Voordelen van een sterilisatie voor uw hond

Een steriliseren van uw hond heeft diverse voordelen. Niet alleen voor u brengt het rust maar ook voor uw teefje. U voorkomt in eerste instantie dat uw hond niet meer zwanger of loops kan worden. Maar u verlaagt ook gelijk de kans op baarmoeder- of hormoon gerelateerde ziektes. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van een sterilisatie voor uw hond.

Wat bedoelen we met sterilisatie of castratie

Bij een sterilisatie, in de volksmond ook wel castratie genoemd, van een teefje wordt ervoor gezorgd dat een hond niet meer vruchtbaar is. Dit wordt gedaan door het operatief verwijderen van de eierstokken. Bij oudere honden wordt er soms voor gekozen om ook de baarmoeder mee te nemen. Dit wordt echter alleen gedaan wanneer er onregelmatigheden zijn te zien aangezien deze operatie ingrijpender is dan een normale sterilisatie. In Eindhoven zit een vakkundig Dierenziekenhuis die voeren met veel kennis en expertise een sterilisatie van uw hond uit in Eindhoven.

Voordelen sterilisatie hond

Wat zijn hiervan de voordelen? Waarom zou u uw teefje nou steriliseren? 

  • Het risico op baarmoeder- en hormoon gerelateerde ziektes verkleinen
  • Het voorkomen van baarmoederontsteking
  • Het voorkomen van ongewenste dekking of (schijn)zwangerschap
  • Minder kans op diabetes of suikerziekte
  • Het stoppen van de loopsheid

Loops

Als uw hond loops is betekent dit dat jouw hond vruchtbaar is. Dit wordt vaak opgemerkt door de hormonale veranderingen die een teefje uit in haar gedrag. Los van de fysieke kenmerken die deze loopsheid met zich meebrengt.

Door het uitvoeren van een sterilisatie van uw hond wordt uw hond niet meer loops. Het is wel erg onverstandig om het teefje voor de eerste of tijdens de loopsheid te steriliseren. Dit verhoogd namelijk de kans op incontinentie na sterilisatie. Het is natuurlijk wel moeilijk in te schatten wanneer deze eerste loopsheid zal zijn, dit verschilt per hond.Het beste moment om uw teef te steriliseren verschilt ook nog eens per ras.

Heeft uw hond haar eerste loopsheid gehad en wilt u haar laten steriliseren?

https://www.web-wings.nl/


Tagged with
Wistjij

De webwinkel voor al uw vogelbenodigdheden

Vogels zijn bijzondere dieren die veel gezelligheid en geluk kunnen bieden aan een mens.  Als huisdier vragen ze weinig, maar geven ze veel. Daarbij zijn vogels stiekem heel erg slim, want het leuk maakt om ze bijvoorbeeld trucjes te leren. Vogels kunnen geluiden herkennen en deze koppelen aan een actie. Vogels kunnen hierdoor bijvoorbeeld hun naam herkennen of reageren op het geluid van voedsel in een bak.

Het houden van vogels is relatief gemakkelijk en je krijgt er heel veel voor terug.  Alles dat je nodig hebt vind je bij de webwinkel voor al jouw vogelbenodigdheden

Online voedsel en kooien bestellen

Het is belangrijk om vogels de ruimte te geven en om hen de juiste voeding te bieden. Met de komst van het internet is het makkelijk om dergelijke producten via een webshop te bestellen. Broedkooien, bodembedekking, broedmachines en voedsel zijn hier allemaal te verkrijgen in allerlei vormen en maten.

Zorg dat je nooit teveel voedsel tegelijk besteld, want dit verliest over de tijd haar voedingswaarden. Daarbij zijn dergelijke producten vaak binnen een of enkele dagen bij je thuis bezorgd. 

Onderzoek naar vogelsoorten

Lees je, voordat je een vogel besteld, goed in. Zo weet je wat deze vogels eten, hoeveel ze horen te eten en wat ze verder allemaal nodig hebben. Ook is het belangrijk om te weten welke soorten vogels wel en niet samen kunnen zitten. Bij parkieten is het bijvoorbeeld belangrijk dat mannetjes niet samen in een kooi zitten.

Wat heb je nodig voor je een vogel koopt?

Voor je een vogel gaat kopen, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van welke vogel je wilt en wat deze nodig hebben. Daarbij is het ook belangrijk om een beeld te hebben van waar die vogel of vogels dan gehouden gaan worden. Parkieten kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk in een kooitje in de woonkamer gehouden worden, maar duiven hebben veel meer ruimte nodig. Ditzelfde geldt voor papegaaien.

Bestel, voor je een vogel koopt, een geschikte kooi en zet of hang die op een veilige en stevige plek. Zorg dat er minimaal 2 zitstokken in de kooi zitten en bedek de bodem met bodembedekking, zoals schorssnippers. 

Onderhoud en accessoires

Bestel voor je vogels gaat houden leuke accessoires die vogels gelukkig en gezond houden. Denk hierbij aan vogelbadjes. Vogels badderen graag en het is daarom belangrijk dat ze de mogelijkheid hebben om zich ergens te wassen.

