Wistjij
Gezondheid

Deskundig advies en begeleiding bij onbedoelde zwangerschap

Ben je ongewenst zwanger en weet je niet wat te doen? Je worstelt met allerlei vragen en moet een besluit nemen of je de zwangerschap wilt behouden of afbreken. De specialisten van Beahuis & Bloemenhovekliniek kunnen je adviseren en begeleiden bij je overwegingen aangaande het eventueel stoppen van een onbedoelde zwangerschap. We verstrekken tevens adviezen over de voor jou beste anticonceptie, met als doel om ongewenste zwangerschap voor te zijn.

Een abortuspil als poliklinische behandeling

Kliniek Bloemenhove verleent al sinds 1971 professionele hulp aan meisjes en vrouwen bij onbedoelde zwangerschap in het eerste en tweede semester, ofwel tot een periode van 22 weken na de laatste menstruatie. In de eerste 8 weken kan de zwangerschap onder meer worden afgebroken met een abortuspil. De arts beoordeelt aan de hand van een echo en jouw gezondheid of het verantwoord is om de medicijnen te verstrekken. De behandeling met een abortuspil vindt poliklinisch plaats en vraagt een verblijfsduur van 2 uur in de kliniek. Daarna mag je naar huis. Na 3 weken volgt er nog een nacontrole in de kliniek.

Zuigcurettage onder narcose of plaatselijke verdoving

Tot 12 weken na de laatste menstruatie is ook een zuigcurettage mogelijk onder plaatselijke verdoving of een kortdurende totale narcose. Deze behandeling duurt slechts 5 tot 10 minuten. Je kunt aansluitend aan de behandeling een spiraal laten plaatsen in de baarmoederholte als anticonceptie. Je verblijft bij een zuigcurettage ongeveer 5 uur in de kliniek, waarna je naar huis mag. Bij een ingreep onder narcose mag je de eerste 24 uur niet aan het verkeer deelnemen. Is je zwangerschap in de 13e tot de 22e week? Dan biedt een instrumentele abortus een oplossing. Wil je advies bij ongewenste zwangerschap en wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden om de onbedoelde zwangerschap af te breken? Je kunt ons vrijblijvend bellen (023 – 528 98 90) of een afspraak maken via het contactformulier op onze website.

Deskundig advies en begeleiding bij onbedoelde zwangerschap