Wistjij
Dienstverlening

Bedrijfsauto leasen

auto leasen

Het opzetten van een goed plan om op een verantwoorde manier een bedrijfsauto lease plaats te laten vinden kan de nodige kopzorgen met zich meebrengen. Zeker als financiele zaken niet helemaal uw corebusiness zijn. Daarnaast is de keuze voor de juiste auto nog niet zo snel gemaakt. Gebruikt u de auto bijvoorbeeld ook prive? In dat geval moet u rekening houden met de bijtelling.

Wat is bijtelling
Bijtelling op een leaseauto wordt berekend aan de hand van een percentage van de prijs van de auto op het moment dat kentekenbewijs deel 1 wordt afgegeven. Het percentage dat de hoogte van de bijtelling bepaalt is afhankelijk van de hoeveelheid CO2 die een auto uitstoot. Hoe lager de CO2-uitstoot, hoe lager de bijtelling. Het laagste percentage bijtelling dat vanaf 2014 wordt gehanteerd is 4 procent. Auto’s die 0 gram per kilometer CO2 uitstoten vallen onder dit percentage. Het gaat hierbij om volledige elektrische auto’s. Auto’s die meer dan 117 gram CO2 per kilometer uitstoten krijgen te maken met een bijtelling van 25 procent.

Bedrijfsauto leasen bij Autoleasecentrale
Bijtelling blijft voor veel mensen een lastig en vaag begrip. Dat is absoluut geen schande want fiscale regels zitten namelijk vaak behoorlijk ingewikkeld in elkaar. Hebt u weinig verstand van de belastingregels waar u mee te maken krijgt als u een bedrijfsauto wilt leasen dan moet u niet aarzelen dit aan een van onze medewerkers te laten weten. Wij zien het als onze missie om zakelijk leasen simpel, transparant en begrijpelijk te maken. Ons motto is ”bij ons bent u geen rijdend kenteken”. Dat maken we graag waar door op een persoonlijke manier uw wensen centraal te stellen. Als leasemaatschappij zijn wij een dienstverlener, en de dienst die wij u verlenen moet ook echt een dienst zijn, en geen last.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website Autoleasecentrale

Bedrijfsauto leasen