Het is belangrijk om te zorgen dat de zitstokken, vogelbaden en bodem schoon worden gehouden. Doe dit eens per week en zorg dat je hier de geschikte materialen voor hebt.

Verse bodembedekking dient hiervoor op voorraad te zijn, zodat je nooit zonder hoeft te doen.  Het kan slecht zijn voor vogels om blootgesteld te worden aan viezigheid, maar ook aan dampen van binnenshuis. Kookdampen en dampen van het steengrillen zijn bijvoorbeeld heel erg slecht voor een vogel. 

Producten online bestellen

Blader eens door de vogel webshops heen en kijk naar de mogelijkheden die geboden worden. Wat zijn er voor een verschillende vogelhuisjes en wat adviseert de website? Wat voor een voedsel is er allemaal en hoe lang is de levertijd? Door hier goed naar te kijken, zul je de juiste producten altijd op tijd in huis hebben en nog lang van je vogel kunnen genieten.

 

https://www.birdsupply.nl/

Wistjij

Help ik heb een nieuwe hobby nodig

Door de huidige situatie rondom het COVID-19 virus zitten enorm veel mensen thuis. De een vindt het erg fijn, terwijl de ander het juist het verschrikkelijk vindt. Wij begrijpen dit! Maar hoe kan je dit dan oplossen? Dit doe je doormiddel van het vinden van een nieuwe hobby. Dit kan natuurlijk hartstikke lastig zijn. Daarom geven wij je in dit artikel allerlei tips voor het vinden van een nieuwe hobby.

 

De eerste tip die wij u geven is van toepassing wanneer je een natuurmens bent. Ga eens proberen om te vissen. Vissen kan enorm rustgevend zijn en tevens ook erg spannend. Het grote voordeel van vissen is dat je echt een kunt zijn met de natuur. Vissen kan je al op een heel laag pitje uitoefenen. Het enige wat je nodig hebt is een hengel en wat voer. Deze kan je bij iedere dierenwinkel of hengelsport zaak aanschaffen. Neem dus vooral een kijkje bij dierenwinkel Gouda om te zien of er voor jou wat tussen zit.

 

De tweede tip is alleen van toepassing wanneer je goed met je handen bent. We hebben het hier over klussen. Kijk eens rond in je woning of er dingen zijn die aanpassingen nodig hebben. Klussen is altijd een heerlijke manier om bezig te zijn in huis. Het grote voordeel van klussen is dat je dingen hebt te doen om de tijd te doden. Verder is het ook top dat je zichtbaar verbeteringen kan aanbrengen aan je woning.

 

De derde tip is om een nieuwe sport te ontdekken. Er zijn erg veel sporten waar je je ei in kwijt kan. Het grote voordeel van sporten is dat er zoveel verschillende soorten en niveaus zijn. Hierdoor is er dus voor ieder een niveau om in te haken. Je kan ook kiezen of je wat meer gezelligheid wilt in een teamsport, of toch lekker individueel sporten.

http://bonqers-dierenwinkel.nl


Tagged with
Wistjij

Op een veilige en effectieve manier een goede nachtrust weg van vervelende muggen

Het is inderdaad vervelend als u gaat slapen en de muggen in uw oren gaan zoemen. Het is niet alleen het vervelende geluid maar ook het effect van hun beten. Er is onderzocht dat muggenbeten niet alleen huidirritatie en jeuk veroorzaken, maar ook Zika- en Usutu-virussen kunnen overbrengen. Infectie met het Zika-virus veroorzaakt meestal milde symptomen zoals koorts, huiduitslag en spierpijn. Het virus kan zelfs een complicatie veroorzaken bij zwangere vrouwen die vroeggeboorte en geboorteafwijkingen veroorzaken. De hoeveelheid virus in de muggen moet echter hoog genoeg zijn om de infectie bij mensen te veroorzaken. Deze worden nog onderzocht door onderzoekers van Wageningen Universiteit in Nederland.

Als u zich zorgen maakt en geïrriteerd bent door de aanwezigheid van muggen, bent u niet de enige. Volgens onderzoek van Wat Vindt Nederland voelt 40 procent van de 4.000 respondenten zich ook zo aan als u. Ze zijn bezorgd en bang voor de toename van dit ongedierte in het algemeen. Bijna de helft van hen was van mening dat ongediertebestrijding en het milieu even belangrijk zijn. Er zijn dus in ieder geval drie tips om vervelende muggen kwijt te raken die u thuis kunt doen.

Drie tips om vervelende muggen van buiten en van binnen te verwijderen

1. Kweek een ongediertebestrijdingsplant
U kunt overwegen om kruiden en bloemen te planten die muggen en andere insecten effectief afstoten. Dit omvat citroengras, basilicum, munt, rozemarijn voor de kruiden en goudsbloem, lantana, eucalyptus, lavendel voor de bloemen. Dit voorkomt dat muggen zich in de buurt van uw huis voortplanten.

2. Muggenhor
Voorkom dat muggen uw huis binnendringen door horren voor uw deur en ramen te plaatsen. Muggenhor zorgt ervoor dat u toch frisse lucht kunt krijgen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de aanwezigheid van muggen.

