Wistjij
Image default
Management

Een oude cv-ketel: de gevaren

In de tijd van nu maakt ieder huishouden wel gebruik van een cv-ketel om de woning op te warmen. Helaas is het zo dat een cv-ketel gevaren met zich meebrengt. Het is dan ook aan te raden om de ketel regelmatig en goed te onderhouden. De levensduur van een gemiddelde cv-ketel is tussen de 12 en 15 jaar. Daarna is het slim om een nieuwe hr-ketel aan te schaffen om optimaal van alle kenmerken gebruik te maken en om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk uit de weg te gaan.

Een oude cv-ketel gaat slijten

Het is mogelijk bij oude cv-ketels dat er door slijtage rookgaslekkages vormen. Als dit gebeurt dan komt e rook koolmonoxide vrij. Naast de gevaren hiervan is dit ook schadelijk voor de gezondheid van mensen. Als u namelijk een koolmonoxidevergiftiging krijgt, zijn de kenmerken: misselijkheid, verwardheid en hoofdpijn. Dit kost 5-10 mensen per jaar het leven. Voorzorgsmaatregelen zijn daarom essentieel. Voorkom de vergiftiging en voel u veilig in uw eigen woning. Laar uw ketel daarom geregeld checken, of plaats voor de zekerheid een koolmonoxidemelder. Ook is het natuurlijk slim om goed geïnformeerd te zijn over de ketel in uw bezit, en wat u kunt doen wanneer het fout dreigt te gaan.

Een nieuwe cv-ketel biedt veel voordelen

De voordelen van een nieuwe cv-ketel zijn onder andere:

  • Storingen die vaak voorkomen bij een oude ketel zult u zoveel mogelijk vermijden met een nieuwe ketel
  • Nieuwe cv-ketels kunnen gebruik maken van nieuwe technologieën
  • Uw stookkosten zullen aanzienlijk lager zijn waardoor u veel kosten kunt besparen
  • De snelheid en duur waarmee uw huis warm wordt verbetert

In sommige gevallen kan het dus slim zijn om uw ketel al eerder te vernieuwen. Is uw ketel al toe aan vernieuwing? Bekijk dan deze hr-ketels van ATAG. Deze ketels behoren vaak tot de beste ketels. Enkele kenmerken zijn: een mooi design, energiebesparend, milieuvriendelijk en veel keuze uit verschillende vermogens. Laat u vooraf goed informeren over de mogelijkheden en kies de ketel die het beste bij u past!  

https://www.feenstra.com/