Wistjij

De voordelen van energieopslag

Energieopslag: wat is het precies?

Energieopslag is kort gezegd het opslaan van energie in apparaten zoals aggregaten. Een aggregaat is een mobiele toevoer van stroom die vroeger veelal op diesel werkte. De verbrandingsmotor zorgde ervoor dat het aggregaat continu kon blijven draaien. Met het oog op de toekomst worden de laatste tijd steeds meer aggregaten ontwikkeld met energieopslag. Hierbij wordt naast de originele verbrandingsmotor een beroep gedaan op een accu. Hierin wordt stroom opgeslagen die op een later moment gebruikt kan worden. De voordelen van energieopslag zijn voornamelijk terug te vinden in de portemonnee en de uitstoot.

Het resultaat van energieopslag: duurzamer, stiller en schoner

Gebruikt jouw aggregaat namelijk energieopslag, dan zal deze duurzamer, stiller en schoner zijn. Dit komt omdat er niet continu een beroep gedaan hoeft te worden op de originele dieselmotor. Deze stoot van nature CO2 uit en zeker wanneer deze dagen achter elkaar blijft draaien is dat niet de beste oplossing voor het milieu. Een accu zorgt ervoor dat een groot gedeelte van het functioneren van het aggregaat kan worden overgenomen door opgeslagen energie. Dit betekent dat de dieselmotor op die momenten niet hoeft aan te staan. Het resultaat: minder uitstoot en minder lawaai.

Opslaan van energie zorgt voor besparing van diesel

Een ander resultaat van energieopslag is dat er langer gewerkt kan worden met dezelfde hoeveelheid diesel. Deze keuze is daarom ook duurzamer. Zeker op de lange termijn zal dit ook merkbaar zijn in de portemonnee. Het bijvullen van de diesel zal niet meer zo frequent nodig zijn.

Zonnepanelen zijn ideaal voor energieopslag

Een prachtig hulpmiddel van energieopslag in aggregaten is de zonnepanelen. Deze zal dan naast de originele verbrandingsmotor en de accu aanwezig zijn in het aggregaat. Zeker gezien het feit dat aggregaten voornamelijk buiten staan, is dit een waardevolle toevoeging. Zo bespaar je nog meer diesel en stoot je nog minder schadelijke stoffen uit. Kies je voor deze optie, dan kunnen de zonnepanelen en de accu voor het grootste gedeelte de stroom afgeven. Alleen op piekmomenten kan de originele verbrandingsmotor dan bijspringen.

Vraag een deskundige om advies over energieopslag

Wat voor jou de precieze mogelijkheden zijn omtrent energieopslag hangt af van jouw situatie. Het is verstandig om hiervoor samen te werken met een partij die hier verstand van heeft. Deze kunnen jou adviseren om bepaalde keuzes wel of niet te maken. Met hen zorg je ervoor dat je de meest passende oplossing kiest voor jouw aggregaat met energieopslag.

http://bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag


Tagged with

Het verschil tussen een elektrische boiler en een doorstroom apparaat…

Het verschil tussen een elektrische boiler en een doorstroom apparaat…


Nederland is de switch aan het maken van gas naar elektrisch verwarmen. Voor de warmwatervoorziening kiest men vaak voor een elektrische boiler of een doorstroom apparaat. Maar hoe werken deze elektrische apparaten en wat is nu precies het verschil?

Elektrische boiler

Een elektrische boiler is een zeer eenvoudige oplossing om het tapwater elektrisch te verwarmen. Een boiler is een voorraadvat met warm water, dit werkt eigenlijk net zo als een tuinslang, als er warm water uit de boiler wordt getapt komt er namelijk direct weer koud water bij.

