Milieuvriendelijk je huis verwarmen

Milieuvriendelijke toepassingen voor energie in huis worden steeds populairder. Zo zijn er bijvoorbeeld al veel huishoudens die gebruik maken van groene stroom. Veel mensen nemen groene stroom af van het energiebedrijf, maar er zijn ook al veel mensen die zelf voor hun stroomvoorziening zorgen bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak van hun huis te laten instaleren.

Aardgas gaat stap voor stap uit woningen verdwijnen. Duurzame energie voor verwarming en warm water komt ervoor in de plaats. Milieu Centraal laat zien wat warmtepompen en zonneboilers je te bieden hebben als alternatief voor de traditionele hr-ketel, cv-ketel of gaskachel.

De meeste huishoudens in Nederland verbruiken voor het verwarmen van hun huis echter nog steeds gas als energiebron. Om klimaatverandering binnen veilige grenzen te houden is het nodig om het gebruik van fossiele energie, zoals aardgas, tot bijna nul terug te dringen. In 2030 moet het gasverbruik fors minder zijn. Dat lijkt ver weg, maar is dichtbij: koop je nu een nieuwe hr-ketel op gas, dan zou het best je laatste kunnen zijn. Dit staat echter op het punt te veranderen want zonne-ketels worden steeds populairder. Dezelfde zonne-energie die gebruikt wordt om stroom op te wekken kan namelijk ook gebruikt worden om milieuvriendelijk je huis te verwarmen.

Om zonne-energie te gebruiken voor het verwarmen van je huis is een zonneboiler nodig en een speciale hybride cv ketel. Deze ketels kunnen zowel gas als zonne-energie als energiebron gebruiken voor de centrale verwarming en het warm water. De zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een boiler waar water in opgewarmd kan worden. Deze wordt op het dak van de woning geplaatst en vangt zonlicht op om hiermee het water in de boiler te verwarmen. Dit warme water kan vervolgens door de cv ketel worden gebruikt voor de verwarming en het warme water dat uit de kranen in huis komt. Uiteindelijk zorgt deze toepassing ervoor dat de cv ketel minder water hoeft te verwarmen en hierbij gas te verbruiken.

Verwarming is een grote energieverbruiker in huis. Bijna de helft van je energierekening bestaat uit kosten voor verwarming, en een tiende voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont, voor je portemonnee en het klimaat.

Wist u dat?…

Nog niet toe aan zonnepanelen, maar wel op zoek naar manieren om zuiniger, milieuvriendelijker en goedkoper met energie om te gaan? Wist u dat regelmatig onderhoud van uw cv door een ervaren loodgietersbedrijf  hierbij kan helpen?  Door middel van regelmatig cv-ketel onderhoud brengt u de energiekosten omlaag omdat u zuiniger kunt stoken, leuk voor uw portemonnee en goed voor het milieu!

Milieuvriendelijk je huis verwarmen


Tagged with

Op welke manier wilt u uw warmtepomp laten installeren in uw woning in Limburg?

U heeft een warmtepomp aangeschaft voor uw woning of bedrijfspand in Limburg, maar wist u dat deze op verschillende manieren geïnstalleerd kan worden? Zo kan een warmtepomp in Limburg en Maastricht in combinatie met vloerverwarming toegepast worden. Maar ook met radiatoren en dynamische convectoren gaat een warmtepomp prima samen. Wilt u sanitair warm water combineren met een warmtepomp? Ook dat is geen probleem. Een warmtepomp is geschikt voor zowel een woning als een onderneming. Bij Colson kunnen de specialisten u alles vertellen over de voordelen van een warmtepomp ten opzichte van andere verwarmingsbronnen. Komt u vooral eens langs in de showroom van deze specialist op het gebied van koeltechnieken en airconditioning.

Een warmtepomp in Maastricht of Limburg voor zowel particulieren als ondernemers

Een warmtepomp online bestellen bij Colson, zelfs dat is mogelijk. Voor zowel uw woning als voor een restaurant, kantoorpand of werkruimte is een warmtepomp een goed alternatief voor uw huidige verwarmingsbron. Naast warmtepompen kunt u ook voor koeltechnieken, airconditioning, luchtbehandeling en horeca-apparatuur bij deze specialist terecht. Bestelt u een warmtepomp bij Colson? Dan wordt deze niet alleen netjes bij u thuis afgeleverd, maar wordt de warmtepomp ook nog eens voor u geïnstalleerd. Dit bedrijf staat bekend om de scherpe prijzen, de snelle levering en professionele montage. Komt u snel het brede assortiment in de showroom bekijken?

