Een zonnepaneel als waarde verhoging van uw woning

Hebt u de aanschaf van een zonnepaneel al eens overwogen? In de huidige economische crisis loont het zich wellicht om u hierin te verdiepen. Door de aanschaf van een zonnepaneel kunt u de kosten van uw energierekening drukken. De zon levert ons schone en duurzame energie. Hebt u een zonnepaneel op uw dak, dan verhoogt dit bovendien de waarde van uw huis, net zoals spouwmuurisolatie, een zuinige CV ketel en dubbel glas dit doen. Zijn deze vier aanwezig in uw huis, zal het energielabel van uw huis stijgen en dus zorgen voor een lagere energierekening.Bij Solar-systemen kunnen wij u van zeer uitgebreide informatie voorzien in de aanschaf van een zonnepaneel. Wij hebben twee soorten zonnepanelen in ons assortiment, namelijk de Mono en de Poly zonnepanelen. Beide panelen worden gemaakt uit dezelfde grondstof: siliciumzand. Het verschil tussen een Mono zonnepaneel en een Poly zonnepaneel zit ‘m in het feit dat bij het stolproces van de poly-kristallijne ingots van vloeibare naar vaste vorm, men het silicium gewoon laat stollen zonder extra handelingen. De kristallen liggen dan in een kriskras richting. Bij het stolproces van de mono-kristallijn gaat men de polarisatie van de kristallen beïnvloeden tijdens het stollen, zodat deze in dezelfde richting liggen. Dit heeft als gevolg dat bij direct zonlicht instraling een mono-kristallijne cel iets meer stroom zal opwekken dan een poly-kristallijne cel van dezelfde oppervlakte. Echter, de  opbrengstverhouding is nagenoeg gelijk. Het belangrijkste verschil ligt in de oppervlakte die de panelen op het dak innemen; Mono neemt minder plaats in dan poly. Zowel voor Poly panelen als voor Mono panelen is de kwaliteit en de garantie identiek. De garantie bestaat uit 10 jaar productgarantie, 10 jaar 90 procent vermogensgarantie en 25 jaar 80 procent vermogensgarantie.

De prijs van een zonnepaneel

Hoewel er tussen de mono zonnepaneel en de poly zonnepaneel enkele verschillen zitten in de fabricatie, hebben beide panelen een vergelijkbare opbrengstverhouding. Door de extra handeling die een mono zonnepaneel vergt, zit er uiteraard een verschil in het prijskaartje. In opbrengt zit er, zoals gezegd, per gebruikte Watt Piek zo goed als geen verschil. Bij dezelfde oppervlakte panelen, zal de mono-kristallijne type iets meer vermogen kunnen produceren dan de poly-kristallijne op hetzelfde oppervlakte. Als u een klein dak heeft, kan u gebaat zijn bij installatie van de mono-kristallijne cellen. Als u over voldoende dakoppervlakte beschikt, maakt het niet uit welk type paneel u neemt.  Voorheen was het vooral de prijs van een zonnepaneel die veel mensen afschrikte om van aanschaf van zonnepanelen af te zien. De afgelopen jaren zijn de prijzen van zonnepanelen flink gedaald wat er toe heeft geleid dat meer mensen tot aanschaf overgaan. De prijs van een zonnepaneel hangt af van verschillende factoren. Zo zit er verschil in kwaliteit en garantie en kunt u kiezen voor een B-merk met een lagere garantie. Bij Solar-systemen verkopen wij zonnepanelen van het merk Eging. Wij vinden kwaliteit van de zonnepanelen belangrijk. Aangezien u een investering doet voor langere termijn, vinden wij het belangrijk dat uw rendement hierin zo hoog mogelijk is. De panelen van Eging behoren in Duitsland tot één van de meest verkochte merken. En in tegenstelling tot andere fabrikanten heeft Eging het hele proces onder één dak, zo produceren zij niet alleen de zonnepanelen, maar ook wafers en ingots. Met een zonnepaneel van het merk Eging weet u zeker dat u kwaliteit in (op uw) huis haalt. Zo geeft het bedrijf u verschillende garanties op uw zonnepanelen en zijn de zonnepanelen verzien van alle Europese keurmerken.

Doe-het-zelf-pakketten

Als u van plan bent om een zonnepaneel of meerdere zonnepanelen aan te schaffen, dan bent u bij Solar-systemen aan het juiste adres. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden om een zo hoog mogelijk rendement uit uw zonnepaneel te halen. Hierbij moet u denken aan onder andere de ligging, de helling en de schaduw. Om het beste rendement uit uw zonnepaneel te halen dient het dak op het zuiden te liggen. De ideale helling van de panelen is tussen de 15 en 40%. Het is aangetoond dat het rendement aanzienlijk omlaag gaat wanneer de helling boven de 40% uitkomt. Verder is het belangrijk dat uw dak zo veel mogelijk schaduwvrij is, anders kan de zon uw zonnepanelen immers niet belichten. De kosten van de aanschaf van een zonnepaneel zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. Waar de prijzen 5 tot 10 jaar geleden nog rond de 7 euro per Watt Piek lag, ligt de prijs van een zonnepaneel nu rond de 1 euro per Watt Piek. De Nederlandse regering vindt het belangrijk dat er meer geïnvesteerd wordt in duurzame en groene energie. Om die reden kunt u bij de aanschaf van zonnepanelen gebruik maken van een subsidieregeling waarbij u maximaal 650 euro subsidie ontvangt. Zodra u hebt besloten om van de subsidieregeling gebruik te maken en zonnepanelen bij Solar-systemen aan te schaffen, zullen wij met u de mogelijkheden doorspreken. Vervolgens leveren wij doe-het-zelf zonnepaneel pakketten, zodat u zelf aan de slag kunt met de zonnepanelen, de omvormer. Het pakket wordt geleverd met montagemateriaal en de benodigde bekabeling. Uiteraard is het ook mogelijk om de installatie door ervaren installateurs van Solar-systemen te laten uitvoeren. Gaat u voor een offerte of meer informatie naar onze website: www.solar-systemen.nl

De prijs van een zonnepaneel


Tagged with