Wistjij
Gezondheid

Behandeling van pigmentvlekken

Behandeling van pigmentvlekken

Er zijn verschillende manieren om wat aan je pigmentvlekken te doen. In eerste instantie is het handig om vast te stellen om wat voor soort pigmentvlek het gaat. Is het een moedervlek? Een zonnevlek? Een zwangerschapsmasker? Wanneer je dit hebt vastgesteld, kun je het beste eerst even kijken of er manieren zijn om te voorkomen dat je nog meer pigmentvlekken krijgt, zoals in het geval van een zonnevlek, waarbij het vermijden van teveel zonlicht al heel wat scheelt. Vervolgens kun je kijken naar de methoden die er zijn om van de pigmentvlekken af te komen die je al hebt en te kijken welke methode voor jou het handigst is.

Laserbehandeling

Een laserbehandeling kan ervoor zorgen dat de pigmentvlek in ieder geval wat lichter van kleur wordt. Door de lichtgolf te richten op de vlek, wordt het overtollig pigment in de huid als het ware kapotgeschoten. Hierdoor zal er achteraf sprake zijn van minder pigment in dat stukje huid en daarmee ook een vermindering van de pigmentvlek. Wat je hier wel bij moet weten is dat het laseren een beetje pijnlijk kan zijn en de huid licht kan opzwellen. Bovendien kan er niet gegarandeerd worden dat de pigmentvlek geheel zal zijn verwijderd.

 

Crème: een minder agressieve vorm van behandeling

Als je liever een minder agressieve vorm van behandeling wilt ondergaan, dan kun je eerst een huidblekende crème proberen. Zo een crème is bedoeld om de donkere pigmentvlekken op de huid te doen vervagen en soms ook geheel te verwijderen. Het gebruik van dergelijke crèmes is vaak pijnloos, alhoewel er in sommige gevallen bij langdurig gebruik huidirritaties kunnen ontstaan. Belangrijk is dus dat je eerst nagaat welke crème de minste bijwerkingen beloofd, maar jou natuurlijk wel dichtbij het gewenste resultaat brengt. Skinlight kan zo een crème zijn. Deze crème, gemaakt van natuurlijke stoffen, is een goed middel tegen pigmentvlekken en is makkelijk via internet te bestellen.

Behandeling van pigmentvlekken