Een kapotte warmtepomp in omgeving Limburg en Maastricht? De specialist repareert het voor u

Merkt u dat uw warmtepomp niet naar behoren functioneert. Uiteraard wilt u dit zo snel mogelijk verhelpen. Gelukkig kunt u de specialist op het gebied van warmtepompen ook inschakelen als installateur en reparateur. Schakelt u deze professionele reparateur in? Dan weet u zeker dat de warmtepomp zo snel mogelijk gemaakt wordt op een professionele manier. Schakelt u een specialist zoals Colson in als installateur? Dan zorgt deze professional ervoor dat bij de levering van de warmtepomp uw warmtepomp direct geïnstalleerd wordt zodat deze direct werkt en u gelijk gebruik kunt maken van de vele voordelen van een warmtepomp. Benieuwd naar alle voordelen? Komt u dan eens langs in de showroom van Colson.

Op welke manier wilt u uw warmtepomp laten installeren in uw woning in Limburg?


Tagged with

LED lampen als schijnwerper

Tegenwoordig nemen meer en meer mensen de toevlucht naar LED schijnwerpers als buitenverlichting.

Deze LED (light emitting diode) technologie wordt snel gebruikt voor verkeerslichten, tunnel verlichting, luchtvaart verlichting, oprit, garage verlichting, auto verlichting, reclame, bulletin boards, voor het verbeteren en gebouw gevels, enz. De reden voor de toenemende vraag van deze LED schijnwerpers is de voordelen van gebruik ervan. Zij kunnen als volgt worden weergegeven: 

Deze energie-efficiënte lampen putten 80% minder energie uit dan de standaard. Veronderstel hoeveel u kunt besparen op uw elektriciteitsrekening. 

Duurzaam – men kan rekenen op deze lichten als het gaat om de robuustheid en duurzaamheid. Hun geschatte levensduur is vijftig duizend uur zonder onderbreking. Ze kunnen tot tien keer langer meegaan dan de normale gloeilampen en halogeen lampen. 

Eco-vriendelijke – gebruik van ledverlichting minimaliseert lichtvervuiling, in tegenstelling tot de reguliere lampen die schadelijke koolstof uitstoten. Ook, schadelijke metalen zoals lood en kwik worden bij LED niet gebruikt.

Veiligheid – de lampen die over het algemeen eerder in gebruik waren verbruikten veel energie en dus de hoeveelheid afgegeven hitte was zeer hoog. Dat resulteerde in een hoger risico voor brand en vandaar was de veiligheid van deze lampen twijfelachtig. Maar met deze LED licht energie is de afgegeven hitte relatief laag, of ten zeggen, minimaal.

Kleurkeuze – de algemene halogeen lampen of de gloeilamp en de TL-verlichting bieden niet ieder type van kleurkeuze. LED-verlichting kan worden gekozen uit een breed spectrum van kleuren, en moet niet langer met gekleurde lenzen. Nu kunt u die gekleurde lichten toe voegen met esthetische aantrekkingskracht aan een instelling dat stemming geeft. 

Betaalbare – wellicht moet men een beetje meer besteden aan LED-verlichting dan je deed op die ouderwetse lampen, maar ze zijn nog steeds betaalbaar. En dat met besparingen op energie en elektriciteitsrekeningen, het is zeker een verstandige investering.

Lage onderhoudskosten – zoals hierboven vermeld, kan men vertrouwen op hun duurzaamheid en lange levensduur, waardoor onderhoud daarmee gemakkelijk wordt.

Dus verlicht uw ruimte met LED schijnwerpers zonder aarzeling. Immers, bent u die onweerstaanbare voordelen gegarandeerd!

LED lampen als schijnwerper


Tagged with

Airconditioning of Airco Installatie? Raadpleeg www.airco-airconditioning.be!

Welkom bij Airco-airconditioning.be

 Bent u afkomstig uit de regio Limburg of Antwerpen en is er de behoefte naar een lokale airco installateur om uw geplande airco of een airco installatie  bij  u thuis  of bij u in het kantoorgebouw, of industrieel pand te laten uitvoeren?  Dan is Airco-airconditioning.be uw partner!

Het is namelijk zo dat dit type van toestellen een aangename verzachting bieden op de hete zomerdagen die ons staan te wachten. Heeft u de knoop doorgehakt en  besloten om over te gaan tot de installatie  van een kwaliteitsvolle en duurzame airconditioning installatie in uw woonst, bedrijfsgebouw of kantoorruimte? Of wenst u eerder persoonlijk advies van een airco installateur die u grondig inlicht omtrent de verschillende soorten airco’s en airconditioning systemen die er op de markt te verkrijgen zijn? Dan bent u bij Airco-airconditioning.be aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met experts op vlak van airco en airconditioning. Bij ons vind u de weg naar de juiste airco installatie of airco systeem.