3. Chemisch muggenspray
Gebruik insectenwerende middelen op uw blootgestelde huidoppervlak. De insectenwerende middelen bevatten meestal 30 procent tot 50 procent DEET. Hoe hoger het percentage, het beschermt u gedurende een langere periode. Andere insectenwerende middelen kunnen tot 15 procent picaridine bevatten, dat geurloos is en niet plastificeert zoals DEET. Dit afweermiddel is niet geschikt voor kinderen onder de twee maanden.

Als u de voorkeur geeft aan een gemakkelijkere manier om zonder veel moeite van muggen af ​​te komen, is automatisch muggenspray misschien iets voor u. Dit voorkomt huidirritatie of installatiewerkzaamheden.

Insect free
Insect Free geeft u het gemak om automatisch muggen af te weren. Het muggen verjagen product sproeit het chemische muggenspray automatisch elke 15 minuten of 30 minuten naar het gebied rond het huis. Bij normaal gebruik gaat één verstuiver 30 dagen mee.

Meer informatie?
Bezoek onze website voor een specifiek muggenspray product en Insect Free voor andere insectenwerende producten.


De eerste weken en maanden van een Rottweiler

Als kleine pup is de Rottweiler in de eerste maanden van zijn leven nog erg speels. Daarom moet hem het geschikte speelgoed ter beschikking worden gesteld. Touwen met knopen of zachte ballen zijn hier uitstekend voor geschikt. Maar laat hem niet alleen met zijn speelgoed.

Breng veel tijd door met je Rottweiler. Er zijn genoeg spelletjes die je zowel buiten als binnen samen met hem kan doen. Hier geef je jouw hond al de eerste commando’s zoals: “Zit!”. Als hij correct reageert, krijgt hij bijvoorbeeld als beloning een traktatie of mag hij met zijn touw spelen. Twee punten zijn belangrijk in de eerste weken:

  • Straf hem nog niet te streng
  • Geef hem een kleine beloning nadat hij correct heeft gereageerd…

 

Training van jongs af aan

Het eerste jaar is cruciaal om de Rottweiler te trainen. Geduld, doorzettingsvermogen en consistentie zijn belangrijke hulpmiddelen.. Als de hond bijvoorbeeld niet op de bank mag dan is het belangrijk dat je dit vanaf het begin duidelijk maakt. Een korte “Nee!” of “Naar beneden!” helpt de hond te begrijpen dat dit niet zijn plaats is.

Natuurlijk moet je hem nu laten snappen dat hij in zijn eigen hondenmandje moet zitten. Zo laat je de jonge Rottweiler zijn plaats zien en leid je hem. Onder geen enkele voorwaarde mag je hem lokken met een traktatie! De beloning komt pas nadat de hond correct heeft gereageerd. Anders kan het gebeuren dat je hond pas op latere leeftijd reageert als hij eerder zijn beloning krijgt. Je bent de baas van de hond en je hond moet te allen tijde naar je luisteren en niet andersom. 

Duidelijke grenze in het samenleven met de Rottweiler

Ook al is de hond in de eerste weken en maanden zo schattig de Rottweiler groeit op tot een aanwezige hond. Als hij als kleine pup het bed in mag, dan verwacht hij als volwassen hond dat dit nog steeds een optie is. Als hondeneigenaar moet je je er te allen tijde van bewust zijn dat een hond niet als een mens denkt.

Hij volgt zijn instincten en reageert volgens zijn karakter. Het is daarom belangrijk om hem al als pup te laten zien wat zijn grenzen zijn. De juiste liefde voor dieren bestaat uit het nemen van veel tijd voor hem als hij uit is en speelt. Nadat hij buiten heeft mogen ravotten, voelt de Rottweiler zich van binnenuit in balans en gaat hij graag naar zijn plaats. Het gaat dus ook vooral om het voldoen aan de behoefte om te bewegen.
 

 

Hoe wordt mijn Rottweiler zindelijk?

Om ervoor te zorgen dat de Rottweiler-pup zindelijk wordt, moet je hem voldoende gelegenheid geven om zijn behoeftes buiten te doen. Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden: Geef je kleine pup de kans om zijn blaas meerdere keren per dag te legen. Tegelijkertijd moet je weten dat je puppy 10 weken geleden nog niet in staat was om zijn darmen onder controle te houden. Dus als hij een hoekje heeft gekozen voor zijn behoefte, laat dan duidelijk zien met een “Foei!” op een scherpe toon dat dit niet gewenst is.

Ook hier geldt: geen klappen voor de hond! Hij zal hier niets van leren, integendeel. Hij zal bang worden en misschien later agressief reageren puur om zichzelf te beschermen tegen de klap! Je kunt gemakkelijk herkennen dat je hond zijn behoefte moet doen door het feit dat hij nerveus wordt en rond de kamer snuffelt tot hij een geschikte plek heeft gevonden.

Als je dit gedrag waarneemt, moet je hem snel naar buiten brengen waar hij zijn behoefte kan doen. Zo laat je hem zien dat hij daar zijn behoeftes kan doen.Tagged with