 

De volgende punten zijn belangrijk om te weten om de juiste boiler inhoud te kiezen:

• Wat is het gemiddelde waterverbruik van de douchekop in liter per minuut

• Om hoeveel personen gaat het die gebruik maken van de douche

• Wat is de gemiddelde douchetijd per persoon per douchebeurt

 

Onderstaand vind je een boiler calculator waarmee eenvoudig is uit te rekenen welke inhoud boiler het beste bij uw situatie past:

 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Het is wel aan te raden niet te krap te rekenen en houdt ook rekening met eventuele gezinsuitbreiding of (klein) kinderen die blijven logeren.

 

Doorstroom apparaat

Een doorstroom apparaat heeft geen voorraadvat zoals een elektrische boiler. Een doorstromer verwarmt het koude water heel snel met een spiraal, hoe hoger het vermogen (kW) hoe meer warm water de doorstromer geeft.  

 

Onderstaand vindt u een tabel die aangeeft bij welk vermogen (kW) welke hoeveelheid water (liter) het doorstroom apparaat geeft:

 


 

Een doorstroomapparaat om mee te douchen moet altijd worden aangesloten op krachtstroom. Het is dus belangrijk om te weten of er krachtstroom aanwezig is op locatie én of er voldoende stroom aanwezig is om een doorstromer te plaatsen naast eventuele andere elektrische apparatuur.

 

Voordelen elektrische boilers en doorstroom apparaten

Beide apparaten zijn uitermate geschikt om het warme water elektrisch te verwarmen, de voordelen per apparaat op een rijtje:

 

Elektrische boiler:

• Heeft geen invloed op de waterdruk / er kunnen meerdere tappunten tegelijk worden gebruikt

• Kan in bijna alle gevallen worden aangesloten op normale stroom (230Vac) 

• Zijn verkrijgbaar in verschillende soorten modellen, ook zeer compacte platte boilers

 

Doorstroom apparaat:

• Heeft geen voorraadvat en verbruikt geen stroom als er geen warm water wordt getapt

• Heel nauwkeurig in te stellen per halve graad

• Zeer compact, 1 model voor alle verschillende capaciteiten (kW)

 

Beide te verkrijgen bij elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/index.php?route=common/home


Tagged with
Wistjij

SCIOS-inspectie: wat is het?

Wat is een SCIOS-inspectie?

Een SCIOS-inspectie is een controle die gericht is op stookinstallaties. SCIOS is een afkorting en staat voor: Stichting Certificering Onderhoud en Inspectie van Stookinstallaties. Het is daarom bedoeld om de veiligheid te kunnen waarborgen van de stookinstallaties die gebruikt worden. Een NSA (noodstroomaggregaat) valt ook onder deze regeling. Beschik jij over een NSA dan is een SCIOS-inspectie verplicht.

Waarom moet ik zorgen voor een SCIOS-inspectie?

De belangrijkste reden is veiligheid. Een noodstroomaggregaat wordt ingezet op momenten dat er ofwel geen stroomtoevoer in de buurt is (denk aan matrixborden boven de snelweg) ofwel bij het uitvallen van een regulier stroomnetwerk (denk aan ziekenhuizen of verzorgingstehuizen). In beide gevallen is het immens van belang dat de gebruikers van de aggregaat kunnen vertrouwen op een goed functioneren hiervan. Om dit te garanderen is een SCIOS-inspectie nodig.

Wat kan ik verwachten?

Bij een keuring van jouw NSA wordt gelet op verschillende zogenoemde scopes. Dit zijn wetgevingen waaraan jouw installatie moet voldoen. Zo wordt er gekeken naar de verbrandingsmotor en gasturbines. Draait jouw installatie meer dan 500 uren per jaar, dan is ook een emissiemeting verplicht. Als laatste meest belangrijke scope is er de brandstoftoevoerleiding. Deze wordt moet op elke installatie met een externe tank gecontroleerd worden.

Wat heb ik aan een SCIOS-keuring?

