Wistjij
Image default
Vakantie

Een Yacht in Amsterdam correct afmeren en ontmeren

Wilt u met een Yacht in Amsterdam de wateren rond de hoofdstad bevaren? Dan stapt u ongetwijfeld regelmatig van boord voor een hapje of een drankje, een stadswandeling, museumbezoek of praktische zaken als de boodschappen. Het aanleggen van een boot wordt ook wel afmeren of aanmeren genoemd. Drie termen die nogal eens verwarring zaaien, maar stuk voor stuk hetzelfde betekenen. Het benaderen van een aanlegplaats met een Yacht in Amsterdam is iets wat u in samenwerking met uw gezelschap of medepassagiers doet. Zo verloopt dit proces snel en probleemloos.

Hulp van de boegschroef en de hekschroef

Wilt u met een Yacht in Amsterdam afmeren, dan kan dat afhankelijk van de weersomstandigheden en de breedte van de aanlegplaats af en toe best een uitdaging zijn. Wanneer het druk is, er een sterke stroming staat of als er een flinke wind waait, is extra voorzichtigheid nodig. De boegschroef en de hekschroef waarmee een Yacht in Amsterdam dat u bij Delos Yachtcharter huurt, is uitgerust, zijn u daarbij van grote hulp. Beide schroeven bevinden zich onder de boot. De boegschroef bevindt zich aan de voorkant en maakt het mogelijk de punt naar links of rechts te manoeuvreren. De hekschroef helpt u de achterkant van de boot in de gewenste richting te bewegen.

Tips bij het aanmeren van uw Yacht in Amsterdam

Een boot aanmeren, oftewel aanleggen of afmeren, kunt u makkelijker maken door een goede voorbereiding te treffen. Zeker wanneer u uw luxe motorvaartuig in een drukke omgeving wilt aanmeren, is het verstandig om de stootwillen te gebruiken. Zo voorkomt u eventuele schade wanneer u de kade of andere voertuigen per ongeluk raakt. Daarnaast is het slim om de lijnen van tevoren klaar te leggen, zodat u de lus in één soepele beweging om de scheepspaal op de kade kunt bevestigen. Deze lijn houdt u ook zo strak mogelijk, tot de boot in zijn geheel is aangemeerd.

Wat is ontmeren?

Gaat u uw Yacht in Amsterdam ontmeren, dan gaat u van de kade weg. Dit wordt door de meeste bestuurders als makkelijker gezien dan het aanmeren. Van belang is te onthouden dat de wind ook hier weer een belangrijke rol speelt. Zorgt u er dus voor dat u zeker weet van welke kant deze komt.

https://delosyachtcharter.nl