Wistjij
Gezondheid

Elektronisch roken versus Nicotinepleisers

Elektronisch roken is de zoveelste, nieuwe trend binnen het concept ‘stoppen met roken’. Na de kauwgom, medicijnen en nicotinepleisters is er nu ook de elektrische sigaret. Wat maakt uitgerekend deze variant de favoriet en wat zijn precies de verschillen tussen elektronisch roken en ‘roken’ via een nicotinepleister? Alhoewel hier nog niet voldoende onderzoek naar is gedaan, zijn er zeker enkele pluspunten te noemen die elektrisch roken voor heeft op het gebruik van nicotinepleisters. Het is uiteraard interessant om de verschillen te bepalen als je op zoek bent naar een goed en doeltreffend alternatief voor het roken van de gewone tabaksigaret. Vandaar dat we de verschillen zullen bekijken. Het verschilt echter per persoon welk middel het beste werkt. Dit kun je het beste uit zoeken door de middelen zelf uit te proberen.   

 

Nicotinepleisters

In plaats van roken, word deze pleister op het lichaam geplaats, waarbij het een voortdurende hoeveelheid nicotine afgeeft. Doordat het door de huid trekt, vervangt het de sensatie die normaal door de sigaret gegeven wordt. Nadeel is dat er kans bestaat op een overdosis, bij onjuist aanbrengen. De werking is continue en zeker als je ernaast alsnog rookt, schadelijk door het teveel aan nicotine.

 

Elektrisch roken

Dit blijkt net zo effectief als de pleister als hulpmiddel tegen roken, zelfs net iets beter. Ook roken mensen die terugvallen, minder na gebruik van een elektrische sigaret. Echter bevat het wel alsnog nicotine, evenals schadelijke dampen. Dit maakt het daadwerkelijke, positieve effect op de gezondheid alsnog dubieus. Het is wel overal verkrijgbaar, zonder de restricties die voor de pleisters gelden.

 

E-roken biedt zeker voordelen op pleisters. De uiteindelijke gevolgen zijn echter nog niet voldoende bekend. Om er achter te komen of de e-sigaret voor jou werkt, kun je deze proberen. Een elektrische sigaret kopen kan bij diverse winkels, maar ook via het internet.  

Elektronisch roken versus Nicotinepleisers