Om te beginnen is een SCIOS-inspectie verplicht bij een NSA met meer dan 20 kW vermogen. Als de keuring goed verloopt, dan heeft u daar veel voordeel van. Je weet bijvoorbeeld dan dat jouw bedrijf een bepaalde zekerheid heeft als het gaat om het functioneren van het aggregaat. Daarnaast weet je zeker dat je optimaal kunt presteren met je NSA. En uiteraard betekent een goed verlopen keuring ook dat je bedrijf minder schade toebrengt aan het milieu.

Hoe vaak moet ik een SCIOS-inspectie laten uitvoeren?

Wanneer jouw aggregaat onder de 20 kW zit heeft deze geen verplichte inspecties nodig. Zit het vermogen van jouw NSA tussen de 20 kW en de 100 kW en heb je een niet-gasgestookte installatie? Dan geldt een periodieke controle van om de vier jaar. Zit je boven de 100 kW? Dan hangt het er vanaf of jouw NSA gasgestookt of niet-gasgestookt is. Is deze wel gasgestookt en zit deze boven de 100 kW, dan moet de inspectie eens in de vier jaar uitgevoerd worden. Is jouw aggregaat niet-gasgestookt en boven de 100 kW, dan voldoet een inspectie die eens in de twee jaar gehouden wordt. Het is dus van belang dat je altijd goed in de gaten hoeveel vermogen jouw NSA gebruikt. Zo weet je precies wanneer je welke SCIOS-inspectie kunt verwachten.

https://www.bredenoord.com/nl/service/scios/


Tagged with
Wistjij

Milieuvriendelijk je huis verwarmen

Milieuvriendelijke toepassingen voor energie in huis worden steeds populairder. Zo zijn er bijvoorbeeld al veel huishoudens die gebruik maken van groene stroom. Veel mensen nemen groene stroom af van het energiebedrijf, maar er zijn ook al veel mensen die zelf voor hun stroomvoorziening zorgen bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak van hun huis te laten instaleren.

Aardgas gaat stap voor stap uit woningen verdwijnen. Duurzame energie voor verwarming en warm water komt ervoor in de plaats. Milieu Centraal laat zien wat warmtepompen en zonneboilers je te bieden hebben als alternatief voor de traditionele hr-ketel, cv-ketel of gaskachel.

De meeste huishoudens in Nederland verbruiken voor het verwarmen van hun huis echter nog steeds gas als energiebron. Om klimaatverandering binnen veilige grenzen te houden is het nodig om het gebruik van fossiele energie, zoals aardgas, tot bijna nul terug te dringen. In 2030 moet het gasverbruik fors minder zijn. Dat lijkt ver weg, maar is dichtbij: koop je nu een nieuwe hr-ketel op gas, dan zou het best je laatste kunnen zijn. Dit staat echter op het punt te veranderen want zonne-ketels worden steeds populairder. Dezelfde zonne-energie die gebruikt wordt om stroom op te wekken kan namelijk ook gebruikt worden om milieuvriendelijk je huis te verwarmen.

Om zonne-energie te gebruiken voor het verwarmen van je huis is een zonneboiler nodig en een speciale hybride cv ketel. Deze ketels kunnen zowel gas als zonne-energie als energiebron gebruiken voor de centrale verwarming en het warm water. De zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een boiler waar water in opgewarmd kan worden. Deze wordt op het dak van de woning geplaatst en vangt zonlicht op om hiermee het water in de boiler te verwarmen. Dit warme water kan vervolgens door de cv ketel worden gebruikt voor de verwarming en het warme water dat uit de kranen in huis komt. Uiteindelijk zorgt deze toepassing ervoor dat de cv ketel minder water hoeft te verwarmen en hierbij gas te verbruiken.

Verwarming is een grote energieverbruiker in huis. Bijna de helft van je energierekening bestaat uit kosten voor verwarming, en een tiende voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont, voor je portemonnee en het klimaat.