Dit systeem verschaft immers broodnodige soelaas en verkoeling op vochtige en hete zomerdagen. Dat kunnen we met ons allen bevestigen. Een deugdoende en elektronische airco installatie zorgt voor een beheersbare en aangename kamertemperatuur. Wenst u meer info te ontvangen over de diverse airco systemen op de markt verkrijgbaar? Neem dan zeker een kijkje op Airco-airconditioning.be.

Deze infowebsite is het medium bij uitstek voor particulieren en bedrijven op zoek naar een vlotte connectie met lokale airco installateurs. Al de gespecialiseerde installaties zijn geschikt om te koelen en of te verwarmen. Ze voldoen bovendien aan alle technische specificaties die u van een kwalitatieve airco installatie verwacht.

Airco-airconditioning.be helpt u graag verder

Airco is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. We kunnen er gewoon niet meer zonder. Denken we hierbij aan de auto, maar vooral ook in huis of op het bedrijf. Klimaatbeheersing draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor uzelf en uw werknemers of familieileden. Bent u op zoek naar degelijke airconditioning installateurs bij u in de buurt? Check dan zeker de website van Airco-airconditioning.be!

Airconditioning of Airco Installatie? Raadpleeg www.airco-airconditioning.be!


Tagged with

Redactionele fotografie

Foto’s en woorden gaan samen

Anders zou de tekst ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’ niet nodig zijn toch? Een foto trekt een lezer een artikel in, samen met de titel. Hievoor moet bij sommige magazines en kranten de coverfoto ook al interesse hebben opgewekt anders was het medium niet ter hand genomen.

Redactionele fotografie

Als illustratie bij artikelen, fotografeert de fotograaf van Fotostudio Vincent Hartman Fotografie de meest uiteenlopende beelden. Het kan een interview portret zijn, waarbij de hoofdpersson in gesprek is met de interviewer of een stand-alone portret. Ook kunnen het landschapsfoto’s zijn, een urban landscape, een gebouw, sport of een eenvoudige vastlegging van het gebeuren. Altijd is het zeer afwisselend en in tegenstelling tot reclamefotografie waarbij bijna van tevoren vast staat welk beeld er gerealiseerd moet worden, is de redactionele fotografie veel minder voorbereid. In het portfolio vind u veel portretten, mensen in een landschap of gebouw. Sporters in een ge-ensceneerde actie, coverportretten, mensen aan het werk, ruimtes en omgevingen. Vaak gaan journalist en fotograaf samen op pad en stemmen beeld en tekst op elkaar af.

Installatiebranche

Voor de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel, Uneto-VNI, verzorgt de fotograaf de fotografie voor een drietal uitgaven als het in de regio Zwolle plaats vindt. Overigens is de regio Zwolle een zeer rekbaar begrip voor deze uitgever uit het westen des lands. In de gallery ‘Redactioneel‘ treft u een aantal foto’s aan gemaakt tijdens de bouw van een basisschool in de gemeente Rijssen-Holten. Hier ging het om de rol van een technisch adviesbureau bij het ontwerpstadium van het nieuwe gebouw. De school is klimaat neutraal en zelfvoorzienend in energiebehoefte. De adviseur is gefotografeerd tussen de luchtbehandelings apparatuur die kort daarvoor naar binnen getakeld was. Een klein flitsje van rechts gecombineerd met highspeed flitssynchronisatie geeft een stoer effect en laat de geportretteerde eruit springen. Tegelijkertijd is er toch een goed overzicht van de omgeving.

Redactionele fotografie


Tagged with

De prijs van een zonnepaneel

Een zonnepaneel als waarde verhoging van uw woning

Hebt u de aanschaf van een zonnepaneel al eens overwogen? In de huidige economische crisis loont het zich wellicht om u hierin te verdiepen. Door de aanschaf van een zonnepaneel kunt u de kosten van uw energierekening drukken. De zon levert ons schone en duurzame energie. Hebt u een zonnepaneel op uw dak, dan verhoogt dit bovendien de waarde van uw huis, net zoals spouwmuurisolatie, een zuinige CV ketel en dubbel glas dit doen. Zijn deze vier aanwezig in uw huis, zal het energielabel van uw huis stijgen en dus zorgen voor een lagere energierekening.Bij Solar-systemen kunnen wij u van zeer uitgebreide informatie voorzien in de aanschaf van een zonnepaneel. Wij hebben twee soorten zonnepanelen in ons assortiment, namelijk de Mono en de Poly zonnepanelen. Beide panelen worden gemaakt uit dezelfde grondstof: siliciumzand. Het verschil tussen een Mono zonnepaneel en een Poly zonnepaneel zit ‘m in het feit dat bij het stolproces van de poly-kristallijne ingots van vloeibare naar vaste vorm, men het silicium gewoon laat stollen zonder extra handelingen. De kristallen liggen dan in een kriskras richting. Bij het stolproces van de mono-kristallijn gaat men de polarisatie van de kristallen beïnvloeden tijdens het stollen, zodat deze in dezelfde richting liggen. Dit heeft als gevolg dat bij direct zonlicht instraling een mono-kristallijne cel iets meer stroom zal opwekken dan een poly-kristallijne cel van dezelfde oppervlakte. Echter, de  opbrengstverhouding is nagenoeg gelijk. Het belangrijkste verschil ligt in de oppervlakte die de panelen op het dak innemen; Mono neemt minder plaats in dan poly. Zowel voor Poly panelen als voor Mono panelen is de kwaliteit en de garantie identiek. De garantie bestaat uit 10 jaar productgarantie, 10 jaar 90 procent vermogensgarantie en 25 jaar 80 procent vermogensgarantie.

