Wistjij
Image default
Auto’s en Motoren

De beste prijs voor uw mobilhome!

Uw mobilhome verkopen?

Een mobilhome is populair voor vakantie. Zeker in corona tijd. U heeft alle voorzieningen aan boord en hoeft deze dus niet te delen met vreemden. Ook is een mobilhome de ultieme vrijheid: u kunt gaan en staan waar u wilt. Maar het kan zijn dat u uw mobilhome wilt verkopen, omdat u misschien uw baan bent verloren en de kosten van een mobilhome niet meer kunt opbrengen. Wat de reden ook is, u wilt er natuurlijk wel een goede prijs voor vangen. In dit artikel geven we tips voor de verkoop en kijken we ook of het beter is om uw mobilhome in te ruilen. Want natuurlijk wilt u de beste prijs voor uwmobilhome!

Tips en tricks

Het is een hoop werk om een mobilhome te verkopen. Maar met deze tips is het een fluitje van een cent:

  • Er zijn zogenaamde mobilhomemakelaars die de verkoop voor u kunnen regelen. Dat scheelt u een hoop werk, maar de kosten die de makelaars rekenen gaan wel van uw winst af.
  • De waardebepaling moet goed zijn. Kies een prijs die overeenkomt met de werkelijkheid. Belangrijk hierbij zijn onder andere: bouwjaar, staat, aantal kilometers op de teller en eventuele aanvullende opties.
  • Doe een kentekencheck bij de RDW. Deze kentekencheck is gratis. Hiermee kunt u werkelijk alle denkbare informatie opvragen, ook datgene waar u misschien zelf nog niet van op de hoogte was. Bijvoorbeeld of er ooit schades gereden zijn, of dat de mobilhome misschien gestolen is.
  • Plaats een goede advertentie met duidelijke foto’s. Bedenk dat hoe langer uw advertentietekst is, hoe betrouwbaarder de advertentie lijkt. Zet er in elk geval de volgende dingen in: bouwjaar, prijs, merk, afmetingen, indeling, aantal slaapplaatsen, staat en hoeveel hij is gebruikt, stalling, eventuele extra’s, aslast en bandenkwaliteit. Maak ook duidelijke foto’s van het interieur en het exterieur. Maak een overzichtsfoto, maar fotografeer ook zeker de details.
  • Zet de advertentie online. Omdat de meeste potentiële kopers op Internet beginnen te zoeken, kunt u hier een grote slag slaan.
  • Zorg vooral voor een vrijwaringsbewijs na de verkoop. Hiermee kunt u bewijzen dat uw de mobilhome niet meer in bezit heeft. Zo voorkomt u eventuele boetes.

Mobilhome inruilen

Behalve uw mobilhome verkopen, behoort inruilen ook tot de opties. Vrijwel alle mobilhomedealers bieden deze mogelijkheid. Zij verkopen voor u en met dat geld kunt u weer wat nieuws aanschaffen. U kunt uw mobilhome ook gewoon verkopen aan de mobilhomedealer, als u dat liever heeft.

Tot slot

Tot slot willen wij u succes wensen met uw mobilhome verkopen. En dankzij dit artikel hopelijk met goed resultaat!