Wist u dat?…

Nog niet toe aan zonnepanelen, maar wel op zoek naar manieren om zuiniger, milieuvriendelijker en goedkoper met energie om te gaan? Wist u dat regelmatig onderhoud van uw cv door een ervaren loodgietersbedrijf  hierbij kan helpen?  Door middel van regelmatig cv-ketel onderhoud brengt u de energiekosten omlaag omdat u zuiniger kunt stoken, leuk voor uw portemonnee en goed voor het milieu!

Milieuvriendelijk je huis verwarmen


Tagged with
Wistjij

LED lampen als schijnwerper

Tegenwoordig nemen meer en meer mensen de toevlucht naar LED schijnwerpers als buitenverlichting.

Deze LED (light emitting diode) technologie wordt snel gebruikt voor verkeerslichten, tunnel verlichting, luchtvaart verlichting, oprit, garage verlichting, auto verlichting, reclame, bulletin boards, voor het verbeteren en gebouw gevels, enz. De reden voor de toenemende vraag van deze LED schijnwerpers is de voordelen van gebruik ervan. Zij kunnen als volgt worden weergegeven: 

Deze energie-efficiënte lampen putten 80% minder energie uit dan de standaard. Veronderstel hoeveel u kunt besparen op uw elektriciteitsrekening. 

Duurzaam – men kan rekenen op deze lichten als het gaat om de robuustheid en duurzaamheid. Hun geschatte levensduur is vijftig duizend uur zonder onderbreking. Ze kunnen tot tien keer langer meegaan dan de normale gloeilampen en halogeen lampen. 

Eco-vriendelijke – gebruik van ledverlichting minimaliseert lichtvervuiling, in tegenstelling tot de reguliere lampen die schadelijke koolstof uitstoten. Ook, schadelijke metalen zoals lood en kwik worden bij LED niet gebruikt.

Veiligheid – de lampen die over het algemeen eerder in gebruik waren verbruikten veel energie en dus de hoeveelheid afgegeven hitte was zeer hoog. Dat resulteerde in een hoger risico voor brand en vandaar was de veiligheid van deze lampen twijfelachtig. Maar met deze LED licht energie is de afgegeven hitte relatief laag, of ten zeggen, minimaal.

Kleurkeuze – de algemene halogeen lampen of de gloeilamp en de TL-verlichting bieden niet ieder type van kleurkeuze. LED-verlichting kan worden gekozen uit een breed spectrum van kleuren, en moet niet langer met gekleurde lenzen. Nu kunt u die gekleurde lichten toe voegen met esthetische aantrekkingskracht aan een instelling dat stemming geeft. 

Betaalbare – wellicht moet men een beetje meer besteden aan LED-verlichting dan je deed op die ouderwetse lampen, maar ze zijn nog steeds betaalbaar. En dat met besparingen op energie en elektriciteitsrekeningen, het is zeker een verstandige investering.

Lage onderhoudskosten – zoals hierboven vermeld, kan men vertrouwen op hun duurzaamheid en lange levensduur, waardoor onderhoud daarmee gemakkelijk wordt.

Dus verlicht uw ruimte met LED schijnwerpers zonder aarzeling. Immers, bent u die onweerstaanbare voordelen gegarandeerd!

LED lampen als schijnwerper


Tagged with
Wistjij

Airconditioning of Airco Installatie? Raadpleeg www.airco-airconditioning.be!

Welkom bij Airco-airconditioning.be

 Bent u afkomstig uit de regio Limburg of Antwerpen en is er de behoefte naar een lokale airco installateur om uw geplande airco of een airco installatie  bij  u thuis  of bij u in het kantoorgebouw, of industrieel pand te laten uitvoeren?  Dan is Airco-airconditioning.be uw partner!

