Wistjij
Image default
Financieel

Er zijn ongekend veel jongeren met schulden

Als mantelzorgondersteuning zorg je voor jongeren met schulden. Je bent een belangrijke schakel om deze jongeren in het zicht te houden en te helpen de zaken weer op orde te krijgen. Waardoor jongeren weer zicht hebben op een toekomst.

Het hebben van schulden kan een behoorlijke last zijn om door te kunnen met het leven dat je voor ogen had. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgondersteuning bereikbaar blijft voor deze groep jongeren. Waardoor ze de hulp krijgen die ze echt nodig hebben en er weer bovenop kunnen komen door zicht op een toekomst. Maar misschien wel veel belangrijker dan dat, dat ze niet kwijtraken binnen de maatschappij en het aan zicht op deze groep jongeren zal ontbreken.

In Nederland zijn er veel jongeren die door omstandigheden in de schulden komen. Deze jongeren hebben de hulp en ondersteuning van onder andere mantelzorgers hard nodig om weer op de been te komen. Je wilt deze jongeren niet zien afdwalen maar ze juist weer op het rechte pad brengen en hulp te geven om weer zicht te krijgen op het aflossen van schulden.

Jongeren met schulden hebben vaak zelf geen schuld aan schulden.

Je hoort het vaak dat jongeren zelf domme dingen hebben gedaan en in de schulden zijn gekomen. Maar van de jongeren die wij helpen is dat slechts een klein percentage. Meestal heeft het echt wel een reden die verder reikt dan alleen de verkeerde keuzes maken. Dit merk je vaak aan de reacties en verhalen van de jongeren die wij helpen. Een domme keuze kun je oplossen maar een ongelukkig moment of situatie is vaak een stuk lastiger.

Wanneer deze groep jongeren hulp krijgen is de schuld nog niet afgelost. Maar het gevoel dat ze er niet alleen voor staan is op het eerste moment het belangrijkste. Vanuit die invalshoek en zonder dat wij oordelen helpen wij waar mogelijk. Om de situatie weer op de rit te krijgen, alles eens goed op rij te zetten en de gezondheid van deze jongeren te bewaken. Want schulden kunnen heel veel met je doen wanneer je jong bent.

Mantelzorgondersteuning is het begin van een nieuwe toekomst.

Een nieuwe toekomst heb je niet van de een op andere dag. Dat vraagt om inzicht in situaties en vooral weten wat je ermee moet. Want je kunt je voorstellen dat wanneer deze groep jongeren er zelf uit hadden kunnen komen ze dit echt wel zouden doen. Maar dat inzicht ontbreekt door de grote last die op de schouders drukt. Daarom komt mantelzorgondersteuning om de hoek kijken om deze jongeren goed en vakkundig te ondersteunen met specialistische maar laagdrempelige zorg.