De glans van uw woning kan met de tijd door verschillende oorzaken verloren gaan. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. Na het lezen van dit artikel zult u er volledig van op de hoogte zijn wat voor wonderen gevelrenovatie en dakwerken kunnen verrichten wanneer het gaat om het uiterlijk van uw woning.

Gevelrenovatie is de oplossing

De term gevelrenovatie is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere werken die verricht worden aan de gevel. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Door de toepassing van gevelreiniging ziet de woning er binnen een dag weer gloednieuw uit. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Wanneer u een gevelrenovatie specialist aanneemt kan deze er voor zorgen dat uw voegwerk weer helemaal wordt herstelt naar zijn oude staat. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. De prijs voor gevelrenovatie is helemaal niet hoog wanneer we kijken naar het resultaat dat het met zich mee brengt. Het herstellen van voegwerk kost ongeveer 30 euro per vierkante meter. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Na de uitvoering van alle gevelwerken zal de woning er in ieder geval stralend uitzien.

Het uitvoeren van dakwerken is noodzakelijk

Het is verstandig om elke 10 jaar dakwerken uit te laten voeren of in ieder geval een inspectie te laten uitvoeren. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. Het uitvoeren van controles en reparaties aan het dak zorgt er voor dat de waarde van de woning niet snel zal dalen. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Op een plat dak zijn dakwerken makkelijker uit te voeren dan op een hellend dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Ook per type dakwerk verschilt de prijs, vergelijk dus eerst de verschillende soorten dakwerken voordat u een keuze maakt. Wij raden u ook aan om verschillende prijzen voor dakwerken te vergelijken omdat prijzen tussen dakwerkers er van elkaar kunnen verschillen.

Een woning eenvoudig renoveren


Tagged with