Het is namelijk zo dat dit type van toestellen een aangename verzachting bieden op de hete zomerdagen die ons staan te wachten. Heeft u de knoop doorgehakt en  besloten om over te gaan tot de installatie  van een kwaliteitsvolle en duurzame airconditioning installatie in uw woonst, bedrijfsgebouw of kantoorruimte? Of wenst u eerder persoonlijk advies van een airco installateur die u grondig inlicht omtrent de verschillende soorten airco’s en airconditioning systemen die er op de markt te verkrijgen zijn? Dan bent u bij Airco-airconditioning.be aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met experts op vlak van airco en airconditioning. Bij ons vind u de weg naar de juiste airco installatie of airco systeem.

Dit systeem verschaft immers broodnodige soelaas en verkoeling op vochtige en hete zomerdagen. Dat kunnen we met ons allen bevestigen. Een deugdoende en elektronische airco installatie zorgt voor een beheersbare en aangename kamertemperatuur. Wenst u meer info te ontvangen over de diverse airco systemen op de markt verkrijgbaar? Neem dan zeker een kijkje op Airco-airconditioning.be.

Deze infowebsite is het medium bij uitstek voor particulieren en bedrijven op zoek naar een vlotte connectie met lokale airco installateurs. Al de gespecialiseerde installaties zijn geschikt om te koelen en of te verwarmen. Ze voldoen bovendien aan alle technische specificaties die u van een kwalitatieve airco installatie verwacht.

Airco-airconditioning.be helpt u graag verder

Airco is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. We kunnen er gewoon niet meer zonder. Denken we hierbij aan de auto, maar vooral ook in huis of op het bedrijf. Klimaatbeheersing draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor uzelf en uw werknemers of familieileden. Bent u op zoek naar degelijke airconditioning installateurs bij u in de buurt? Check dan zeker de website van Airco-airconditioning.be!

Airconditioning of Airco Installatie? Raadpleeg www.airco-airconditioning.be!


Tagged with
Wistjij

Redactionele fotografie

Foto’s en woorden gaan samen

Anders zou de tekst ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’ niet nodig zijn toch? Een foto trekt een lezer een artikel in, samen met de titel. Hievoor moet bij sommige magazines en kranten de coverfoto ook al interesse hebben opgewekt anders was het medium niet ter hand genomen.

Redactionele fotografie

Als illustratie bij artikelen, fotografeert de fotograaf van Fotostudio Vincent Hartman Fotografie de meest uiteenlopende beelden. Het kan een interview portret zijn, waarbij de hoofdpersson in gesprek is met de interviewer of een stand-alone portret. Ook kunnen het landschapsfoto’s zijn, een urban landscape, een gebouw, sport of een eenvoudige vastlegging van het gebeuren. Altijd is het zeer afwisselend en in tegenstelling tot reclamefotografie waarbij bijna van tevoren vast staat welk beeld er gerealiseerd moet worden, is de redactionele fotografie veel minder voorbereid. In het portfolio vind u veel portretten, mensen in een landschap of gebouw. Sporters in een ge-ensceneerde actie, coverportretten, mensen aan het werk, ruimtes en omgevingen. Vaak gaan journalist en fotograaf samen op pad en stemmen beeld en tekst op elkaar af.

Installatiebranche

Voor de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel, Uneto-VNI, verzorgt de fotograaf de fotografie voor een drietal uitgaven als het in de regio Zwolle plaats vindt. Overigens is de regio Zwolle een zeer rekbaar begrip voor deze uitgever uit het westen des lands. In de gallery ‘Redactioneel‘ treft u een aantal foto’s aan gemaakt tijdens de bouw van een basisschool in de gemeente Rijssen-Holten. Hier ging het om de rol van een technisch adviesbureau bij het ontwerpstadium van het nieuwe gebouw. De school is klimaat neutraal en zelfvoorzienend in energiebehoefte. De adviseur is gefotografeerd tussen de luchtbehandelings apparatuur die kort daarvoor naar binnen getakeld was. Een klein flitsje van rechts gecombineerd met highspeed flitssynchronisatie geeft een stoer effect en laat de geportretteerde eruit springen. Tegelijkertijd is er toch een goed overzicht van de omgeving.

Redactionele fotografie


Tagged with