. De afgelopen jaren waren er veel veranderingen waar te nemen. Wijnpers kan berichten over de cabernet sauvignon op basis van de onderzoeksresultaten die professor Kym Anderson uit Australië kenbaar heeft gemaakt. In het onderzoek werden 2019 druivenrassen doorgelicht, te vinden in 521 wijngebieden in 44 landen. Dit zou een dekking van 99% van alle aangeplante druivenrassen moeten omvatten.

Laten we eens kijken naar de grote trends die zich doen gelden in de wereld van de wijnbouw. Een ervan is aanhoudende afname van de totale aanplant als gevolg van grootschalig rooie in een paar belangrijke Europese landen. Dat geldt het meest voor Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal. De landen wegen vanwege hun productieomvang zwaar op de statistieken, zonder de inperking die in Oost-Europa plaatsvindt. De Grote drie zijn samen goed voor de 54% van alle wijnproductie in de wereld. De afname in de Europese landen biedt aan de VS en Australië de mogelijkheid om uit te breiden.

Een andere trend is dat de wijnboeren wijnen maken met een kleinere variëteit aan druivenrassen. In 2000 waren er 21 druivenrassen nodig voor de wereldwijde aanplant, in 2010 waren dit er nog maar 15.

De actuele top 5 van mondiale aangeplante rassen wordt aangevoerd door cabernet sauvignon, waarvan de aanplant tussen 1990 en 2010 met ruim 20% is gestegen. Een ander interessant gegeven is dat de blauwe rassen de afgelopen tien jaar een duidelijke voorsprong hebben genomen op de witte rassen. Mogelijk dat de gestegen populariteit van rosé hiervoor verantwoordelijk is. Als je winnaars hebt, dan zijn er ook verliezers. Deze moeten we vooral zoeken in de Spaanse druivenrassen.

 

Meer informatie: http://www.wijnpromotor.nl

Kwaliteitswijn, nu ook online te koop bij speciaalzaak


Tagged with