Wistjij
Bedrijven

Effectieve reinigingstechniek

Ultrasoon reinigen is de meest effectieve reinigingstechniek voor metaal, het werkt vooral heel goed op rvs.

 

Geluidsgolven door water

 

De grote effectiviteit van ultrasoon ontstaat, doordat er geluidsgolven door het water met reinigingsvloeistof word gestuurd. Hierdoor ontstaan er duizenden luchtbellen in het ultrasoon bad. Wat word veroorzaakt doordat de geluidsgolven in elkaar klappen. Door de mini implosies dat word veroorzaakt door het uit elkaar klappen van de luchtbellen, word het vuil los geweekt. Doordat de ultrasoonbad met geluidsgolven en reinigingsvloeistof op waterbasis werkt, ontstaan er nooit krassen op de rvs en word het grondig gereinigd.

 

Het water en geluidsgolven bereiken elke gaatje en hoekje, wat je normaal nooit met hand zou kunnen bereiken zonder krassen achter te laten. Het ultrasoon reinigen werkt zelfs zo goed, dat alle bedrijven dat zich bezig houden met metaal bewerken en afwerken, de ultrasoon methode gebruiken.

 

Bespaart tijd en geld

 

Het bespaart ook veel tijd en geld. Waar het voorheen veel tijd zou kosten om de rvs handmatig te reinigen, kan het nu gewoon heel snel met ultrasoon. Dit bespaart bedrijven veel tijd en de consumenten veel geld. Het reinigen van rvs is hierdoor veel goedkoper dan het voorheen was.

 

Het ultrasoon bad is nu ook te koop voor particulieren, alhoewel het wel een dure aankoop is. Voor mensen dat vaak rvs moeten laten reinigen is het wel een goede investering. Als je bijvoorbeeld velgen hebt van rvs, is het ultrasoon bad een hele goede investering. Je moet er dan wel voor zorgen dat de apparaat dat je koop groot genoeg zijn voor de velgen, want ze komen in veel verschillende afmetingen.

 

Polijsten

 

Als het rvs gereinigd is kunt je het beste de rvs ook polijsten, zo blijft het beschermt en krijgt het ook een mooie glans. Voor bijvoorbeeld auto velgen kun je het beste hoogglans polijsten, want dan krijg je het beste resultaat. De velgen zullen dan als nieuw uitzien. De auto velgen noem ik natuurlijk als een voorbeeld en je kunt veel rvs producten een mooie glans geven door het af te werken met hoogglans polijsten.

 

Voor de verschillende rvs profielen zijn er pakketten verkrijgbaar waar alles in zit, inclusief het microvezel doekje en de poets. Er zit ook een stappenplan bij van hoe je het moet aanpakken, want hoogglans polijsten doe je niet zomaar. Voor de beste resultaat moet je ook echt de stappen goed volgen, vanaf stap 1 tot de laatste stap. Stappen overslaan om sneller klaar te zijn kan nadelige gevolgen hebben, zoals dofheid in de rvs.

Effectieve reinigingstechniek