De prijs van een zonnepaneel

Hoewel er tussen de mono zonnepaneel en de poly zonnepaneel enkele verschillen zitten in de fabricatie, hebben beide panelen een vergelijkbare opbrengstverhouding. Door de extra handeling die een mono zonnepaneel vergt, zit er uiteraard een verschil in het prijskaartje. In opbrengt zit er, zoals gezegd, per gebruikte Watt Piek zo goed als geen verschil. Bij dezelfde oppervlakte panelen, zal de mono-kristallijne type iets meer vermogen kunnen produceren dan de poly-kristallijne op hetzelfde oppervlakte. Als u een klein dak heeft, kan u gebaat zijn bij installatie van de mono-kristallijne cellen. Als u over voldoende dakoppervlakte beschikt, maakt het niet uit welk type paneel u neemt.  Voorheen was het vooral de prijs van een zonnepaneel die veel mensen afschrikte om van aanschaf van zonnepanelen af te zien. De afgelopen jaren zijn de prijzen van zonnepanelen flink gedaald wat er toe heeft geleid dat meer mensen tot aanschaf overgaan. De prijs van een zonnepaneel hangt af van verschillende factoren. Zo zit er verschil in kwaliteit en garantie en kunt u kiezen voor een B-merk met een lagere garantie. Bij Solar-systemen verkopen wij zonnepanelen van het merk Eging. Wij vinden kwaliteit van de zonnepanelen belangrijk. Aangezien u een investering doet voor langere termijn, vinden wij het belangrijk dat uw rendement hierin zo hoog mogelijk is. De panelen van Eging behoren in Duitsland tot één van de meest verkochte merken. En in tegenstelling tot andere fabrikanten heeft Eging het hele proces onder één dak, zo produceren zij niet alleen de zonnepanelen, maar ook wafers en ingots. Met een zonnepaneel van het merk Eging weet u zeker dat u kwaliteit in (op uw) huis haalt. Zo geeft het bedrijf u verschillende garanties op uw zonnepanelen en zijn de zonnepanelen verzien van alle Europese keurmerken.

Doe-het-zelf-pakketten

Als u van plan bent om een zonnepaneel of meerdere zonnepanelen aan te schaffen, dan bent u bij Solar-systemen aan het juiste adres. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden om een zo hoog mogelijk rendement uit uw zonnepaneel te halen. Hierbij moet u denken aan onder andere de ligging, de helling en de schaduw. Om het beste rendement uit uw zonnepaneel te halen dient het dak op het zuiden te liggen. De ideale helling van de panelen is tussen de 15 en 40%. Het is aangetoond dat het rendement aanzienlijk omlaag gaat wanneer de helling boven de 40% uitkomt. Verder is het belangrijk dat uw dak zo veel mogelijk schaduwvrij is, anders kan de zon uw zonnepanelen immers niet belichten. De kosten van de aanschaf van een zonnepaneel zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. Waar de prijzen 5 tot 10 jaar geleden nog rond de 7 euro per Watt Piek lag, ligt de prijs van een zonnepaneel nu rond de 1 euro per Watt Piek. De Nederlandse regering vindt het belangrijk dat er meer geïnvesteerd wordt in duurzame en groene energie. Om die reden kunt u bij de aanschaf van zonnepanelen gebruik maken van een subsidieregeling waarbij u maximaal 650 euro subsidie ontvangt. Zodra u hebt besloten om van de subsidieregeling gebruik te maken en zonnepanelen bij Solar-systemen aan te schaffen, zullen wij met u de mogelijkheden doorspreken. Vervolgens leveren wij doe-het-zelf zonnepaneel pakketten, zodat u zelf aan de slag kunt met de zonnepanelen, de omvormer. Het pakket wordt geleverd met montagemateriaal en de benodigde bekabeling. Uiteraard is het ook mogelijk om de installatie door ervaren installateurs van Solar-systemen te laten uitvoeren. Gaat u voor een offerte of meer informatie naar onze website: www.solar-systemen.nl

De prijs van een zonnepaneel


Tagged with