Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Dat ook in Coronatijd er nog steeds getrouwd wordt?

Geloof het of niet maar ook in coronatijd wordt er nog iedere dag getrouwd. Op het stadhuis in Rotterdam worden er dagelijks koppels in het echt verbonden. Het aantal mensen dat hierbij aanwezig zijn is natuurlijk maar een handjevol, vanwege de corona regels, maar de hoeveelhed liefde blijft gelijk. Afgelopen week gaven in Rotterdam 28 koppels elkaar het jawoord.

Trouwen in coronatijd, wel of niet doen?

Tja, heb je je bruiloft gepland in het voorjaar of de zomer van 2021? Trouwkaarten verstuurd, jurk geregeld, ringen gekocht? Dan is alles nu anders, veel bruiloften zijn afgezegd en verplaatst naar een andere datum in de toekomst. Voor die mensen is de teleurstelling echt heel groot. Maar wil je je trouwdag eigenlijk wel verplaatsen? Nee, natuurlijk niet. Je kijkt er namelijk al zo lang naar uit en dan zomaar een jaar vooruit schuiven is nogal wat. En tenslotte trouw je met elkaar.

Een handjevol mensen kiest er toch voor om gewoon te trouwen op de afgesproken datum. Vaak is de datum speciaal voor hun, hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet of is er een andere reden waarom het juist deze datum moet zijn. Dan laat je je niet zomaar afpakken door het coronavirus. Dat feest, dat komt dan later wel. 

Wij zijn getrouwd kaarten

Het blijft hoe dan ook een dag om nooit meer te vergeten, nu misschien wel meer dan ooit. Bij aankomst bij het stadhuis is er slechts een klein groepje familie en vrienden aanwezig, en allemaal staan ze uit elkaar. Ook de trouwfoto’s zullen later nog eens over moeten. Alleen de bruid en bruidegom zoenen elkaar na afloop en een traantje wordt weggepinkt. Bij de trouwceremonie zelf zijn alleen de getuigen welkom om aanwezig te zijn. Dus klein en intiem is het zeker.

Na afloop gaat iedereen gewoon weer naar huis. En de meeste kiezen ervoor om het volgend jaar nog eens dunnetjes over te doen. Zonder het officiële ‘ja-woord’ dan wel te verstaan, die wordt vandaag al gegeven. Tegen die tijd dat alles weer ‘back to normal’, is, en er is weer mogelijkheid je feest te geven dan kun je iedereen uitnodigen met een wij zijn getrouwd kaarten.

Bruiloft uitgesteld? Stuur een change the date

Had je je trouwkaarten al verstuurd? Dat is dan echt balen als jullie trouwdag niet doorgaat zoals gepland. Je moet nu iedereen laten weten dat de bruiloft verplaatst is naar een andere datum of dat jullie het zonder gasten door laten gaan en mogelijk later een feestje geven. Hoe dan ook, bij Koningkaart kun je change the date kaarten bestellen met 50% korting. Een sympathiek en vriendelijk gebaar toch? Deze kaarten zijn ook allemaal enkel, ook een voordelige keuze.  

https://koningkaart.nl/trouwkaarten/wij-zijn-getrouwd-kaarten